- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.870
- 37
- Konu Sahibi AklinYolu1
- #3.241
Benim diyet yemeklerim bunlar işte :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim annem illaki iş yapın hamarat olun herşeyi bilin diye büyütmedi bizi...
İsteyince yaparsınız öğrenirsiniz sağlığınız yerinde olsun yeterki derdi hep. Hala da öyle temizlik için ev işleri için hırpalamayın kendinizi cam tepelerine çıkmayın bırakın kalsın der hep.
Eşim de çok kızar camdı balkondu silerken düşüp ölmenin intihardan çok bi farkı yok canını hiçe sayıp çıkmayacaksın der. Ben hep gizli silerim camlarımı ve mümkün olduğunca da sopa fırça yardımıyla.
Kimin ne olacağı belli değil ama kendimizi de korumak zorundayız
Kızlar bırakın kirli kalsın bence risk almaya değmez 5. Kattayım ben ve feci yüksek yani yazık canımıza
Benim diyet yemeklerim bunlar işte :)
Doktor diyet yap derken sağlıklı ye diyor aç kalma yani bu değere göre düzgün yemek yemiyorsun baya anne yemeklerinden Yemen lazım
Makorana yazdığım tariflerden sende yap bence
Ben bunları cevizle ayran salatayla yiyorumAyy bu yemeklerin hepsini çok severim
Hele ki içinde patlıcan varsa
benim yemek yapmaya hiç vaktim yok ki akşam eve gidiyorum iftar saati zaten
ramazandan sonra da o saatte yemek yemem
ben hiç kahvaltı yapmam yumurta zeytin ağzıma sürmemiştim
o tahliller o dönemden
Akşam yap yemeğini ertesi gün ısıt yebenim yemek yapmaya hiç vaktim yok ki akşam eve gidiyorum iftar saati zaten
ramazandan sonra da o saatte yemek yemem
ben hiç kahvaltı yapmam yumurta zeytin ağzıma sürmemiştim
o tahliller o dönemden
Ben bunları cevizle ayran salatayla yiyorum
Eskiden ekmeğe bana bana yerdim
Sadece ekmeği ve şekeri keserek
Günde 2 Ogün yiyerek verdim kiloyu yoksa bunlar milli yemeğimiz :)
Kişi kerevizle geçirdim resmen en çok kilo verdiğim dönem acayip kereviz yediğim dönemdir mevsimi değil şimdi olsa yerim
Kerevizi rendeleyip süzme sarimsakli yoğurda katip üstüne zeytinyağı pul biber gezdirip cevizler serpip yiyorum
Çok lezzetli oluyor böyle Eki Görüntüle 2153907
Bazen bunun altında Antep fıstığı ve cevizle kavurdugum soğanlı kiymali harcı olur pasta gibi dilim dilim yeriz
Bayıldım buna:))Eki Görüntüle 2153909
Böyle diyeyim anla :)
En pratiklerin tarifini vereyim
Fırın yemeğimi mesela
İri iri kabak patlıcan soğan sarımsak doğra
Domatesi 4 e bol 3/4 tane domates biber falan da koy fırın tepsisine
İster sadece sebze ister buna et balık tavuk da ekleyebilirsin
Ayrı bı kabda 1 yemek kaşığı biber 2 yemek kaşığı domates salçası göz kararı kuru nane pul biber karabiber tuz sulandir tepsine dök karistir üstüne zeytinyağı gezdir fırında 180 derece fanlı da orta katda pişir 40 dk da pişer
Bu yemeklerin resmi ni ekledimTavayi iyice kızdır hiç yağ koyma ince uzun doğranmış tavugu kızgın tavaya koy eti mühürle yani tavuk kkendi suyunu birakir suyunu çekene kadar pisir
O pişerken diğer yandan mantarı zeytinyagiyla kuru soğan tercihe göre 1 diş sarimsak ince uzun doğranmış renk renk biberlerle sotele
Sonra ikisini birbirine kat üstüne karabiber
:)
Baya bi kiraz almıs babam canım cok cekti dedim eger yiceksem iftarda bi kase sahurda bi kase yiyeyim baskada bişey yemiyeyim. her zaman haziranda 3 gün yaparım kiraz detoksuBence hiç gerek yok
Detoks istiyorsan Ramazan'dan sonra 3 gün çorba ile beslen
Şuan ödem atmak için maydonoz ve limonlu su icebilirsin
Akşam yap yemeğini ertesi gün ısıt ye
Haftasonu yap 2/3 gün idare eder ısıt ye
Ben hem okuyup hem işe gidip hem evle ilgilendiğim dönem bile yemeği asla ihmal etmezdim
Hasta düşersin ev yemeği düzenli olmazsa
Bende ekmeksiz yenmiyor sanıyordumAma bunlarda ekmeksiz yenmiyor işte, ekmek bana bana yemekte milli sorunumuz bence :)
Bende çavdar ekmeği dışında ekmek yemiyordum, onuda yemicem artık. Tamamen bırakiyorum ekmegi..