yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

Elinin ağirligi pratik yaparak cözülür bende cok agir yapardim cunku devamli yapilinca zamanla daha pratiklestim.
günde 1 saatimi net ayırabilirim,kronometre tutacağım kendimi ne kadar geliştirebildim diye. en ağır fizik soruları bile yemek yapmak kadar zor değil

ben de yarım saatte 3 çeşit yemek yaparım. Fırın yemeği yapabilirsiniz, hem lezzetli olur hem pratik. malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın sosunu vs ayarlayın atın fırına. o pişerken de pilavı yaparsınız. bir de çorba tamamdır.

ben kaynar suya atmadım acaba ondan mı.
benim için vitaminler önemli,ben ölebiliyorum çünkü denedim gördüm,bütün saçlarım döküldü bir ara. zor durdurdum resmen
İstediğin annene rağmen karnın doysun mu

Yoksa saklama taktikleri mi? Öyleyse konun yanlış yerde

@Margarikotin

Düdüklü tencere tavsiye ederim alin bi tane cok pratik.
ya ben onları kullanmaktan çok korkuyorum. sesi bile korkutuyor,bilmiyorum geçen haberlerde de görmüştüm birinin suratında patladı. hiç kullanmadık bir de biz,tam olarak mantığı nedir? hızlı pişirmesi değil mi bu kadar? cahilliğimi mazur görün

bence sen de o isik var canim isteklisin hizlanirsin malzeme listesini tezgaha koy tak tak sirayla yap ispanagi seller gotursun bende gicigim toprakli olunca biraz ugrasyrsun ama en fazla 5 dk da yesili goruyon topraktan ariniyor

Yapmıyorum.
Kahvaltı ve akşam yemeği gibi ayrımlarım yok. O yüzden her saatte kahvaltı menüsü ile beslenebilirim. Ya da sabahın köründe köfte yiyip, çorba içebilirim. :)
Yani hızlı şeyler yapıyorum, yemek denemez onlara da. Ya da dışarıdan alıyorum bazen. Onun dışında annem akşam ne yaptıysa sabah yiyebilirim. Bugün sabah dolma yedim mesela.

çok teşekkürler,ben sadece sebze yiyorum,ama taktikleri deneyeceğim.
en büyük hatam yemekleri çok yapmam. evet az az yapacağım,şipşak
fırını zaten çok kullanırım
düdüklü tencereye fobim var bir tek o kalsın,zaten et vs yemediğim için çok gerekli değil gibi

Ben de cok korkuyordum ama bi marka aldim gercekten cok pratik f....r adi

Kv kullanmaz

Eşim benim kullanmama da laf ederdi

Sonra o da öğrendi ben hamile iken tüm yemekleri halletti

Kuru nohut ya da her türlü et 30 dakikada hazır

Taze fasulye, çorba vs 15 dakika

Kuralına uygun kullanırsan patlamaz

Anneannem 80 yaşında annem 60 onlar da yıllardır kullanmış ben de kullanıyorum

Siralama onemli salata malzemelerini sirkeli suya koyun beklesin,pirinc islatin beklesin,sogan kavurun yemeginizi yapin koyun kenara o piserken salata malzemelerini dograyin sonra pilav bitti maksimum yarim saat.
sirkeli suya yeşillikleri yıkadıktan sonra mı koyuyorsunuz yoksa direkt mi atıyorsunuz?

Son düzenleme:
Vallahi yazinizi okurken acaba bu yaziyi benim gorumcemi yazdi diye dusundum cunku benim kaynana ve gorumceyi anlatmissiniz sanki onlarin ellerini yikamasi bile sadece yarim saat suruyo bi yemek yapiyolar koca bi tencere onuda bi hafta yiyolar valla benim size tavsiyem bu kadar takintili olmayin 1 saatte neler yapilir hemen bi sehriye yada mercimek corbasi koyun ocaga o kaynaya dursun yanina biraz patates soyjn biber domates falan dizin firin tepsisine ustune tavuk butlari 10 dk haslayip bahartlyip firina surun o da pise dursun yaninada hemen bi salata pilav yapin

ben suyun altında yıkıyorum saatlerce,o zaman sadece suyunu değiştirsem de temizlenir. çitilememe gerek yok.
tamam en güzel fikir bu oldu şu an harika.

yaa süper,ben paketli gıdalardan önyargıyla direkt kaçtığım için görmemişim. çok teşekkür ederim,yalnız fiyat farkı çok oluyor mu? bir de seçilmiyor ya pek iyi çıkıyor değil mi?
kurutucuyu tekrar deneyeyim ne kadar sürede kuruyor sizinkiler

Ay onu baştan yazsana

Ispanağı kavurmak 10 dakika

Haşla karnabahar o orada yumurta ve un çırp karnabaharı içine dök tavayı az yağla aç altını dök karnabaharla harcı 20 dakika ancak sürer bol yoğurt müthiş olur

Makarna zaten 15 dakika sürmez

Taze fasülye barbunya vs düdüklüde çok çabuk pişer

Madem salata seviyorsun kaynat suyu at içine yeşil mercimek o arada doğra maydanoz soğan karıştır baharat yağ limon oldu müthiş salata

Acaba şey mi yapıyosunuz çorba pisene kadar sadece onu karıştırip onunla ilgilenip pisince mi diger yemeğe geciyosunuz yoksa bu kadar surmesi imkansız gibi

bence sen de o isik var canim isteklisin hizlanirsin malzeme listesini tezgaha koy tak tak sirayla yap ispanagi seller gotursun bende gicigim toprakli olunca biraz ugrasyrsun ama en fazla 5 dk da yesili goruyon topraktan ariniyor
hazır ayıklanmışı varmış onlardan alayım dedim,valla çok hevesliyim. ama 10'da başlayıp 13'de yemek bitince hevesim kırılıyordu

bana da o çok fark etmiyor,yeter ki yemek olsun. sabahları çorba içerim ben de,hem gayet güzel oluyor

Evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum ve aynı senin gibiydim pilav karnıyarık salata için 2 buçuk saat falan uğraşırdım bir yemek pişerken diğerini pişiremezdim o pişince yenisini geçerdim belim ağrırdı mutfakta ve benim de elim yavaştır ama şimdi 1 saatte belki de daha az vakitte hemen yapabiliyorum zamanla pratikleşiyorsun zaten.
Ama buzluktaki şeylerin tadı gidiyor ve kokuyor bazen ben pek sevmiyorum hele fasulye yani taze fasulye kötü oluyor.
Ama fasulye nohut ıslatıp buzluğa atarım,patlıcan kızartıp atarım buzluğa.Düdüklüden çok korkardım ama alıştım yeni çıkanlar daha güvenli mesela ben geçen fark etmeden buharı çıkmadan açmaya kalkmışım açılmadı emniyet kilidi mi ne varmış yoksa Allah korusun patlardı nasıl fark etmedim onu da anlamadım
Ya da düdüklüyü annen kullansın onu da yapar galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…