Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
32 aylik bir ele avuca sigmazla merakla okudum onerileri. Harika oneriler de var, parka gotur mesela. Aksamustu parka goturelim dedik esimle, sokagin basindan eve geri donduk. Cunku arabasinda oturmamak icin diretti, ayaga kalkti, tutturdu arabasini kendi surecekmis. Malesef trafigin icinde izin verebilecegimiz bir sey degil. Parka kadar o sekilde yurusek geceyi bulacak varmamiz. Biz de geri donduk. Evde de 2 saat ben parka gidecektim, niye parka gitmiyorum diye agladi. Yani bazen basit cozumler bile ise yaramiyor. Anne de olsaniz yorulmaya hakkiniz var. Ve evet bazen insan tatile ihtiyac duyuyuor. Ne kadar da empatiden uzak yorumlar okudum. Annesin sen bir off diyemezsin diyenlerden gina geldi artik.

Ben daha onceki konularindan konu sahibine kiziyorum aslinda. Birinci cocuk yeterince zorken ikinciyi hemen yapmanin sonucu bu olacak tabi ki. Cocuga kardes olacak diye kendi mental sagligimi tehlikeye atamam ben mesela. Simdi de dogal olarak kafayi yemek uzere. Allah sabir versin ne diyeyim. Ben sahsen psikiyatriye gidip antidepresana baslamayi dusunuyorum.

Ay maşallah bizimki de 9 aylık daha totoyu kaldıramıyor (azıcık büyük de teyzesi😂🤭)emeklemiyor bile. Ay şaka bi yana bizimki de çok tembel ne olacak bilmiyorum
Hayırlısıyla inşallah, vakti gelince ayaklanacaklar, bi dur diyeceğiz. Tek derdimiz de o gün, bu olsun🙏🤣

Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Köyünüz varsa oraya gidin. Çocuklar için en iyisi. Sizede değişiklik olur. Veya seviyorsanız çadır kampı yapabilirsiniz

Konu sahibi ben sizi anlıyorum.
Biz karı koca yazın izindeyiz. Eşim olmasa ben tek olsam çocuğun okulu da yokken delirirdim herhalde.
Eğer kafa dengi arkadaşınız, kardeşiniz varsa beraber deniz kenarında bir yer tutmayı da deneyebilirsiniz. Yani Muğla İzmir değil de Erdek gibi biraz daha ucuz bir tatil yerinde tutabilirsiniz. Benim arkadaşım iki aylığına Kuş adasında bir ev tuttu 3 kardeş, ortalama ayda bin lira ödeyecekler. Bu seçenek de sizi maddi anlamda yoracaksa yaşıt çocuğu olan arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Çocuk en iyi çocukla oyalanıyor. Parkı olan ormanlık alanlar var oralara gidebilirsiniz.
Benim yaşadığım şehirde belediyenin çocuk atölyeleri oluyor. 2-3 günde bir iki saat fln oluyor. Ücretsiz. Onlara da bakabilirsiniz sizin şehrinizde varsa.
Cok iyi degilmi neresi tam olarak ögrenebilirmiyiz 🫣 2 sene önce günlügü 450tlden izmir dikilide yazlik kiralamistik günlük yazliklar cok pahali ama buna bende varim🤗

Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Zor cocuk gerçekten insani cok zorluyor biri 8 digeri 6 yaşına girecek iki bebeyi büyüttüm pespeseydi ama bu kadar zorlanmadim simdi 2 yasinda bi miniğim var aman Allahim yeni eve geldik yemege gittik mekani yıktı sesiyle ecele edip kalktık alışverişe gectik ben bayinizden eşim peşindeydi bir içeri bir disari orayida burnumuzdan getirdi arabaya dönerken ağlayacaktım ben bu cocukla ekmek almaya bile gidemiyorum iki tane daha vardı onlarla dünyayı gez sesleri cikmaz yeter ki dışarıya çıksınlar
Pedagoga gitmeyi düşünüyorum

Ben yazın hem kendimi hem çocuğumu dinlendirecegim.
Benimkide yaramaz bir çocuk.
Otel vs hayatta gidemem.
Annemin bahçesi var orada biraz zaman geciririz sonra parka götürürüm.
Arada anneme bırakırım kendimde çıkarım arkadaslarla.
Belki bir saat oyun atölyesi bulursam orayada yollarim.
Düşünüyorum bungalov araştıracağım belki bir hafta felan .
Kültür turizmi istiyordum ama çocukla mümkün degil.
Belki günübirlik giderim kardeşimle ama çocuğu anneme bırakabilirim.
Sizde şöyle aile üyesi varsa biraz dinlenebilirsiniz.
Arada insan nefes almaya ihtiyaç duyuyor.

Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu tüm çocuk gelişimdiler psikologlar söylerken okulu çalışmayan kadının çocuğunu postaladığı(!) bir yer olarak görmek nasıl bir şey?
Okul özellikle 3 yaştan sonra mutlaka olması gereken bir eğitim kurumudur. Ne yazık ki ülkemizde anaokulu çok fazla olmadığı için çok çocuk bundan mahrum kalıyor. Ama aslında olması gereken devletin ilkokul gibi anaokulunu da 3 yaştan itibaren daha çok çocuğa ulaştırmasıdır.
Zaten bu sebeple Kızılay devlet destekli anaokullarını actı 81 ilde 3 yaş 4 yaş 5 yaş sınıflar var ben ılcedeyım burda da var yarım gun sabahcı oglecı olarak bilmeyenler vardır belki.

Tatili lüks görenler olmuşta, bizim ülkede lüks maalesef. Başka ülkelerde yaşayan annelerin olduğu bir gruptayım, şimdiden tatil planları hazır, venedikte nereleri görmeliyim, yunanistan biletimi saatini değiştirmişler falan gibi konular dönüyor. Günlük maksimum 8 saat çalışan insanlar bunlar. Bizim ülkede çoğu insan 12-13 saat çalışıyor. Onlara da otur yerine, imkanın yoksa sızlanma deniyor. Hayır biz bunca çalışırken neden acaba imkanımız yok sorgulanması gereken bu.Öyle bir saçma girdabın içindeyiz ki, asla sosyalleşmek ya da hava almak mümkün değil. Birkaç arkadaş toplayıp barbekü yapalım desek para yok, bir kere yapsak ikincisini yapamayız, hadi bir deniz havası alalım, mekan değiştirelim desek gene aynı şey. Bir de hiç mi özlenmez denizin kokusu, ormanın cıvıltısı falan. Ne yapayım engel olamıyorum ben kendime çok özlüyorum. Cidden çıldırmamak elde değil ülkede.

Babam esnaf olduğu için yazlık almanın gereksiz olduğunu düşünmüştü ve çocukluğumda her yaz aynı yazlığı bir ay kiralardık. Geçen yaz da ailemle tatil yapmak için Kuşadası davullarda kiraladık. Günlüğü 800 TL idi. 10 günlüğüne 8bin TL verdik. Bu yıl ise günlük 800 TL ye denizden uzakta yazlıklar bulunabiliyor. Arkadaşınızın doğru söyleme ihtimali sıfır. Çünkü aylık 3bin liraya tutulduğunu söylüyor. Bunun mümkün olmadığını söyleyeyim.
Benim vizyonsuz kocama da Balıkesir’den yazlık villa alalım dedim Burhaniye denize 200 m uzaklıkta.. yazın 2 ay geleceğiz diye villa mi alınır dedi. 2 sene önce 300.000 demişlerdi o zman şimdi 3 milyondan aşağı alınmaz 😥ay bu adamla ne yapacağım ben evde oturdukça daha çok batıyor bana
Bizimki de daha emeklemiyor🤭
anam bi tembel toto daha 🤭

Yani madem araba alınca bu kadar aşırı kısıtlanacaktınız keşke arabayı sonra alsaydiniz. Ne araba ne tatil lüks değil kesinlikle ama şuan üzüldüm sizin için çok bunalmissiniz.
Biz şuan araba alamıyoruz maalesef ama çocuklarla hep bir aktevitedeyiz. Piknik dere gol gezme o gün ne istiyorsak. Arabamız yok toplu taşıma veya taksiyle gidiyoruz gideceğimiz yere göre değişiyor. Eşim çok zorlanırız araba alırsak demişti şuan onu anladım cidden. Araba alırsak onun borcundan başımı kaldiramazsam daha çok zorlanirdim bende de var iki çocuk. Almışsınız artık Allah ödeme kolaylığı versin diyelim ama bı yere kipirdayamayacak kadar para yoksa neyleyim kapı önünde yatan arabayı cidden..
Fazla nakit çıkmadan yapılacak şeylerde var yeşil güzel alanlar ben hergun götürüyorum çocukları onlar mutlu ben mutlu. Bide havuz alıp balkona koyucam tamamdir

9 defa yazmana gerek yoktu.1 kere yazman yeterli..
ayrica ihtiyaçtan çok lüks..herkesin evine 2_3 maaş girmiyor yada ayda 20000 tl kazanmıyor.. insanlar diğer temel ihtiyaçlarını karşıladı ,bitti.. sira tatile para ayirmaya geldi oyle mi? Keşke farklı olsa idi ama öyle değil.
Ay ne kinliymişsiniz ya. Bizim ülke insanında da bu var. Çekemiyor. Kadının tatil istemesini çekemiyor. Sen de iste. Evet sıra tatile geldi. İnsanların bir keyif yapmaya hakkı yok mu şu hayatta.

S
Yani madem araba alınca bu kadar aşırı kısıtlanacaktınız keşke arabayı sonra alsaydiniz. Ne araba ne tatil lüks değil kesinlikle ama şuan üzüldüm sizin için çok bunalmissiniz.
Biz şuan araba alamıyoruz maalesef ama çocuklarla hep bir aktevitedeyiz. Piknik dere gol gezme o gün ne istiyorsak. Arabamız yok toplu taşıma veya taksiyle gidiyoruz gideceğimiz yere göre değişiyor. Eşim çok zorlanırız araba alırsak demişti şuan onu anladım cidden. Araba alırsak onun borcundan başımı kaldiramazsam daha çok zorlanirdim bende de var iki çocuk. Almışsınız artık Allah ödeme kolaylığı versin diyelim ama bı yere kipirdayamayacak kadar para yoksa neyleyim kapı önünde yatan arabayı cidden..
Fazla nakit çıkmadan yapılacak şeylerde var yeşil güzel alanlar ben hergun götürüyorum çocukları onlar mutlu ben mutlu. Bide havuz alıp balkona koyucam tamamdir
Siz de araba alamadık diye kadını çekemediniz. O almış oh olsun biz iyiki almamışız diye kendinize mutlu olcak bir sebep buldunuz ya bravo.

ama bı yere kipirdayamayacak kadar para yoksa neyleyim kapı önünde yatan arabayı cidden..
Şu cümle den bu anlaşılıyor ablacım. Benim gibi anlayanlar🙌
Ablacım? Yarış mi yapiyoruz hanımefendi benim gibi anlayanlar el kaldırsın falan komiksiniz cidden. Evet yine söylüyorum bir yere kipirdayamayacak kadar darlanacaksam, kendi dogurdugum iki çocuk için bu yaz nasıl geçecek diye hayıflanacaksam veya bir otel tatili bile lüks olacaksa neyleyim kapı önünde duran ve onu aldığım için herhangi bir aktiviteye gitmeye paramın yetmediği arabayı. İçtenlikle söyledim bunu samimi düşüncelerimle, çekememezlik hiç yoktu. Çocuklarla tatile gitmek, araba almak lüks değil asla bunu da söyledim ama bazı durumlarda her tercih bir vazgecistir şuan yapacak bişey yokki. Öyle olmaktansa böyle olmayı tercih ederim dedim ne var bunda?

32 aylik bir ele avuca sigmazla merakla okudum onerileri. Harika oneriler de var, parka gotur mesela. Aksamustu parka goturelim dedik esimle, sokagin basindan eve geri donduk. Cunku arabasinda oturmamak icin diretti, ayaga kalkti, tutturdu arabasini kendi surecekmis. Malesef trafigin icinde izin verebilecegimiz bir sey degil. Parka kadar o sekilde yurusek geceyi bulacak varmamiz. Biz de geri donduk. Evde de 2 saat ben parka gidecektim, niye parka gitmiyorum diye agladi. Yani bazen basit cozumler bile ise yaramiyor. Anne de olsaniz yorulmaya hakkiniz var. Ve evet bazen insan tatile ihtiyac duyuyuor. Ne kadar da empatiden uzak yorumlar okudum. Annesin sen bir off diyemezsin diyenlerden gina geldi artik.

Ben daha onceki konularindan konu sahibine kiziyorum aslinda. Birinci cocuk yeterince zorken ikinciyi hemen yapmanin sonucu bu olacak tabi ki. Cocuga kardes olacak diye kendi mental sagligimi tehlikeye atamam ben mesela. Simdi de dogal olarak kafayi yemek uzere. Allah sabir versin ne diyeyim. Ben sahsen psikiyatriye gidip antidepresana baslamayi dusunuyorum.
Balkona havuza takıldım ben de.
Bi benimkiler 5.dakikada uyuzluk yapmaya başlamıyorlardır değil mi, başka da vardır 😄
Attığım taş ürküttüğüm kuşa değse keşke.

Biz her gün parkta olmayı planlıyoruz😀 Ayrıca bulunduğunuz şehirde belediyeye bağlı spor okullarına bakabilirsiniz. Kayıtlar dün açıldı hala şansınız olabilir. 4.5 yaş için jimnastik ve yüzme kursu olabilir. Haftada 3 gün, 1 dönem, 150₺ gibi rakamlar oluyor.
Benim de 2 çocuğum var. Tatile gideceğiniz 5 gün, onda da süper rahat edemeyeceksiniz, bunu biliyorsunuz zaten😀 takılmayın yani boşuna.
Park candır🫠

kucuk cocuklarla en guzeli , baga bahceye, parka hemen cikabilecekleri bir evde ve tum bunlara uygun bir muhitte yasamak. maalesef diger turlu cocuklar cok sanssiz , dort duvar arasina hapis :KK43: kendim de apartmanin 6.katinda buyudum ve zorluklarini cok cektim..

Allah yardimciniz olsun , umarim uygun yollu da olsa bir tatile cikabilirsiniz.. buradan isim vermek dogru olur mu bilmiyorum fakat devremulk seklinde, yemegi icerde kendinizin yaptigi daireler vs oluyor, normal hersey dahil otellere gore cok daha ucuz.. o tarz tatil beldelerinde disarida gozleme, kumpir gibi atistirmalik seyler de cok oluyor. bir iki gun oyle idare edersiniz.. bir arastirirsiniz belki , hepinize iyi gelir az da olsa..

saglikla buyusun yavrulariniz insallah..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X