Yazlığı olanlar??

Yazlık alınca misafiri promosyon mu verdiler? Ne bu ısrar misafirde misafir diye birde yatılı ,üstelik ayni şehirde.
Yazlık denebilecek bir semtte büyüdüm,evimiz denize 2 sokak ötedeydi ama ayni şehirden yatıli misafir ağırlamadık,uzaktan gelen(yurtdışından akrabalar)oluyordu yatılı sadece.
Bebek konusu şöyle bence hepsi zor,tabi ki uykusu gelecek,acıkacak,huysuzlanacak annesi olarak,annenizi /kayınvalidenizi boşverip kendiniz ayarlayacaksınız uyku/yemek düzenini. Anneniz sürekli geliyor belli ki zira o bebeginize bakarken siz denize gidiyormuşsunuz,kayinvalideniz buna bozulmuş olabilir.
Aaa ama işin havası o baaaak biz yazlık aldııııık

Herkes farklı yorumlar yapmış herkes kafasına göre hiç yardımcı olmaya yönelik yok bilac tane hariç illa bı laf sokulacak bı biseyler denecekk yani diğer konular da da insanlara karşı hep böyle buradaki cogu üye o yüzden pek amaca yönelik olmuyor bence konuların cevapları..

Benim demek istediğim yazlıkta her gelen kendini misafir gihi görüp ayağına hizmet beklemek yerine kendi evi gibi herkes kendi işini kendi yaparsa bana da yük oolmamis olur ..
Kaynanam tabi yardım etmek zorunda değil ama kendi işini de kendi yapsın bı zahmet
Sürekli 7 24 hizmet edemem ki ben de yorulurum insanım ama o pek öyle değil anca oturup telde takılan bı tıp .. benim annem tam tersi .. ayrıca 15 aylık bebek çocuk mu oluyor ??
O da bebek durmuyor derken bebeği olmayan da var belki bilmeyenler vardır diye yazdım benimki ekstra hareketli. Buna bile bı ton çevire çevire yok çok garip surunuyormus diyenler var yani gerçektende nereden vuracaginizi şaşırmış bazıları .. nefret kin kusmayin buraya ..
Bizden bu denli rahatsızsanız neden burada konu açıyorsunuz?
Bakın siz şöyle yapın yazlığın havasını atmak istediğinizde arayın gözüne sokmak istediğiniz kişiyi diyin ki biz yazlık aldıııık gel de gör hayırlı olsun de! Ama geldiğinde telefonla oynamak yasak, bebişe bakacaksın, yemek yapacaksın, temizlik yapacaksın, sabah kendi kahvaltını kendin hazırlayacaksın ben güzellik uykumdayken rahatsız etmeyeceksin, ben denize gidip eğlenecem sen bebiş bakıp çöpleri atacaksın,benden bir bardak su bile istemek yasak hiçbir şartta ben birşeye el sürmeyecem en önemlisi de hayvan gibi kapı kapatmayacaksın
Hah bunları söyleyin insanlar ona göre gelsin nazi kampına

Merhaba yazlık aldık yazlığı olanlar belki daha iyi anlar beni daha yeni yerleştik aynı şehirde ev ve yazlık bizim neyse annem le babam bende bebek var diye evi gidip hep temizlediler yerleştirdiler yani parayla başkasına yaptırsak bı ton oara vereceğimiz şeylere yardımcı oldular sagolsunlar..
Kayınvalidem e yüz kere gel dedik gelmedi çalışıyorum dedi bişey dedi ( daha önceki konuları bilenler konuşur şimdi olaylardan önce çağırdık gelmedi ) barıştık zaten sorun yok .. neyse çağırdık ettik eşime diyomus ki paralandinda adam mı oldun bilmem ne yok kaynanana aldın evi onu çağır onu et bilmem ne .. annemle babam keyif catmadi hiç oturmadi hep çalıştılar ama o yardıma bile gelmedi bı de laf edoyo oğlu ev almis tebrik edip gelip göreceğine birde adammi oldun diye laf sokuyo benle ilgisi yok bu arada bu dediklerinin benle arası iyi benle bı kere tartisti yedi senede bir kez ondads barıştık ondan önce idi zaten bu muhabbetler .. neyse daha kaynım eltim filan da gelecek yazlığı olanlar bı çağırma gereksinimi duyuyor insan şanlı çağırmayı ca tavır görüyorsun nebiliyim gelince kalma olayı var birde onları nasıl yapıyorsunuz sürekli biri mi geliyo nasıl oluyo birde biz sadece haftasonu giriyoruz eşimin işten dolayı bana aşırı Zor oluyo hem 15 aylık bebiş hem cant hazırla hem o evi temizle hem burayı temizle hem onu temiz bırak çıkarken çöpler buzdolabı kıyafetler hem bu evi hem diğer evde kedim ve kusum var oleukca zorlanıyorum
Annem sağolsun bebiskoma bakiyo o varken çok rahatım denize gidiyorum keyfime bakıyorum ama o yokken bı de yatılı misafir eklenirse o efora dayanamayanlrm çünkü benim oğlan hiç durmuyo en hareketli zamanı yemek yerken dahi oturmuyo sürekli hoplama zıplama sonra çok erken kalkiyo öğlen uyuyo öğlen bende onunla uyuyorum misafir olunca tam kahvaltı saati benim uykuya yattigim zaman oluyo nasıl olcak nasıl ayarlanır o kadar insana yemek sofra kur et kaynanam zaten hiç yardım etmiyo çocuğa filan da bakmiyo yani hani ben yemek yapayım o baksın ona da yardım etmez bu sefer çocuk kucağına al diye ben iş yaparken agliyi bunları düşündükçe nasıl olur diye endişeleniyorum bu yaz zaten yatılı misafir den hoslnamdigimi biliyo herkes burdaki .. nasıl yapiosunuz yazlığı olanlar sorum bu yine linç yemem inşallah vara yoka burda herkes linç atiyo çünkü özellikle bana gıcık olup nefret edip diğer konuları bu konuya taşıyanlar var onları saymıyorum bile
Çok çağırmak istiyorsanız illa yazlıkta sizin olmanıza gerek yok özel eşyalarınızı kaldırın. Bir haftasonu anahtarı verin gitsinler kendileri erzaklarını alıp yemeklerini, temizliklerini kendileri yapıp tatilini yapsınlar.

Yazlik akraba toplanma alani degil. Lafi gecince davet edersin akli basinda olan 15 aylik bebekli eve misafir Gelmez. Gelen olursa da siz bebek rutininize gore hareket etsin gelen de size uysun.

Ben tanıyorum böyle bir kadın. Annesinin eli hep üzerindeydi. İki çocuklu ev hanımı, 30 vardır. Anne vefat edince çok bocaladı. Öyle saçma soruları ve yürütemediği işleri vardı ki… hep bir üşenme, bir anlayamama… ona benzettim şimdi konu sahibini
Aynı benim görümce ya anasız hiçbişey yapamaz..Allah kayınvalideme sağlıklı ömür versin inşallah

İlk yazlığı alınca eşimin bütün akrabaları üşüşdü
Kayınpederimin 80lık halası bile benle kanka olmaya çalıştı 🤣🤣
2 tane Misafir yatak odamız var yazlıkta
Hepsi ben kalırım sen kalırsın muhabbetini yaptı
Gülüp geçtim, hiç birine yüz vermedim
Kendi sevdiklerim dışında kimseyi ağırlamiyorum yatılı
Arada mangala, çaya gelenler başımla beraber ama yatılı istemem kendi ailemiz ve arkadaşlarım dışında
Gelen giden çok oluyor ama tadıda öyle çıkıyor, kafa dengi olduktan sonrada gelsinler zaten
Biz yazlıkta kaldığımız sürece haftada 6 gün yardımcımız var o açıdan rahatız ama tabii gelen kişilerde yeri gelince toplamaya kaldırmaya yardım etmese bende kabul etmem kimseyi
Ben kimseye hizmet etmek için yapmadım orayı, kimseyede gereğinden fazla yüz vermem

Merhaba yazlık aldık yazlığı olanlar belki daha iyi anlar beni daha yeni yerleştik aynı şehirde ev ve yazlık bizim neyse annem le babam bende bebek var diye evi gidip hep temizlediler yerleştirdiler yani parayla başkasına yaptırsak bı ton oara vereceğimiz şeylere yardımcı oldular sagolsunlar..
Kayınvalidem e yüz kere gel dedik gelmedi çalışıyorum dedi bişey dedi ( daha önceki konuları bilenler konuşur şimdi olaylardan önce çağırdık gelmedi ) barıştık zaten sorun yok .. neyse çağırdık ettik eşime diyomus ki paralandinda adam mı oldun bilmem ne yok kaynanana aldın evi onu çağır onu et bilmem ne .. annemle babam keyif catmadi hiç oturmadi hep çalıştılar ama o yardıma bile gelmedi bı de laf edoyo oğlu ev almis tebrik edip gelip göreceğine birde adammi oldun diye laf sokuyo benle ilgisi yok bu arada bu dediklerinin benle arası iyi benle bı kere tartisti yedi senede bir kez ondads barıştık ondan önce idi zaten bu muhabbetler .. neyse daha kaynım eltim filan da gelecek yazlığı olanlar bı çağırma gereksinimi duyuyor insan şanlı çağırmayı ca tavır görüyorsun nebiliyim gelince kalma olayı var birde onları nasıl yapıyorsunuz sürekli biri mi geliyo nasıl oluyo birde biz sadece haftasonu giriyoruz eşimin işten dolayı bana aşırı Zor oluyo hem 15 aylık bebiş hem cant hazırla hem o evi temizle hem burayı temizle hem onu temiz bırak çıkarken çöpler buzdolabı kıyafetler hem bu evi hem diğer evde kedim ve kusum var oleukca zorlanıyorum
Annem sağolsun bebiskoma bakiyo o varken çok rahatım denize gidiyorum keyfime bakıyorum ama o yokken bı de yatılı misafir eklenirse o efora dayanamayanlrm çünkü benim oğlan hiç durmuyo en hareketli zamanı yemek yerken dahi oturmuyo sürekli hoplama zıplama sonra çok erken kalkiyo öğlen uyuyo öğlen bende onunla uyuyorum misafir olunca tam kahvaltı saati benim uykuya yattigim zaman oluyo nasıl olcak nasıl ayarlanır o kadar insana yemek sofra kur et kaynanam zaten hiç yardım etmiyo çocuğa filan da bakmiyo yani hani ben yemek yapayım o baksın ona da yardım etmez bu sefer çocuk kucağına al diye ben iş yaparken agliyi bunları düşündükçe nasıl olur diye endişeleniyorum bu yaz zaten yatılı misafir den hoslnamdigimi biliyo herkes burdaki .. nasıl yapiosunuz yazlığı olanlar sorum bu yine linç yemem inşallah vara yoka burda herkes linç atiyo çünkü özellikle bana gıcık olup nefret edip diğer konuları bu konuya taşıyanlar var onları saymıyorum bile
iyide burda ruhunu rahatlamaya mı yazdın anlamdım eltinin esinin kardesinin ne isi var bide kaynana direk suratına dicen annem senin gibi iskembe buyutmuyor burda elim kolum oluyor üstüne rahat ediyorym daha evi yeni almısın milleti davet ediyorsun direk eltine de cocuk daha kücük valla hic yetisemiyorum annem olmasa evin tadını cıkaramam de cekıl kenera bu kadar

Herkes farklı yorumlar yapmış herkes kafasına göre hiç yardımcı olmaya yönelik yok bilac tane hariç illa bı laf sokulacak bı biseyler denecekk yani diğer konular da da insanlara karşı hep böyle buradaki cogu üye o yüzden pek amaca yönelik olmuyor bence konuların cevapları..

Benim demek istediğim yazlıkta her gelen kendini misafir gihi görüp ayağına hizmet beklemek yerine kendi evi gibi herkes kendi işini kendi yaparsa bana da yük oolmamis olur ..
Kaynanam tabi yardım etmek zorunda değil ama kendi işini de kendi yapsın bı zahmet
Sürekli 7 24 hizmet edemem ki ben de yorulurum insanım ama o pek öyle değil anca oturup telde takılan bı tıp .. benim annem tam tersi .. ayrıca 15 aylık bebek çocuk mu oluyor ??
O da bebek durmuyor derken bebeği olmayan da var belki bilmeyenler vardır diye yazdım benimki ekstra hareketli. Buna bile bı ton çevire çevire yok çok garip surunuyormus diyenler var yani gerçektende nereden vuracaginizi şaşırmış bazıları .. nefret kin kusmayin buraya ..
Ya mavi bu dünyada sana yardım edecek ve laf anlatabilecek biri yok. Senin çocuğun ekstra hareketli değil olması gerektiği gibi sen bunu bi kabullensen inan her şey daha kolay olacak. Bebeğini uyutinca uyu mecbur onlar kalkınca bakacak aa uyuyo bi çay koyalım dicek belkide hazır olacak kahvaltin niye daha bisey olmadan onun sıkıntısına giriyorsun. 2 gün uyumazsan ölmezsin korkma seninle 1 gün arayla doğum yaptık benimki sabaha kadsr saat başı emmeye kalkiyo sabahta 7 buçukta ayakta ve ben uyumuyorum öğlen uykularında bi çocuğum daha olduğu için çok şükür hayattayım :) neyse benim yazligim yok ama bi.fikir anlarsan. 2 tane oğlum var büyük konuşmak istemiyorum iyi aksamlar

Senin anlatmak istediğini gayet anladığımı düşünüyorum.
Gelenin yardımcı olması ile çocuğun öğlen uykusunda bende uyuyorum, nasıl olacak diye düşünmen başka şeyler.
Oğlum kesintisiz uyuyor demişsin masallah diyeyim ama senin kadar çocuğundan şikayetçi olan başka biri kalmamış aklımda. Çogu üye böyle düşünüyordur muhtemelen, neden acaba? Linç ekibi olduğumuz için mi? Yoksa herkesin yaşadığı şeyleri sürekli şikayet eder hâlde olduğun için mi?

Annen olmasa evde yerleştirmeyecektin yalan mı? Rahatına düşkünsün fazlasıyla, bu tek başına bizi yine ilgilendirmez ama sürekli şikayet eder şekilde konu açarsan, alacağın cevaplar bunlar. 🤷
Benim oğlum saat başı kalkiyo ben bu kadar uykusuzluktan dem vurmadım bende sanıyorum ki sabaha kadar uyumuyo ondan uyuyo uyuyunca vay be ne dertler var🥲

Kayınvalidenize Allah sağlık versin. Yalnız hazır isterken , Allah görümcenize de kendi kendine yetmeyi nasip etsin de diyelim ki ; annesi de nefes alsın bence.
Yani gorumcem konusunda zaten umut yok 44 yıl kendine yetemeyen insan bu saatten sonra yetemez herhalde...aynen konu sahibi gibi anasi olmasa toparlayip çöpünü bile atamaz...
Bence biraz aileler çocuklarını bu duruma getiriyor, daha çocuk han demeden hamam yapiyorlar, ilerde de aynen devam ediyor, toplum olarak çocuklarımıza "sen kendi kendi kendine yet yavrum,beni bi sal "demek zor geldiği için bu sekilde prens ve prensesler yetisiyor maalesef

Ay diğer konularınıza da baktım da tam düşman başına denilecek bir insansınız.
Çocuk yapmışsınız elalem baksın diye. Çalışan kayınvalide anne amca herkes çocuğa baksın siz çocuksuz gezin istiyorsunuz. Bu kadar zor gelecekse yapmasaydınız. İş yapmayı sevmiyorsunuz tembelsiniz ama başkasından iş bekliyorsunuz. Misafir sevmiyorsunuz ama işiniz düşünce gelsinler iş yapsınlar istiyorsunuz.
Çok bencil tembel insan gördüm ama sizin gibisini görmedim. Yok artık diyorum çevrenize sabır diliyorum gidiyorum

Yazlık iyi fikir değil sürekli misafir geliyor ondan sonra bir o eve taşın bir bu eve mantıksız bir yatırım anca tatili uzun olanlar şehre yakın olanlar birde emekliler için mantıklı olabilir.eskiden bizdede vardı sorunu misafiri bitmezdi sattık kurtulduk.

X