• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

Sınıf arkadaşım bundan 4 sene önce kartaldan ev aldı. 2+1 ev. Fiyati 350 bin.

Siz 300 bine evi anca silivriden alırsınız. Moralinizi bozmak istemem ama. Dost acı söyler.

Küçük,eski ve kenar mahalle evine de razıyım diyorsanız... o başka tabi..

durum vahim yani :110:
adanaya anca gücümüz yetecek galiba....

eşinle sen para koyamıyorsanız kenara biriktirmek için iyi bir yöntem olabilir. keza bir kısmını altına yatırmak da iyi bir seçenek olur. döviz oynar ama altın daha güvenilirdir.

iyi bilinen bir bankada bir müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz. onların işi zaten piyasayı okumak. sizi yatırım konusunda yönlendirirler.

evet asla kenara para atma huyumuz yok borcun biri biter biri başlar
yakın zamanda bankada bi işi olcak aslında tanıdığımız da var bunu bi görüşeyim

Hayır ben işimi bırakıp okumak istiyorum hemşirelik derseniz onlar derler bir gece kal bakalım beğenecek misin diye :KK53:

o kadar mı kötü yahu :110: ben bu memlekette işimi seviyorum diyeni de görmedim açıkçası
şekil A olduğu gibi.. hemşire olursam yine belki sevmiyorum dicem ama belki artıları olcak benim için
şuan artı diyebileceğim hiç bişi yok işimde

o kadar mı kötü yahu :110: ben bu memlekette işimi seviyorum diyeni de görmedim açıkçası
şekil A olduğu gibi.. hemşire olursam yine belki sevmiyorum dicem ama belki artıları olcak benim için
Gecede lokasyona gore 500 hasta bile gelebiliyor.
Sizce ne kadar eğlenceli
Yanı deneyeyim belki severim olayını sağlık için tavsiye etmiyorum asla.

herhangi bir hobine yönelik iş yapsam. enerjin pozitif, derdini güzel anlatıyorsun. belki sosyal medya üzerinden birşeyler yapabilirsin. :)
ben senden öyle bir elektrik aldım :)

o zaman birikimi büyütmek için yatırım yapın. bir de her ay maaş gelir gelmez bir altın al, at kenara.. ondan sonra harca dilediğin gibi :)

avcılarda sıfır ve 300 bin daire gerçekten var mı :) varsa link atar mısınız ?

bizim 22 senelik evimiz 300den çok fazla ediyor da, sıfırnı merak ettim..
Ben de merak ettim geçekten,annemler Avcılarda deprem öncesi evlerini(23 yıllık bir ev) 290'a sattılar geçen ay

Adanadan alırsanız yada 1+1 alın oturulmayacak madem kredi çekmeden alabilirsiniz belki yazdığınız semte baktım şimdi 150 binede var 1+1 şeklinde kirada 1400 de var 1500 var 2 binede var eşyalıydı galiba eger böyle alırsanız biraz eşya koyabilirsiniz.

Gecede lokasyona gore 500 hasta bile gelebiliyor.
Sizce ne kadar eğlenceli
Yanı deneyeyim belki severim olayını sağlık için tavsiye etmiyorum asla.
herhangi bir hobine yönelik iş yapsam. enerjin pozitif, derdini güzel anlatıyorsun. belki sosyal medya üzerinden birşeyler yapabilirsin. :)
ben senden öyle bir elektrik aldım :)

ya 2 güne 1 işimle alakalı konu açıyorum bunları yazmaktan da artık çekinir oldum ama
Yesyess Yesyess işimden nefret sebebim akşama kadar oturuyor olmam hiç bir iş yapmamam
kendime iş çıkardım okudum yazdım çizdim yok.. max 1-2 saatimi alıyor bu işler.. yeri geliyor 1 hafta mail atmadığım oluyor.. artık öyle köreldim ki hani ufak bi iş çıkıyor bu sefer de onları yapasım gelmiyor o duruma geldim.. o yüzden şuan yoğun demeniz aslında benim için eğlence haline geliyor..
bu arada yoğun işlerde çalıştım öğrencilik zamanı hem de inanılmaz yoğun.. ne olabileceğinin az çok farkındayım yani..

astrojurnal astrojurnal çok düşündüm bunu da. tasarımlarım iyidir kombinasyonlarım vs. organizasyonum iyidir. isterim de aslında böyle işler ama biz türkler ister istemez sabit gelirim olsun kafasındayız. doğum iznim olsun kafasındayız. o yüzden bi yerde tıkanıyor o düşünceler

ya 2 güne 1 işimle alakalı konu açıyorum bunları yazmaktan da artık çekinir oldum ama
Yesyess Yesyess işimden nefret sebebim akşama kadar oturuyor olmam hiç bir iş yapmamam
kendime iş çıkardım okudum yazdım çizdim yok.. max 1-2 saatimi alıyor bu işler.. yeri geliyor 1 hafta mail atmadığım oluyor.. artık öyle köreldim ki hani ufak bi iş çıkıyor bu sefer de onları yapasım gelmiyor o duruma geldim.. o yüzden şuan yoğun demeniz aslında benim için eğlence haline geliyor..
bu arada yoğun işlerde çalıştım öğrencilik zamanı hem de inanılmaz yoğun.. ne olabileceğinin az çok farkındayım yani..

astrojurnal astrojurnal çok düşündüm bunu da. tasarımlarım iyidir kombinasyonlarım vs. organizasyonum iyidir. isterim de aslında böyle işler ama biz türkler ister istemez sabit gelirim olsun kafasındayız. doğum iznim olsun kafasındayız. o yüzden bi yerde tıkanıyor o düşünceler

aslında biraz çabalayıp bi noktaya gelince o işlerde de sabit gelirin oluyor. markalarla reklam için anlaşıyorsun çünkü ve her ay sana ödeme yapıyorlar.

Adanadan alırsanız yada 1+1 alın oturulmayacak madem kredi çekmeden alabilirsiniz belki yazdığınız semte baktım şimdi 150 binede var 1+1 şeklinde kirada 1400 de var 1500 var 2 binede var eşyalıydı galiba eger böyle alırsanız biraz eşya koyabilirsiniz.
evet adana beyazevlerde eşyalı evler 200 bin civarında çok mantıklı geliyor aslında
öğrenci bölgesi tam üniversite yakını asla boş kalmaz kiralar

Peki ben görevimi yapıp uyardım.
Severseniz hemşireliği gerçekten şaşırırım başka da bir şey demiyorum.
Hayırlısı olsun .

aslında biraz çabalayıp bi noktaya gelince o işlerde de sabit gelirin oluyor. markalarla reklam için anlaşıyorsun çünkü ve her ay sana ödeme yapıyorlar.

tabi kesinlikle çok iyi kazananlar bile var aslında gördüğüm
işini bi hayli büyütenler
ama benim cesaretim yok hem de istanbulda
asıl istanbul belki açık pazar ama ben buraya alışamıyorum yutuyor beni
o yüzden bu bölgede cesaret edemem bu işlere :(

tabi kesinlikle çok iyi kazananlar bile var aslında gördüğüm
işini bi hayli büyütenler
ama benim cesaretim yok hem de istanbulda
asıl istanbul belki açık pazar ama ben buraya alışamıyorum yutuyor beni
o yüzden bu bölgede cesaret edemem bu işlere :KK43:

asıl diğer şehirlerde olanlar şikayetçi, keşke istanbul da olsak diye..
gerçi zaten var olan iş bırakılıp hemen geçilmez, bir süre ikisinin aynı anda gitmesi lazım.. madem işin sana yetmiyor, eş zamanlı böyle şeylerle ilgilenip hayatını o anlamda doldurabilirsin.
zaten işin özü önce gerçekten hobi olarak başlamak.
yani direkt ben satıcıyım dediğinde insanlar zor kabulleniyor. ama bu benim hobim diyip paylaşırsan daha kolay kanıksanıyorsun.

asıl diğer şehirlerde olanlar şikayetçi, keşke istanbul da olsak diye..
gerçi zaten var olan iş bırakılıp hemen geçilmez, bir süre ikisinin aynı anda gitmesi lazım.. madem işin sana yetmiyor, eş zamanlı böyle şeylerle ilgilenip hayatını o anlamda doldurabilirsin.
zaten işin özü önce gerçekten hobi olarak başlamak.
yani direkt ben satıcıyım dediğinde insanlar zor kabulleniyor. ama bu benim hobim diyip paylaşırsan daha kolay kanıksanıyorsun.

ahh astro :) zayıf noktadan giriyosun konuya :)
bi cesaret belki herşeyi değiştirir dimi.. belki..
keşke 18li yaşlarımıza dönseydik ne hoş olurdu :KK51:

şuan kredi ile ev almak mantıksız bence, krediler yüksek, ev karlı bir yatırım değil, satılmıyor bile, yıllarca bekliyor, bir kaç yıl önce olsa belki..
Kredi mi yüksek
0.98 şu an..daha ne kadar düşecek acaba aşırı aşırı aşırı iyi bir oran

Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?

İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)

şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.

istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?

daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.

dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen :KK200:
Beni yanlış anlamazsanız kendi kişisel fikrim eve yatırım yapmak zengin insanlar için karlı bir şey öyle bir ev alayım yatırım olsun kira getirsinlik bir şey değil şu an o parayı faize yatırsanız getirisi 2800 siz 300 e ev alıp 2800 e kiraya verebilecek misiniz ? Hadi kiracı parayı vermedi ? Var böyle şeyler hadi verdi ama giderken evi mahvetti tadilat şu bu yine masraf yani her türlü daha karsız. Ev alıp 3-5 sene sonra satayım kar edeyim diyebilmek için o evin getirisini düşünmeden sadece yatırmcı gözüyle bakmak gerek ama siz şu an o durumda değilsiniz.

Beni yanlış anlamazsanız kendi kişisel fikrim eve yatırım yapmak zengin insanlar için karlı bir şey öyle bir ev alayım yatırım olsun kira getirsinlik bir şey değil şu an o parayı faize yatırsanız getirisi 2800 siz 300 e ev alıp 2800 e kiraya verebilecek misiniz ? Hadi kiracı parayı vermedi ? Var böyle şeyler hadi verdi ama giderken evi mahvetti tadilat şu bu yine masraf yani her türlü daha karsız. Ev alıp 3-5 sene sonra satayım kar edeyim diyebilmek için o evin getirisini düşünmeden sadece yatırmcı gözüyle bakmak gerek ama siz şu an o durumda değilsiniz.

1 milyonluk evler 2500-3000 kirayı zorluyor valla yeri gelince. piyasa o kadar karmaşık ki.. hiçbir şeyin kuralı yok ve biri yüksekten birşey satar veya kiralarsa etsin etsin herşey o rakama yaklaşmaya çalışıyor.

Back