Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.

En en doğal hakkınız tatil. Deniz kum güneşin yerini piknik filan tutmaz. Otele giderken abla kardeş anne vs sizle birlikte gelse kısmen daha rahat geçer çocuklarla ilgilenir. Tatil de borçla olacak şu durumda.

En en doğal hakkınız tatil. Deniz kum güneşin yerini piknik filan tutmaz. Otele giderken abla kardeş anne vs sizle birlikte gelse kısmen daha rahat geçer çocuklarla ilgilenir. Tatil de borçla olacak şu durumda.
Annesi burada bile çocuklara 1 saat bakmıyor tatile gelip asla bakmaz .

Hergun işimi yemeğini yapar saat dört beş oldumu güzel bir parka giderdik oğlumla gece uykusu gelince getirir yıkar uyuturdum bana da iyi gelirdi tatil hiç yoktu bizde zaten kriz olsada olmasa da evde çocuk zaptetmek daha zor olur

erhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Binanızın bahçesi ve çocuklarınızın yaşına yakın çocuklar yok mu, bahçede oyalanırlar belki biraz, olmadı arkadaşların da dediği gibi yapacaksınız bir çanta çıkacaksınız en takın parka. 2.5 ve 4.5 yaşındaki çocuklar parkta kendini kurtarabilir, siz kenardan izlersiniz. Temelmsorun çocukların size yapışıklığıysa bunu da park bahçe yardımıyla çözmeniz mümkün bence. Arada akraba ziyaretleri yaparsınız, çocuklu arkadaşlarınızla buluşursunuz geçer gider. Ayrıca bu yaştaki çocuklarla yapılabilecek son şey kültür turudur. Sizin çocuklarınız şu an oyun oyuncak yaşında onlara göre planlama yapmanız gerekiyor. Küçüğü 7 8 yaşına gelmeden kültür turu değil cinnet turu olur o.

Yaşadığı şehirde iş imkanı var mı ?
Eğitim durumu buna müsait mi ?
2 çocuğa tüm gün kim bakacak ?
Kreşe 2 çocuk için ne ödeme yapacak
Bakıcı kaç TL ödeyecek ? Düşünüyor musunuz da boş boş konuşuyorsunuz
boş boş konuşmuyorum bu dedikleriniz yoksa , tatail olmaz zaten . türkşyede tatil fiyatları ortada. bu dedikleriniz yok sa tatil istenilmez. günübirlik düşünülübilinir.

iki çocukla tatil isteyenin şartları bu şekilde değilidir . biz karı koca çalışıyoruz. , tatail baktık iki çocuklar 38 bin gidemiyoruz.

boş boş konuşmuyorum bu dedikleriniz yoksa , tatail olmaz zaten . türkşyede tatil fiyatları ortada. bu dedikleriniz yok sa tatil istenilmez. günübirlik düşünülübilinir.

iki çocukla tatil isteyenin şartları bu şekilde değilidir . biz karı koca çalışıyoruz. , tatail baktık iki çocuklar 38 bin gidemiyoruz.
Hangi otel o 38 bin merak ettiğim için soruyorum ? Daha uygun fiyatlı otellere bakabilirsiniz

muğla taraflarıydı , evet daha düşükte var ama , gideceksem bu şekilde isterim . yemek falan yapmak istemiyorum
Daha dusuk bütçeli 5 yıldızlı oteller de var o yüzden sordum. Oralarda da yemek yapmazsınız. Oralarda da eşiniz çocuklarınızla anılar biriktirebilirsiniz Bende çok lüks otel tabi isterim ama bütçeye göre seçiliyor malesef.

Daha dusuk bütçeli 5 yıldızlı oteller de var o yüzden sordum. Oralarda da yemek yapmazsınız. Oralarda da eşiniz çocuklarınızla anılar biriktirebilirsiniz Bende çok lüks otel tabi isterim ama bütçeye göre seçiliyor malesef.
geceliği 2 bin den olsa 1 hafta tatil . yinede çok oluyor. benzini alışverişi . yine baya tutuyorrr. çocuklar büyük .

Kime göre neye göre böyle söylüyorsunuz ona bi bakmak lazım. Kimisi 2 kişi çalışır ayda eve 15 bin TL girer kimisi tek kişi çalışır eve 15 bin girer bu tarz şeyleri bilmeden bi yorum yapmayın bence . Zaten çocukların yaşları küçük gittikleri otelde çocuğa para zaten ödemeyecekler . Sizde nasıl bir tatil baktıysanız artık bilemem Bülent Ersoy’la yan yana sezlonglarda yatmak istiyorsunuz herhalde 🤣🤣🤣🤣🤣belki konu sahibi 38 binlik otel bakmamıştır ne dersiniz ?🤣 neyse zaten burada bir grup işiniz gücünüz yok çalışmayan kadınları aşağılayın nereden vursam acaba diye zorla uğraşın 🤣🤣🤣🤣

Kime göre neye göre böyle söylüyorsunuz ona bi bakmak lazım. Kimisi 2 kişi çalışır ayda eve 15 bin TL girer kimisi tek kişi çalışır eve 15 bin girer bu tarz şeyleri bilmeden bi yorum yapmayın bence . Zaten çocukların yaşları küçük gittikleri otelde çocuğa para zaten ödemeyecekler . Sizde nasıl bir tatil baktıysanız artık bilemem Bülent Ersoy’la yan yana sezlonglarda yatmak istiyorsunuz herhalde 🤣🤣🤣🤣🤣belki konu sahibi 38 binlik otel bakmamıştır ne dersiniz ?🤣 neyse zaten burada bir grup işiniz gücünüz yok çalışmayan kadınları aşağılayın nereden vursam acaba diye zorla uğraşın 🤣🤣🤣🤣
yaaaaa arkadaşım , bu benim düşüncem fikrim sizene . konu sahibi cvp vermemeiş siz niye benle uğraşıyorsunuz.
bu kadar işsizmisisniz. salın beni . sizemi soracağım .. çalışmayan kadınları niye aşağılayım , neyse günahlarım hafifiledi :)))) alın günahımı :emir_bebek:

yaaaaa arkadaşım , bu benim düşüncem fikrim sizene . konu sahibi cvp vermemeiş siz niye benle uğraşıyorsunuz.
bu kadar işsizmisisniz. salın beni . sizemi soracağım .. çalışmayan kadınları niye aşağılayım , neyse günahlarım hafifiledi :)))) alın günahımı :emir_bebek:
Günah almakla ne alakası var 🤣 buradan görüneni yazdım iyi geceleri size

Esimle ikimiz ogretmeniz bizimde araba ev kredisi var.en son kac yil once gitmistik tatile.genelde yakin yerlere gidiyoruz piknik falan.sabredin borclar elbet biter.borc varken tatile gitmek bana mantikli gelmiyor.

İki kişi çocuktan zaten para almıyorlar, Antalya’da her şey dahile gidiyoruz. Aralıkta yaptık rezervasyonu. 6 taksit 14 bin. Ki 10 bine de vardı.
Siz biraz lükse bakmışsınız belli ki

2 3 hafta önce kuşadasından herşey dahil 2 kişi aldık biz de. O da 9 bindi
Yani en lüks otellere bakıp sonra da bu standart fiyatmış gibi yazmış. Hatta setur da world karta 9 taksit de var.
Ben zaten tek maaşla iki maaş kıyasına da çok gülüyorum. İki asgari ücretliyle, eşi cerrah olan bir kadın yada eşi savcı hakim kaymakam olan bir kadın kıyas etsin bakalım 😂😂 iki maaş diye asgari ücretliler mi daha zengin tatile hakkı var. Maaş var maaş var

Yani en lüks otellere bakıp sonra da bu standart fiyatmış gibi yazmış. Hatta setur da world karta 9 taksit de var.
Ben zaten tek maaşla iki maaş kıyasına da çok gülüyorum. İki asgari ücretliyle, eşi cerrah olan bir kadın yada eşi savcı hakim kaymakam olan bir kadın kıyas etsin bakalım 😂😂 iki maaş diye asgari ücretliler mi daha zengin tatile hakkı var. Maaş var maaş var
Bizim evimize16 bin TL maaş giriyor şuan . Eşimin bir arkadaşı istifa etti memleketlerine yerleştiler karı koca çalışmaya başladılar ve evlerine 10 bin girer oldu halbuki adam istifa etmese 15 bin maaşları vardı bu en basit örnek .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X