- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.270
- 448
Tesekkür ederim.ben fiziki altın taraftarıyım.
Onun içinde kasa lazım. Evde tutulmaz.
Bir araştıracağım sağ olun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkür ederim.ben fiziki altın taraftarıyım.
Bende bir soru sormuştum. Çünkü alımları biliyorum ve çevremde çok rahat iş bulan sağlıkçılar var. Ondan şaşırdığım için yorumunuza cevap verdim.Ben fikrimi yazdım, şimdi de alim fazla değil, 5 sene sonra alim kalmayacak .
Yaşayıp göreceğiz diyorum, konuyu kapatıyorum.
Doğu görevi olmaması çok iyiymiş. Yani kpss'den yüksek puan alırsanız umarim istanbul olur.
Evet rahatlar.
Bizim bir yakınımız da işyeri hekimi o da çok rahat o yüzden devlete gitmiyor:)
Ben birikimi çalışırken yapıp ileride emekli olunca gezilmesi taraftariyim ondan öyle dedim yoksa isteyen çalışsın. Ama ben diyelim 60 65 yaşında emekli oldum bir daha çalışmayı düşünmüyorum. Gezeceğim..
Bence karar verdiyseniz bu yolda kararlı olun..
Zaten diğer alanlar çok riskli.
Ki zaten mühendissiniz şu an maaşınız 4500.
Risk alacağınız alanda en az bu tutarda kazanmanız lazım ki risk aldığınıza değsin..
Ben paramı dolar tutuyorum.
Altın daha mı Iyi?
Getirisi dolarla aynı mı sizce?
Butun parayi bi yere baglamak bana gore risk.
Bi kismini dolar tutar bi kismini doviz tutardim ben.
Umarım gider.şöyle ki hemşire atamalarında en düşük puan istanbul :)
kimse yazmak istemiyor burayı hem hastaneler çok kalabalık diye hem de malum yaşam şartları
tek kişinin hemşire olarak istanmbulda yaşaması gerçekten zor
o yüzden işim biraz daha rahat aslında..
zaten okurken kpssye girmeye başlarım mezuniyette direk beklemeden atama için..
iş yüküm olmıcağını için kpssye rahat çalışırım diye düşünüyorum
umarım herşey yolunda gider
Çok mantıklı..Butun parayi bi yere baglamak bana gore risk.
Bi kismini dolar tutar bi kismini doviz tutardim ben.
Bende açıkçası beni yalancılıkla itham eder tarzı yazdığınız için cevaplamadım (ki hala öyle düşünüyorum da neyse)
Bende bir soru sormuştum. Çünkü alımları biliyorum ve çevremde çok rahat iş bulan sağlıkçılar var. Ondan şaşırdığım için yorumunuza cevap verdim.
Ama bence sağlığın doyuma ulaşması en az 10 yıl. O da belki.
Sonuçta şu an devletteki hemşirelerin çoğu lise mezunu.
Onlar emekli olacak. Yerlerine sadece lisans mezunu hemşire alınacak. O yüzden önü açık. Tabi ki kpss'den konu sahibinin 75 ve üstü yapması lazım.
Mühendis kökenli bence yapar diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi bekleyip göreceğiz..
Geçen sene istanbul 68 civarı kapatmış
Umarım gider.
Zaten eşiniz çalışmaya devam edecek.
Haliyle maaşı da artar. Siz de atansanız bence geçinirsiniz.
Kaç puanlar merak ettim?
70 mı?
Bu arada sağlık ocağı olur belki. Daha rahat çalışırsınız..
Bizim sağlık ocağındaki hemsireler rahat görünüyor..
Yok hayır sizi yalancı çıkarmak için neden yazayım.Bende açıkçası beni yalancılıkla itham eder tarzı yazdığınız için cevaplamadım (ki hala öyle düşünüyorum da neyse)
Sizin çevreniz dışında da bir hayat var ve her sağlıkçı iş bulamıyor.
Guvenlik soruşturması red gelen doktorlar bile iş bulamıyor. Sağlıkta doyma noktası 10 yıl demissiniz . Pardon en az 10 yıl .
Biz ise 5 yıla radyologlardan başlayarak doktor işsizliği başlayacağını düşünüyoruz .
Çünkü robotlar kullanılmaya başlanacak . Bunun alt yapıları hazırlanıyor .
Kaliteli bir sağlık hizmeti için şimdiki çalışanların 10 katina çıkması gerekiyor . Ama ülkede bunun için para yok .
Hastanelerede stent alacak para yok .ki dediğim üniversite hastanesi . Borç üstüne borçla ilerliyor hastaneler.
Şuan uzman bir doktor devletten ayrılsın özelde iş bulamıyor.
Aynı örnekleri bütün sağlık çalışanları için verebilirim .
Ama siz 7 bin atamayı yeterli bir açıklama olarak almak istiyorsunuz
yerinizde olsam ayda 2-3 bin tek maaşla ödeme yapabilecek gücünüz varken 500.000 lik ev alır elimdeki tüm peşinatıda eve yatırırdım , çalışmaya devam edip yine üniversite okurdum ve alacağım evde kendim otururdum.Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?
İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)
şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.
istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?
daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.
dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen
Arkadaşım istanbul'da hemşire idi. Devletten istifa etmeyi düşünüyordu öyle söyleyim. Başka şehire tayin olunca biraz olsun rahatladı. Hala daha alışmış sayılmaz o da aynı sizin gibi ikinci üniversite okuyor meslek değiştirmek için. Küçük bir şehirde olsaydınız böyle demezdim ama istanbul gibi kalabalık bir şehirde bula bula hemşireliği mi buldunuz allah aşkına üstelik okumak için üstüne para ödeyeceksiniz. Yanlış anlamayın takılıyorum ama dost da acı söyler derler, mesleğe de büyük saygım var ama çok stresli bir iş, hele de istanbul gibi insanın ganimet olduğu yerde. Her gün kavga her gün gerginlikti benim arkadaşın hastanesi, pendikte büyük bir hastanede idi. Küçük yerde olsanız rahat olurdunuz ama İstanbul zor be arkadaşım. Yine de en iyisini siz bilirsiniz allah gönlünüze göre versin. Şu an mesleğiniz nedir? Belki başka öneriler gelebilir gerçi böyle bir şey talep etmemişsiniz ama konuyu da saptırmış olmayayım şimdi.deneme şansım yok açıkçası çok hemşire arkadaşım var ama istanbulda şuan hemşire olan yok
herhangi bi hastanenin aciline gitsem bi gece fikrimi söylesem biraz kalim desem laf ederler mi acaba
Çok rahat alırsınız o puanı.Geçen sene istanbul 68 civarı kapatmış
Bu sene alımlar devam ediyor ve 70lere kadar düşeceği düşünülüyor..
Aşağıda yesyes yorum yapmış teknolojik uygulamaya geçilecek elbet bu alımları nasıl etkiler 5 sene sonra bilemiyorum maalesef
Yazdıklarınıza katılıyorum.Arkadaşım istanbul'da hemşire idi. Devletten istifa etmeyi düşünüyordu öyle söyleyim. Başka şehire tayin olunca biraz olsun rahatladı. Hala daha alışmış sayılmaz o da aynı sizin gibi ikinci üniversite okuyor meslek değiştirmek için. Küçük bir şehirde olsaydınız böyle demezdim ama istanbul gibi kalabalık bir şehirde bula bula hemşireliği mi buldunuz allah aşkına üstelik okumak için üstüne para ödeyeceksiniz. Yanlış anlamayın takılmak için böyle söylüyorum, mesleğe de büyük saygım var ama çok stresli bir iş, hele de istanbul gibi insanın ganimet olduğu yerde. Her gün kavga her gün gerginlikti benim arkadaşın hastanesi, pendikte büyük bir hastanede idi. Küçük yerde olsanız rahat olurdunuz ama İstanbul zor be arkadaşım. Yine de en iyisini siz bilirsiniz allah gönlünüze göre versin. Şu an mesleğiniz nedir? Belki başka öneriler gelebilir gerçi böyle bir şey talep etmemişsiniz ama konuyu da saptırmış olmayayım şimdi.
Parayı değerlendirmek için de naçizane TL'de kalmanızı önermem, evet bir süre kira kadar faiz geliriniz olur ama kur çok dalgalı ve bir süre daha ekonomimiz stabil olmayacak, paranız 3-5 senede erir gider. Kredi çekmek için de biraz bekler, dövizde kalırdım ben olsam.
Arkadaşım istanbul'da hemşire idi. Devletten istifa etmeyi düşünüyordu öyle söyleyim. Başka şehire tayin olunca biraz olsun rahatladı. Hala daha alışmış sayılmaz o da aynı sizin gibi ikinci üniversite okuyor meslek değiştirmek için. Küçük bir şehirde olsaydınız böyle demezdim ama istanbul gibi kalabalık bir şehirde bula bula hemşireliği mi buldunuz allah aşkına üstelik okumak için üstüne para ödeyeceksiniz. Yanlış anlamayın dost acı söyler derler, mesleğe de büyük saygım var ama çok stresli bir iş, hele de istanbul gibi insanın ganimet olduğu yerde. Her gün kavga her gün gerginlikti benim arkadaşın hastanesi, pendikte büyük bir hastanede idi. Küçük yerde olsanız rahat olurdunuz ama İstanbul zor be arkadaşım. Yine de en iyisini siz bilirsiniz allah gönlünüze göre versin. Şu an mesleğiniz nedir? Belki başka öneriler gelebilir gerçi böyle bir şey talep etmemişsiniz ama konuyu da saptırmış olmayayım şimdi.
Parayı değerlendirmek için de naçizane TL'de kalmanızı önermem, evet bir süre kira kadar faiz geliriniz olur ama kur çok dalgalı ve bir süre daha ekonomimiz stabil olmayacak, paranız 3-5 senede erir gider. Kredi çekmek için de biraz bekler, dövizde kalırdım ben olsam.
Elbette rahat şartlarda olan hemşireler de vardır. Ne mühendisisiniz? Orta düzeyde de olsa ingilizceniz var mı?başka öneriler için defalarca konu açtım aslında
ama hiç bir öneri sonuca ulaşamadı açıkçası veya düşüncesi gelişemedi
şuan mühendisim çalışıyorum 4 senedir..
eğer başka fikirleriniz varsa zevkle dinlemek isterim meslek konusunda
benimde istanbulda çalışan arkadaşlarım oldu devlette ve 24 saat nöbete 3 gün tatil çok rahat durumda olduklarını söylüyolar gerçekten tuhaf ya o kadar farklı yorumlar var ki beynim yanmak üzere
Yazdıklarınıza katılıyorum.
Hatta ekleyeyim, bende Pendikte yaşıyorum arkadaşım burada küçük özel bir hastanede hemşire, inanın çocuğun pestili çıkıyor. Hele devlet hastaneleri daha beter istanbulda küçük hastaneler bile boş kalmıyor artık.
çevre mühendisiyim ben ingilizcem maalesef yok..Elbette rahat şartlarda olan hemşireler de vardır. Ne mühendisisiniz? Orta düzeyde de olsa ingilizceniz var mı?