- 3 Mayıs 2015
- 13.225
- 48.486
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Kaç aylıkken başladınBen iki senedir yazları oğlumu insan içine çıkarmadığım için aylık aktivite planı yapıyordum. Kaba motor, ince motor, ev işleri, deneyler ve o aydayken öğrenmesini istediğim konular gibi başlıklar altında listeleyip duruma göre seçiyordum. İki hafta da annemlerin yazlığı kapatıyorduk sağolsunlar
Şimdi yaş oldu 3.5, yol parasını verebilirsek yine yazlığa gidebiliriz ancak, otel tatili benim için hayal zaten
Ya aslında çok alakası var ama ben anlatmakla siz anlamakla uğraşamayacaksınız belli ki en iyisi boşverinYok artık.. sizin gibiler yüzünden derken?ben ne alaka..
Konudan bağımsiz amaHerkesin derdi aynı aslında.
Farklı şekilde ifade ediliyor.
Kimi imkan yoksa önümüzdeki maçlara bakalım, sızlanmanın alemi yok yeni içerikler üret diyor, kimi dişinden arttır ne yap et bir şekilde bütçe ayır 2 günlük de olsa tatile benzer şeyler yap diyor.
Ama dediğim gibi yazlık vs yoksa tatil dediğin en ahı şahı 10 gün yahu, geri kalan 2 ay nasıl geçecek, ebeveynler neler yapabilir adına konuşulsa daha faydalı olur çünkü ben de stresliyim bu konuda.
Şehrin imkanı belki, maddi durumlar ortada ve tek ebeveyn olarak iki çocuğa nasıl istekleri doğrultusunda zaman geçirteceğimiz mesele aslında.
Yok, hayır.Konudan bağımsiz ama
Eşinizden mi ayrıldınız ? 6-7 yıldır siteyi takip ettigim için yorumlarinızdan biliyordum sizi
Alakasi yok canım.. oldu olacak ev sahibi olamamanın sorumlusu olarak da gör.Ya aslında çok alakası var ama ben anlatmakla siz anlamakla uğraşamayacaksınız belli ki en iyisi boşverin
E tabi ev sahibi olamamanın da bir yerde sorumlusuAla
Alakasi yok canım.. oldu olacak ev sahibi olamamanın sorumlusu olarak da gör.
Şükür hikayesine gireceksen ben burada başkasına cevabı verdim.gecmis sayfaları oku
Ben miyim?ilk yazdigin mesajı okuE tabi ev sahibi olamamanın da bir yerde sorumlusu
Eşimle Maaşlarımız 30 bine yakın. Yine de ev alamıyoruz. Alamayız da. Annemlerin 10 yıl önce 230 bine aldığı ev şu an 2 milyon 700 binden başlıyor.
Üstelik istanbulun kıytırık semtinde. Mültecilerin yoğun yaşadığı gelişmemiş bir yer.
Şimdi buradan bile ev alamamanın sorumlusu ben miyim?
Çalışmak tabiki sadece maaş değil bende çocuktan sonra üzülerek ağlaya ağlaya işi bırakmış biri olarak söylüyorum ki 1 buçuk senedir evdeyim hala daha işe gideceğim günü iple çekiyorum emin olun işe gitmek bana tatil gibi gelir asla durmayan bir çocuk sürekli ev işleri kimse kolay kolay bunu kendi isteği ile seçmez. Kreş deseniz tam gün kreş bile olsa özel sektör şartlarında çocuğunuzu işten birinin alması gerekir yada kreşe bırakması gerekir. Çocuk hasta olduğunda ona bakacak yedek birinin olması gerekir vs vs yani yanında yardım edecek biri yoksa maalesef kreş yeterli olmuyor en azından bunu özel sektörde çalışmış ve sonrasında çalışacak biri olarak söylüyorumneden çalışmayı sadece maaş olarak düşünüyorsunuz? sigortanız yatacak, dört duvar arasında bütün gün ev işi yapa yapa tıkılmayacaksınız. Sosyal çevreniz olacak.vs vs . Çalışmamanın kolaya geldiğini düşünüyorum kusura bakmayın. Aman çalışsam da kreş masrafına ödiycem elimde az para kalıcak da bunun tesellisi.
Şükür et diyenler...Ben miyim?ilk yazdigin mesajı oku
Çarpıtma...bu hayatta istediğin herşey olmuyor..yıl içerisinde sahip olamadığin herşeye ağlıyor musun?fiyatlar belli,maaş belli..ya başka şeylerden ödün vereceksin yada gidip çalışacaksın.. gerçek bu , şükür et değil.. ülke ekonomisini ben yönetmiyorum.git yönetenlere soyleŞükür et diyenler...
Tatile de gitmeyiver zaten tatil lüks diyenler....
Tatile gidemeyenler de ağlamaya başlar diyenler vs vs vs
Yönetenleri sizler belirliyorsunuz işte. Şimdi nereden biliyorsun diyeceksin. His diyelim.Çarpıtma...bu hayatta istediğin herşey olmuyor..yıl içerisinde sahip olamadığin herşeye ağlıyor musun?fiyatlar belli,maaş belli..ya başka şeylerden ödün vereceksin yada gidip çalışacaksın.. gerçek bu , şükür et değil.. ülke ekonomisini ben yönetmiyorum.git yönetenlere soyle
Yahu neyin inadindasin..yönetenleri sizler belirliyorsunuz derken sen oy kullanmıyor musun? Benim kime oy verdigimi nereden biliyorsun?inatla dediklerimi tersten anlıyorsun...benim almak istediklerim var ,beklemek zorundayim...Sen ev alamıyorsun, ben doğalgaz yatıramıyorum.gecen 18000 tl idi simdi 32000 istiyorlar..napayim ,kahrimdan öleyimmi?valla fenalik geldi.artik sana cevap vermeyeceğimYönetenleri sizler belirliyorsunuz işte. Şimdi nereden biliyorsun diyeceksin. His diyelim.
Sahip olamadığım şeyleri çok çalıştığım halde fiyatlar yüzünden sahip olamıyorsamtalep etmek hakkım. Siz bu farkı anlamıyorsunuz
Ay bence de vermeYahu neyin inadindasin..yönetenleri sizler belirliyorsunuz derken sen oy kullanmıyor musun? Benim kime oy verdigimi nereden biliyorsun?inatla dediklerimi tersten anlıyorsun...benim almak istediklerim var ,beklemek zorundayim...Sen ev alamıyorsun, ben doğalgaz yatıramıyorum.gecen 18000 tl idi simdi 32000 istiyorlar..napayim ,kahrimdan öleyimmi?valla fenalik geldi.artik sana cevap vermeyeceğim
tatil yapamamak dert zatenYaz geliyor ya ,tatile gidemeyecekler başlar ağlamaya..tatil yapmamayı da dert edinmekte....
Yaşadığı şehirde iş imkanı var mı ?çalışın sizde , herşey dört dörtlük olmuyor
Çocuklarınızdaki olumsuz davranışlar kafanızı yalnızca tatilde zehir olur bunlarla yaa diye kafanızı kurcalıyor çok yazıkMerhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.