canımmm maşallah süpper gidiyorsun, eminim kısa sürede istediğin kilolara kavusacaksın
ben de bu sene 39 yaşındayım artık, biraz bakım yapmam gerek diye düşünüyorum. Çok şükür cildim ile ilgili bi sorunum yok, yağlı bir cildim var ve bakım ürünlerine artık yönelmek istedim..sanırım bizde genetik 85 yaşında vefat eden anneannemin de, teyzelerimin ve annemin de neredeyse yok derecede azdır kırışıklıkları....fakat annem inanılmaz önem verir cilt bakımına...sürekli sporunu yapar, ve hep bi malzemeler kullanır yüzü için, vücudu için, maşallah genç kız gibidir...bana da hayatımda hiç sabun kullandırmadı mesela yüzüme, yüzün kırışır diyerek...
ben de öyle abartı makyaj yapmam ama düzenli fondoten,ruj,allık ve göz kalemi kullanırım mutlaka...çok şükür ki henüz kırışıklığım yok...alnımda çok ufak bi mimik kırışıklığı vardı onu da serum ve kremler ile oldukça azalttım...
henüz kaz ayakları vs başlamadı, ama yakında başlayacaktır, önlem alıp geciktirme derdindeyim
bir de şimdi hazır diyete başlamışken 100 bin bakımına alayım kendimi dedim...youtube da videoları izliyorum sürekli, kim ne kullanmış, neye iyi gelmiş...bir de profesyonel makyaj yapmak istiyorum kendime...kapatıcılar,aydınlatıcılar falan almak istiyorum...bu ara taktım bu konulara
babaannen (Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun inşallah) benim kafadanmış..ben de sabahları saat kurar eşimden önce kalkar, duşumu alır hafif ruj,allık makyajımı yapar, ev kıyafetlerimi giyer öyle uyandırırım eşimi...11 yıldır bu hiç değişmedi..mesela eşim benim tırnaklarımı hiç ojesiz görmedi..ameliyata girdim bu sene ameliyathane kapısında çıkartmalarına izin verdim elimdeki ojelerimi o da 2 şer parmak çıkınca da eşim yoktu anneme sürdürdüm takıntılıyımdır bazı konularda...eşim beni hiç dağılmış görmedi göremez..gün içinde ne yaparsam yaparım... saç bakım yağları,-bu arada tavsiye üzerine 2 haftadır argan ve sarımsak yağı sürüyorum saçıma- boya, temizlik vs tüm işleri eşim evde yokken yaparım, o varken prenses gibi kurulurum köşeme
ayyy benim de düşmüş çenem
sen de harikasın canım, şu kiloları verirken biz bi bakıma sokalım kendimizi,olmuşken tam olsunTek kelime ile muhteşemsin
bak makyaj yapmam ama yaz kış manikür pedikürüm eksik olmazFakat kendim yapamam arkadaşım var yıllardır ona emanet etmişim kendimi.
Saçlarımı kesirdim.Annem her gördüğünde hüzünleniyorum kesme şu saçını der :)
Argan yağı ver sarımsak deneyeyim bende sağol.
kalıcı makyaj olabilir bak bir ara düşünmüştüm, hatta şirkette kızlar kaş vs yaptrıdılar içlerinde bazılarının çok güzel oldu.
Kilodan dolayı boyun kısmım düzgün değil, ve yaşım 45 oldu
Haklısın bir 100 bin hatta 200 bin bakımını bende yaptırmalıyım. Konuşalım bunu bir ara...
Bende durum şöyle aslında spor yapıp zayıf olduğumda zayıf derken kaslı diyeyim çok değil ama sıkı daha doğrusu :) kendimi çok iyi hissediyorum ve yüzüme fondoten vs sürünce dayanamıyorum yıkıyorum hemen.sen de harikasın canım, şu kiloları verirken biz bi bakıma sokalım kendimizi,olmuşken tam olsunyaşlarımızda yakın, birbirimize taktikler verelim :)
sarımsak yağının saçları gürleştirdiğini söylüyorlar bakalım işe yarayacak mı...argan yağı da çok iyi diyorlar, aktarlardan bulabilirsin...
kalıcı makyaj aslında benimde aklıma yatıyor ama 6 ay sonra rengi solup kötü görünüyor diye duymuştum yıllar önce, belki teknoloji ile değişmiştir bazı şeyler, araştırmak lazım aslında....bir ara ipek kirpik çok istemiştim mesela ama kullanıcı yorumlarını okuyunca vazgeçtim, genelde kendi kirpiğimiz de döküldü demişler....
bakımlı olmayı seviyorum, kadın gibi hissediyorum kendimi fazlaca... ben de çook uzun çalışma hayatından sonra son 10 aydır evdeyim belki bu boşluktan kaynaklanıyor şu anki bu ilgim ama yaş da ilerliyor yıllar su gibi akıp gidiyor, artık tam bakımın zamanıdır
ohhh afiyetler olsun canım...ne mutlu bana, zorla yapmayı başardığım spor faaliyetim sana şevk vermişYazdıklarınızı okuyup başlayayım neler yaptığıma, :)
latiyya , eşine geçmiş olsun canım sen isteyerek yapmadın onu sıkma canını. Yoğurda pul biber ve acıktıkça yeme konusuna işime geldiği için katılıyorum :)
no_name_ , leptin hormonunu okudum yazdıklarından biraz da ıntden bakayım. Sakız çiğneme konusunu yıllar önce acıktırdığı için çiğnemeyin denirdi. Demek sebebi bu imiş.
sabah dediğim gibi 2 haşlanmış yumurta+12 ad gibi yeşil zeytin+maydanoz
3 kase lahana çorbası + 1 kase yoğurt+ 3 lt su halen içiyorum
no_name_ yürüyeyim dediğinde kendi kendime kalk kızım oturma yürü biraz dedim.
kızımı kitapçıya götürecektim onu da alarak yaklaşık 1 saat 15 dk yürüdük. güzel bir yürüyüştü terledim ve mutlu oldum.
Kitapçıya girdik ve ne hikmetse karşıma KAratay ın son kitabı çıktı. Tuvalete girmiştim yüzümü yıkamaya vs.Halbuki o kata çıkmayacaktım. Aldım elime kitabı kızım kendi kitapları ile ilgilenirken okudum 1 saat civarı falan. Alayım diye düşünmüştüm fakat o okuma biraz yetti. Çünkü işime gelmeyen konular vardı.
Eee biraz kilo vereyim ve sonra alayım şu kitabı dedim.Birden kasmayayım kendimi. Ki ilk abim anlatmıştı 4 yıl önce flan sanırım okutmuştu Karatay'ı. Bak bu kadın çok iyi sakın atlama takip et vs diye.
Sonra çıktık kitpçıdan tekrar yürüyerek bir cafeye girdik. bardak çay içtim, kızım fırın sütlaç aldı.Allahtan pek sevmem
Yine çayımı demledim. Missss
bu arada topiğin başından beri bi protein ekmeği muhabbetimiz dönüyor farkındaysan, sanki çok gizli formulmüş gibi de bi yazamadım şu topiğe..yazayım bak şimdi, mutlaka ama mutlaka dene tatlım..sadece yumurta ve peynirden yapıldığı için çok tok tutuyor ve inanılmaz lezzetli...ve de kalorisi düşük ve protein...Bu arada sanırım yumurtadan çok acıkmıyorum rahat geçiyor 2 gündür bu rejim muhabbeti umarım hep böyle olur.
haa birde evet yaa dün gece acıktım yattım ve sabah tok uyanmak çok güzeldi yahu.
Demek leptin hormonu, güzellll
birara zerdeçal ve zncefil alıp yoğurda karıştırıp yiyordum ama tadına tahammül edemem artık sanırım...zehir gibiydiYa kızlar birde zerdeçal yutuyorum ben gece yatmadan.1 tatlı kaşığı yıllardır ara ara yaparım yine başladım 3 gündür, gece rahat uyuyorum ve bilindiği gibi çok yararı var. Allahtan rahat yutuveriyorum yoksa acı tadı ciddi şekilde
bu yağı ilk defa duydum canım, yarın aktara gidersen bi sorsana tam adını, araştıralım google'dan iyiceBende durum şöyle aslında spor yapıp zayıf olduğumda zayıf derken kaslı diyeyim çok değil ama sıkı daha doğrusu :) kendimi çok iyi hissediyorum ve yüzüme fondoten vs sürünce dayanamıyorum yıkıyorum hemen.
fakat bkım konusunda yapmalıyım bir şeyler artık
argan yağını sanırım yarın alabilirim.Aktar tarafına gideceğim yarın ve ondan önce manikür pedikür işlerim var :)
Ya bir şey var yıllar önce 14 yıl rahat var bir gün aktardayım o sıra yağlara takmıştım hani badem portakal vs yağı gibi, o sırada bir kadın bir şey aldı önce cildi dikkatimi çekti.Allah affetsin kadıncağız çok çirkindifakat cildi o kadar düzgündü ki yaşı 50 rahat vardı. Nedir o aladığınız dedim. Akırı karha dedi anlamadım adını zor tuttum aklımda vs.
pahalı bir şey arkadaşlarla birikip öyle alıyoruz cilde çok iyi geliyor demişti. Hep merak etmişimdir şunu bir alsam vs diye bak hatırladım yine yılaar sonra.Belki biliyorsunuzdur sizlerde.
Çok haklısın canım. Zeytinyağı tereyağı vs dinleyince ne diyoonnn öperimm seni demiştim milletin içinde unutmam.ohhh afiyetler olsun canım...ne mutlu bana, zorla yapmayı başardığım spor faaliyetim sana şevk vermişbuna çok sevindim...
lahana çorbasının faydasını göreceğine inanıyorum...bakalım bu hafta kaç kilo gidecek senden...
karatayda mantık aslında çok basit kötü karbonhidratı yeme, -makarna,pilav ,börek çörek...-iyi karbonhidrat tüket- sebze gibi-(patates,havuç vs yok) proteini sınırsız ye istersen, iyi yağları mutlaka tüket...kadın yağ yiyin dedi olmadı, çıktı zeytinyağı içti, olmadı, çıktı çayınıza tereyağ koyun dedi, millet bunak dedi..oysa faydalı yağların önemini anlatmaya çalıştı...herkes ayaklandı, şimdi bakıyorum diyet sayfaları atkins diyeti,ketajonik diyet, low carb diyetleri yapanlar dolu...hepsi de karatay mantıgından yola çıkan diyetler..karatay diyeti deyince aman bunak o, atkins deyince çok havalı
bence de karatay bir çok konuda haklı ve güzel ifade ediyor demek istediklerini..ben söylediklerini uygulayarak geçmiş yıllarda çok sağlıklı kilo verdim...
bi de der ki günde 5 km yürüyen istediğini yesinseviyorum canan hocayı, enteresan bi kadın..yıllardır söylediği her şey şimdi yok ingilterede yapılan araştırmaya göre yok abd de yapılan araştırma falan diye önümüze sürülüyor...
umarım yine güzellikle sağlıkla veririz kilolarımızı... tv de kilo verme haberlerine bakıyorum da tabiki çoğu diyetisyen ile vermiş, insanların yüzünde ışık kalmamış, feri gitmiş resmen... karatay protein ağırlıklı olduğu için diyette enerji kaybetmiyor insan, ruhu,bedeni çökmüyor vallahi...
Gece yatmadan yutmaya çalış :)birara zerdeçal ve zncefil alıp yoğurda karıştırıp yiyordum ama tadına tahammül edemem artık sanırım...zehir gibiydi
sabahları 1 çay fincanı suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içsene, resmen içim temizlendi,saçları cildi pırıl pırıl yapıyor, zayıflamaya da faydalı olduğu söyleniyor
ben de ekmeği çok severim ama ekmek yiyince çok daha çabuk acıktığımı anladım..yumurta olunca ben de hiç aramıyorum ekmek...bu diyet sürecimde de ekmeğe hiç yer yok...ama zeytinyağına o ekmeği batırma hayalini tamamen paylaşıyorum..hadi inşallah zayıflayınca resimli paylaşım yaparız ekmeği zeytinyağına banarkenÇok haklısın canım. Zeytinyağı tereyağı vs dinleyince ne diyoonnn öperimm seni demiştim milletin içinde unutmam.
Ben kahvaltıda mutlaka ekmek yerdim.Daha doğrusu ekmeğin kabuğunu iyi pişmiş taş ekmek vs işte.Bazen kendim yapardım. Ve güzel kilo verirdim. Dinç olurdum zor olurdu onu atlamayayım.İlk kez yumurta ile yapıyorum. Ve cidden yetiyor.Fekaaat o kekikli zeytinyağına kıtırmak ekmek kabuğunu bannmakkk istiyorum
aman bana alkol demeyesin... ben dozunda bırakmayı başaramıyorum, bi duble içsem bıraksam iyi de, şişenin dibini görmeden yapamıyorum...zerdeçal ile 100 kalori yakacağım diye votka ile 2000 kalori alırım benGece yatmadan yutmaya çalış :)
abim hastanede arkadaşlar vişne suyu ile vs içiyor demişti.
Ya aslında zerdeçalı az vokta ile karıştırmak gerekiyormuş o zaman uçuruyormuş bünyeyi
Alkolün içerisinde buluna bir madde ile etkileşime geçiyormuş ve o madde de kaliteli votkada bulunuyormuş.Bunu denemk için votkayı aldım ama sek içmeyi tercih etmiştim
Hee şu elma sirkeli suyu unutuyorum.Hatta kızıma hatırlat bana sabah içeceğim dedim
yağ değil canım zencefil gibi şekli hatırladığımbu yağı ilk defa duydum canım, yarın aktara gidersen bi sorsana tam adını, araştıralım google'dan iyice
Acıkmama kısmı dediğin gibi ekmeğe bulaşmadığımız için haa vay beee..ben de ekmeği çok severim ama ekmek yiyince çok daha çabuk acıktığımı anladım..yumurta olunca ben de hiç aramıyorum ekmek...bu diyet sürecimde de ekmeğe hiç yer yok...ama zeytinyağına o ekmeği batırma hayalini tamamen paylaşıyorum..hadi inşallah zayıflayınca resimli paylaşım yaparız ekmeği zeytinyağına banarken
Ben aşırı içmem ama bir ara takmıştım votka portakal suyu vs.Neyse susayım en iyisi :)aman bana alkol demeyesin... ben dozunda bırakmayı başaramıyorum, bi duble içsem bıraksam iyi de, şişenin dibini görmeden yapamıyorum...zerdeçal ile 100 kalori yakacağım diye votka ile 2000 kalori alırım benşaka bi yana acayip enteresan bir bilgi bu, ilk defa böyle bir şey duydum...
Pizza kısmına kadar iyi gidiyordu tarif salam sosis deme bana :)bu arada topiğin başından beri bi protein ekmeği muhabbetimiz dönüyor farkındaysan, sanki çok gizli formulmüş gibi de bi yazamadım şu topiğe..yazayım bak şimdi, mutlaka ama mutlaka dene tatlım..sadece yumurta ve peynirden yapıldığı için çok tok tutuyor ve inanılmaz lezzetli...ve de kalorisi düşük ve protein...
Ekmek ve pizzanın tarifi; 3 yumurta beyazlarıni ayırıp bir çimdik tuz ile mikserle çırp ama çok çırpılacak koyu olacak, kabı çevirince dokulmeyecek kadar katı...
Ayırdığın sariların içine ,100 Gr labne peynir, ben birazda lor karıştırıyorum, bir de 1 PK kabartma tozu, çatalla iyice ez,karıştır.sonra bu karışımı beyazların içine dök ama çok yavaş alttan karıştır, köpük sönmeyecek şekilde kibar kibar karıştırıp 160 derece onceden ısıtılmış fırına sok, 15 dk sonra altı üstü kızarınca çıkar..
Pizza yapacaksan çıkardıktan sonra biraz sogusun üzerine salçayı z.yagi ile karıştır,biraz kekik koy, ekmeğin üstüne sur, sonra salam sucuk ve kaşar koy tekrar fırına..Kaşar kızarınca çıkar ve yeeee ohh afiyet olsun
oldukça büyük oluyor canım, fazla gelecektir tamamıPizza kısmına kadar iyi gidiyordu tarif salam sosis deme bana :)
Fakat çok tarifin çok güzel kekik z.yağı offf bunu denemeliyim mutlaka.
3 yumurta demişsin bu miktarın tamamını yiyebilir miyim peküüü