- 14 Haziran 2019
- 14.436
- 69.892
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Ben de kadınların iş hayatında olmasını istiyorum destekliyorum. Ama iki ufak çocuğun kreş parasını düşünemeyenler ezbere çalış diyor ona sinirleniyorum ben.Bizim evimize16 bin TL maaş giriyor şuan . Eşimin bir arkadaşı istifa etti memleketlerine yerleştiler karı koca çalışmaya başladılar ve evlerine 10 bin girer oldu halbuki adam istifa etmese 15 bin maaşları vardı bu en basit örnek .
Herşeyi geçin çocuğu annenin mesai bitimi saatinde önce kreşten almak gerekebilir 30 dk geç çıkacağım diyemezsiniz neticede . Ayrıca çocuk hasta oluyor ve çocuğun bakımı için yardımcı oyuncu lazım oluyor.Geçen sene tam bu ayda baktığım kreş 09:00-16:00 arası haftada 5 gün için (ki anne cumartesi mesai yapacaksa ne olacak ? ) 1700 TL istemişti şuan en az 3000 eminim. Olmayınca olmuyor maalesefBen de kadınların iş hayatında olmasını istiyorum destekliyorum. Ama iki ufak çocuğun kreş parasını düşünemeyenler ezbere çalış diyor ona sinirleniyorum ben.
Çalışan anneler için devlet okulu zor bir seçenek çünkü yarım gün. Kalan yarım günde bakan bulamayan bir anne okula zaten en az 3 bin verecek. Bu iki çocuklu bir anne için altı bin demek. E bu kadın asgari ücret alacaksa zaten masrafı daha çok artıyor. Yani ülke şartlarını göz önüne almadan ezberden çalış demiyor
Benim arkadaşım avukat, çocuğu özel okulda. Geçenlerde beni aradı ben de işteydim yana yakıla çocuğa bir saat bakacak birini aradı. En sonunda eski bir müvekkilinden rica etmiş düşünün. Yani anneanne babaanne gibi destekleyen yoksa çalış demek gerçekten gerçekçi değil. Hem okul parası çok hem ekstralarda yardım edecek biri lazımHerşeyi geçin çocuğu annenin mesai bitimi saatinde önce kreşten almak gerekebilir 30 dk geç çıkacağım diyemezsiniz neticede . Ayrıca çocuk hasta oluyor ve çocuğun bakımı için yardımcı oyuncu lazım oluyor.Geçen sene tam bu ayda baktığım kreş 09:00-16:00 arası haftada 5 gün için (ki anne cumartesi mesai yapacaksa ne olacak ? ) 1700 TL istemişti şuan en az 3000 eminim. Olmayınca olmuyor maalesef
Eğer ben şuan çalışıyor olsam bir yardımcı oyuncu çocuk hasta vs olduğu zaman birde her hafta 1 kere ver tam gün yardımcı lazımBenim arkadaşım avukat, çocuğu özel okulda. Geçenlerde beni aradı ben de işteydim yana yakıla çocuğa bir saat bakacak birini aradı. En sonunda eski bir müvekkilinden rica etmiş düşünün. Yani anneanne babaanne gibi destekleyen yoksa çalış demek gerçekten gerçekçi değil. Hem okul parası çok hem ekstralarda yardım edecek biri lazım
Tüm çalışan kadınlar nasıl çözüm buluyor o zaman. Bahaneye gerek yok çalışmak için. Çalıştığım yerde 150 civarıyız çoğu kadın. 80 kadın olsa 30 veya 40 kadın vardır çocuğu olan( çünkü çalışanlar genç, çoğu yeni evlendi) . Herkesin çocuğuna annesi bakmıyor. Tamam bakıcıyı bulana kadar falan zorluyor ama bir yerden sonra rahat ediyorlar. Sonra kazandıkları para ile hem kendilerine hem çocuklarına rahatça bakıyorlar. İstisnai örnekler olabilir ama çok nadirdirEğer ben şuan çalışıyor olsam bir yardımcı oyuncu çocuk hasta vs olduğu zaman birde her hafta 1 kere ver tam gün yardımcı lazım
4 sene oluyor yada 3 buçuk bilmiyorum tatil falan hak getire ama heryaz piknikti yakındaki yapay deniz di havuz du bütçemizi aşmıyacak yerlere giderdik ama bu sene inşallah gidicez bir oteleMerhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Begenmeyenlerin hepsi hangi mantıkla yaşıyor anlamıyorum tatili geç zaten tek maaşla yaşanılmazkineden çalışmayı sadece maaş olarak düşünüyorsunuz? sigortanız yatacak, dört duvar arasında bütün gün ev işi yapa yapa tıkılmayacaksınız. Sosyal çevreniz olacak.vs vs . Çalışmamanın kolaya geldiğini düşünüyorum kusura bakmayın. Aman çalışsam da kreş masrafına ödiycem elimde az para kalıcak da bunun tesellisi.
Ne kadar para kazanıldığını bağlı bu durum dimi? Asgari ücret benim gözümde buna dahil değil . Akşam 18:00 işten çık çocuğu al koş koş yemek masa topla 21:00 olsun çocuğu uyut(oda iyi ihtimal tabi uyumaz belki ) 22:00 oldu o saatten sonra çamaşır ütü duş eşinle özel zaman ? Bu arada kadının çalışması gerektiği taraftarıyım anlatmak istediğim şey çalışmasın değil . Çünkü ben çalışıyordum eşimin tayini sebebi ile işten ayrıldım ama oğlum doğduktan sonra çalışamazmışım çünkü yukarıda anlattığım zor durumlarda çocuğa bakacak kimse yok . Burada anlatılmak istenen ( konu sahibi de öyle mesela ) istisnai durumlar . Konu sahibi devlet memuru değil yaşadığı şehir iş olacağı açısından çok kötü zor zamanlarda annesi asla yardımcı olmaz destek yerine köstek anlayacağız.yukarıda da yazdım zaten başka bir üyeye önünüze gelen herkese çalış diyemezsiniz . Çünkü herkesin yaşadığı şehirdeki istihdam durumu kişinin eğitim seviyesi sosyal şartlar vs vs uygun mu bakmak lazım . Biz 5 senedir doğudayız ve ben buraya gelince iş bulamadım Türkiye’nin en küçük bu koşulları en az şehirlerinden birisindeyiz çünkü he konusahibi de benimle aynı koşulları yaşıyor bilmiyorsunuz ve konuşuyorsunuz genelleme yaparakTüm çalışan kadınlar nasıl çözüm buluyor o zaman. Bahaneye gerek yok çalışmak için. Çalıştığım yerde 150 civarıyız çoğu kadın. 80 kadın olsa 30 veya 40 kadın vardır çocuğu olan( çünkü çalışanlar genç, çoğu yeni evlendi) . Herkesin çocuğuna annesi bakmıyor. Tamam bakıcıyı bulana kadar falan zorluyor ama bir yerden sonra rahat ediyorlar. Sonra kazandıkları para ile hem kendilerine hem çocuklarına rahatça bakıyorlar. İstisnai örnekler olabilir ama çok nadirdir
Tek maaş kime göre tek neyegöre tek ona bakmak lazım bence .Benim eşimin maaşı tam 2 maaş kadar yani Yüksek mesela .Konu sahibi daha önce burada bir konu açmıştı herkes ona arabayı değiştirme alma yapamazsın dedi ama o dinlememiş ve sosyal hayatını etkileyecek bunaltacak derecede borca girmiş asıl mevzu bu bence .ki olay burada tatilde değil çünkü tatile 1hafta git gel bitti gitti eve geri döneceksin yani araba bal kabağına dönecekBegenmeyenlerin hepsi hangi mantıkla yaşıyor anlamıyorum tatili geç zaten tek maaşla yaşanılmazki
E tabiki tek maaş 15 bin veya üzeriyse bilemem ama Yinede kadınlar çalışmalı insanin kendi parasını harcaması başka birşeyTek maaş kime göre tek neyegöre tek ona bakmak lazım bence .Benim eşimin maaşı tam 2 maaş kadar yani Yüksek mesela .Konu sahibi daha önce burada bir konu açmıştı herkes ona arabayı değiştirme alma yapamazsın dedi ama o dinlememiş ve sosyal hayatını etkileyecek bunaltacak derecede borca girmiş asıl mevzu bu bence .ki olay burada tatilde değil çünkü tatile 1hafta git gel bitti gitti eve geri döneceksin yani araba bal kabağına dönecek
Onun eşi de baya iyi maaş alıyordur eminim ben işini biliyorum çünkü. Size katılıyorum çocuğa bakacak iyi biri varsa aklım kalmıyorsa şartlar uygunsa en güzel şey kadının çalışması tabiki . Ama dediğim gibi şartlar uygun değilse kar zarar tablosu yapıp ağırlık ne tarafta onabakmak lazım . Ben evlendikten sonra işi bırakmak zorunda kaldım doğuya geleceğimiz için maaş kartım gitti yani . Ama eşim kendi maaş kartının kopyasını ve mobil uygulamasından bana da indirdi ve evin giderlerini vs ben çevirdiğim istediğimi danışmaya ihtiyaç duymadan aldığı ve bu konuda hiç bir sorun yaşamadığımız için ben eksiklik hissetmedim hemde hiç . Oğlum doğdu şuan 2.5 yaşında önümüzdeki sene batıya döneceğiz çocuk kreşe başlayacak bende yeniden işe geri döneceğim şartlara bakarak tabiki.E tabiki tek maaş 15 bin veya üzeriyse bilemem ama Yinede kadınlar çalışmalı insanin kendi parasını harcaması başka birşey
İşsizlikten haberiniz yok herhalde. Rekor bir işsizlik var. Sanki her yerde iş dolu da insanlar çalışmıyor gibi yazıyorsunuz. Böyle konularda farazi çalış denmesi gerçekten lüzumsuz. Bakalım iş imkanı var mı?E tabiki tek maaş 15 bin veya üzeriyse bilemem ama Yinede kadınlar çalışmalı insanin kendi parasını harcaması başka birşey
Elma ile armutu kıyaslamak gibi olmuş bu. Asgari ücretle çalışan ve çocuk büyüten çok insan var. Elbette kolay değil ama ayağını yorganına göre uzatır herkes. Hem araba al, hem çalışma hemde tatil istemek ne kadar mantıklı ? Eğer eşinin geliri yetmiyorsa ne yapsın adam çalsın mı ? Yetmiyorsa ya rahatını bozup araba almayacaksın ya tasarruf edip kenara para koyacaksın ya da çalışacaksın. Kimseye gökten para inmiyor. Büyükşehirler için konuşuyorum, Eşi 20 bin ve üstü almıyorsa, istediklerine para yetmiyorsa bir ucundan tutacak ya da kenara para koyacak üç beş. Benim arkadaşımın eşi fabrikada çalışıyor, arkadaşım ev hanımı, 2 çocuğu var ve tailine de gidiyor evini aldı ama tasarruflu. Gereksiz alışveriş etmez, bilir bütçesini.Ne kadar para kazanıldığını bağlı bu durum dimi? Asgari ücret benim gözümde buna dahil değil . Akşam 18:00 işten çık çocuğu al koş koş yemek masa topla 21:00 olsun çocuğu uyut(oda iyi ihtimal tabi uyumaz belki ) 22:00 oldu o saatten sonra çamaşır ütü duş eşinle özel zaman ? Bu arada kadının çalışması gerektiği taraftarıyım anlatmak istediğim şey çalışmasın değil . Çünkü ben çalışıyordum eşimin tayini sebebi ile işten ayrıldım ama oğlum doğduktan sonra çalışamazmışım çünkü yukarıda anlattığım zor durumlarda çocuğa bakacak kimse yok . Burada anlatılmak istenen ( konu sahibi de öyle mesela ) istisnai durumlar . Konu sahibi devlet memuru değil yaşadığı şehir iş olacağı açısından çok kötü zor zamanlarda annesi asla yardımcı olmaz destek yerine köstek anlayacağız.yukarıda da yazdım zaten başka bir üyeye önünüze gelen herkese çalış diyemezsiniz . Çünkü herkesin yaşadığı şehirdeki istihdam durumu kişinin eğitim seviyesi sosyal şartlar vs vs uygun mu bakmak lazım . Biz 5 senedir doğudayız ve ben buraya gelince iş bulamadım Türkiye’nin en küçük bu koşulları en az şehirlerinden birisindeyiz çünkü he konusahibi de benimle aynı koşulları yaşıyor bilmiyorsunuz ve konuşuyorsunuz genelleme yaparak
Ben sizi anlıyorum konu sahibi de şuan benimle aynı şartlarda tayin durumları söz konusu .Anlatmak istediğim şey farklı .Tarlada işçilik yapılmakla bu olay durum farklı burada konu tatile gidememek değil çocuğu yaz okuluna gidecek kadar bütçe bırakmamak anlatabildim mi ?eski konusuna açıp bakarsanız araba için konu açmıştı ve ben sen geçinemezsin olmaz alma dedim . Çünkü sosyal hayatında fedakarlık etmek istemeyeceksin çocukların mız mız evde bunalırsın dedim . Ki birçok kişi de alma dedi ama almışElma ile armutu kıyaslamak gibi olmuş bu. Asgari ücretle çalışan ve çocuk büyüten çok insan var. Elbette kolay değil ama ayağını yorganına göre uzatır herkes. Hem araba al, hem çalışma hemde tatil istemek ne kadar mantıklı ? Eğer eşinin geliri yetmiyorsa ne yapsın adam çalsın mı ? Yetmiyorsa ya rahatını bozup araba almayacaksın ya tasarruf edip kenara para koyacaksın ya da çalışacaksın. Kimseye gökten para inmiyor. Büyükşehirler için konuşuyorum, Eşi 20 bin ve üstü almıyorsa, istediklerine para yetmiyorsa bir ucundan tutacak ya da kenara para koyacak üç beş. Benim arkadaşımın eşi fabrikada çalışıyor, arkadaşım ev hanımı, 2 çocuğu var ve tailine de gidiyor evini aldı ama tasarruflu. Gereksiz alışveriş etmez, bilir bütçesini.
Sizin konumunuz eşinizin tayinci olması nedeniyle sıkıntılı. Daimi işçi olamayacak durumdasınız bunun etkisi büyük. İşverenler işe alıp 2 gün sonra gitme ihtimali olanı istemez. Küçük yerde bu daha zor.
Sizin bahsettiğinizi çok iyi anlıyırum inanın, ama hayatta emek olmadan yemek olmuyor. Herşeyin olmasını istersek ödememiz gereken bedeller var. Hamileyim ve sabah 7 de kalkıp işe gidiyorum, akşama kadar ayaklarım şişiyor. Eşim memur bende bilirim istifa edip evde oturmasını ama çocuğum için yapmam gereken şeyler var. Bazen ağlayacak gibi oluyorum neden işe gitmek zorundayım diye ama sonra bitek ben değilim hamile olup işe giden diyorum. Sabah daha güneş doğmadan tarlalara işçi götürüyorlar görüyorum. Çoğu kadın işçi. E onlar da insan.
Ülkemizin durumu pek iyi değil ama şu da bir gerçek herşeyi alayım derdi bitek bizde var galiba. En iyi telefonum olsun, her yıl fiks tatil olsun, srabam son model olsun evim de 180 metrekare olsun ama her akşam dışarıda yiyeyim. Biri eksikse acılardan acı beğenirler sonra. Keşke herşeye gücümüz yetse ama yok böyle bir dünya. Olması için çabalamak şart.
bizizm çocuklar büyük , ikiisnde ücret vardı . ayrıca biz öyle kapalı alan istemedik. bahçeli aprt tarzıydı . yeme içme sınırsız. biri 15 biri 12 .İki kişi çocuktan zaten para almıyorlar, Antalya’da her şey dahile gidiyoruz. Aralıkta yaptık rezervasyonu. 6 taksit 14 bin. Ki 10 bine de vardı.
Siz biraz lükse bakmışsınız belli ki
Yavrimo esin askerdi senin dimi? Eh onlarin maasi yuksektirr tabii.. ama herkes o kadar almiyor ve esin asgari alsaydi sende calismakTek maaş kime göre tek neyegöre tek ona bakmak lazım bence .Benim eşimin maaşı tam 2 maaş kadar yani Yüksek mesela .Konu sahibi daha önce burada bir konu açmıştı herkes ona arabayı değiştirme alma yapamazsın dedi ama o dinlememiş ve sosyal hayatını etkileyecek bunaltacak derecede borca girmiş asıl mevzu bu bence .ki olay burada tatilde değil çünkü tatile 1hafta git gel bitti gitti eve geri döneceksin yani araba bal kabağına dönecek
Konu sahibinin çocukları 4,5ve 2,5 yaşında konuya da yazmış zatenbizizm çocuklar büyük , ikiisnde ücret vardı . ayrıca biz öyle kapalı alan istemedik. bahçeli aprt tarzıydı . yeme içme sınırsız. biri 15 biri 12 .
Bebitom hamileyken en azindan saglikli gebelik geciriyorsan, gebeyken calismak ve cocukla calismak asla ayni sey degil asla.. kismet olurda hayirlisiyla kucagina alinca demek istedigimi daha iyi anlayacaksin.Elma ile armutu kıyaslamak gibi olmuş bu. Asgari ücretle çalışan ve çocuk büyüten çok insan var. Elbette kolay değil ama ayağını yorganına göre uzatır herkes. Hem araba al, hem çalışma hemde tatil istemek ne kadar mantıklı ? Eğer eşinin geliri yetmiyorsa ne yapsın adam çalsın mı ? Yetmiyorsa ya rahatını bozup araba almayacaksın ya tasarruf edip kenara para koyacaksın ya da çalışacaksın. Kimseye gökten para inmiyor. Büyükşehirler için konuşuyorum, Eşi 20 bin ve üstü almıyorsa, istediklerine para yetmiyorsa bir ucundan tutacak ya da kenara para koyacak üç beş. Benim arkadaşımın eşi fabrikada çalışıyor, arkadaşım ev hanımı, 2 çocuğu var ve tailine de gidiyor evini aldı ama tasarruflu. Gereksiz alışveriş etmez, bilir bütçesini.
Sizin konumunuz eşinizin tayinci olması nedeniyle sıkıntılı. Daimi işçi olamayacak durumdasınız bunun etkisi büyük. İşverenler işe alıp 2 gün sonra gitme ihtimali olanı istemez. Küçük yerde bu daha zor.
Sizin bahsettiğinizi çok iyi anlıyırum inanın, ama hayatta emek olmadan yemek olmuyor. Herşeyin olmasını istersek ödememiz gereken bedeller var. Hamileyim ve sabah 7 de kalkıp işe gidiyorum, akşama kadar ayaklarım şişiyor. Eşim memur bende bilirim istifa edip evde oturmasını ama çocuğum için yapmam gereken şeyler var. Bazen ağlayacak gibi oluyorum neden işe gitmek zorundayım diye ama sonra bitek ben değilim hamile olup işe giden diyorum. Sabah daha güneş doğmadan tarlalara işçi götürüyorlar görüyorum. Çoğu kadın işçi. E onlar da insan.
Ülkemizin durumu pek iyi değil ama şu da bir gerçek herşeyi alayım derdi bitek bizde var galiba. En iyi telefonum olsun, her yıl fiks tatil olsun, srabam son model olsun evim de 180 metrekare olsun ama her akşam dışarıda yiyeyim. Biri eksikse acılardan acı beğenirler sonra. Keşke herşeye gücümüz yetse ama yok böyle bir dünya. Olması için çabalamak şart.
Zaten söyledim ya şartlar gerekse tabiki çalışılır kaç kere yazdımYavrimo esin askerdi senin dimi? Eh onlarin maasi yuksektirr tabii.. ama herkes o kadar almiyor ve esin asgari alsaydi sende calismak
Zorunda kalirdin emin ol