- 15 Nisan 2017
- 3.320
- 8.628
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Eşim için niye para bulup beni tatile götürmuyor mu dedimde adam ne yapsın calsinmi diyorsunuz? Konumu düzgün okuduysaniz bu yaz için yapıci fikirler istedim tatile gidemeyecegimiz için çocuklarla gunlerimizi nasıl güzel gecirebiliriz diye tavsiyeler istedim sağolsun yapıcı olan arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler değerlendireceğim bunları. Yok çalış madem, ee arabani sat o zaman, tatile gidemeyenler ağlar şimdi, hem çalışma hem eşini darla falan ne biçim yorum bunlar ya. Çalışmamak için geçerli sebeplerim var ama kalkıp bunları tek tek açıklamayacagim burda çünkü bununla ilgili kimseye hesap vermek zorunda olduğumu dusunmuyorum tercihlerim kimseyi ilgilendirmez.Elma ile armutu kıyaslamak gibi olmuş bu. Asgari ücretle çalışan ve çocuk büyüten çok insan var. Elbette kolay değil ama ayağını yorganına göre uzatır herkes. Hem araba al, hem çalışma hemde tatil istemek ne kadar mantıklı ? Eğer eşinin geliri yetmiyorsa ne yapsın adam çalsın mı ? Yetmiyorsa ya rahatını bozup araba almayacaksın ya tasarruf edip kenara para koyacaksın ya da çalışacaksın. Kimseye gökten para inmiyor. Büyükşehirler için konuşuyorum, Eşi 20 bin ve üstü almıyorsa, istediklerine para yetmiyorsa bir ucundan tutacak ya da kenara para koyacak üç beş. Benim arkadaşımın eşi fabrikada çalışıyor, arkadaşım ev hanımı, 2 çocuğu var ve tailine de gidiyor evini aldı ama tasarruflu. Gereksiz alışveriş etmez, bilir bütçesini.
Sizin konumunuz eşinizin tayinci olması nedeniyle sıkıntılı. Daimi işçi olamayacak durumdasınız bunun etkisi büyük. İşverenler işe alıp 2 gün sonra gitme ihtimali olanı istemez. Küçük yerde bu daha zor.
Sizin bahsettiğinizi çok iyi anlıyırum inanın, ama hayatta emek olmadan yemek olmuyor. Herşeyin olmasını istersek ödememiz gereken bedeller var. Hamileyim ve sabah 7 de kalkıp işe gidiyorum, akşama kadar ayaklarım şişiyor. Eşim memur bende bilirim istifa edip evde oturmasını ama çocuğum için yapmam gereken şeyler var. Bazen ağlayacak gibi oluyorum neden işe gitmek zorundayım diye ama sonra bitek ben değilim hamile olup işe giden diyorum. Sabah daha güneş doğmadan tarlalara işçi götürüyorlar görüyorum. Çoğu kadın işçi. E onlar da insan.
Ülkemizin durumu pek iyi değil ama şu da bir gerçek herşeyi alayım derdi bitek bizde var galiba. En iyi telefonum olsun, her yıl fiks tatil olsun, srabam son model olsun evim de 180 metrekare olsun ama her akşam dışarıda yiyeyim. Biri eksikse acılardan acı beğenirler sonra. Keşke herşeye gücümüz yetse ama yok böyle bir dünya. Olması için çabalamak şart.
Polis maasi ne kadarZaten söyledim ya şartlar gerekse tabiki çalışılır kaç kere yazdımkonu sahibinin eşi de polis
Küçük şehirde yaşıyorsan polis maaşı da güzel şekerim . Bu arada bende günde 3 saat çocuğu sokağa çıkarıyorum mis gibi yaaaa hayat aydınlandı ciddenPolis maasi ne kadaryukarda biri daha yazmis.. yorganina gore ayagini uzatma meselesi ya da borc harc bulup gidecekler. Bazen rahat olmak gerekli diye dusunuyorum.. ama ben olsan ya arabami degisirim ya tatile giderim helede calismiyorsam tek maasla yani.. birde aglamak sizlanmak kimseye fayda getirmez ki, elindekiyle mutlu olmali. Daha once fikir verdik cokca.. yoksa herkes ister dadisi basinda olsun tatile gotursun az bi nefes alsin.. ama herkesin tatil parasi yok, dadisi yok.. gunu birlik bi yerlere gitmek
Cok mantikli.. ben oyle yapicam mesela bu yaz…her gun olmaz ama hafta 2 en az bi yerlere gotururum cocuklari.. parkta yesillikte oynasinlar keyfime bakarim oturupbi termos cay corba neyse cirparim kekimi boregimi.. aksamda hepsine bi duş pamuk gibi uyurlar…
Aynen oyle, sen onla ugrasacagina.. kendi kendine ugrasirKüçük şehirde yaşıyorsan polis maaşı da güzel şekerim . Bu arada bende günde 3 saat çocuğu sokağa çıkarıyorum mis gibi yaaaa hayat aydınlandı cidden
Çalışmak çok güzel ve insanı yorsada sosyalleşerek rahatlatıyorOnun eşi de baya iyi maaş alıyordur eminim ben işini biliyorum çünkü. Size katılıyorum çocuğa bakacak iyi biri varsa aklım kalmıyorsa şartlar uygunsa en güzel şey kadının çalışması tabiki . Ama dediğim gibi şartlar uygun değilse kar zarar tablosu yapıp ağırlık ne tarafta onabakmak lazım . Ben evlendikten sonra işi bırakmak zorunda kaldım doğuya geleceğimiz için maaş kartım gitti yani . Ama eşim kendi maaş kartının kopyasını ve mobil uygulamasından bana da indirdi ve evin giderlerini vs ben çevirdiğim istediğimi danışmaya ihtiyaç duymadan aldığı ve bu konuda hiç bir sorun yaşamadığımız için ben eksiklik hissetmedim hemde hiç . Oğlum doğdu şuan 2.5 yaşında önümüzdeki sene batıya döneceğiz çocuk kreşe başlayacak bende yeniden işe geri döneceğim şartlara bakarak tabiki.
Benim çalışan ve doğumdan sonra işe dönecek olan arkadaşlarım koşa koşa geri döndülerÇalışmak çok güzel ve insanı yorsada sosyalleşerek rahatlatıyor
Çocugunuza la geçirdiginiz vakitler tabiki daha önemli bu zamanları en tatlı zamanları
Ama Türkiyenin ekonomisi ele alındığı vakit maalesef tek maaşla zor tabiki iyi kazananla asgari ücret kazanan için durum degişiyor
Tabi ki yaaa oğlum 3 aylıkken pandemi patladı ve evde tek başıma kimseyi görmeden çocuk büyüttüm allah canımı aldı resmen şimdi 16:00 da sitenin bahçesine çıkıyoruz 3 saat eve gel yemek yedir banyo bayılıyorAynen oyle, sen onla ugrasacagina.. kendi kendine ugrasir
Ben şok.İşsizlikten haberiniz yok herhalde. Rekor bir işsizlik var. Sanki her yerde iş dolu da insanlar çalışmıyor gibi yazıyorsunuz. Böyle konularda farazi çalış denmesi gerçekten lüzumsuz. Bakalım iş imkanı var mı?
İş görüşmelerinde çocuğum var deyince direk -1 oluyorsun. Çocuk hastalanır izin almak zorunda kalınır, okuluydu, toplantısıydı, kreş sorunuydu bla bla bla uğraşamam diye direk CV yi yırtan işveren gördü malesef bu gözlerimBen şok.
İşyerleri sıraya girmiyor mu küçük çocuklu kadınları asgari ücret üzerinde bir maaşla çalıştırmak için?
Ben hep bu kadınlar şımarıklık yapıyor sanıyordum, küçük çocuk bahanesiyle evde oturuyorlar.
Halbuse verecek çocukları okula, kendisi çalışacak, sosyallesecek, sigortalanacak, hayat bayram olacak.
Yeni evli kadın bile alınmaz. Çocuk yapar diye. Özel okullarda mesela çocuksuz evli sınıf öğretmeninin iş bulması daha zordur çocuk yapar diye. Ufak çocuğu olanlar da çok rapor alır diye tercih edilmez.İş görüşmelerinde çocuğum var deyince direk -1 oluyorsun. Çocuk hastalanır izin almak zorunda kalınır, okuluydu, toplantısıydı, kreş sorunuydu bla bla bla uğraşamam diye direk CV yi yırtan işveren gördü malesef bu gözlerim
Kız kardeşim boşanma aşamasındaydı geçen yıl iş görüşmesinde evli misin diye sorunca söyledi yalan olmaması adına. “Aaa senin moralin bozuk olur , belki barışırsın “ diye o kadar emeğini görmezden geldiler . Sonuç almadılar tabikiYeni evli kadın bile alınmaz. Çocuk yapar diye. Özel okullarda mesela çocuksuz evli sınıf öğretmeninin iş bulması daha zordur çocuk yapar diye. Ufak çocuğu olanlar da çok rapor alır diye tercih edilmez.
Hangi dünyada yaşıyorlar bilmiyorum herkese iş bul diyorlar.
Aaaa inanmıyorum yaaa bilmiyormuydunBen şok.
İşyerleri sıraya girmiyor mu küçük çocuklu kadınları asgari ücret üzerinde bir maaşla çalıştırmak için?
Ben hep bu kadınlar şımarıklık yapıyor sanıyordum, küçük çocuk bahanesiyle evde oturuyorlar.
Halbuse verecek çocukları okula, kendisi çalışacak, sosyallesecek, sigortalanacak, hayat bayram olacak.
Ben iş yerimden düğün tarihimi saklamıştım maalesef 1 sene sonra evleneceğim demiştim nişanlanınca . Çünkü araba almıştım borcum vardı ödemek istiyordum sırf konumumu kaybetmemek ve mobing yememek için mecbur kalmıştım .İş görüşmelerinde çocuğum var deyince direk -1 oluyorsun. Çocuk hastalanır izin almak zorunda kalınır, okuluydu, toplantısıydı, kreş sorunuydu bla bla bla uğraşamam diye direk CV yi yırtan işveren gördü malesef bu gözlerim
Evet bu doğru ben insan kaynakları departmanında göreve başladığım zaman görüşme yaparken müdürüm daha sonra yeni evli nişanlı olan adayı işe almama izin vermezdi . Çocuk yaparlar düğün yapacak sürekli izin alır Kv kocayla kavga eder çocuk yapar kusar savsaklar derdi hep .Yeni evli kadın bile alınmaz. Çocuk yapar diye. Özel okullarda mesela çocuksuz evli sınıf öğretmeninin iş bulması daha zordur çocuk yapar diye. Ufak çocuğu olanlar da çok rapor alır diye tercih edilmez.
Hangi dünyada yaşıyorlar bilmiyorum herkese iş bul diyorlar.
Sanki bunlar ülkemizin gerçekleri değilmiş gibi çalışmayanlar yapılan bu anlamsız baskı.İş görüşmelerinde çocuğum var deyince direk -1 oluyorsun. Çocuk hastalanır izin almak zorunda kalınır, okuluydu, toplantısıydı, kreş sorunuydu bla bla bla uğraşamam diye direk CV yi yırtan işveren gördü malesef bu gözlerim
Ay yok ben buyurun gelin deyip hemen kreş desteğini başlatıyorlar sanıyordum.Aaaa inanmıyorum yaaa bilmiyormuydun
Ayyy valla güldüm regli izini mi geçen de biri konu açmıştı ped i tuvalete nasıl götürürüm diyeSanki bunlar ülkemizin gerçekleri değilmiş gibi çalışmayanlar yapılan bu anlamsız baskı.
İspanya'da regl izni veriliyormuş, bizde konuşulmaz bile herhalde ama olsa kadınların aleyhine döner hemen.
Zaten öyle bir şey bizde olsa hiç bir kadın iş bulamaz. Annelik izni bile gözlerine batıyor.Sanki bunlar ülkemizin gerçekleri değilmiş gibi çalışmayanlar yapılan bu anlamsız baskı.
İspanya'da regl izni veriliyormuş, bizde konuşulmaz bile herhalde ama olsa kadınların aleyhine döner hemen.
Rekor bir işsizlik olsa doğum oranları düşerdi bence... Sonuçta çocuk demek masraf demek. Önce çocuk yapıp sonra is arayinca alternatifler de azalıyor haliyle. Böyle bir tercih yapan ebeveynin bahanesi de işsizlik oranları olamaz , olsa olsa çocugum buna layıktı, fazlası lazım değil boşver diyebilir.İşsizlikten haberiniz yok herhalde. Rekor bir işsizlik var. Sanki her yerde iş dolu da insanlar çalışmıyor gibi yazıyorsunuz. Böyle konularda farazi çalış denmesi gerçekten lüzumsuz. Bakalım iş imkanı var mı?
Eşiniz ne kadar maaş alıyor acaba?Tek maaş kime göre tek neyegöre tek ona bakmak lazım bence .Benim eşimin maaşı tam 2 maaş kadar yani Yüksek mesela .Konu sahibi daha önce burada bir konu açmıştı herkes ona arabayı değiştirme alma yapamazsın dedi ama o dinlememiş ve sosyal hayatını etkileyecek bunaltacak derecede borca girmiş asıl mevzu bu bence .ki olay burada tatilde değil çünkü tatile 1hafta git gel bitti gitti eve geri döneceksin yani araba bal kabağına dönecek