bence yoğurttan zarar gelmez. Acıktıkça yenebilir. içine pul biber, nane veya çörek otu koyabilirsin.Arkadaşlar ,gun içinde acıktığımız zaman da yoğurt yiyebilir miyiz?illa akşam acıkınca veya 6 saati doldurduktan sonra mı yemeliyiz?
Sanki burda ,şoyle bir şey okumustum:yogurt yerken yemek yeme hareketini yapmadığımız için leptin devam ediyormuş çalışmaya.bence yoğurttan zarar gelmez. Acıktıkça yenebilir. içine pul biber, nane veya çörek otu koyabilirsin.
canım bildiğim kadarıyla sindirim olmamalı, yani dişler bir şey çiğnememeli ama sıvı alımına izin var..mesela ciklet bile çiğnenmiyor leptini bozmamak içinEvet,leptinden ötürü sordum.Teşekkür ederim.
oldukça kötü olabileceğini tahmin ettim canım :)tadı iğrenç
Hmm,tamam canım.teşekkürler.canım bildiğim kadarıyla sindirim olmamalı, yani dişler bir şey çiğnememeli ama sıvı alımına izin var..mesela ciklet bile çiğnenmiyor leptini bozmamak için
harikabugünkü menüm:
sabah: sade ve şekersiz nescafe
öğle yemeği: 1 yemek tabağı kıymalı bulgurlu lahana kapuska, 1 kase yoğurt
akşam yemeği: bol marul salata, yağsız ev yapımı nar ekşisi ile üzerine yağı süzülmüş ton balığı
bol su, 45 dk yürüyüş
o zaman ben susayım leptinciler konuşsun:) vay be çiğneme hareketi he? eee ama mideye bişeyler giriyor? beyin sinyali mideden mi yoksa ağızdan alıyor sindirim olduğuna dair? akrebim ben ondan bu detaycılığım anlarsın sen:)canım bildiğim kadarıyla sindirim olmamalı, yani dişler bir şey çiğnememeli ama sıvı alımına izin var..mesela ciklet bile çiğnenmiyor leptini bozmamak için
saol tatlımmm, marul diyetlerimde çok kurtarıcı oluyor yediğim zaman inanılmaz midemi dolduruyor, sınırsız olduğu için koca kase yapıp gözümü de doyurabiliyorumharika
valla leptiniSanki burda ,şoyle bir şey okumustum:yogurt yerken yemek yeme hareketini yapmadığımız için leptin devam ediyormuş çalışmaya.
ağızdan alıyor demek ki, sindirim ilk ağızdan başladığı için...sakız çiğnemek de ondan yasak belkide...o zaman ben susayım leptinciler konuşsun:) vay be çiğneme hareketi he? eee ama mideye bişeyler giriyor? beyin sinyali mideden mi yoksa ağızdan alıyor sindirim olduğuna dair? akrebim ben ondan bu detaycılığım anlarsın sen:)
karatayın kitabı var bende bi ara bulup tekrar okuyayım, detaylı anlatıyordu orada sanırımvalla leptinino_name_ 'den öğrendim canım ya. o daha iyi bilir.
ben acıktıkça az yemeye çalışıyorum sadece.
off ne gıcık şu zayıflama işleri. ama sonucuna değer:)ağızdan alıyor demek ki, sindirim ilk ağızdan başladığı için...sakız çiğnemek de ondan yasak belkide...
kesinlikle. koca kase salata muhteşem oluyor dediğin gibi hem mideye hem göze hitap ediyorsaol tatlımmm, marul diyetlerimde çok kurtarıcı oluyor yediğim zaman inanılmaz midemi dolduruyor, sınırsız olduğu için koca kase yapıp gözümü de doyurabiliyorum
sen içtin mi çorbanı canım? akşama ne yiyeceksin?kesinlikle. koca kase salata muhteşem oluyor dediğin gibi hem mideye hem göze hitap ediyor
Ben de yememeye çalışıyorum.yani az yemeyi ögrenmeye.valla leptinino_name_ 'den öğrendim canım ya. o daha iyi bilir.
ben acıktıkça az yemeye çalışıyorum sadece.
içtim canım. akşama küçük bir tabak zeytinyağlı pırasa ve yoğurt yicem.sen içtin mi çorbanı canım? akşama ne yiyeceksin?
ekmeği hayatından çıkar. tabağını küçük kullan. yavaş yavaş ye. tabağın bittikten sonra 2. tabak yemeği canın isterse bi 10 dakika bekle. az yemek konusunda bildiklerim bunlar:)Ben de yememeye çalışıyorum.yani az yemeyi ögrenmeye.
Kahvaltıda biraz yiyorum ekmek.akşam da bir iki lokma.yemezsem kendimi eksik hissediyorum.bugunku 6 saatlik açlığimdan sonra 6da akşam yemegimi yedim.acıkmıştım.kuru fasulye vardı.2.tabagi da aldım.ama yarım tabaktı.yedim onu da.şu an çatlayacak gibiyim.demek ki yemesem 2.yi iyiymiş.daha onceden de bunu yaşamıştım.bu demek oluyor ki ne kadar aç kalırsan yani uzun aralıklarla yersen ,sanırım mide küçüldüğü için(tabi şu an benim için mümkün değil) fazlasını istemiyor.burdan da ayça kayanın diyetine bağlıyorum.istediģimi yiyebilirim.yeter ki mide uzun sure ac kalarak yememeyi ögrensin.ekmeği hayatından çıkar. tabağını küçük kullan. yavaş yavaş ye. tabağın bittikten sonra 2. tabak yemeği canın isterse bi 10 dakika bekle. az yemek konusunda bildiklerim bunlar:)
evet aslında peynir olmadan kahvaltı yapamam.merhabaazinnia :)
kahvaltın güzelmiş ama peynir de mi eklesen.
babaannen ne kadar dikkatliymiş ne güzel.
benim sporla alakam yok yatek sporum alışveriş:)
leptin hormonunu seviyoruz.
bütün hormonlar bi yana,
leptin bi yana