• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

Anlıyorsanız şayet, neden araba alım satım işine yönelmiyorsunuz?
170 liranız varsa 170 liralık bir arabayla başlayıp sonra arttırarak gidebilirsiniz.
İçinde oturmayacaksanız şayet ev almanın çok da mantığı çok şu zamanda. Birçok bankanın TL faizleri bile oldukça yüksek şu an.
Onlardan birinde tutabilirsiniz paranızı. İster altında ister dövizde.
Kaldı ki şu ara yeni bir siyasal krizle karşı karşıyayız. Döviz de altın da bu paradan alınmaz. İlla ki düşecek ikisi de.

maalesef hiç anlamam :( dediklerinize katılıyorum esasen.. insan bi an hevesleniyor farklı düşüncelere sapıyor..
iyi düşünmek tartmak lazım teşekkür ederim :KK37:

özel hastanelerden zaten illallah ediyolar
hatta bugün arkadaşımla konuştum fikir almak için
adanada özel hastanede çalışıyor ve bilindik en baba hastanelerden a.....m
dün gece ,istifa etmiş.. adana en fazla ne kadar kalabalık olabilir ama ona rağmen özel hastane politikaları bezdirmiş
kpssye girecek devlet için.. devlet bi nebze daha iyi en azından hakkın hukukun var..
ben asla kolay olduğunu savunmuyorum bu kararı vermek benim için o kadar zor oldu ki
ve dediğim gibi ailemle savaş halindeyim her gün kavga dövüş.. annem babam abilerim bile karşılar..
ama başka seçenek de bulamıyorum kendime maalesef keşke bulabilsem
Sevdiğin, hayalindeki işi yap, mutsuz bir iş ömrünü de enerjini de çürütür.
Ama sana tavsiyem şuan ev alma. Parayı altına ya da dövize yatır. Zira ülkede ne olacağı belli değil. Eşin işsiz kalabilir okul uzayabilir vs vs.

çevre mühendisiyim ben ingilizcem maalesef yok..
Ben de mühendisim ve kamuda çalışıyorum. Yerinizde olsam 4 yıl okul+sonrasında kpss yapacağıma şimdiden kpss çalışır atanırdım. Çevrenin atamaları azdır ama illa ki olur, benim bölümde de fazla değildi atamalar. kpss zor bir sınav değil, işyerinde vaktiniz de varmış biraz üstüne düşseniz olur aslında. Zaten düşünmüşsünüzdür bu ihtimali gerçi, yine de bir değerlendirmenizi öneririm. Hiçbir şey mükemmel değil elbet ama ben şahsen memnunum işimden, sabah ayaklarım geri geri gitmiyor ki benim için yeter kriter bu :))

Öte yandan hiçbir meslek için aman uzak durun diyemeyiz, ben sadece hemşirelik pek de toz pembe değil demek istedim ama insanın fıtratına da bağlı, yapınıza uygunsa zorlukları da gözünüze gelmez yine yaparsınız işinizi.

Ben de mühendisim ve kamuda çalışıyorum. Yerinizde olsam 4 yıl okul+sonrasında kpss yapacağıma şimdiden kpss çalışır atanırdım. Çevrenin atamaları azdır ama illa ki olur, benim bölümde de fazla değildi atamalar. kpss zor bir sınav değil, işyerinde vaktiniz de varmış biraz üstüne düşseniz olur aslında. Zaten düşünmüşsünüzdür bu ihtimali gerçi, yine de bir değerlendirmenizi öneririm. Hiçbir şey mükemmel değil elbet ama ben şahsen memnunum işimden, sabah ayaklarım geri geri gitmiyor ki benim için yeter kriter bu :))

Öte yandan hiçbir meslek için aman uzak durun diyemeyiz, ben sadece hemşirelik pek de toz pembe değil demek istedim ama insanın fıtratına da bağlı, yapınıza uygunsa zorlukları da gözünüze gelmez yine yaparsınız işinizi.

tam bu msjınızla beraber 10 tane çevre mühendisi alım ilanını gördüm şu dkka :) elimde bi kpss puanı yok tabi umudum olmadığı için çünkü 90 civarı atanıyor atananlarda.. yapabilir miyim hiç bilmiyorum..

maalesef hiç anlamam :KK43: dediklerinize katılıyorum esasen.. insan bi an hevesleniyor farklı düşüncelere sapıyor..
iyi düşünmek tartmak lazım teşekkür ederim :KK37:
Ben de yaklaşık 4 ay önce ev sahibi oldum.
İnanın ki şu an içinde oturacak bir evim olsaydı, ev daha hayatta almazdım.
Atardım yıllık faize, %13 faiz getirisiyle birçok evden daha çok kira gibi gelirim olurdu. Evler çok artmış durumda. Özellikle metro ağları yeni yapılan projeler fiyatları uçurdu.
Ha illa alacağım derseniz, Adana değil İstanbul'u tercih edin.
İstanbul'da daima mülk artan bir değere sahip. Başka şehirlerde bu kadar büyük artışla ev fiyatları artmıyor.
Kadıköy evet güzeldir, ki ben de aslında Kadıköylüyüm bu arada, ama Kadıköy ev fiyatlarıyla maksimumunu gördü artık maalesef inişe dahi geçmeye başladı.
Site dışında normal apartman daireleri pek revaçta değil artık.

Eski konularınıza baktım hatta birinde kpss seçeneğini de sormuşsunuz, benimki gibi sizin de bölümünüzde atama az ama yok değil. Bizde de 90 puan almak gerekiyor ama dediğim gibi inanın kpss kolay bir sınav (alan bilgisini demiyorum tabi ama biz onları çözmüyoruz). Sayısalınız zaten iyidir (ki kpss üst düzey matematik istemez), türkçe gramere biraz bakıp tarih coğrafya ezberliyorsunuz bitti gitti. Günde bir deneme çözseniz inanın 90'ı geçersiniz. Bu işlerde önemli olan saatlerce ders çalışmak değil süreklilik ve üstüne düşmek. 30 yaşına gelmiş hala sınavlara girip duran biri olarak söylüyorum. Öyle aşırı zeki veya çok ders çalışan biri değilim hatta çoğu işimi son ana bırakırım ama şükür şimdiye kadar üstüne düşüp de geçemediğim sınav olmadı. Tek yaptığım odaklanıp canım istese de istemese de o masaya oturmak. Bir sürü insan bu puanları alıp atanıyor siz neden yapmayasınız.

Adana da senelik ödenmiyor mu kiralar? Ve istanbul'a göre çok düşük olmaz mı? İmkan varsa İstanbuldan alıp kiraya verin,daha kolay amorti eder kendini diye düşünüyorum

Adana da senelik ödenmiyor mu kiralar? Ve istanbul'a göre çok düşük olmaz mı? İmkan varsa İstanbuldan alıp kiraya verin,daha kolay amorti eder kendini diye düşünüyorum

genelde senelik gidiyor kiraya ama yavaş yavaş aylığa dönen yerler de var aslında
şöyle ki 200 binlik evlerin 1000 civarı getirisi var
istanbul bizi zorlayacak gibi duruyor maalesef

genelde senelik gidiyor kiraya ama yavaş yavaş aylığa dönen yerler de var aslında
şöyle ki 200 binlik evlerin 1000 civarı getirisi var
istanbul bizi zorlayacak gibi duruyor maalesef
Bilemedim,akrabalarım var Adana'da ucuz bir şehir,1000 lira kira ütopik geldi bana. Genelde senelik cüzi rakamlar ödeniyor diye aklımda kalmış. Beylikdüzüne bakabilirsiniz,o bütçeye bulunabilir,ulaşım açısından iyi bir lokasyon,kiracı da bulunur diye düşünüyorum.
Birde uzaktaki bir eve ,kiracıya nasıl hakim olacaksınız. Adam ödemese yada kafasina göre basıp gitse ruhunuz duymaz.

Aboo bunlar nasil fiyatlar arkadas.
Kim 500 milyar isterde son soruda elensen 250 bin liraya istanbulda ev alamayacaksin demek ki:))
Şimdiden hayırlı olsun eviniz. Ama ille de site demezseniz cağlayan-izzetpasa-kagithane gibi hem merkezi hem de ara sokaklari olan yerlerde ev bulabilirsiniz bence.
Arayanin her zaman (standardini da dusururse) bulacağına inaniyorum.

İstanbul’a yakın Gebze gibi yerden düşünmez misiniz ? 300 bine güzel bir ev alır yaklaşık 1250-1300 kiraya rahat verirsiniz . Yıllardır burda yaşıyorum , evler inanılmaz prim yapıyor ve boş kalmıyor . Düşünürseniz muhitte önerebilirim

İstanbul’a yakın Gebze gibi yerden düşünmez misiniz ? 300 bine güzel bir ev alır yaklaşık 1250-1300 kiraya rahat verirsiniz . Yıllardır burda yaşıyorum , evler inanılmaz prim yapıyor ve boş kalmıyor . Düşünürseniz muhitte önerebilirim

açıkçası hiç bilmediğim yerlere cesaret edemem, herhangi bişi olur ulaşmak gerekir kiracıyla sorun olur oraya gitme şansımızda yok rahatlıkla..
hoş istanbul içi bile öyle.. buraya bile cesaret edemeyeceğim.. çünkü o kadar çok seçenek var ki doğru yatırım yapmak zor olcak bu bölgede.. ve tabi maddiyat zorlayacak..
teşekkür ederim sağolun fikir için :KK37:

Krediyle yatirimlik ev almak hiç mantikli degil, ama ille ev alacaksaniz Sancaktepe den alin (Emek, Atatürk ya da Meclis Mah.) İnanilmaz gelisen bir bölge, metro da geliyor yakinda fiyatlar uçar.

Selam tatlım öncelikle nerde ikamet ediyorsun mühit olarak ? Açıkcası bizimde yaklaşık 150 bin nakitimiz var. Ve seninle aynı kafadayım bahçelievlerde oturuyoruz ve 3300 kira veriyoruz 300 de aidat. Velhasıl dediğin gibi bizim de bu muhitten ev alma ihtimali ölü yatırım yani 1,2 trilyon civarın ve alsan da maksimum getirisi belli. Bizde kredi cekiz uygun fiyatlı site içi ev almayı düşünüyoruz. Benim düşüncem kiracıda bulursak zaten o evin kirası krediyi 5 senede öder. Ordan gelen gelirlede oturduğun mühiti değiştirmemiş olursun bence. En mantıklısı bu şekilde

Yok hayır sizi yalancı çıkarmak için neden yazayım.
Ne münasebet?
Yazma amacımı yanlış anlamışsınız.
Burada bana da bir üye faiz oranları iyi dedim. Hayır düştü diye beni alıntıladı.Simdi bana yalancı mi demiş oluyor? Aksine bilgi için müteşekkir oldum.
Sağlık açığı sıfır dediniz diye yazdım.
Yoksa kisisellestirmeye gerek yok.
Bu yorumu kim yazsa yazacaktım. Sonuçta atama oranlarını biliyorum.
Herkes iş bulur demedim ki.
Hemşire için yazdım yorum.
Buradaki yazışmaları kişisellestirmeyin bu kadar.
Ki yorumlarınızı beğendiğim bir uyesiniz.

Ama biraz alıngan olduğunuzu düşünüyorum.
Bugün biraz zor bir gün geçirdim ondan yanlış anlamis olma ihtimalim var . Teşekkür ederim kibarca acikladiginiz için .
Şuan en büyük açık doktorlarda var . Hemşirelerin bayağı bir katı kadar var açık ama onlar bile acikta kalabildiğini anlatmaya çalışıyorum.
Teklonoji ve ekonomik kriz sağlıkta büyük yara açacak (eleman bazında)
5 Sene sonrası için hic umutlu değilim . Şimdiki isini bırakıp hemşirelik okumak bana gerçekten makul gelmiyor .
Cunku eger isler herhangi bir acıdan yolunda gitmezse şimdikinden daha yıkıcı olacak sonuçlar .
Maddi olarak özgür olmamak mesela nasıl hissettirecek
Hemşireliği sevmemek nasıl hissettirecek
Kendinden ka c yaş küçük insanlarla okumak nasıl hissettirecek; bunun çok artı örneği var diye düşünülüyor ama bence pek yok . Konu sahibinin bu bazda sorun yaşayacağını düşünüyorum.
Ekstra olarak herhangi bir şey yolunda gitmezse yasina +5 eklenecek . Daha umutsuz bakacak hayata .
Bilemiyorum benim asla ve asla yapamayacağım bir şey .
Ki konu sahibi çok yorucu olduğu için degil çok rahat olduğu için isini bırakmak istiyor .
O boş zaman neler nelerle doldurulur , asla empati kuramıyorum konu sahibi ile maalesef .
Ama Bence kendisi ya balık ya yay burcu :KK53:

Konut kredileri memnun edici bu aralar.
ben olsam Adana’da güzel bir ev alırdım.
getirisi ile krediyi,veya kiramı karşılamaya çalışırdım.
isfanbul ile Adana arasında elbette zamanla fiyat farkı olur. Bunu düşünmeyin bence. Zaten elinizdeki para İstanbul’da alacağınız ev ne kadar iyi olabilir ki?

Riskli bir yatırım olduğunu düşünmüyorum.

açıkçası hiç bilmediğim yerlere cesaret edemem, herhangi bişi olur ulaşmak gerekir kiracıyla sorun olur oraya gitme şansımızda yok rahatlıkla..
hoş istanbul içi bile öyle.. buraya bile cesaret edemeyeceğim.. çünkü o kadar çok seçenek var ki doğru yatırım yapmak zor olcak bu bölgede.. ve tabi maddiyat zorlayacak..
teşekkür ederim sağolun fikir için :KK37:
Karar verdin mi canım hangi şehir olacağına.

Bilemedim,akrabalarım var Adana'da ucuz bir şehir,1000 lira kira ütopik geldi bana. Genelde senelik cüzi rakamlar ödeniyor diye aklımda kalmış. Beylikdüzüne bakabilirsiniz,o bütçeye bulunabilir,ulaşım açısından iyi bir lokasyon,kiracı da bulunur diye düşünüyorum.
Birde uzaktaki bir eve ,kiracıya nasıl hakim olacaksınız. Adam ödemese yada kafasina göre basıp gitse ruhunuz duymaz.
Adana, Mersin buralarda da iyi ve tutulan semtlerde artık 1000 den aşagı kiralık ev yok 1000 den daha yüksekde var kira olarak.

Bugün biraz zor bir gün geçirdim ondan yanlış anlamis olma ihtimalim var . Teşekkür ederim kibarca acikladiginiz için .
Şuan en büyük açık doktorlarda var . Hemşirelerin bayağı bir katı kadar var açık ama onlar bile acikta kalabildiğini anlatmaya çalışıyorum.
Teklonoji ve ekonomik kriz sağlıkta büyük yara açacak (eleman bazında)
5 Sene sonrası için hic umutlu değilim . Şimdiki isini bırakıp hemşirelik okumak bana gerçekten makul gelmiyor .
Cunku eger isler herhangi bir acıdan yolunda gitmezse şimdikinden daha yıkıcı olacak sonuçlar .
Maddi olarak özgür olmamak mesela nasıl hissettirecek
Hemşireliği sevmemek nasıl hissettirecek
Kendinden ka c yaş küçük insanlarla okumak nasıl hissettirecek; bunun çok artı örneği var diye düşünülüyor ama bence pek yok . Konu sahibinin bu bazda sorun yaşayacağını düşünüyorum.
Ekstra olarak herhangi bir şey yolunda gitmezse yasina +5 eklenecek . Daha umutsuz bakacak hayata .
Bilemiyorum benim asla ve asla yapamayacağım bir şey .
Ki konu sahibi çok yorucu olduğu için degil çok rahat olduğu için isini bırakmak istiyor .
O boş zaman neler nelerle doldurulur , asla empati kuramıyorum konu sahibi ile maalesef .
Ama Bence kendisi ya balık ya yay burcu :KK53:

teraziyim :) 2 güne 1 fikir değiştiren kararsızlık abidesi terazi..
bu dediklerinizin hepsi kafamda koca bi soru işareti.. her gün saatlerce düşünüyorum iş yerinde malum boş vakit çok..
sizde de duymak isterim nasıl değerlenir mesela bu boş vakitler ? açık ofisteyim yapabildiklerim kısıtlı çünkü..

Karar verdin mi canım hangi şehir olacağına.
canım adanadan bakcaz.. öğrencilerin olduğu yer boşta kalmaz.. ve memleket sonuçta dönüp dolaşıp gidicez oraya orda bi evimiz olsun.. gücümüz yeter Allah kısmet ederse benim üni falan bitince istanbuldan öyle bakarız..

Back