Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

Esenmine
Doktor kesin ilaç verecek
Hdl sende 50 olmalı normalde öyle biliyorum
Sigara kullanıyorsanız bırak diyecek
Yürüyüş yap diyecek
Diyetine dikkat et diyecek

Doktorla tahlil görüşmeniz de yazar mısın bize de

Nisa bana bı yemek tarifi versene diyet basit bir şey. Mercimek salatası dusunuyorum.Hellim salatası mi yapsam?

Yemeği ben kendim öğrendim kimse ogretmedi anneme baka baka öğrenmiştim :) daha doğrusu daha çok babaneme baka baka annem çalışan anne olduğundan annemi pek goremezdim oda bana herşeyi öğren yap derdi 14 yaşımda yaptım ilk dolmami

Şimdi vücudum okadar yorgun ki ruhum 60 yaşında ...temizlik yemek ev işleri biktirdi

Keşke bilmeseydim :) keşke kötü yemek yapsaydım da kimse benden birşey beklemeseydi diyorum

Tabiki öğrensin yapsın kendine yapsın ailesine yapsın iyi anne iyi eş olsun nasılsa yapacak ama ne kadar geç kendini yorarsa okadar iyi valla .

Nisa bana bı yemek tarifi versene diyet basit bir şey. Mercimek salatası dusunuyorum.Hellim salatası mi yapsam?
İkisi de çok güzel olur
Ton balıklı salata da yapabilirsin
Fırın yemeğimi tencere yemeğimi ne istersin yazayım hemen pratik

Ben yapmıyorum hala yorgunum hahahaha

ben bununla gitmiştim diyetisyene ciddi bişiyin yok demişti
iç hastalıkları uzmanı da ilaç vermedi diyet yap düzelir demişti bana
sigara kullanmıyorum

En pratiklerin tarifini vereyim

Fırın yemeğimi mesela

İri iri kabak patlıcan soğan sarımsak doğra
Domatesi 4 e bol 3/4 tane domates biber falan da koy fırın tepsisine
İster sadece sebze ister buna et balık tavuk da ekleyebilirsin

Ayrı bı kabda 1 yemek kaşığı biber 2 yemek kaşığı domates salçası göz kararı kuru nane pul biber karabiber tuz sulandir tepsine dök karistir üstüne zeytinyağı gezdir fırında 180 derece fanlı da orta katda pişir 40 dk da pişer

Kabağı rendele süzme sarimsakli yogurtla karıştır
Tavada cevizi kavur üstüne serp
Zeytinyağı ve pul biber gezdir bu mezede güzel olur 2 tabak ye

Tavayi iyice kızdır hiç yağ koyma ince uzun doğranmış tavugu kızgın tavaya koy eti mühürle yani tavuk kkendi suyunu birakir suyunu çekene kadar pisir
O pişerken diğer yandan mantarı zeytinyagiyla kuru soğan tercihe göre 1 diş sarimsak ince uzun doğranmış renk renk biberlerle sotele
Sonra ikisini birbirine kat üstüne karabiber

:)

Karnıyarık yap mesela Ben patlıcanı onden kızartmak yerine etrafına zeytinyağı surup karnini yarip kiymali harcı icine koyup üstüne domates sosunu döküp fırında pişiriyorum direk

Patlıcanlı yemekler veriyorum sürekli sanırım ama patlıcan kebabı var burada
Patlıcanların arasına et köfte koyup üstüne domates salçasıni suyla sulandırıp üstünde gezdirip fırında pişiriyorum

Bak bu olur resmini yukleyeyim

Afiyet olsunn
Tum ramazan akraba arkadas ta gecti yaww.diyet falan zor olacakk himm.
Sağol canım,
Valla bizim sülale geniş, daha doğrusu eşimin tarafı çok kalabalık, benimde bi 18 kişilik birde 20 kişilik misafir davetim var. Eee sürekli gezince çağırmak lazım :)
Yalnız akraba olunca sıkıntı olmuyor, hepsini 2 seferde halledecem yoksa tek tek bana zor olacak. Diyete de dikkat etmeye çalışıyorum zor olsada, ekmek, pilav, börek, tatlı gibi şeylerden yemedim şimdiye dek. Bir çorba birde ana yemek oluyor zaten, birde salatayla hallediyorum.

Yeni evliydim, düğünden 20 gün sonra ramazan ayı başladı. Eşimin amcasına yemeğe davetliydik. Akşam bi baktım 30 kişi var evde Allahım ben nereye düştüm böyle dedim
O gün bugündür kalabalığımız hiç eksik olmaz bizim.

Kabak musakka var
İster etsiz ister etli yapabilirsin

Patlıcana yaptığın muameleyi kabağa yapıyorsun ortaya bu çıkıyor

İster taze kabağın içine doldur kavurdugun kıyma harcını fırında pisir

İster tencerede doğra tekmili birden pişir

Yanında süzme yoğurtla harika olur

Taze fasulye mesela
Soğanı sotele
Üstüne yıkayıp ikiye boldugun taze fasulyeyi koy
Üstüne 2 domatesi rondodan çek koy
Üstünü 1 parmak geçecek kadar su koy tuz serpip ağzını kapatıp altını kis
Kendi kendine pişsin

Canım kızına Allah şifa versin. Komşuna da çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Çok zor şeyler yaşamışsın. Umarım biran önce toparlanırsın. Aileye de sabırlar diliyorum. Bayrama 10 gün kala yaşadıkları acı tarifsiz. Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin...

bu gözler bu yemekleri gördükten sonra akşamı nasıl edicek

ben bununla gitmiştim diyetisyene ciddi bişiyin yok demişti
iç hastalıkları uzmanı da ilaç vermedi diyet yap düzelir demişti bana
sigara kullanmıyorum
Doktor diyet yap derken sağlıklı ye diyor aç kalma yani bu değere göre düzgün yemek yemiyorsun baya anne yemeklerinden Yemen lazım

Makorana yazdığım tariflerden sende yap bence

amin sağolasın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…