Yatılı görümce sorunsalı

Hayır sadece bayramda gitmiyoruz yazdıklarimda böyle bir detay belirtmedim. Yaz tatilinde de gidiyoruz. Yılbaşında da gittik. Ara tatil olunca da duruma göre gidiyoruz. Rahatsızlığım içimde eşim bilmedigi için burdayım şu an zaten
Hanımefendi bahsettiğiniz günlerin hepsi genel olarak birçok kişiye tatil. Yani siz herhangi bir haftasonu gidip karşılaşmıyorsunuz. Çocukları okuyorsa ya da kendileri meb'e bağlı çalışıyorlarsa bu tarihlerde karşılaşmanız gayet doğal. Özel sektörde olsa bile yıllık iznini birçok kişi yaz tatilinde kullanıyor.
Gitmek istemiyorsanız, gitmezsiniz. Bu kadar basit. Rahatsız oluyorsanız, eşiniz tek gider. Ben sizin eşinizden çekindiğinizi düşünüyorum, aksi takdirde gitmemek gibi bir seçenek olamaz demezdiniz.

Kv yi gezdirmeyi sevebilirsiniz ama başbaşa olmaktan, dileğin gibi gezip sohbet etmekten, senenin yorgunluğunu eşle atmaktan bahsediyorum ben.

10 aylık oğlum var. Ben de onu gezdirmeyi çok seviyorum. Yeni şeyler keşfetmesi, verdiği tepkileri izlemek paha biçilemez ama eşimle başbaşa güzel bir kahvaltıya gidip saatlerce sohbet ederek kahvaltı etmeyi çok özledim.

Başbaşa gezmeyi ihmal etmeyin diye tavsiye ediyorum sadece
Onu burada yapıyoruz bol bol. Kv yi almadan baş başa gezme ihtimalimiz 0 a yakın 😅

Eşime söylese biri bunu keske maalesef kv nin tripleri yansıyor bize de
Eşinize bunu sizden başka kim söyleyecek. O sizin eşiniz alın karşınıza seninle ve annenle gezmek istiyorum deyin. Ablan şöyle böyle demeyin. Orada kaldığınız süre boyunca iş mi yaptınız; yatağa geçince bugün çok yoruldum diye nazlanın. Çocuklar erken uyandığı için erken uyanmak zorunda mı kaldınız hiç uykumu alamadım deyin. Siz söylemezseniz kocanız anlamayabilir. Müneccim değil sonuçta

Merhaba herkese, iki yıldır evliyiz ve eşimin ailesi de kendi ailem de uzakta olduğu için sene bir kaç kez ziyaretlerine gidebiliyoruz. Biz gideceğimiz zaman görümcem eşi ve üç çocuğu bizden önce Kv lere gidiyor. Biz kaldığımız sürece de orada kalıyorlar. Kendi evleri 30 km lik bir ilcede arabaları da var git gel yapmaları yarim saat. Ben buna kafayı taktım ve aşırı rahatsız oluyorum. Biz evlenmeden önce gorumcenin eşi kv de kalmayı tercih etmezmis kendi annesinin evi de kv lerin ilçesinde zaten. Eşim bu durumun farkında bile değil, bayramda eş ailesine gideceğiz annemi de alır yakın şehirlerden birine iftara gideriz, şuraya gider gezeriz gibi planlar yapıyor. Ama.muhtemelen gorumcemler bizden önce kv lere gideceği için oturacağız oturduğumuz yerde. Üç çocukları olduğu için onlarla pek gezmiyoruz onlar var diye de bir yere gitmiyoruz. Detaylara girmek istemiyorum ama dümdüz hiç bi şey olmasa da biz kaldığımız sürece orada kalmalarindan rahatsız oluyorum. Anneme anlatınca kardeşler birbirine bağlı vs diyor ama kendileri gelmese biz zaten onlara da ziyarete gideriz. Eşim yegenlerini çok seviyor bu konuyu açsam çocukları istemiyorsun vs ailemi sevmiyorsun diyeceği için açamıyorum. Kendimde anormallik mi var akraba vs çok sevmem maalesef kendi ailem de çok kalabalık değil, kalabalıktan da hoşlanmam. Benimle mi ilgili yoksa başkası da olsa rahatsızlık duyar mı merak ediyorum.. not: Linclenmeden önce şunu belirteyim beş gün kalacaksak onlar da beş gün orada. Farklı bir şehirden gelmiyorlar zaten yarım saatlik mesafe. Gelsinler de gece yatacak yer sorunu olsa dahi kalmaları tuhaf geliyor. Eniştenin annesinin evi var oraya gidebilir gidemez mi 🥲 ve bir daha not Büyük sinavlardaki Türkçe not ortalamasının sebebi olan cannim kadin arkadaşlarım siz kendinizi yormayın ❤️ Okuduğumuzu anlayalım. Bayramda karşılaşmak değil mesele tüm tatillerde tatil boyunca beraber kalmak.
Ben size hak verdim konu sahibi. Görümce abisini görecekse gelsin görsün tabiki ama sonra evine dönsün siz yokken de istediği kadar kalsın yani kime ne. Zor geliyordur üç çocukla eşyaları topla eve dön, ondan kalıyordur. Arkası toplanıyor hizmeti görülüyor nasılsa. Yapmayın. Kötü bilsinler sizi. Kadın izin mi alacak vs demişler de kimse istemez her an dibinde görümcesini.

Sadece bizi davet etmiyor kısmında yanlışsınız. Üç çocukla misafir ağırlamak hiç kolay bir iş değil. Mecbur kayınvalide de görüşeceksiniz. Eşinizle konuşun kardeşini annesini uyarsın yoksa gitmeyin. Onları pışpışlamaya gelmediniz bu dünyaya.

ben sizi çok iyi anladım.
Kalacak yer yok, biz zaten karı koca gidiyoruz bir odayı kaplıyoruz, görümcede geliyor 3 çocuk birde eşi, onlara salona yer yatağına kadar varıyordur mevzu.
Eşte problemli belli ki derdinizi anlatmak istemiyorsunuz.
Görümce gelecek 3 çocukla birden, ona göre yemek yapılacak masa kurulacak kaldırılacak, bulaşıklar yıkanacak mutfak toplanacak. Bunlar hep iş yükü. Bayram ziyaretinde, annesi ile aynı yerde oturan görümcenin siz gelir gelmez koşaraktan üç çocukla gelip gerekirse mutfağa döşek atarak kalmaya çalışması cahillikten başka hiçbir şey değil. Abi kardeş birbirlerine düşkün olabilirler, bir kez onlar iftara gelir, bir kez siz iftara gidersiniz, bayram ziyareti yapılır birde. Alın size bir sürü görüş günü.
3 çocuk yapan bakmasınıda bilsin, çocuklarla nasıl davranılır onu da öğrensin. Sırf sizinle koşturacak gelecek diye sizin elinizi kolunuzu bağlaması çok manasız.
Ama ben sizin yerinizde olsam eşimle bunu konuşurum. Meselenin görümcenin annesine cümbür cemaat gelip kalması değil, kalınca düşen hayat kaliteniz ve buna hiçbir sebep olmadığını çünkü görümcenin aynı şehirde yaşadığını anlatırım.
Siz “görümceyi sevmiyorum gelmesin kalmasın annesinde” dememişsiniz. Haklı gerekçeler sıralamışsınız. Sizinde kv ye gidip günlerce kalmaya meraklı olduğunuzu sanmıyorum. Sanki kv nin koynuna girip yatacaksınızda kızını kapı dışarı etmek istiyormuşsunuz gibi tepki vermenin manası yok.
Eşinizle konuşun. Anlatmak istediğinizi güzelce anlatın. Bu işi anca o çözer.
Bazı arkadaşlar kıskançlık gibi yorumladı sanırım. Keşke hiç gitmesem öyle evin gözde gelini olayım gibi bir hayalim yok 😊 Eşime söylersem direkt çocuklardan rahatsız oluyorsun ablamı sevmiyorsun der. Akrabalarına gitmiyorum diye zaten önyargılı bu konuda

Eşinize bunu sizden başka kim söyleyecek. O sizin eşiniz alın karşınıza seninle ve annenle gezmek istiyorum deyin. Ablan şöyle böyle demeyin. Orada kaldığınız süre boyunca iş mi yaptınız; yatağa geçince bugün çok yoruldum diye nazlanın. Çocuklar erken uyandığı için erken uyanmak zorunda mı kaldınız hiç uykumu alamadım deyin. Siz söylemezseniz kocanız anlamayabilir. Müneccim değil sonuçta
Direkt olmasa da ima yapıyorum da sadece rahatsız oluyor ve huzurumuz kaçıyor..

Ben size hak verdim konu sahibi. Görümce abisini görecekse gelsin görsün tabiki ama sonra evine dönsün siz yokken de istediği kadar kalsın yani kime ne. Zor geliyordur üç çocukla eşyaları topla eve dön, ondan kalıyordur. Arkası toplanıyor hizmeti görülüyor nasılsa. Yapmayın. Kötü bilsinler sizi. Kadın izin mi alacak vs demişler de kimse istemez her an dibinde görümcesini.

Sadece bizi davet etmiyor kısmında yanlışsınız. Üç çocukla misafir ağırlamak hiç kolay bir iş değil. Mecbur kayınvalide de görüşeceksiniz. Eşinizle konuşun kardeşini annesini uyarsın yoksa gitmeyin. Onları pışpışlamaya gelmediniz bu dünyaya.
Misafir ağırlamak kolay değilse üç çocukla birine yük olmamak lazım. Detaylardan biri de normalde pek gidip kalmaz annesinde annesi onlara gider. Gelsin görsün ama bu kadar dert ediyorsam rahatsızlık veriyor demek ki

Onu burada yapıyoruz bol bol. Kv yi almadan baş başa gezme ihtimalimiz 0 a yakın 😅
Diğer insanlar için sıradan olan şeyler sizin için hayal bile değil. Çok ilginç bir evlilik. Eşinizle konuşamıyorsunuz, sadece ima edebiliyorsunuz, kabile gibi doluşulan bir eve gitmek istememe gibi bir lüksünüz yok, hepsini geçtim kaynanasız neden gezemiyorsunuz yahu? Duyduğum en saçma şey. Biz özellikle baş başa çıkarız gittiğimizde. Tiyatro, konser falan olursa biletlerimizi önceden alırız. Israr kıyamet annemi de çağırırız güzel bir yere gideceğimiz zaman, o gelmez siz baş başa gezin der. Bu da mı ayıp karşılanıyor eşinizin yüceler yücesi ailesinde? Ne değişik kafalar.

Diğer insanlar için sıradan olan şeyler sizin için hayal bile değil. Çok ilginç bir evlilik. Eşinizle konuşamıyorsunuz, sadece ima edebiliyorsunuz, kabile gibi doluşulan bir eve gitmek istememe gibi bir lüksünüz yok, hepsini geçtim kaynanasız neden gezemiyorsunuz yahu? Duyduğum en saçma şey. Biz özellikle baş başa çıkarız gittiğimizde. Tiyatro, konser falan olursa biletlerimizi önceden alırız. Israr kıyamet annemi de çağırırız güzel bir yere gideceğimiz zaman, o gelmez siz baş başa gezin der. Bu da mı ayıp karşılanıyor eşinizin yüceler yücesi ailesinde? Ne değişik kafalar.
Eğer kendi aileme gidersek aynen sizin gibiyiz. Anneme ısrar ederiz pek azında gelmek ister eşim de ısrar eder de öyle götürürüz. Ama eş ailesinin hayat tarzı daha farklı

Eşime söylese biri bunu keske maalesef kv nin tripleri yansıyor bize de
İyi de ben eşime söyleyemem ailemi sevmiyorsun der, gezmeye gidemem kayın validem trip atar diye diye bir çözüm bulamazsınız. Dik durmazsanız kimse sizin rahatınızı falan düşünmez. Kocanıza ve annesine şirin görünmekle rahatınız arasında seçim yapmanız gerek.
Bayram tatili 9 gün mü 4 günü kayinvalidede geçiririm ben olsam ki öyle yaptım hep özellikle çocuğum olana kadar. Kalan zamanda evde bile otursam daha iyi. Evimde ertelediğim işlerimi hallederim yatar dinlenirim.

Misafir ağırlamak kolay değilse üç çocukla birine yük olmamak lazım. Detaylardan biri de normalde pek gidip kalmaz annesinde annesi onlara gider. Gelsin görsün ama bu kadar dert ediyorsam rahatsızlık veriyor demek ki
Görümcenizde yük olmayayım diyecek akıl var mı Allah aşkına? Her defasında koşa koşa geliyor kadın. Sizin sorununuzun çözümü eşinizle konuşmak ama ona da çekiniyorsunuz. Bu durum böyle sürer gider gibi geldi bana.

İyi de ben eşime söyleyemem ailemi sevmiyorsun der, gezmeye gidemem kayın validem trip atar diye diye bir çözüm bulamazsınız. Dik durmazsanız kimse sizin rahatınızı falan düşünmez. Kocanıza ve annesine şirin görünmekle rahatınız arasında seçim yapmanız gerek.
Bayram tatili 9 gün mü 4 günü kayinvalidede geçiririm ben olsam ki öyle yaptım hep özellikle çocuğum olana kadar. Kalan zamanda evde bile otursam daha iyi. Evimde ertelediğim işlerimi hallederim yatar dinlenirim.
Biz bu konulardan boşanma aşamasına geldik. He eşlik eden bir vajinismus problemi vardı tabii bunlar bahane oldu. Ablasıyla ilgili değil ama aileden dişinin didisi olsun olumsuz bir şey söylersem kıyamet kopuyor

Eğer kendi aileme gidersek aynen sizin gibiyiz. Anneme ısrar ederiz pek azında gelmek ister eşim de ısrar eder de öyle götürürüz. Ama eş ailesinin hayat tarzı daha farklı
Çok özür dileyerek soruyorum. Nereli eşiniz ve ailesi. Bekar kuzenlerim var. Olurda hata yapmasınlar. Uyarayım bacıları 😁

Hanımefendi bahsettiğiniz günlerin hepsi genel olarak birçok kişiye tatil. Yani siz herhangi bir haftasonu gidip karşılaşmıyorsunuz. Çocukları okuyorsa ya da kendileri meb'e bağlı çalışıyorlarsa bu tarihlerde karşılaşmanız gayet doğal. Özel sektörde olsa bile yıllık iznini birçok kişi yaz tatilinde kullanıyor.
Gitmek istemiyorsanız, gitmezsiniz. Bu kadar basit. Rahatsız oluyorsanız, eşiniz tek gider. Ben sizin eşinizden çekindiğinizi düşünüyorum, aksi takdirde gitmemek gibi bir seçenek olamaz demezdiniz.
Görümcem çalışmıyor. Ev hanımı annesi ile her haftasonu görüşme imkanı var. Karşılaşmak değil onlar o şehirde yarım saat mesafedeler

Evet yaz tatilinde özellikle. Bayramda da erken gideceğiz. Bayramlaşma Faslı haricinde kv yi alip bir iftara gidebiliriz ?

Bayramda iftar olmaz, çünkü bayramda oruç tutulmaz. Ramazan ayı bittikten, oruçlar tutulduktan sonra Ramazan Bayramı gelir.

"Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı ya da İftar Bayramı, İslam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır."

Benim eşimin ailesi de bizden çok farklı ama sınırlarım belli, kimsenin geçmesine izin vermiyorum. Bir sorun varsa eşime açık açık söylüyorum. Çözmesi için. Mesela bir keresinde ben eşimin köyüne gitmedim, onun iki üç günlük işi vardı orada. Ben evde kalmayı tercih ettim. Çünkü kalabalık olacaktı ve ben rahat edemeyecektim. Ailesi eşime söylenmiş, neden yalnız bıraktın evde öyle şey mi olur diye. Beni aradılar, sen de gel öyle yalnız olmaz diye. Kesin bir şekilde rahat edemeyeceğimi söyledim. Ama yalnızsın gece vs. deyince noluyor yalnızsam, ben bekarken de yalnız yaşıyordum zaten çocuk muyum ben dedim kapandı konu. Bir daha ısrar etmediler. Siz bir bireysiniz. Kendinizi ifade edebilmeniz lazım. Onlara olmasa bile en azından eşinize. Normal evlilikler böyle yürür. Korkmayın aranız bozulmaz. Bunun için bozuluyorsa zaten o ara hiç iyi olmamıştır.

X