Yatılı görümce sorunsalı

Merhaba herkese, iki yıldır evliyiz ve eşimin ailesi de kendi ailem de uzakta olduğu için sene bir kaç kez ziyaretlerine gidebiliyoruz. Biz gideceğimiz zaman görümcem eşi ve üç çocuğu bizden önce Kv lere gidiyor. Biz kaldığımız sürece de orada kalıyorlar. Kendi evleri 30 km lik bir ilcede arabaları da var git gel yapmaları yarim saat. Ben buna kafayı taktım ve aşırı rahatsız oluyorum. Biz evlenmeden önce gorumcenin eşi kv de kalmayı tercih etmezmis kendi annesinin evi de kv lerin ilçesinde zaten. Eşim bu durumun farkında bile değil, bayramda eş ailesine gideceğiz annemi de alır yakın şehirlerden birine iftara gideriz, şuraya gider gezeriz gibi planlar yapıyor. Ama.muhtemelen gorumcemler bizden önce kv lere gideceği için oturacağız oturduğumuz yerde. Üç çocukları olduğu için onlarla pek gezmiyoruz onlar var diye de bir yere gitmiyoruz. Detaylara girmek istemiyorum ama dümdüz hiç bi şey olmasa da biz kaldığımız sürece orada kalmalarindan rahatsız oluyorum. Anneme anlatınca kardeşler birbirine bağlı vs diyor ama kendileri gelmese biz zaten onlara da ziyarete gideriz. Eşim yegenlerini çok seviyor bu konuyu açsam çocukları istemiyorsun vs ailemi sevmiyorsun diyeceği için açamıyorum. Kendimde anormallik mi var akraba vs çok sevmem maalesef kendi ailem de çok kalabalık değil, kalabalıktan da hoşlanmam. Benimle mi ilgili yoksa başkası da olsa rahatsızlık duyar mı merak ediyorum.. not: Linclenmeden önce şunu belirteyim beş gün kalacaksak onlar da beş gün orada. Farklı bir şehirden gelmiyorlar zaten yarım saatlik mesafe. Gelsinler de gece yatacak yer sorunu olsa dahi kalmaları tuhaf geliyor. Eniştenin annesinin evi var oraya gidebilir gidemez mi 🥲
Bayramda 5 gun kayinvalidede kalmak mi? Hem de gorumceyle. KORKUNC! Kayinvalidede 1 gun kalin bayramlasin. Diger gunler de gezin tatilin tadini cikarin.

Maalesef buna kalkistigimizda kv tripten tribe giriyor. Batsın gezmesi tozmasi yerin dibine diyorum. Onlar oradaysa onlara bagliyiz

Iste tam olarak bu da esinizin cozmesi gereken bir sorun sevgili ruzgargulu, "ben buraya esim hizmet etsin diye degil, gezsin tozsun, kafasini dinlesin, aylarca yoruluyor diye getiriyorum", diyebilmeli ki siz kalabaliktan bunalmayasiniz.

Yani bence gittiginizde eve coreklenmeli sacma bir tatil yasamasaniz bence rahatsiz olmazsiniz gorumcekten.

siz zaten seyrek gidiyorsunuz diye özellikle sizinle görüşmek için gelip kalıyorlar muhtemelen
ama gelin olduğun için seni özellikle ev işlerinde kullanma durumu söz konusu
gezme konusunda onlara bağlı olmak zorunda değilsiniz karı koca
1-2 onlarla gezin sonra kendi başınıza karı koca olarak da gezin
annemle babam evliyken bayramda seyranda babamın köyüne giderdik
bütün amcalar halalar bir arada olurdu çünkü anca bayramdan bayrama görüşebilirdik
bizde kalma durumu olmazdı herkes aynı şehir olduğu için
ama 1-2 kere falan amcalarımdan biri atıyorum bayramın 2. günü gelebilecekse bizim de özellikle 1. gün değil 2. gün gitmişliğimiz var denk getirmek için
hatırlıyorum

valla biz de uzaktayız. eşimin ailesinin yanına ziyarete gittiğimizde iki eltim ve kaynım da gelir biz kaldığımız sürece kalır. onların hepsi de aynı ilçede ve yakın yaşıyorlar. zaten senede bir kez gidiyoruz evin öyle kalabalık olması bayram havası olması çok güzel oluyor. kızlar hepimiz bütün gün eğlenerek ev işlerini yapıyoruz(tek basimıza yapmaktan daha iyi ve keyifli) aksam da hepimiz oturup muhabbet ediyoruz. benim kaynanamın evi de 3 gelinin aynı anda kalmasına uygun değil. o yüzden ben ve eşim alt kata eşimin babannesinin evinde kalıyoruz (diğerlerinin çocukları var cünkü onlar sıcak olan evde kalıyor) 😂 gelmeseler alınırım yani 😂 biz o kadar yoldan geldik bizim için gelmediler diye 😂

Valla ben senede 1 kez 2 günlüğüne kaynanama gidiyorum onda da asla elimi çaya bulaşığa sürmem. Kızları hep yanında oluyor çünkü. Bana gelene de ben elini sürdürmem kendi çöplüğümde, misler gibi ağırlarım. Uykum gelirse nerde olursa olsun geçer yatarım. Prensip meselesi. Siz de yapmayın, nasıl alıştırırsanız öyle gider bu işler. Bence yavaş yavaş tüm tatili kayınvalidede geçirmekten ve gittiğinizde de her işe el sürmekten el etek çekin alıştırarak.

Maalesef buna kalkistigimizda kv tripten tribe giriyor. Batsın gezmesi tozmasi yerin dibine diyorum. Onlar oradaysa onlara bagliyiz
Daha çocuk olacak , siz o zaman görün. Paşa paşa gitmek zorunda kalacaksınız, torunum diye tutturacaklar . Şurda tatil günlerinin tadını çıkaracağınız kaç yıl kaldı . Sorunu eşinizle çözün . Anneniz sizi Gençliğinizin baharında kocasına görümcesine eniştesine gece yarısı çay doldursun , kayınvalide evi temizlesin diye mi doğurdu ? Hay Allahım ya

Merhaba herkese, iki yıldır evliyiz ve eşimin ailesi de kendi ailem de uzakta olduğu için sene bir kaç kez ziyaretlerine gidebiliyoruz. Biz gideceğimiz zaman görümcem eşi ve üç çocuğu bizden önce Kv lere gidiyor. Biz kaldığımız sürece de orada kalıyorlar. Kendi evleri 30 km lik bir ilcede arabaları da var git gel yapmaları yarim saat. Ben buna kafayı taktım ve aşırı rahatsız oluyorum. Biz evlenmeden önce gorumcenin eşi kv de kalmayı tercih etmezmis kendi annesinin evi de kv lerin ilçesinde zaten. Eşim bu durumun farkında bile değil, bayramda eş ailesine gideceğiz annemi de alır yakın şehirlerden birine iftara gideriz, şuraya gider gezeriz gibi planlar yapıyor. Ama.muhtemelen gorumcemler bizden önce kv lere gideceği için oturacağız oturduğumuz yerde. Üç çocukları olduğu için onlarla pek gezmiyoruz onlar var diye de bir yere gitmiyoruz. Detaylara girmek istemiyorum ama dümdüz hiç bi şey olmasa da biz kaldığımız sürece orada kalmalarindan rahatsız oluyorum. Anneme anlatınca kardeşler birbirine bağlı vs diyor ama kendileri gelmese biz zaten onlara da ziyarete gideriz. Eşim yegenlerini çok seviyor bu konuyu açsam çocukları istemiyorsun vs ailemi sevmiyorsun diyeceği için açamıyorum. Kendimde anormallik mi var akraba vs çok sevmem maalesef kendi ailem de çok kalabalık değil, kalabalıktan da hoşlanmam. Benimle mi ilgili yoksa başkası da olsa rahatsızlık duyar mı merak ediyorum.. not: Linclenmeden önce şunu belirteyim beş gün kalacaksak onlar da beş gün orada. Farklı bir şehirden gelmiyorlar zaten yarım saatlik mesafe. Gelsinler de gece yatacak yer sorunu olsa dahi kalmaları tuhaf geliyor. Eniştenin annesinin evi var oraya gidebilir gidemez mi 🥲
Ben kendim bir görümce olarak ben özellikle gelin gelirse hemen gitmek istemem. Bi annemlere alışsın çocukla gidip rahatsızlık vermeyeyim diye. Acaba kaynananız mı çağırıyor gel gitme diye?

Heh bir de çalışıyorum. Tatile ihtiyaç duyuyorum kendi evimde de zaten iş güç var ise ekstra. Bir de gidip memleketlerde yorulmak rahatsız ediyor evet
bu beni de çok sinir eden bi durum
özel sektörde zaten uzun izin alma durumu anca bayramda seyranda oluyor (yıllık izin dışında)
onda da böyle aptal saptal yok anasına danasına gidelim yok memlekete gidelim kalalım muhabbetleri
aslında en iyisi maksimum 2 gün kalıp dönmek ama çok uzak mesafeyse zaten yolda da çok zaman geçiyor
dinlenilebilecek kısıtlı zamanı bunlar için harcamak üzücü

Dağdan gelip bağdakini kovmak lafını bilir misiniz?

Ne yazacağımı da şaşırdım yazıp yazıp sildim 😃 Aa size mi soracak annesinin evinde kalırken?
Kadın gece kayinvalidesinin evine niye geçsin kardeşi gelmiş, eşi geçebilir ama demek ki 2 çocuğu var geçmek istemiyor adam. Ne kadar nazlısınız ya
İş meselesine gelince, bulaşık mı yıkanacak çağırın, yemek mi yapılacak gel birlikte yapalım deyin. Yapmazsa eşine söyle, ya sen yardım et ya ablana söyle yanıma gelsin yoruldum diye.

Sorun eşinizde, şimdiye kadar sizi alıp hiç çıkarmadıysa gece yarısına kadar bekletip çay dolduruyorsaniz önce onunla kıyamet kopmali
Ama tabi es ile ara bozmak zor, evin kızına gelmesin demek daha kolay
Bu arada o gelmese de siz kapıdan dışarı çıkamazsınız, çıksanız da burnunuzdan gelir. Boşa görumceye takilmayin

Gayette okudum siz neyi anlamak istemiyorsunuz asıl. Kimse sizin aklınıza göre plan yapmak zorunda değil. Siz kendi annenize giderken acaba kardeşimin eşi ne der nasıl davranmalıyım falan diye düşünür müsünüz. Kadın size mi soracak. 3 çocukla sizi nasıl ağırlasın çok zor. Benim 2 yaşında oğlum var karı koca ikimize zor yapıyorum yemek
Tamam o halde başkasına da yük olmuyorsunuzdur inşallah? Yoksa gelin nasılsa geliyor bize hizmet etsin mi diyorsunuz? Abimin eşi olsa aynı durumda olsak yarım saat mesafede evim varken üç cocugumla gidip onları rahatsız etmem. Küçük çocuklar bir yere gidecek olsan hevesleniyorlar kendi anne babaları gezdirebilir bizim tatilimizde değil mi ? Tamamen onlara bağlıyız ve onlara hizmet etmek zorundayim

Görümcenin de gelip cümbür cemaat yatılıp kalkılması konusunda birşey demeyeceğim ama gezmeme konusunda çok pişman olursunuz. Size ne ki milletin çocuklarından. Çocuğunuz yokken gezebildiğiniz kadar gezin eşinizle. Hemde başbaşa gezin. Kv otursun kızıyla. Çocuk olduktan sonra başbaşa gezmeyi özlersiniz.

Sorun eşinizde, şimdiye kadar sizi alıp hiç çıkarmadıysa gece yarısına kadar bekletip çay dolduruyorsaniz önce onunla kıyamet kopmali
Ama tabi es ile ara bozmak zor, evin kızına gelmesin demek daha kolay
Bu arada o gelmese de siz kapıdan dışarı çıkamazsınız, çıksanız da burnunuzdan gelir. Boşa görumceye takilmayin
Yok çıkarız kv yi de alıp çıkarız. Kv bayılır gezmeye ben de severek gezdiririm

Görümcenin de gelip cümbür cemaat yatılıp kalkılması konusunda birşey demeyeceğim ama gezmeme konusunda çok pişman olursunuz. Size ne ki milletin çocuklarından. Çocuğunuz yokken gezebildiğiniz kadar gezin eşinizle. Hemde başbaşa gezin. Kv otursun kızıyla. Çocuk olduktan sonra başbaşa gezmeyi özlersiniz.
Eşime söylese biri bunu keske maalesef kv nin tripleri yansıyor bize de

Bayramda 5 gun kayinvalidede kalmak mi? Hem de gorumceyle. KORKUNC! Kayinvalidede 1 gun kalin bayramlasin. Diger gunler de gezin tatilin tadini cikarin.
Böyle bir ihtimalimiz yok maalesef iki aile de uzak olunca bir bayram birine diğer bayram birine. Yaz tatilinde bir iki gün ayarlarsak kendi tatilimiz o

Niye yok? O zaman eşiniz şartları düzeltsin. Siz böyle oldukça daha çoook rahatsız olursunuz. 😐
Ben aileme tek giderim ama eş ailesine söz konusu dahi olamaz eşimin tek gitmesi. Geleneksel bir aile sulalecek laf söz edilir. Eşim de bunu istemez huzurunuzda önce önceliği laf soz

X