• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?

İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)

şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.

istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?

daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.

dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen :KK200:
Adanada değilim mersindeyim ben burada kiralar çok değişken semtte göre fark ediyor 500 de var aylık daha üst seviyelerde de var.

MMesela benim oturdugum muhit tutulan bir yer oturdugum sitede 1250 civarından başlıyor havuzlu vs herşeyi var güvenlik vs 3+1 165 mt, komşu sitede 3+1 185 mt vardır 1400_1600 civarı yine 4+1ler onlarda site için 1600 belki biraz daha yukarısı.

AAileleriniz adanadaymış eger güzel bir semtten alırsanız kira getirisi yüksek olur hem evleri geniş İstanbula göre oturmayacakmışsınız ben olsam adanadan alırdım

150 bin bankada kalsa faizi zaten kira kadar olur diye düşünüyorum .
Neden ev alıp borca giresiniz ki bence bu daha kolay bir yatirim :KK53:

aslında bunu da düşündük düşünmedik değil ama benim tekrar işe girmem 4-5 sene sonra olcak
bu süreçte o 100 binin bi kıymeti kalacak mı dersiniz ? enflasyon falan derken ericek para yani açıkçası bunu düşündük

şuan kira elektrik su doğalgaz faturalar derken 2500 gidiyor
kredi çeksek en kötü 2500de oraya gider
okula önden para olcak aslında 2 sene falan para ödemeyiz cepten yeriz
eşimin maaşı 9000 civarı 5000 giderse 4 bin kalcak bize
Bu arada umarım işlevsel bir bölüm okumayı planliyorsunuzdur.
Ne bileyim tıpta dahil hic bir bölümde 5 yıl sonra iş garantisi yok .
Bu konuyu iyuce düşündünüz mu ?
Muhtemelen tekrar üniversiteye başlamak hic zevkli de olmayacak.
Isinizde varmis bana aşırı ilginç geldi.

Bu arada umarım işlevsel bir bölüm okumayı planliyorsunuzdur.
Ne bileyim tıpta dahil hic bir bölümde 5 yıl sonra iş garantisi yok .
Bu konuyu iyuce düşündünüz mu ?
Muhtemelen tekrar üniversiteye başlamak hic zevkli de olmayacak.
Isinizde varmis bana aşırı ilginç geldi.

belki daha önceki konularıma denk gelmişsinizdir işimden nefret eden biriyim hayattaki en büyük derdim hatta.
en son hemşirelik okumaya karar verdim evet hiç ama hiç zevkli değil..
iş garantisi de yok elbet hiç bi meslekte yok.. şuanki duruma bakarak hareket ediyorum aslında biraz ama nolacağını tabiki kestiremiyorum..

Adanada değilim mersindeyim ben burada kiralar çok değişken semtte göre fark ediyor 500 de var aylık daha üst seviyelerde de var.

MMesela benim oturdugum muhit tutulan bir yer oturdugum sitede 1250 civarından başlıyor havuzlu vs herşeyi var güvenlik vs 3+1 165 mt, komşu sitede 3+1 185 mt vardır 1400_1600 civarı yine 4+1ler onlarda site için 1600 belki biraz daha yukarısı.

AAileleriniz adanadaymış eger güzel bir semtten alırsanız kira getirisi yüksek olur hem evleri geniş İstanbula göre oturmayacakmışsınız ben olsam adanadan alırdım

peki evin değerlenme meselesine ne diyorsunuz ?
istanbulda ev 3 katına çıkar diyolar ama adana biraz daha stabil hatta mersin de öyle..

Ben Kayseri’de yaşıyorum, geçen sene 115bine 1+1 daire aldık. Kirası 550-840 aradı geldi. Residance tipi ne kiracı biliyoruz ne başka derdi oluyor. Adana’da varsa aynı tip ili tane alırsınız

Yatirimdan şuan pek anlamam öyle bir para nakitim olmadi altinim var 😀
Ama şu ansizin gelen 100 binler nasıl geliyor ya anlatsana biraz 😂(şaka yapıyorum )😀
Ama şunu soyleyebilirim faizler yüksek bence 150 bin kredi için biraz fazla geldi geri odemesi ne kadar olacak

150bini faize koysanız 1200 tl gibi faiz getirisi var. bu ziraat'ni faiz tutarına göre, ben özel bankalara güvenemediğim için ziraat'e yatırmayı tercih ediyorum.
gerçi özellerde de maks 1350 gibi faiz tutarı.
eğer gelen faize dokunmadan onu ana paraya ekleyerek devam ettirirseniz birikimi büyütmek mümkün. arada sizin de birşeyler ekleyebildiğinizi düşünerek..

bir de üni yi burslu kazanma yada notları yüksek tutup sonradan burs kazanma şansınız olursa süper olur.

belki daha önceki konularıma denk gelmişsinizdir işimden nefret eden biriyim hayattaki en büyük derdim hatta.
en son hemşirelik okumaya karar verdim evet hiç ama hiç zevkli değil..
iş garantisi de yok elbet hiç bi meslekte yok.. şuanki duruma bakarak hareket ediyorum aslında biraz ama nolacağını tabiki kestiremiyorum..
Hemşirelik asla para harcanarak okunacak bir bölüm degil .
Bunu doktor olarak söylüyorum . Ayrıca hemşirelik açığı şuan ülkede hic yok . Sıfır.
Zaten o yüzden sağlık lisesinden alımlar bitti Mesela .
Ve şimdi bile okuyan bir çok insan var .
Bunları hesaplayın bence .
Ayrıca işinizi sevmeyebilirsiniz , gündelik bir zamanınızı geçirdiğiniz para kazandığınız bir yer olarak bakmayı deneyin bence .
Hemşirelik 1 gün denemeden bence işinizi kesinlikle bırakmayın . Sağlık alan-ı türkiye de çok zor. Insanlarla uğraşmak tahmin edemediginiz ölçüde zor.

peki evin değerlenme meselesine ne diyorsunuz ?
istanbulda ev 3 katına çıkar diyolar ama adana biraz daha stabil hatta mersin de öyle..
Yani oralar biraz cabuk değerlenir bizim buralara göre ama adanadan iyi bir muhitten alırsanız ulaşımı çevresi vs adanada değerlenir.

300 bine istanbuldan 2+1 alıyorsanız adanadan en az 3+1 alırsınız ve daha geniş büyük olur.

Hemşirelik asla para harcanarak okunacak bir bölüm degil .
Bunu doktor olarak söylüyorum . Ayrıca hemşirelik açığı şuan ülkede hic yok . Sıfır.
Zaten o yüzden sağlık lisesinden alımlar bitti Mesela .
Ve şimdi bile okuyan bir çok insan var .
Bunları hesaplayın bence .
Ayrıca işinizi sevmeyebilirsiniz , gündelik bir zamanınızı geçirdiğiniz para kazandığınız bir yer olarak bakmayı deneyin bence .
Hemşirelik 1 gün denemeden bence işinizi kesinlikle bırakmayın . Sağlık alan-ı türkiye de çok zor. Insanlarla uğraşmak tahmin edemediginiz ölçüde zor.

yani şöyle ki geçen sene 12 bin üzeri hemşire ataması yapıldı
bu sene 11 bin civarı, açık yok değil yani en yüksek alım hemşirelikten
zorluğuna bişi diyemem herkes zor yıpratıcı olduğunu söylüyor asla diyor... ailem de dahil..
dediğiniz şeyleri çok denedim.. iş değiştirdim.. sevmeye çalıştım.. görmemeye çalıştım ama yapamıyorum olmuyor..
hemşireliği sevecek misin derseniz ? bilemiyorum.. sağlık alanına ilgim var.. ama insanlarla uğraşmak ne derece yoracak yıpratacak kestiremiyorum

150bini faize koysanız 1200 tl gibi faiz getirisi var. bu ziraat'ni faiz tutarına göre, ben özel bankalara güvenemediğim için ziraat'e yatırmayı tercih ediyorum.
gerçi özellerde de maks 1350 gibi faiz tutarı.
eğer gelen faize dokunmadan onu ana paraya ekleyerek devam ettirirseniz birikimi büyütmek mümkün. arada sizin de birşeyler ekleyebildiğinizi düşünerek..

bir de üni yi burslu kazanma yada notları yüksek tutup sonradan burs kazanma şansınız olursa süper olur.
üniyi yüzde %50 burslu kazanabilirim diye düşünüyorum ona rağmen fiyatlar bu şekilde
ama dediğiniz gibi notu yüksek tutup burs kazanma şansı belki bi ihtimal olabilir .
faiz olayını da ayrıca düşünmek lazım doğru

bir de şahsi fikrim yaşamadığınız şehirde mal sahibi olmak zordur. birebir denediğim birşey. benim de o şehirde akrabalarım çoktu ancak yaşamadığınız, şartlarını bire bire denemediğiniz bir şehirde değerlendirmeyi doğru yapmak zor. ileride satmak isterseniz mal sahibi olarak o şehirde yaşamamanız fiyat kırılması için çok kullanılır.

yani şöyle ki geçen sene 12 bin üzeri hemşire ataması yapıldı
bu sene 11 bin civarı, açık yok değil yani en yüksek alım hemşirelikten
zorluğuna bişi diyemem herkes zor yıpratıcı olduğunu söylüyor asla diyor... ailem de dahil..
dediğiniz şeyleri çok denedim.. iş değiştirdim.. sevmeye çalıştım.. görmemeye çalıştım ama yapamıyorum olmuyor..
hemşireliği sevecek misin derseniz ? bilemiyorum.. sağlık alanına ilgim var.. ama insanlarla uğraşmak ne derece yoracak yıpratacak kestiremiyorum
Deneyin ?
Cevrenizde hic mi yok hemşire doktor ?
Sadece bir gün yanında refakatçi olun .
Şuan 11 bin atama 5 yıl sonra olmayacak.
5 sene önce bitiren atanıyordu kpss çok düşük puanlarla alıyordu.
Tavsiyem denemeden asla bulaşmayın.

Sınıf arkadaşım bundan 4 sene önce kartaldan ev aldı. 2+1 ev. Fiyati 350 bin.

Siz 300 bine evi anca silivriden alırsınız. Moralinizi bozmak istemem ama. Dost acı söyler.

Küçük,eski ve kenar mahalle evine de razıyım diyorsanız... o başka tabi..

üniyi yüzde %50 burslu kazanabilirim diye düşünüyorum ona rağmen fiyatlar bu şekilde
ama dediğiniz gibi notu yüksek tutup burs kazanma şansı belki bi ihtimal olabilir .
faiz olayını da ayrıca düşünmek lazım doğru

eşinle sen para koyamıyorsanız kenara biriktirmek için iyi bir yöntem olabilir. keza bir kısmını altına yatırmak da iyi bir seçenek olur. döviz oynar ama altın daha güvenilirdir.

iyi bilinen bir bankada bir müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz. onların işi zaten piyasayı okumak. sizi yatırım konusunda yönlendirirler.

Deneyin ?
Cevrenizde hic mi yok hemşire doktor ?
Sadece bir gün yanında refakatçi olun .
Şuan 11 bin atama 5 yıl sonra olmayacak.
5 sene önce bitiren atanıyordu kpss çok düşük puanlarla alıyordu.
Tavsiyem denemeden asla bulaşmayın.

deneme şansım yok açıkçası çok hemşire arkadaşım var ama istanbulda şuan hemşire olan yok
herhangi bi hastanenin aciline gitsem bi gece fikrimi söylesem biraz kalim desem laf ederler mi acaba :KK53:

deneme şansım yok açıkçası çok hemşire arkadaşım var ama istanbulda şuan hemşire olan yok
herhangi bi hastanenin aciline gitsem bi gece fikrimi söylesem biraz kalim desem laf ederler mi acaba :KK53:
Hayır ben işimi bırakıp okumak istiyorum hemşirelik derseniz onlar derler bir gece kal bakalım beğenecek misin diye :KK53:

Valla az önce başka bi konudan yola çıkarak bi ev kredilerine bakayım dedim, 250.000 tl olarak çetiğin kredi 430.000 olarak 10 yılda ödeyebiliyorsun. ayda 3500 tl kredi ödemek gerekiyor. Ben asla ev olayına girmem, bankaya faize para ödemek bana çok afedersiniz ama enayilik gibi geliyor. bu ödenilen paraları kaç yılda amorti ediyorsunuz ona bakın.. yatırım amaçlı ev almak yerine, parayı hisse senedine yatırın, ayda 1 maaş para kazanırsınız ve daha rahat yaşarsınız.

Back