Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de istanbul'da bazi belediyelerin cok cuzi fiyata yaz okullari oluyor, yarim gun.. yuzme dersleri , her haftaya farkli geziler vs duzenleniyor.. sehrinizde vardir belki onlari da bir arastirsaniz.. ozellikle erkek cocugunu evde zaptetmek cok zor.. enerji atacaklari bir yerler lazim..

Herkesin düşüncesine saygım sonsuz bende tatil dedi mi yemek hazır olacak, temizlikle yatak toplamakla uğraşmıcam sadece yiyip içip gezeceğim varsa denizden havuzdan faydalanacağım. Buna tatil diyorum daha çok. Yani hizmet ayağıma gelecek kısacası.
Ayrıca çocukla otel niye eziyet olsun ki kızım 3 aylıkken başladık biz tatillere her sene de gideriz. Büyüdükçe zaten herşey daha zevkli hale geliyor akranları ile arkadaşlık kuruyor, mini clup a bırak mesela çocukları tabi kendileri isterse 2 3 saat takılsın yaşıtları ile ebeveyn olarak kafa dinle Benimki seviyor öyle yerleri o eğleniyor biz kafa dinliyoruz

Cocuk yok dimi sizde :)
Varsa sunu yasıyorsanız helal olsun:)
Balkona su tası,sonra o suyu bosalt,heryer su olsun ayy gözümde canlandı mazi glgfllgl
Cocukları yıka off off
şisme havuza su veya deniz kumu koymak cocuklari aşirı oyaliyor.
pandemi basinda balkona sisme havuz alip 50 kiloda deniz kumu koymustum icine saatlerce o kumun icinde oynadigini biliyorum.
evet kirletiyor yada islatıyor vs ama 10 dk bile olasa cocugu birakacak kimsesi olmayan insanlar icin efsane bir oyalama oyuncagi

Sisme havuz bizde de var.
İcine toplar atıyoryz
Gercekten bana o topları attıkca etrafa afakanlar basıyoır gfklgfklfk
Oyle titizlik delisi biri de değilim ama dagınıklıga gelemiyorum.
Topluyorm posete hemen
Neden topladın diyip geri bosaltıyor topları

bende sizin gibiydim kizim kumdan cikar iceri girerdi o kum heryere dagilirdi ince ince elimde supurge supururdum ilk zamanlar guya kafa dinleyecegim diye koydum cocugu kuma
sonra baktim herkes keyfinde ben dinlenemiyorum saldım kendimide cayımı alip yaninda oturuyordum, ben baya parka cevirmistim ortami kaydirak salincak deniz kumu işi buyutmustum.
havuzdan cikarken uzerindekileri cikarip silkeliyodum balkona en son careyi oyle bulmustum
ben cayimi icmis, biraz kafa dagitmis oluyordum en azindan.
bu sene mecburen bir havuz daha alip icini suyla doldurmam gerekecek sehir degistirdim o sicaklarda ancak o sekilde bas edebilecegiz sanirim, camlar hakkinda konusmayalim en iyisi

Pandemide kızım 6-7 aylık.
Biz bi panik ne görürsek alıyorz netten oyalansın diye.
6 ay kanguruda sokakta gezmis cocuk birden eve kapandık.
En büyük boy sisme havuzlardan aldık icine 100 top.
Salonun ortasına kurduk
Gecmeye yeryok yanyan geziyoruz evde
Bayagı kaldı o öyle 10-15 gün .
Baktım biz kullanamıyorz odayı indirdim,kücüklerden aldık.
Suan 15 gün öyle nasıl yasadık diye düsündükce afakanlar basıyor gklgfklgf

çok acayip zamanlar oldu cocuklu aileler icin gercekten
evde ne yapacagini şaşırmiş milyonlarca insan

Bi de bakmışsın komşunun çamaşırlarını bi güzel durulamış tekrardan
O kesin, zaten ev isi yapmaya bayiliyor. Yeter ki temizlik yap, surayi sil, camasir asalim vs diyelim. Bazen oyle oyaliyorum. Eline bez veriyorum. Tabi sonra bir bezle yeri, masayi, tv'yi, koltugu en son beni silmeye calisiyor.

İşte çocuk var, çocuk var.
Büyük oğlumla tatile gittiğimizde 2 aylıktı, denize giremeden döndük.
Garsonlar ‘siz bize verin de bir ıslanın’ diye peşimizde geziyorlardı.
2 si ile gitmelerimizde tek hatırladığım, kamyon gibi yüklerle oradan oraya koşmalarımız, onları zapturapt altına almaya çalışmalarımız ve yoğun ağlama sesleri.
Benimkiler böyle, parka gitmek de işkence, restorana gitmek de öyle, komut alma durumları yok, çarşı her şeye karşı

Elbette benim tatil anlayışımda da sıfır iş, camış gibi yatmak var lakin bunlar çocuklarla nerde olsam da mümkün olamadığımdan, ev tatili bana çok daha keyifli geliyor.
Gidebileceği alan sınırlı, güvenlik kontrolü elimde, carlayacağı şeyler yine öncesinde tahmin edilebilir ve sal sonuna kadar keyfini sürsün mantığı.

benimde tatil anlayışım müstakil bahçeli oyunlu çocuk havuzlu eşyalı evler varya denize de sıfır ...onlardan tutmak, kahvaltı zaten sıcakta karpuz peynirle geçiyor ,yemeğide dışarıdan söylemek veya dışarıdan yemek...
otelde hiç rahat edemiyorum çocukla aman sesimiz gider mi aman rahatsız edermiyiz endişesi çok yaşarım ,hayvan gibi depinsekde geç saate kadar ayakta kalsak da kimse rahatsız olmamalı ki bende rahat edeyim

Hıh, tam olarak bu.
Denize sıfırları pek mümkün değil genelde otel yazlık bölgesi ama izole şekilde çocuğu da bunaltmadan, kendimiz de bunalmadan çevre kontrolü elimizde olarak yaptığımız tatilin tadı başka.
Sorun değil iş de yaparım, yeter ki herkes keyif alsın.

Ben iki senedir yazları oğlumu insan içine çıkarmadığım için aylık aktivite planı yapıyordum. Kaba motor, ince motor, ev işleri, deneyler ve o aydayken öğrenmesini istediğim konular gibi başlıklar altında listeleyip duruma göre seçiyordum. İki hafta da annemlerin yazlığı kapatıyorduk sağolsunlar
Şimdi yaş oldu 3.5, yol parasını verebilirsek yine yazlığa gidebiliriz ancak, otel tatili benim için hayal zaten

Biz o işi yazlıkta yapıyoruz kuzenin çocuğu ile yaşıtlar evler karşılıklı arada boş arsada var tehlike arz eden bir alan değil sabahtan akşaam ev ev dolanıp duruyorlar birlikte ,karınları acıkınca kimde yemek varsa oraya gidiyorlar, arada yetişkin kontrolunde denize git gel ama yazlık işte adı üstünde çocukluk anıları için muhteem bir olanak ama yetişkin kafasıyla sadece işten evden uzak kafa dinlemece ama bir tatil değil benim için

Benim oğlumda şuan çok mız mız tutturma ağlama vs tavan bizde tatile filan gitmeyeceğiz arabayı değiştirdik . Zaten değişmesekte 1 hafta tatile 20 bin vermezdim açıkçası ki çocuk düz duvara tırmanıyor hareketinden onun peşinde evde koşmam bile pert ediyor . Bir restaurantta gidip yemek yiyemiyoruz durmuyor oturmuyor çünkü . Ben şöyle yapmaya başladım ( hava artık ısındı şükür ) sabah kahvaltı yapıyoruz biraz Lego vs yapmaya çalışıyoruz ( ki asla oyuncak oynamaz zor dayanıyor ) evde bir toparlama temizlik derken balkona çıkıyor vs vs öğlen olmuş oluyor . Tabi o arada ağlıyor vs vs yapacak bir şey olmuyor durumda . Öğlen uykusu bitince biraz boyama hamur veya kinetik kum , arabalarını yıkama suyla oynama ara öğün yapıyoruz . Kahvemi yapıyorum 16:00 civarı parka iniyoruz o kadar iyi geliyor ki 3 saat çocuklarla koş oyna scooter sür derken kafam dinleniyor . 19:00 da yemek yiyoruz 19: 30 banyo temizlik kitap okuma 20:30 da uyumuş oluyor . Eve tıkılıp kalmıyoruz hiç . Haftasonu sabah kahvaltıdan sonra eşim çıkarıyor araba yıkamaya gidiyorlar ben işlerimi hallediyorum öğleden sonra 3 saat birlikte çıkıyoruz . Suyla güzel zaman geçiyor birde

Ay vay süper yaaa listelerin duruyor mu kopya istiyorum

Ay vay süper yaaa listelerin duruyor mu kopya istiyorum
Maalesef durmuyor ama 2020 aralık ayının planını buradan göndermişim ekran görüntüsü alıp, örnek olarak onları paylaşayım.
Sonrasında böyle gün gün ayırmadım belirli başlıklar altında toplayıp oradan seçerek yaptım. Bu sene ise sadece yazın yapacağım

Eklentiler

• Screenshot_20201125-170557.png
    122,9 KB · Görüntüleme: 116
  • Screenshot_20201125-170538.png
    155,1 KB · Görüntüleme: 110
  • Screenshot_20201125-170530.png
    166,6 KB · Görüntüleme: 111
Tamam hemen inceliyorum çok teşekkür ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…