Elma ile armutu kıyaslamak gibi olmuş bu. Asgari ücretle çalışan ve çocuk büyüten çok insan var. Elbette kolay değil ama ayağını yorganına göre uzatır herkes. Hem araba al, hem çalışma hemde tatil istemek ne kadar mantıklı ? Eğer eşinin geliri yetmiyorsa ne yapsın adam çalsın mı ? Yetmiyorsa ya rahatını bozup araba almayacaksın ya tasarruf edip kenara para koyacaksın ya da çalışacaksın. Kimseye gökten para inmiyor. Büyükşehirler için konuşuyorum, Eşi 20 bin ve üstü almıyorsa, istediklerine para yetmiyorsa bir ucundan tutacak ya da kenara para koyacak üç beş. Benim arkadaşımın eşi fabrikada çalışıyor, arkadaşım ev hanımı, 2 çocuğu var ve tailine de gidiyor evini aldı ama tasarruflu. Gereksiz alışveriş etmez, bilir bütçesini.
Sizin konumunuz eşinizin tayinci olması nedeniyle sıkıntılı. Daimi işçi olamayacak durumdasınız bunun etkisi büyük. İşverenler işe alıp 2 gün sonra gitme ihtimali olanı istemez. Küçük yerde bu daha zor.
Sizin bahsettiğinizi çok iyi anlıyırum inanın, ama hayatta emek olmadan yemek olmuyor. Herşeyin olmasını istersek ödememiz gereken bedeller var. Hamileyim ve sabah 7 de kalkıp işe gidiyorum, akşama kadar ayaklarım şişiyor. Eşim memur bende bilirim istifa edip evde oturmasını ama çocuğum için yapmam gereken şeyler var. Bazen ağlayacak gibi oluyorum neden işe gitmek zorundayım diye ama sonra bitek ben değilim hamile olup işe giden diyorum. Sabah daha güneş doğmadan tarlalara işçi götürüyorlar görüyorum. Çoğu kadın işçi. E onlar da insan.
Ülkemizin durumu pek iyi değil ama şu da bir gerçek herşeyi alayım derdi bitek bizde var galiba. En iyi telefonum olsun, her yıl fiks tatil olsun, srabam son model olsun evim de 180 metrekare olsun ama her akşam dışarıda yiyeyim. Biri eksikse acılardan acı beğenirler sonra. Keşke herşeye gücümüz yetse ama yok böyle bir dünya. Olması için çabalamak şart.