Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinle aynı durumdayız yüzmeye gidiyordu cıyak cıyak ağlıyor gitmeyeceğim sevmiyorum diye bıraktı. Şimdi yaz da geliyor tüm yaz evde kalamaz sıkılır , nereye göndereceğim diye araştırıyorum.

Yediğiniz ekmekten,içtiğiniz suya varana kadar herşeye her dakika zam geliyor, giderler gelirleri aşıyor ve ülkenin yarısından fazlası için durum bu ama bu ülkenin vatandaşı olarak yapabileceğimiz tek şey seçimlerde gereken oyu vermek, şuanki düzenin değişmesi için yönetimin değişmesi gerek bunun herkes farkındadır diye düşünüyorum.

Yani kimse hayat pahalı değil herşey güllik gülistanlık demiyor.

lüks konusunda hemfikiriz yani..
Benim için işte bu kabul edilemez bir şey. Ne yapar eder giderim. Otele gidemem pansiyona aparta bakarım. Çadır kurarım.
Sizin anlamamakta direndiğiniz şey şu. Bazıları için tatil ihtiyaçtır. Benim için öyle. Bir ihtiyacım artık lüks oldu. Ve bu durum canımı sıkıyor haliyle. Ben yine napar eder giderim çünkü ihtiyaç duyuyorum buna. Çocuğum da duyuyor. Okul bitince gidelim diye gün sayıyor çocuk.

Hah birebir durum bu.
Kendi yüzsün suyla oynasın ama kurs olmasın asla, tamamen istedikleri bu.
Ama olmaz ki koca yaz böyle geçmez, hem zamanı değerlendirmek hem bedenlerini doğru çalıştırmak adına spor aktiviteleri şart.
Sınıf arkadaşları ile grup kurs önerilerinde bulunacağım.
Mesela kız çocukları için bir veli hoca tutalım paten dersi alsın diyordu, öğrenci başı 20 30 lira falanmış.
Kız çocukları olanlar için güzel seçenek, benimkiler pek istemiyor öyle şeyler.

Bu çocuklar niye yüzmeyi sevmiyor acaba? Kızımda öyle, yüzme deyince yüzü düşüyor hemen.
Bilmiyorum ki soruyorum oğluma verdiği cevap “Sevmiyorum” . 2 3 hafta yüzmeye gitti sadece havuz kenarında oturup ağladı istemiyorum diye mecburen bıraktırdık.
Baskete göndereyim diyorum “Top cok sert , tehlikeli bir spor “ diyor .

Bakalım el sanatları gibi birsey arıyorum taş boyama falan gibi bir atölye bulursam göndereceğim.

Sonra içinden cikamayacagin borçlara girme de..borçlu yaşam zor

2 3 hafta yüzmeye gitti tüm kurs boyunca havuzun kenarında oturup ağladı , istemiyorum diye.
Basketbola göndereyim diyorum , top cok sert kafama gelirse acır diyor. El sanatlarına bakıyorum bakalım bir de satranca , bedenen yorulması için de artık haftada 3 4 denize gideriz .

Kendi çocuğunuzun okula gitmeyeceği günden bu denli korkuyorsanız /çocuğunuzun bu denli davranış sorunu varsa lütfen bir çocuk ruh sağlığı veya çocuk gelişimi uzmanından destek alın.Birşeyler o yada bu şekilde yolunda gitmiyorken o süreçte ne çocuk sağlıklı gelişiyordur ..ne de çocuğunuzla sağlıklı bir ilişki kurma fırsatınız olur.

Paten zor değil ki.cocuklaar kendi kendine öğreniyor.
Bence de öyle mesela ama herhalde kız çocukları düşkün artistik şeylere, ben öyle yorumladım o taleplerini.
Benim iki erkek olduğundan hiç aklıma gelmezdi paten gibi bir şeyden kurs aldırmak, takarım kasko düşe kalka öğrenir derim.

Kızımın patenleri var.2 yıl oldu.kendi kendine öğrendi.basta 4 lü teker sürdü.sonra 2 li.biraz tuttuk,başında durduk derken öğrendi.artistik şeyleri kızlar seviyor.kizim jimnastiğe gitmek istiyor inşallah yazdiracam

Ben de çocukluğumda aynı dönemlerden geçerek öğrendim. En son patenle beraber bisiklet sürerdim, hatırlıyorum.
Çok eğlenceli idi
Jimnastik ben de aşırı istiyorum, bütün sporların temeli, imkan dahilinde tüm çocuklar küçük yaşlarda tanışmalı diye düşünüyorum.
Yazın aklımdaki seçeneklerden biri de o, mutlaka bir kur da olsa jimnastiğe göndereceğim.

Bende sizdenim örnek verecek olursam devremülkten geldik, 1 hafta ara verdik yurt dışına çıktık şimdi onun borcunu öderken yaza nereye gitsek derdine düştüm. Hedefimde yine yurt dışı var çünkü Tr ile aynı fiyata geliyor ve vize derdimiz yok bizim. Ve ben yazlık alternatifi de olan biriyim ama her sene maddi duruma göre 1 yada 2 kez farklı şehirlere yaz tatiline gideriz. Bir ara eşimle başbaşa da gidiyorduk ama şimdi kızım trip atıyor onsuz gidemiyoruz bebekken rahattık o konuda Haftasonu piknikleri, yakın çevre gezileri vs onları tatilden saymam kafa dağıtmaca sadece.

Yaşı yakın çocuklar birbirlerini daha iyi modelleyebiliyorlar.Yaşanılan yerdeki parkların patene uygunluğu da önemli tabii..geçmişte trafiğin kontrollü olduğu lojman ortamında yaşıyordum..kızım kapının önüne çıkıyordu terlikle
..kapının önünde takıyordu patenlerini ayağına..tuvaleti gelene/karnı acıkana kadar kayıyordu sokakta..öyle ortamlarda herşey akrandan öğreniliyor kimse kursa gitmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…