Yemek kalmadı

Benim anne de seninki gibi evlenmeden önce beni çok yordu bu iş konusunda. Kendisi parkta kadınlarla sohbet ederdi. Ben liseden eve gelip sabah bulasigini yıkadıktan sonra öğle yemeği yapardım. Annem utanmadan gelir yer sonra tekrar giderdi..ben tekrar o yemeğin bulasigini yıkayıp da ders çalışabilirdim ancak. Bu kadar yapmama rağmen yeterince iş yapmiyorsun diye çok kavga etti. Bir kere niye okuyorsun ki zaten benim ne işime yarıyor bile dedi.
Okudum ki adam gibi kocam olsun da evliliğim huzurlu geçsin bari dedim.şükürler olsun rabbime öyle de oldu. Annem şimdi düzeldi. Evine gittigimde elinden gelenin yapar.

Sizin konunuza gelince annenize aşırı sinirlendim. O kadar misafirin ne gereği var. Bak benim annem tamam iş yapmayı sevmezdi ama misafiri de sevmezdi. Allahtan öyleydi zaten. Anneniz çıkarci. Sırf yardım için çağırdığıni düşünüyorum.

Ben senin yerinde olsam asla bir daha gitmem net yani gitmem. Benim evim ayrı yolum ayrı artık. Gerekli mesafeyi korurum. Kendisi de artık kendini bilerek davransın. Ona göre yemek yapsın. Bu kadar misafir niye cagirilir anlamam ki.

Bir şeyi merak ettim. Tamam kendisi çok misafir cagiriyor kabul ama karşı tarafların daveti oluyor mu?

O sizin anneniz. Alın karsiniza konuşun yaptığı hareketler üvey anne tarzinda resmen.

14 kişilik sofra diye bir şey olabilir mi yaaa. 8 kişilik masaya ittire kaktira tabure falan sokuşturarak olduruyor. :)) aslında istediği kadar çağırsın beni ilgilendirmez. İsterse 80 kişi çağırsın. Ama beni buyur edecek sofrası yoksa, bana ikram edecek yemeği yoksa beni cagirmasın. Ben kırılmam böyle bir şeye. Bizim öyle bir ilişkimiz yok zaten.

Annene acayip kızdım hic hakli tarafi yok illa niye bu kadar insani dolusturuyor evine az az alsin biraz
ayrıca kendi kizin bile olsa misafir cagiriyor seni de yemek kalmadi ne demek ona göre hesaplayacak alacak misafirini
Annen bir daha seni çağrıldığında anne ayakta yemek ve sofradan ac kalkmak istemiyorum deyin açık açık
Iftar yemeğinde kızını ac birakmak ne demek

Neyse 6senede 3 kere yasamissiniz bu durumu.
Tabi diger cagirdiklarinda da gitseydiniz belki yine ayni sorun olurdu ama annenin bunu bilmesi lazim. En azindan bir dahaki cagirdiginda neden gitmek istemediginizi soyleyin dariltmadan.
Veya soyleyemem dersen bir arkadasin da dedigi gibi giderken yemeginizi goturunki anlasin durumu.

Hayır. 10 çağırıyor, 2 kere davet ediliyor.

Niye o kadar kalabalık davet veriyor, hadi versin neyse de bari yemeği yeteri kadar çıkarsın.
Çok ilginç geldi bana.
Bu kadar çok insan çağırıyorsan fazla fazla yaparsın.
Ya sanırım konu sahibinin annesi herkesi bir anda alayim bir daha gelmesincilerden bazısı öyle kendi tek cagirilmak ister ama kendi davet verdiğinde herkesi toplar ben de cok sinir olurum
Ayrica dedigin gibi ya az insan çağıracak ya ona göre kazan kazan yemek yapacak

anne????

cok garip bir olay .Iftardan once yemekler zaten hazirdir hemen çocuklar yedirilir.Iftardada niye siginti gibi mutfakta olasiniz ki .Kisi sayisinda cok fazla yapilir yemek .Ben susan insanlara sinir oluyorum niye gik demiyirsunuz.Arama sorma sonrada de ac kaldim evinde de biktim senin davetinden de.Gelmem daha da de.Kaynanam 250 kisilik mevlut yemeginde mutfaktaki gelinlere tatlı bitmis diye gece tatlici actirdi be.

Annen seni güzel bir gün geçir diye değil, hizmetçilik yap diye çağırıyor.. "ne de olsa anne" olayına hiç katılmıyorum, anne dediğin önce evladını ve onun yavrularını düşünür. 46834844684 kişiye hava yapacak diye kızını paspas gibi kullanan anne dahi olsa kapısı çalınmaz, normal zamanda bile..

Bence de kadin kızını evi toplamaya falan yardım icin çağırıyor bence
Yoksa kendi kizinda olsa kisi sayısını hesalar yemeği öyle yaparsin

Benim de en sevmediğim şeydir, altından kalkabileceksen davet edersin, geleni aç gönderdikten sonra ne anlamı var.
Benim ailem de böyle davetleri çok sever, kişi sayısına göre ayarlarlar yemekleri herşeyi, hatta çok kalabalık olduğu bir zamanda babamın sayıya göre ek sandalye aldığını bilirim, masalara ona göre servis açarlar.
Bazıları ayakta yiyiversin aman ne olacak ben davetimi yapmış olayım da gerisi önemli değil düşüncesi yanlış, sonuçta sen çağırıyorsun onları oraya yoksa kendi evinde de yerdi herkes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…