- 2 Nisan 2021
- 204
- 341
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Havuzun altına büyük boy örtü, pike vb su emecek şeyler seriyorum ben. Paspas da hemen elimin altında, onlar çırpınırken silmeye başlıyorum. Su olmasından ziyade çıkar da ayakları kayar düşerler diye önlem benimki.Bende 1 tane var,benim balkon salonda
Bütün salon su oluyo valal
aynen ördekler toplar falan da var yanına da limonata yapıp veriyorum uzatıyor ayaklarını oh hayat onlara güzel valla
Tam olarak aynı durumdayım. ÖğretmenimGerçekten çalışsam param anca bakıcıya gidecek. Sizin bebek kaç yaşındaYa ben de çalış o zaman diyenlere fit oluyorum. Memurum, bir çok özel sektöre nazaran gelirim iyi. Daha dört ay önce bakıcı sordum danışman firmalara, yatılı 7.500, gündüzlü 5.500 dediler. Bakıcının +1 yemesi, içmesi, ablasının okul masrafı derken ben aldığım maaşın üstüne çıkıyordum. (şimdi noldu Allah bilir) Nereye çalışayım, tek seçeneğim var; eşime sen otur cocuk bak, ben sosyalliğim için çalışmalıyım demek.
16 aylık oldu, yürüse küçük müçük demicem kreş bakacağım ama tembel çıktı, emekliyor halaTam olarak aynı durumdayım. ÖğretmenimGerçekten çalışsam param anca bakıcıya gidecek. Sizin bebek kaç yaşında
Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Babam esnaf olduğu için yazlık almanın gereksiz olduğunu düşünmüştü ve çocukluğumda her yaz aynı yazlığı bir ay kiralardık. Geçen yaz da ailemle tatil yapmak için Kuşadası davullarda kiraladık. Günlüğü 800 TL idi. 10 günlüğüne 8bin TL verdik. Bu yıl ise günlük 800 TL ye denizden uzakta yazlıklar bulunabiliyor. Arkadaşınızın doğru söyleme ihtimali sıfır. Çünkü aylık 3bin liraya tutulduğunu söylüyor. Bunun mümkün olmadığını söyleyeyim.Konu sahibi ben sizi anlıyorum.
Biz karı koca yazın izindeyiz. Eşim olmasa ben tek olsam çocuğun okulu da yokken delirirdim herhalde.
Eğer kafa dengi arkadaşınız, kardeşiniz varsa beraber deniz kenarında bir yer tutmayı da deneyebilirsiniz. Yani Muğla İzmir değil de Erdek gibi biraz daha ucuz bir tatil yerinde tutabilirsiniz. Benim arkadaşım iki aylığına Kuş adasında bir ev tuttu 3 kardeş, ortalama ayda bin lira ödeyecekler. Bu seçenek de sizi maddi anlamda yoracaksa yaşıt çocuğu olan arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Çocuk en iyi çocukla oyalanıyor. Parkı olan ormanlık alanlar var oralara gidebilirsiniz.
Benim yaşadığım şehirde belediyenin çocuk atölyeleri oluyor. 2-3 günde bir iki saat fln oluyor. Ücretsiz. Onlara da bakabilirsiniz sizin şehrinizde varsa.
Bütün yaz orada kalacaklarmış valla söylediğine göre. Güzel de bir site içinde de diyor. Bilemiyorum tabiiBabam esnaf olduğu için yazlık almanın gereksiz olduğunu düşünmüştü ve çocukluğumda her yaz aynı yazlığı bir ay kiralardık. Geçen yaz da ailemle tatil yapmak için Kuşadası davullarda kiraladık. Günlüğü 800 TL idi. 10 günlüğüne 8bin TL verdik. Bu yıl ise günlük 800 TL ye denizden uzakta yazlıklar bulunabiliyor. Arkadaşınızın doğru söyleme ihtimali sıfır. Çünkü aylık 3bin liraya tutulduğunu söylüyor. Bunun mümkün olmadığını söyleyeyim.
Büyüklüğünü bilmiyorum ama beş çocuk üç kadınlar çok da ufak tutmamışlardır. Eşleri sadece bırakıp gidecekmiş. Bütün yaz orada olacağız diyorlar. Bana da fiyat inanılmaz uygun geldi demek ki Muğla İzmir antalya dışında fiyatlar daha makul diye düşünmüştüm.Başka ayrıntılar öğrenirsen benimle de paylaşır mısın kalan bir ayı da ben tutarım valla:) şu an bile sa..den den baktığında Mayıs ayı için 1+1 lerin günlüğü 400tl. Genelde Temmuz Ağustos x3 bayram tatilinde x4 olur fiyatlar. Cevabın için teşekkür ederim
Ay maşallah bizimki de 9 aylık daha totoyu kaldıramıyor (azıcık büyük de teyzesi16 aylık oldu, yürüse küçük müçük demicem kreş bakacağım ama tembel çıktı, emekliyor hala
Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Pandemiden önce kuşadasına gitmiştik , ada da öyle ucuz bir yer değil . Denizle alakası olmayan cooookkk uzak dağ bası bir yerdir o zaman belki.Büyüklüğünü bilmiyorum ama beş çocuk üç kadınlar çok da ufak tutmamışlardır. Eşleri sadece bırakıp gidecekmiş. Bütün yaz orada olacağız diyorlar. Bana da fiyat inanılmaz uygun geldi demek ki Muğla İzmir antalya dışında fiyatlar daha makul diye düşünmüştüm.
Geçen sene Akyaka’da uzaktan akrabamız 500 TL demişti ama geceliğine. Bu sene kaçtan verir bilemiyorum ama ondan bana Kuşadası için olabilir gibi gelmişti. Ama tabii ben 20 senedir hiç gitmedim kuşadasına fikrim de yok nu nedenle
İkinci yorumunuz için teşekkür ederim. İlk yorumunuza gelince çalışsam iki cocugumuda tüm gün özel okula vermem gerekecek. Geriye para falan kalmayacak yani çalışmamında bir manası olmayacak.
Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu tüm çocuk gelişimdiler psikologlar söylerken okulu çalışmayan kadının çocuğunu postaladığı(!) bir yer olarak görmek nasıl bir şey?Madem çocuklarla evde kalmaktan bu denli korkuyorsunuz da hadi 1. Oldu 2. Yi niye yaptınız ??!!
Madem çocukları okula postalıyorsunuz , siz de işe girip çalışın bir zahmet ( çalışmıyorsunuz diye düşündüm niyeyse )
Gelir bellidir ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız .. O kadar araba borcuna girdiyseniz tatile gidemeyeceğiniz bellidir . Belli olan bir şey için sonradan sıkıntı yapmak saçma .
Yine de çocuklarınız için tavsiyede bulunacağım .
Kaliteli bir çadır alın .
Sahil kenarında çadırda tatil yapın . Konaklama bedavaya gelmiş olur . Evde harcanan elektrik , su ve doğalgaz yerine benzin harcamış olursunuz . Evde yiyeceğiniz yemeği tatilde yemiş olursunuz . Cepten ekstra fazla para çıkmamış olur ..
Valla sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz.Yaz geliyor ya ,tatile gidemeyecekler başlar ağlamaya..tatil yapmamayı da dert edinmekte....