• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

Üni okuma planın varmış, alacağım eve taşınmayacağım diyorsun. Ev kiranı yeni alacağın evin kirasıyla ödesen dahi ekstra kredi borcuna girmiş olacaksın. Emlak sektörü o eski altın çağını ufaktan kaybetti artık. Kaldı ki 300binlik bir ev istanbul şartlarında seni mutlu etmeyebilir.
İstanbulda 5 yıl içerisinde beklenen büyük bir deprem var biliyorsunki. Ev fiyatları deprem sonrası nasıl olur düşünebiliyor musun?

Hazır paraya birşey olmaz, yerinde olsam parayı bankaya koyar ve gram altın hesabı açtırırdım. Orta-uzun vadede altın asla kaybettirmez.

Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?

İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)

şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.

istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?

daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.

dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen :KK200:
Selam:)
Konunuzu gördüm yazmak istedim.
Bence niyetiniz güzel ama sizin tekrardan okul okuma durumunuz vardı. Bir de özelde.
O yüzden ben olsam parayı faizde tutarım. Getirisi en az ayda 1000 tl olur. Tabi bankacılara bir sormak lazım. Ben tahmini dedim.
Özel üniversitede okurken eğer bir sorun olursa parayı kullanmanız daha mantıklı.
Bu arada eğer üniversite okumaktan vazgeçtim deseydiniz ev alın derdim. Çünkü maaşınız 4500 idi. Eşinizin keza daha yüksekti öyle hatırlıyorum. 100 bin güzel bir peşinat olurdu.
Ama ben olsam parayı faizde tutarım. Çünkü hemşirelik okurken çalışamazsınız bölüm uygulamalı çünkü. Yani ayda 4500 tl gelmeyecek. Onun yerine para garantiniz olur.
Bu arada babanıza sitem etmiştiniz. Neden hemşirelik yazdirmadiniz zamanında diye. Sanırım ondan bu parayı verdi diye düşündüm ben.
Vicdanlı bir babanız varmış..
Yani bence şu an bu parayı okul için kenarda tutun.
Faize koyun, size para getirsin.

Hemşirelik asla para harcanarak okunacak bir bölüm degil .
Bunu doktor olarak söylüyorum . Ayrıca hemşirelik açığı şuan ülkede hic yok . Sıfır.
Zaten o yüzden sağlık lisesinden alımlar bitti Mesela .
Ve şimdi bile okuyan bir çok insan var .
Bunları hesaplayın bence .
Ayrıca işinizi sevmeyebilirsiniz , gündelik bir zamanınızı geçirdiğiniz para kazandığınız bir yer olarak bakmayı deneyin bence .
Hemşirelik 1 gün denemeden bence işinizi kesinlikle bırakmayın . Sağlık alan-ı türkiye de çok zor. Insanlarla uğraşmak tahmin edemediginiz ölçüde zor.
Bir şey sorabilir miyim?
Nasıl hemşirelikte açık yok?
Kamu ilanlarında hem devlet için hem özel için sürekli hemşire alımı ilanı görüyorum.
Hatta yakın zamanda 10 bin sağlıkçı alımı olacak. Bunun 7 bin civarı sadece hemşire.
Ve artık sağlık liselerinden alım yok. Anca hemşire yardımcısı olursun. Hasta bakıcı gibi bir şey. Ondan devlette hemşire olman için lisans okuman lazım. Konu sahibi için o çok büyük bir artı. Yok liselerden devlete alım olsa okuması mantıksızdı.
Bir de sağlıktan başka garanti bölüm kalmadı ki..
Çevremde çok hukuk mezunu var. Bir kısmı işsiz bir kısmı da komik paralara çalışıyor. Asıl para kazananlar 15 20 yıldır meslekte olan avukatlar.
Hemşirelik böyle değil ki. Emekli bile olsan bir yerde part time işyeri hemşireliği yapabilirsin..
Bu durumda hemşirelik açığı nasıl sıfır olur anlamadım?

Istanbul da alin.
Teyzemler kurtkoy den almisti, tokiydi sanirim.
Alirken 120 bin civariydi, gecen yil 250 binden kapi aciyorlarmis.
Bide sabiha gokcene cok yakin,otobusle 10-15 dk var yok.
Simdi bide metro gececek o guzergahtan diyorlar, bence adana’dan degil istabul dan alin.

Konunuzu gördüm yazmak istedim.
Bence niyetiniz güzel ama sizin tekrardan okul okuma durumunuz vardı. Bir de özelde.
O yüzden ben olsam parayı faizde tutarım. Getirisi en az ayda 1000 tl olur. Tabi bankacılara bir sormak lazım. Ben tahmini dedim.
Özel üniversitede okurken eğer bir sorun olursa parayı kullanmanız daha mantıklı.
Bu arada eğer üniversite okumaktan vazgeçtim deseydiniz ev alın derdim. Çünkü maaşınız 4500 idi. Eşinizin keza daha yüksekti öyle hatırlıyorum. 100 bin güzel bir peşinat olurdu.
Ama ben olsam parayı faizde tutarım. Çünkü hemşirelik okurken çalışamazsınız bölüm uygulamalı çünkü. Yani ayda 4500 tl gelmeyecek. Onun yerine para garantiniz olur.
Bu arada babanıza sitem etmiştiniz. Neden hemşirelik yazdirmadiniz zamanında diye. Sanırım ondan bu parayı verdi diye düşündüm ben.
Vicdanlı bir babanız varmış..
Yani bence şu an bu parayı okul için kenarda tutun.
Faize koyun, size para getirsin.

Faizler inanilmaz dusuk, gecen yil %21 olan faiz bu sene %9..
Getirisi hic iyi degil.

Faizler inanilmaz dusuk, gecen yil %21 olan faiz bu sene %9..
Getirisi hic iyi degil.
Evet düşmüş.
Ben okul okuyacak diye dedim.
Konu sahibinin konularını biliyorum. Maaşı 4500. Eşinin daha da yüksek. Ama özelde tekrardan işten ayrılıp okul okuyacak 3 veya 4 sene.
İsten ayrılmayacak olsa tabi ki ev almalıydı.
Ama bu durumda bilemedim.
Belki dolar olarak tutulabilir.

Evet düşmüş.
Ben okul okuyacak diye dedim.
Konu sahibinin konularını biliyorum. Maaşı 4500. Eşinin daha da yüksek. Ama özelde tekrardan işten ayrılıp okul okuyacak 3 veya 4 sene.
İsten ayrılmayacak olsa tabi ki ev almalıydı.
Ama bu durumda bilemedim.
Belki dolar olarak tutulabilir.

Ya da altin.☺️
Bundan sonra altin dusmez.
Dolar biraz pamuk ipligi, amerikanin bi krizine bakar bence

Ya da altin.☺
Bundan sonra altin dusmez.
Dolar biraz pamuk ipligi, amerikanin bi krizine bakar bence
Ben paramı dolar tutuyorum.
Altın daha mı Iyi?
Getirisi dolarla aynı mı sizce?

Bir şey sorabilir miyim?
Kamu ilanlarında hem devlet için hem özel için sürekli hemşire alımı ilanı görüyorum.
Hatta yakın zamanda 10 bin sağlıkçı alımı olacak. Bunun 7 bin civarı sadece hemşire.
Ve artık sağlık liselerinden alım yok. Anca hemşire yardımcısı olursun. Hasta bakıcı gibi bir şey. Ondan devlette hemşire olman için lisans okuman lazım. Konu sahibi için o çok büyük bir artı. Yok liselerden devlete alım olsa okuması mantıksızdı.
Çevremde çok hukuk mezunu var. Bir kısmı işsiz bir kısmı da komik paralara çalışıyor. Asıl para kazananlar 15 20 yıldır meslekte olan avukatlar.
Hemşirelik böyle değil ki. Emekli bile olsan bir yerde part time işyeri hemşireliği yapabilirsin..

üstteki yorumunuzu da gördüm bunu da okudum sizin yorumlarınız içimi ısıtıyor ve hatırlanmak ne kadar güzel :KK60:
evet okul okuma düşüncem hala mevcut dediğiniz gibi 4500 tl direk kaybımız olacak.
o yüzden bizi zora sokacaktır muhtemelen. bunun hastalığı var sağlığı var acil bişiyi var her ihtimale hazır olmak lazım elbet.. dediğiniz gibi ya bankada kalacak ya da adana da 150-200 bin civarı bakalım diyoruz o bizi zorlamayacaktır çünkü 150 bin zaten var.
800-900 kira bile getirse hiç yoktan iyidir :)
evet babam bi güzellik yaptı aslında hemşireliğe ısrarla karşı her gün de kavgasını veriyoruz.
işi bırakmayayım ev alıp borca girelim böyle çalışmaya devam ederim diye düşünüyor sanırım :)

• Beğen
Reactions: 000
üstteki yorumunuzu da gördüm bunu da okudum sizin yorumlarınız içimi ısıtıyor ve hatırlanmak ne kadar güzel :KK60:
evet okul okuma düşüncem hala mevcut dediğiniz gibi 4500 tl direk kaybımız olacak.
o yüzden bizi zora sokacaktır muhtemelen. bunun hastalığı var sağlığı var acil bişiyi var her ihtimale hazır olmak lazım elbet.. dediğiniz gibi ya bankada kalacak ya da adana da 150-200 bin civarı bakalım diyoruz o bizi zorlamayacaktır çünkü 150 bin zaten var.
800-900 kira bile getirse hiç yoktan iyidir :)
evet babam bi güzellik yaptı aslında hemşireliğe ısrarla karşı her gün de kavgasını veriyoruz.
işi bırakmayayım ev alıp borca girelim böyle çalışmaya devam ederim diye düşünüyor sanırım :)
Eğer kredi olayına bulaşmayacaksanız bence mantıklı..
Hem Adana'da daha yeni ve güzel bir ev alınabilir.
Özellikle bence öğrencilerin veya sağlıkçıların yoğun yaşadığı yerde alırsanız hemen kiraya verebilirsiniz.
Sizi tabi ki hatırlıyorum :KK66:
Kararınız bence güzel.. hayatta risk almadan bir şeylere sahip olunamaz. Okumak iyidir. Bir de bölüm tercihiniz bence iyi. Hukuk veya öğretmenlik deseydiniz çok risk değmeyebilir derdim.
Ama sağlık bölümleri için risk alınır.
Bu arada babanız güzel düşünmüş:)
Ben özel okul parası çıksın diye düşünmüştüm..

Ama ev için yardım etmesi de güzel..

Eğer kredi olayına bulaşmayacaksanız bence mantıklı..
Hem Adana'da daha yeni ve güzel bir ev alınabilir.
Özellikle bence öğrencilerin veya sağlıkçıların yoğun yaşadığı yerde alırsanız hemen kiraya verebilirsiniz.
Sizi tabi ki hatırlıyorum :KK66:
Kararınız bence güzel.. hayatta risk almadan bir şeylere sahip olunamaz. Okumak iyidir. Bir de bölüm tercihiniz bence iyi. Hukuk veya öğretmenlik deseydiniz çok risk değmeyebilir derdim.
Ama sağlık bölümleri için risk alınır.
Bu arada babanız güzel düşünmüş:)
Ben özel okul parası çıksın diye düşünmüştüm..

Ama ev için yardım etmesi de güzel..

aslında bugün sabahtan beri kafamda öğretmenlik vardı biliyo musunuz :)
arkadaşımla da konuştum ama 4 sene oku 4 sene de doğu gözümde o kadar büyüdü ki
ama bi ömür için değer diye düşünüyodum akşam da eşimle konuşcaktım bu fikri ama doğuya gelemiceği için muhtemelen çok sıcak bakmayacaktı :)
bu şartlarda sağlık en mantıklısı duruyor ayrıca ilgimi çektiği için de çok zorlanmayacağım sanırım :KK37:

• Beğen
Ben paramı dolar tutuyorum.
Altın daha mı Iyi?
Getirisi dolarla aynı mı sizce?
altın her zaman en temizidir. dövize güvenilmez. her an savaş çıkabilecek bir dünya düzenindeyiz.
kriz anında dövizin daha doğrusu kağıt paranın sözü geçmez ama altın hep altındır. elinizde altın varsa her koşulda avantajlı olursunuz.

aslında bugün sabahtan beri kafamda öğretmenlik vardı biliyo musunuz :)
arkadaşımla da konuştum ama 4 sene oku 4 sene de doğu gözümde o kadar büyüdü ki
ama bi ömür için değer diye düşünüyodum akşam da eşimle konuşcaktım bu fikri ama doğuya gelemiceği için muhtemelen çok sıcak bakmayacaktı :)
bu şartlarda sağlık en mantıklısı duruyor ayrıca ilgimi çektiği için de çok zorlanmayacağım sanırım :KK37:
Bence bir daha okuyacaksanız sağlık bölümlerinden birini okuyun.
Öğretmenlik çok riskli. Şu an ataması en çok olan ingilizce öğretmenliğinde bile sözlü mülakat var. Sağlıkta hala merkezi atama var. Yani kpss çalışıp puanı alıp atanabilirsiniz. Öğretmenlikte bunun garantisi yok. Bir de benim bilindik bir özel okulda tanıdıklarım var. Işyeri hemşireliği yapan 5 kişinin hepsi emekli olup çalışanlar. Yani ileride emekli olup bir daha hemşirelik bile yapabilirsiniz. Bence çok tercih edilesi değil ama yapan yapıyor.
Bu arada hemsirelikte doğu görevi yok mu?
Doktorlara vardı ama..

Onu araştırdınız mı?

Bu platformda en şaşırdığım üyelerden birisiniz. Yani sizce bu dediğiniz mantıklı mı? Kredi ödenecek kira var siz özel üniversitede okuyacaksınız. Bunlar kabataslak 5000 eder zaten. E bunun yemesi içmesi ev giderleri giymesi gezmesi derken şu şartlarda yapacağınız en saçma şey olur böyle bir macera. Eşinizin maaşı 15000 ve üstüyse o başka tabi.

Bence bu parayı eğitiminiz için harcayın. Hatta iyi bi yerden eğitim danışmanlığı alın ve kendinize uygun bir meslek bulun. Birtakım kararlar almak istiyorsunuz ama hiçbir dayanağı yok resmen. Kervan yolda düzülmez, mantıklı sağlam kararlar almaya bakın.

altın her zaman en temizidir. dövize güvenilmez. her an savaş çıkabilecek bir dünya düzenindeyiz.
kriz anında dövizin daha doğrusu kağıt paranın sözü geçmez ama altın hep altındır. elinizde altın varsa her koşulda avantajlı olursunuz.
Teşekkür ederim..
Altın derken fiziki altın mı yoksa bankada altın hesabı mı?

Bence bir daha okuyacaksanız sağlık bölümlerinden birini okuyun.
Öğretmenlik çok riskli. Şu an ataması en çok olan ingilizce öğretmenliğinde bile sözlü mülakat var. Sağlıkta hala merkezi atama var. Yani kpss çalışıp puanı alıp atanabilirsiniz. Öğretmenlikte bunun garantisi yok. Bir de benim bilindik bir özel okulda tanıdıklarım var. Işyeri hemşireliği yapan 5 kişinin hepsi emekli olup çalışanlar. Yani ileride emekli olup bir daha hemşirelik bile yapabilirsiniz. Bence çok tercih edilesi değil ama yapan yapıyor.
Bu arada hemsirelikte doğu görevi yok mu?
Doktorlara vardı ama..

Onu araştırdınız mı?

evet araştırdım hemşirelikte yok doğu görevi, benim şansıma mezun olduğum sene çıkar :D
iş yeri hemşireliği rahat diye muhtemelen tercih ediliyor, hem emekli maaşı hem de ikinci gelir sonuçta.
ilk yardımcı eğitmeni de olunabiliyor..
akademisyenlik bile denenebilir..
bi yola girersem kafam iyice karışmadan inşallah devamı gelecektir :)

• Beğen
Bu platformda en şaşırdığım üyelerden birisiniz. Yani sizce bu dediğiniz mantıklı mı? Kredi ödenecek kira var siz özel üniversitede okuyacaksınız. Bunlar kabataslak 5000 eder zaten. E bunun yemesi içmesi ev giderleri giymesi gezmesi derken şu şartlarda yapacağınız en saçma şey olur böyle bir macera. Eşinizin maaşı 15000 ve üstüyse o başka tabi.

Bence bu parayı eğitiminiz için harcayın. Hatta iyi bi yerden eğitim danışmanlığı alın ve kendinize uygun bir meslek bulun. Birtakım kararlar almak istiyorsunuz ama hiçbir dayanağı yok resmen. Kervan yolda düzülmez, mantıklı sağlam kararlar almaya bakın.

merhaba bu eğitim danışmanlığı dediğinizi yeni duydum bi araştıracağım önerebileceğiniz yer varsa da beklerim önerilerinizi.
bende bazen kendime şaşırıyorum ne saçmalıyorum diyorum aslında çok şaapmayınn mazur görün beni :KK53:

Bir şey sorabilir miyim?
Ben fikrimi yazdım, şimdi de alim fazla değil, 5 sene sonra alim kalmayacak .
Yaşayıp göreceğiz diyorum, konuyu kapatıyorum.

evet araştırdım hemşirelikte yok doğu görevi, benim şansıma mezun olduğum sene çıkar :KK70:
iş yeri hemşireliği rahat diye muhtemelen tercih ediliyor, hem emekli maaşı hem de ikinci gelir sonuçta.
ilk yardımcı eğitmeni de olunabiliyor..
akademisyenlik bile denenebilir..
bi yola girersem kafam iyice karışmadan inşallah devamı gelecektir :)
Doğu görevi olmaması çok iyiymiş. Yani kpss'den yüksek puan alırsanız umarim istanbul olur.
Evet rahatlar.
Bizim bir yakınımız da işyeri hekimi o da çok rahat o yüzden devlete gitmiyor:)
Ben birikimi çalışırken yapıp ileride emekli olunca gezilmesi taraftariyim ondan öyle dedim yoksa isteyen çalışsın. Ama ben diyelim 60 65 yaşında emekli oldum bir daha çalışmayı düşünmüyorum. Gezeceğim..
Bence karar verdiyseniz bu yolda kararlı olun..
Zaten diğer alanlar çok riskli.
Ki zaten mühendissiniz şu an maaşınız 4500.

Risk alacağınız alanda en az bu tutarda kazanmanız lazım ki risk aldığınıza değsin.. :KK66:

Back