- 12 Nisan 2015
- 12.938
- 50.967
- 34
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Sizinle aynı durumdayız yüzmeye gidiyordu cıyak cıyak ağlıyor gitmeyeceğim sevmiyorum diye bıraktı. Şimdi yaz da geliyor tüm yaz evde kalamaz sıkılır , nereye göndereceğim diye araştırıyorum.Aslında ben yaz aktiviteli kurslar istiyorum, beden çalışsın enerji atsın diye.
Yüzme diyorum ağlıyorlar istemiyorlar vs vs, konu ben değilim daha detaylandırmayayım ama istekleri ve eldeki yeterlilik çakışmıyor bizim ailede.
Sabah 9 akşam 4 okulda olduklarından ve hayatları boyunca da okula gideceklerinden yaz okulu gibi seçenekleri istemiyorum mesela, yazık yani çocuğa.
Yazın gerektirdiği şeyler açık hava ya da su sporudur, bunlara da cıyak cıyak ağlayıp gitmem deyince el elde baş başta kaldım ne yaptıracağım diye.
Bu çocuklar niye yüzmeyi sevmiyor acaba? Kızımda öyle, yüzme deyince yüzü düşüyor hemen.Sizinle aynı durumdayız yüzmeye gidiyordu cıyak cıyak ağlıyor gitmeyeceğim sevmiyorum diye bıraktı. Şimdi yaz da geliyor tüm yaz evde kalamaz sıkılır , nereye göndereceğim diye araştırıyorum.
. Bir tatilimiz var o da lüks oldu artık
Yediğiniz ekmekten,içtiğiniz suya varana kadar herşeye her dakika zam geliyor, giderler gelirleri aşıyor ve ülkenin yarısından fazlası için durum bu ama bu ülkenin vatandaşı olarak yapabileceğimiz tek şey seçimlerde gereken oyu vermek, şuanki düzenin değişmesi için yönetimin değişmesi gerek bunun herkes farkındadır diye düşünüyorum.Yahu siz neden inatla anlamak istemiyorsunuz?bende farkindayim gecmiste neler aldigimin ,simdi neleri aldigimin.bakin ben yaklaşık 15 ay önce buzdolabımi 4500 tl aldım.simdi aynısı 11.200...arada farka bakın.. o zaman peşin para verdim.simdi almaya kalksam kredi çekmeden alamam..oldu mu 17_18000...insanlar alamıyor farkındamısınız?ne yapsınlar kredi mi ceksinler, ikinci bir iş mi yapsınlar,hırsızlık mi yapsınlar.. bunları bana değil ,sisteme söyleyin.
Benim için işte bu kabul edilemez bir şey. Ne yapar eder giderim. Otele gidemem pansiyona aparta bakarım. Çadır kurarım.lüks konusunda hemfikiriz yani..
Hah birebir durum bu.Sizinle aynı durumdayız yüzmeye gidiyordu cıyak cıyak ağlıyor gitmeyeceğim sevmiyorum diye bıraktı. Şimdi yaz da geliyor tüm yaz evde kalamaz sıkılır , nereye göndereceğim diye araştırıyorum.
Bilmiyorum ki soruyorum oğluma verdiği cevap “Sevmiyorum” . 2 3 hafta yüzmeye gitti sadece havuz kenarında oturup ağladı istemiyorum diye mecburen bıraktırdık.Bu çocuklar niye yüzmeyi sevmiyor acaba? Kızımda öyle, yüzme deyince yüzü düşüyor hemen.
Sonra içinden cikamayacagin borçlara girme de..borçlu yaşam zorBenim için işte bu kabul edilemez bir şey. Ne yapar eder giderim. Otele gidemem pansiyona aparta bakarım. Çadır kurarım.
Sizin anlamamakta direndiğiniz şey şu. Bazıları için tatil ihtiyaçtır. Benim için öyle. Bir ihtiyacım artık lüks oldu. Ve bu durum canımı sıkıyor haliyle. Ben yine napar eder giderim çünkü ihtiyaç duyuyorum buna. Çocuğum da duyuyor. Okul bitince gidelim diye gün sayıyor çocuk.
2 3 hafta yüzmeye gitti tüm kurs boyunca havuzun kenarında oturup ağladı , istemiyorum diye.Hah birebir durum bu.
Kendi yüzsün suyla oynasın ama kurs olmasın asla, tamamen istedikleri bu.
Ama olmaz ki koca yaz böyle geçmez, hem zamanı değerlendirmek hem bedenlerini doğru çalıştırmak adına spor aktiviteleri şart.
Sınıf arkadaşları ile grup kurs önerilerinde bulunacağım.
Mesela kız çocukları için bir veli hoca tutalım paten dersi alsın diyordu, öğrenci başı 20 30 lira falanmış.
Kız çocukları olanlar için güzel seçenek, benimkiler pek istemiyor öyle şeyler.
Kolluksuz boğulurum ölürüm diyor benimkilerBu çocuklar niye yüzmeyi sevmiyor acaba? Kızımda öyle, yüzme deyince yüzü düşüyor hemen.
Paten zor değil ki.cocuklaar kendi kendine öğreniyor.Mesela kız çocukları için bir veli hoca tutalım paten dersi alsın diyordu, öğrenci başı 20 30 lira falanmış
Allah razı olsun düşünemezdim ben bunuSonra içinden cikamayacagin borçlara girme de..borçlu yaşam zor
Elbette öğrenebilir ama bir kaç arkadaşıyla bu aktiviteyi yapması cocuk için hem daha eğlenceli olur hem arkadaşlarıyla güzel de vakit geçirmiş olur.Paten zor değil ki.cocuklaar kendi kendine öğreniyor.
Bence de öyle mesela ama herhalde kız çocukları düşkün artistik şeylere, ben öyle yorumladım o taleplerini.Paten zor değil ki.cocuklaar kendi kendine öğreniyor.
Kızımın patenleri var.2 yıl oldu.kendi kendine öğrendi.basta 4 lü teker sürdü.sonra 2 li.biraz tuttuk,başında durduk derken öğrendi.artistik şeyleri kızlar seviyor.kizim jimnastiğe gitmek istiyorBence de öyle mesela ama herhalde kız çocukları düşkün artistik şeylere, ben öyle yorumladım o taleplerini.
Benim iki erkek olduğundan hiç aklıma gelmezdi paten gibi bir şeyden kurs aldırmak, takarım kasko düşe kalka öğrenir derim.
Ben de çocukluğumda aynı dönemlerden geçerek öğrendim. En son patenle beraber bisiklet sürerdim, hatırlıyorum.Kızımın patenleri var.2 yıl oldu.kendi kendine öğrendi.basta 4 lü teker sürdü.sonra 2 li.biraz tuttuk,başında durduk derken öğrendi.artistik şeyleri kızlar seviyor.kizim jimnastiğe gitmek istiyorinşallah yazdiracam
Bende sizdenim örnek verecek olursam devremülkten geldik, 1 hafta ara verdik yurt dışına çıktık şimdi onun borcunu öderken yaza nereye gitsek derdine düştüm. Hedefimde yine yurt dışı var çünkü Tr ile aynı fiyata geliyor ve vize derdimiz yok bizim. Ve ben yazlık alternatifi de olan biriyim ama her sene maddi duruma göre 1 yada 2 kez farklı şehirlere yaz tatiline gideriz. Bir ara eşimle başbaşa da gidiyorduk ama şimdi kızım trip atıyor onsuz gidemiyoruz bebekken rahattık o konudaBenim için işte bu kabul edilemez bir şey. Ne yapar eder giderim. Otele gidemem pansiyona aparta bakarım. Çadır kurarım.
Sizin anlamamakta direndiğiniz şey şu. Bazıları için tatil ihtiyaçtır. Benim için öyle. Bir ihtiyacım artık lüks oldu. Ve bu durum canımı sıkıyor haliyle. Ben yine napar eder giderim çünkü ihtiyaç duyuyorum buna. Çocuğum da duyuyor. Okul bitince gidelim diye gün sayıyor çocuk.
Yaşı yakın çocuklar birbirlerini daha iyi modelleyebiliyorlar.Yaşanılan yerdeki parkların patene uygunluğu da önemli tabii..geçmişte trafiğin kontrollü olduğu lojman ortamında yaşıyordum..kızım kapının önüne çıkıyordu terlikleBence de öyle mesela ama herhalde kız çocukları düşkün artistik şeylere, ben öyle yorumladım o taleplerini.
Benim iki erkek olduğundan hiç aklıma gelmezdi paten gibi bir şeyden kurs aldırmak, takarım kasko düşe kalka öğrenir derim.
Çok şükür, edemediklerimi başkası yaşayınca luzümsuz bulacak kadar şuursuz değilimSaçma bir örnek değil.hayatta herşeyi elde edemiyorsun.siz ediyorsanız kıskandım simdi