Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parka, sahile vs gidebilirsiniz. Dört duvar arasinda durmak zorunda degilsiniz.
Ücretsiz olarak eger istanbuldaysaniz yedikulebahce var oraya bi bakin cocuklar icin ücretsiz etkinlikler var, ayrica avmlerdede cocuklar icin ücretsiz aktiviteler var.

Bende 1 tane var,benim balkon salonda
Bütün salon su oluyo valal
Havuzun altına büyük boy örtü, pike vb su emecek şeyler seriyorum ben. Paspas da hemen elimin altında, onlar çırpınırken silmeye başlıyorum. Su olmasından ziyade çıkar da ayakları kayar düşerler diye önlem benimki.
Ama boşaltmak cidden eziyet, o konuda hemfikirim. Kovalarca suyu tek tek doldur taşı boşalt bayağı yük olsa da keyifli zaman geçiyor.

Tam olarak aynı durumdayım. ÖğretmenimGerçekten çalışsam param anca bakıcıya gidecek. Sizin bebek kaç yaşında

Oğlunuz kaçıncı sınıfta? Bugün haberlerde tüm bilsem kurslarının 2 sınıf öğrencilerinden itibaren açık olacağını söylediler. Belki degerlendirirsiniz?
Tatil konusunda haklısınız, ihtiyacınız var. Ama alternatifleri deneyebilirsiniz günü düşürün, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yakın yerleri değerlendirin veya okulun son haftası gidin daha uygun olur. Tatil ihtiyaçtır denizin şifası için gereklidir iyi Tatil yaptığım sıcak zamanlarda gittiğim yazlari takip eden senelerde dogru düzgün grip bile olmuyorum.
Tatile gitmemeyi normal görmek bana tuhaf geliyor asil. Çocuklar için çok gerekli bir kere.

Tam olarak aynı durumdayım. ÖğretmenimGerçekten çalışsam param anca bakıcıya gidecek. Sizin bebek kaç yaşında
16 aylık oldu, yürüse küçük müçük demicem kreş bakacağım ama tembel çıktı, emekliyor hala

Cocuklarin davranis problemlerini okula gondererek gormezden geliyorsunuz. Hatta problemli davranislari ogretmen ve ogrencilere yansitirken siz kafaniz rahat vakit geciriyorsunuz. Okul bittigi icin sorumluluk alma vakti size geldi bu yuzden geriliyorsunuz. hem toplum hem diger ogrenciler hemde ogretmenler icin profesyonel destek almanizi tavsiye ederim.

Babam esnaf olduğu için yazlık almanın gereksiz olduğunu düşünmüştü ve çocukluğumda her yaz aynı yazlığı bir ay kiralardık. Geçen yaz da ailemle tatil yapmak için Kuşadası davullarda kiraladık. Günlüğü 800 TL idi. 10 günlüğüne 8bin TL verdik. Bu yıl ise günlük 800 TL ye denizden uzakta yazlıklar bulunabiliyor. Arkadaşınızın doğru söyleme ihtimali sıfır. Çünkü aylık 3bin liraya tutulduğunu söylüyor. Bunun mümkün olmadığını söyleyeyim.

Bütün yaz orada kalacaklarmış valla söylediğine göre. Güzel de bir site içinde de diyor. Bilemiyorum tabii

Başka ayrıntılar öğrenirsen benimle de paylaşır mısın kalan bir ayı da ben tutarım valla:) şu an bile sa..den den baktığında Mayıs ayı için 1+1 lerin günlüğü 400tl. Genelde Temmuz Ağustos x3 bayram tatilinde x4 olur fiyatlar. Cevabın için teşekkür ederim

Büyüklüğünü bilmiyorum ama beş çocuk üç kadınlar çok da ufak tutmamışlardır. Eşleri sadece bırakıp gidecekmiş. Bütün yaz orada olacağız diyorlar. Bana da fiyat inanılmaz uygun geldi demek ki Muğla İzmir antalya dışında fiyatlar daha makul diye düşünmüştüm.
Geçen sene Akyaka’da uzaktan akrabamız 500 TL demişti ama geceliğine. Bu sene kaçtan verir bilemiyorum ama ondan bana Kuşadası için olabilir gibi gelmişti. Ama tabii ben 20 senedir hiç gitmedim kuşadasına fikrim de yok nu nedenle

Madem çocuklarla evde kalmaktan bu denli korkuyorsunuz da hadi 1. Oldu 2. Yi niye yaptınız ??!!

Madem çocukları okula postalıyorsunuz , siz de işe girip çalışın bir zahmet ( çalışmıyorsunuz diye düşündüm niyeyse )

Gelir bellidir ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız .. O kadar araba borcuna girdiyseniz tatile gidemeyeceğiniz bellidir . Belli olan bir şey için sonradan sıkıntı yapmak saçma .

Yine de çocuklarınız için tavsiyede bulunacağım .
Kaliteli bir çadır alın .
Sahil kenarında çadırda tatil yapın . Konaklama bedavaya gelmiş olur . Evde harcanan elektrik , su ve doğalgaz yerine benzin harcamış olursunuz . Evde yiyeceğiniz yemeği tatilde yemiş olursunuz . Cepten ekstra fazla para çıkmamış olur ..

Pandemiden önce kuşadasına gitmiştik , ada da öyle ucuz bir yer değil . Denizle alakası olmayan cooookkk uzak dağ bası bir yerdir o zaman belki.

İkinci yorumunuz için teşekkür ederim. İlk yorumunuza gelince çalışsam iki cocugumuda tüm gün özel okula vermem gerekecek. Geriye para falan kalmayacak yani çalışmamında bir manası olmayacak.

Çalışın denince neden sadece tam mesai iş düşünülüyor ki ?

Evde pasta kurabiye hamur işi yapıp satmak ya da el işi yapıp satmak .. Bunlar da çalışmaya girer

Herkesin tatil ihtiyacı farklı bence. Kimisi ailesiyle vakit geçirerek dinlenir kimisi lüks otellerde kimisi ise yalnız basına dingil tatilleri tercih eder. Bence önce düşünün nasıl nasıl bedenizini ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz ? Tatil demek para demek değil. Cok az para ödeyerek de güzelce dinlenilebilirsiniz. Yaşadığınız yerin coğrafi özelliklerini araştırın ve gibi etkinlikler var , çocuklarla neler yapılabilir onlara bakabilirsiniz? Pandemi senesinde bizde tatile gidememiştik ama yinede çocuklarla mutlu olabilecek aktiviteler yapabildik. Denize yakınsanız deniz kenarında piknik , halk havuzları , bahçede barbekü en kötü ihtimal arkadaşlarıyla kamp yapabilirler.

Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu tüm çocuk gelişimdiler psikologlar söylerken okulu çalışmayan kadının çocuğunu postaladığı(!) bir yer olarak görmek nasıl bir şey?
Okul özellikle 3 yaştan sonra mutlaka olması gereken bir eğitim kurumudur. Ne yazık ki ülkemizde anaokulu çok fazla olmadığı için çok çocuk bundan mahrum kalıyor. Ama aslında olması gereken devletin ilkokul gibi anaokulunu da 3 yaştan itibaren daha çok çocuğa ulaştırmasıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…