Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende sizdenim örnek verecek olursam devremülkten geldik, 1 hafta ara verdik yurt dışına çıktık şimdi onun borcunu öderken yaza nereye gitsek derdine düştüm. Hedefimde yine yurt dışı var çünkü Tr ile aynı fiyata geliyor ve vize derdimiz yok bizim. Ve ben yazlık alternatifi de olan biriyim ama her sene maddi duruma göre 1 yada 2 kez farklı şehirlere yaz tatiline gideriz. Bir ara eşimle başbaşa da gidiyorduk ama şimdi kızım trip atıyor onsuz gidemiyoruz bebekken rahattık o konuda :KK66: Haftasonu piknikleri, yakın çevre gezileri vs onları tatilden saymam kafa dağıtmaca sadece.
Babamların Datça’da yazlığı var. Ama oraya eşimi de sürükleyip gidince annemin orayı sil burayı ovalası bitmiyor. Denize gidiyoruz mesela babam yok güneş geçer akşam gidin bu saatte denize mi gidilirleri başlıyor. Biz de ondan tatili ikiye bölüyoruz bir süre babamlarla kalıyoruz. Bir süre de biz çekirdek aile otele gidiyoruz. Benim için evet dert değil belki tatile ulaşabilirim. Ama tatil herkes için bir ihtiyaç aslında. Çocuklar da özlüyorlar seviyorlar. Oğlum tüm kış tatili düşünerek geziyor. Şimdi ekonomim buhran yüzünden neden ihtiyacını vermeyeyim? Neden eksik büyüteyim?

Yaşı yakın çocuklar birbirlerini daha iyi modelleyebiliyorlar.Yaşanılan yerdeki parkların patent uygunluğu da önemli tabii..geçmişte trafiğin kontrollü olduğu lojman ortamında yaşıyordum..kızım kapının önüne çıkıyordu terlikle
terlikle..kapının önünde takıyordu patenlerini ayağına..tuvaleti gelene/karnı acıkana kadar kayıyordu sokakta..öyle ortamlarda herşey akrandan öğreniliyor kimse kursa gitmiyor🤗
Bana saçma gelmişti istek ama belki dediğiniz imkanlar yoksa grup olarak güvenli alanda istemiş olabilirler☺️
Ama sayelerinde böylece hoca tutulup, birkaç çocukla birleşince maddi manevi yükün azaldığını öğrenmiş oldum, kırk sene düşünsem özel hoca tutayım diye aklıma gelmezdi.

Aklın gayet basimda da hormonlardan herhalde ,anlamamakta ısrar ediyorsun.geriye dön oku
Farkındamısınız sizin dışınızda kimse anlamıyor
Laf edecek hamileliğim mi kaldı
Sizin tarzınızda ki kişilerin geneli böyle mutlaka saldıracak konu dışı bişiler buluyor
Hadi benimkiler hormonlardan sizin ki neden
Bundan sonra size cevap vermek kendime saygısızlık olacak :KK49:

Sizin tarzınızda ki kişilerin geneli böyle mutlaka saldıracak konu dışı bişiler buluyor
Hepiniz aynı kafadasınız diye hakli mi oluyorsunuz?🤪🤪

Babamların Datça’da yazlığı var. Ama oraya eşimi de sürükleyip gidince annemin orayı sil burayı ovalası bitmiyor. Denize gidiyoruz mesela babam yok güneş geçer akşam gidin bu saatte denize mi gidilirleri başlıyor. Biz de ondan tatili ikiye bölüyoruz bir süre babamlarla kalıyoruz. Bir süre de biz çekirdek aile otele gidiyoruz. Benim için evet dert değil belki tatile ulaşabilirim. Ama tatil herkes için bir ihtiyaç aslında. Çocuklar da özlüyorlar seviyorlar. Oğlum tüm kış tatili düşünerek geziyor. Şimdi ekonomim buhran yüzünden neden ihtiyacını vermeyeyim? Neden eksik büyüteyim?
Benimde kızım yazlıkta kalıyor yaz aylarında , biz çalışıyoruz haftasonu git gel yapıyoruz. Yalnız yazlıkta ben öyle 7/24 ev işi ile uğraşmam kahvaltı faslı biter etrafı toplarım doğru denize akşama kadar kalırım kızımla , yemeğe doğru gelir yemek hazırlar sofra kurarım varsa bulaşık vs halledip sonrada kızım kuzeniyle takılır bende kendi kuzenlerime kaçarım evlerimiz yanyana içki, sohbet gır gır şamata takılırız.
Yazlık harici 1 hafta muhakkak ailecek yaz tatilimiz olur Çeşme-Bodrum vs neresi uyarsa ama her sene farklı bir lokasyona gideriz.
Ben birde eğitim maksatlı yurt dışı olanaklarını kovalıyorum işimden dolayı onu denk getirirsek ailecek gidiyoruz hem iş hem gezmek oluyor.
Ama artık kültür turizmine ağırlık vereceğim vize derdi ortadan kalktığı için deniz tatiline vereceğim parayı ülke gezmeye yeni tatlar, yeni kültürler keşfetmeye harcamak mantıklı geliyor çünkü deniz ve havuz imkanımız var zaten. Ben ara tatillerde artık kızımla gezmeye başladım bu sene Ankaraya gittik mesela eşim gelmedi biz gittik gezdik geldik. Çoçuğumla başbaşa gezmekte ayrı keyif veriyor erkeklerle de bazen gezmek işkence olabiliyor :KK66: :KK66:

Benimde kızım yazlıkta kalıyor yaz aylarında , biz çalışıyoruz haftasonu git gel yapıyoruz. Yalnız yazlıkta ben öyle 7/24 ev işi ile uğraşmam kahvaltı faslı biter etrafı toplarım doğru denize akşama kadar kalırım kızımla , yemeğe doğru gelir yemek hazırlar sofra kurarım varsa bulaşık vs halledip sonrada kızım kuzeniyle takılır bende kendi kuzenlerime kaçarım evlerimiz yanyana içki, sohbet gır gır şamata takılırız.
Yazlık harici 1 hafta muhakkak ailecek yaz tatilimiz olur Çeşme-Bodrum vs neresi uyarsa ama her sene farklı bir lokasyona gideriz.
Ben birde eğitim maksatlı yurt dışı olanaklarını kovalıyorum işimden dolayı onu denk getirirsek ailecek gidiyoruz hem iş hem gezmek oluyor.
Ama artık kültür turizmine ağırlık vereceğim vize derdi ortadan kalktığı için deniz tatiline vereceğim parayı ülke gezmeye yeni tatlar, yeni kültürler keşfetmeye harcamak mantıklı geliyor çünkü deniz ve havuz imkanımız var zaten. Ben ara tatillerde artık kızımla gezmeye başladım bu sene Ankaraya gittik mesela eşim gelmedi biz gittik gezdik geldik. Çoçuğumla başbaşa gezmekte ayrı keyif veriyor erkeklerle de bazen gezmek işkence olabiliyor :KK66: :KK66:
Ne yazık ki annem aşırı titizdir toksik seviyede ondan bize daral geliyor orada büyük şans sizinki ondan.
Hayatımın her döneminde yazın denize gittiğim için bana bu tatile gidemeyenler ağlar tavrı çok çirkin geliyor. Çok sinirleniyorum. Konu sahibi de bizim gibi bunu arıyor demek ki bunu eleştirmek de kimsenin haddi değil bana göre

Ne yazık ki annem aşırı titizdir toksik seviyede ondan bize daral geliyor orada büyük şans sizinki ondan.
Hayatımın her döneminde yazın denize gittiğim için bana bu tatile gidemeyenler ağlar tavrı çok çirkin geliyor. Çok sinirleniyorum. Konu sahibi de bizim gibi bunu arıyor demek ki bunu eleştirmek de kimsenin haddi değil bana göre
Konu sahibi isteğinde haklı buna benimde lafım yok.

Ama şartları sağlamak kendi elinde olan bir durum yani mesela arabamız yok, evimiz var kredisi devam ediyor ve bana deseniz ki araba mı almak tatile mi gitmek tercihim tatil olur.
Öyle mal mülk derdine hayatımdan kısamam, kısacağım nedir marka kıyafet almam, gereksiz ev eşyası almam, telefonum atıyorum ıphone olmasa da olur ki değil arama yapsın foto çeksin yeter bilmem anlatabildim mi?

Hepiniz aynı kafadasınız diye hakli mi oluyorsunuz?🤪🤪
Ben size üzüldüm esasında. Yaşayamadığınız için lüks gördüğünüz şeylerin bazıları için ihtiyaç olması sizi neden bu kadar geriyor acaba bir düşünün? En azından çocuğunuzun da bir tatili deneyimlenmesini sağlayabilseniz keşke. Sizin de tatile gitmenizi çok isterdim. Çocuğunuzun tatilde yaşadıklarını, mutluluğunu görünce eminim siz de her sene en azından bir apart aramaya başlardınız eminim.

Konu sahibi isteğinde haklı buna benimde lafım yok.

Ama şartları sağlamak kendi elinde olan bir durum yani mesela arabamız yok, evimiz var kredisi devam ediyor ve bana deseniz ki araba mı almak tatile mi gitmek tercihim tatil olur.
Öyle mal mülk derdine hayatımdan kısamam, kısacağım nedir marka kıyafet almam, gereksiz ev eşyası almam, telefonum atıyorum ıphone olmasa da olur ki değil arama yapsın foto çeksin yeter bilmem anlatabildim mi?
Ama iki çocukla araba da çok büyük bir ihtiyaç esasında. Almak zorundalarsa da bu sene gitmeyelim seneye gideriz demiş de olabilir.
Ben konu sahibinin yerinde olsam İzmir’e bodruma bakmazdım ama Şileye erdeğe kuşadasına bakardım en azından.

Ben size üzüldüm esasında. Yaşayamadığınız için lüks gördüğünüz şeylerin bazıları için ihtiyaç olması sizi neden bu kadar geriyor acaba bir düşünün? En azından çocuğunuzun da bir tatili deneyimlenmesini sağlayabilseniz keşke. Sizin de tatile gitmenizi çok isterdim. Çocuğunuzun tatilde yaşadıklarını, mutluluğunu görünce eminim siz de her sene en azından bir apart aramaya başlardınız eminim.
Sende benim için uzulme 😁siz demiyormuydunuz sizin için ihtiyaç olmayan başkası için ihtiyaçtır diye.. tatili boş geçirmiyor...eğleniyor

Beğenmedim atmakta bir cevap..

Ama iki çocukla araba da çok büyük bir ihtiyaç esasında. Almak zorundalarsa da bu sene gitmeyelim seneye gideriz demiş de olabilir.
Ben konu sahibinin yerinde olsam İzmir’e bodruma bakmazdım ama Şileye erdeğe kuşadasına bakardım en azından.
İnanın fiyat açısından hiçbir farkı yok ben yazları hep Erdekteyim oradan biliyorum. Çadır alternatifi olabilir belki biraz zahmetli de olsa bir seçenek. Ama o da yorar .

İnanın fiyat açısından hiçbir farkı yok ben yazları hep Erdekteyim oradan biliyorum. Çadır alternatifi olabilir belki biraz zahmetli de olsa bir seçenek. Ama o da yorar .
Ben pandemi dolayısı ile otel tatili yapmıyorum ve keyfini aldıktan sonra da yapmam uzum süre.
Çocukla otel eziyet.
Bu sürede ev kiraladık kuzenlerimizle, mesela 3 aile çok iyi anlaşıyorsa o şekilde yapıp maliyeti çok daha uyguna getirebilir.
Artık bence eve gerek yok, küçük yerlerdeki apartlar da iyi seçenek.
Önünde denizi olan, şipşak denize girilip çıkılacak küçücük beldeler favorim.
Çocuklar zaten bir şey yemez 300 çeşit de olsa standart yedikleri belli, e kendime de yaparım bir salata ya da makarna veyahut tost, yemek işi de öyle ahım şahım çıkarmam.
Otellerin 10 da bir fiyatına tatilimi yapar gelirim, düşüncem tamamen bu artık.

Bende 1 tane var,benim balkon salonda 😣
Bütün salon su oluyo valal😑
kapıyı kapatsanız
bizimde balkon hem mutfağa hem salona açılıyor balkonumuz kadar da şişme havuzumuz var neredeyse içine ben bile giriyorum havuzun :KK70: yine de öyle batmadı çünkü kapıyı kapatıyorum

Kadin mental olarak ihtiyacim var tatile diyor. Ne yapabilirim fikir verin diyor. Biri annesin sen tatile cikma minvalinde yaziyor, digeri calis diyor, calismakla tatil ne alakaysa, digeri cocuguna sabredemiyorsun bastira bastira cocuklar sizin diyor. Tatile cikamayanlar tamamen ayri, kimse cikmasin zaten tatile madem herkes cikmiyor, oturun evinizde. Sifir empati. Sonuc olarak ne kadar degisik, gereksiz ve bir o kadar ilginc. 🤪

Son düzenleme:
Arkadaşlar yazmışlar sanırım parka pikniğe gitmek vs. Buna ek olarak köyünüz falan varsa aile ziyareti mantıklı olabilir. Yoksa da yine aileler nerede yasıyorsa onları 1-2 günlük ya da daha fazla ziyaretler. Bunlara da yine harcama olur ama bi otel tatil masrafı dökmezsiniz siz de rahatlarsınız çocuklar da.
Ayrıca tatil için yine uygun fiyatlı kamp alanları var geçen sene eşimle geceliği 120 liraya kamp yapmıştık bodrumda. yeme içmeyi de marketten aldığımız peynir zeytinle halletmiştik. Yeme içme dahil olan kamp yerleri de var. O zaman tabi her şey daha ucuz ama 10 günlük tatilimizi yakıt dahil 3 bin tl gibi bir fiyata halletmiştik ki bi otelin geceliği 1000 tl idi neredeyse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X