Yatılı görümce sorunsalı

Gorumce degil de gelin sorunsali olmus bu🤣 yav kadin kardesiyle birlikte olmak istiyordur ne var bunda. Kalsin annesinin evinde yani size yer mi kalmiyor kapi disari mi ediyorlar sizi ben anlamadim. Benim abimler de her sene koye annemin yanina gidince koye yakin olan abimler her gun ama her gun gelirler. Hep annemin evinde yenilir icilir sabahtan aksama kadar. Ay kimse de niye her gun geliyo bunlar diye sormaz kalin gitmeyin nasilsa sabah yine geleceksiniz derler onlar evleri cok yakin oldugu icin evlerine gider. 30 km de az degil. Onlar da her gunu birlikte gecirmek istiyor olabilir. Bu surekli tekrarlanan bir sey degil ki yilda bir. Bunu da sorun etmeyin valla kendinize yazik Allah daha buyuk dert vermesin.

ben sizi çok iyi anladım.
Kalacak yer yok, biz zaten karı koca gidiyoruz bir odayı kaplıyoruz, görümcede geliyor 3 çocuk birde eşi, onlara salona yer yatağına kadar varıyordur mevzu.
Eşte problemli belli ki derdinizi anlatmak istemiyorsunuz.
Görümce gelecek 3 çocukla birden, ona göre yemek yapılacak masa kurulacak kaldırılacak, bulaşıklar yıkanacak mutfak toplanacak. Bunlar hep iş yükü. Bayram ziyaretinde, annesi ile aynı yerde oturan görümcenin siz gelir gelmez koşaraktan üç çocukla gelip gerekirse mutfağa döşek atarak kalmaya çalışması cahillikten başka hiçbir şey değil. Abi kardeş birbirlerine düşkün olabilirler, bir kez onlar iftara gelir, bir kez siz iftara gidersiniz, bayram ziyareti yapılır birde. Alın size bir sürü görüş günü.
3 çocuk yapan bakmasınıda bilsin, çocuklarla nasıl davranılır onu da öğrensin. Sırf sizinle koşturacak gelecek diye sizin elinizi kolunuzu bağlaması çok manasız.
Ama ben sizin yerinizde olsam eşimle bunu konuşurum. Meselenin görümcenin annesine cümbür cemaat gelip kalması değil, kalınca düşen hayat kaliteniz ve buna hiçbir sebep olmadığını çünkü görümcenin aynı şehirde yaşadığını anlatırım.
Siz “görümceyi sevmiyorum gelmesin kalmasın annesinde” dememişsiniz. Haklı gerekçeler sıralamışsınız. Sizinde kv ye gidip günlerce kalmaya meraklı olduğunuzu sanmıyorum. Sanki kv nin koynuna girip yatacaksınızda kızını kapı dışarı etmek istiyormuşsunuz gibi tepki vermenin manası yok.
Eşinizle konuşun. Anlatmak istediğinizi güzelce anlatın. Bu işi anca o çözer.

Pek anlaşılmamışsınız bence. Tabi ki size sormayacak, siz de bunu söylememişsiniz zaten. Ama bayramlarda böyle denk getirmek akıl karı değil. Azıcık mantıklı düşünse sıkış tepiş kalmak yerine ya kayınvalidesine gider ya da evine. 30 km nedir ki? İstanbul’da biz hep öyle mesafeler gidiyoruz. Benim kendi annem de olsa eğer gelinimiz kalacaksa rahat etsin diye evim yakınsa kalkar dönerim. Üç çocuklu kadının bulaşığı da bitmez. Arkasını da illa biri toplayacak yani. Azıcık makul olsa diyor insan.
Aynen öyle işte. Ben de empati kuruyorum evet kardeşini görüyor buyursun gelsin. Gece gidebilir. Geldiler yemek yap bulaşık yika peşine çay. Sabah erkenden çocuklu mesai. Kahvaltı Faslı ardından beraber oturmaca tüm gun

Tamam o halde başkasına da yük olmuyorsunuzdur inşallah? Yoksa gelin nasılsa geliyor bize hizmet etsin mi diyorsunuz? Abimin eşi olsa aynı durumda olsak yarım saat mesafede evim varken üç cocugumla gidip onları rahatsız etmem. Küçük çocuklar bir yere gidecek olsan hevesleniyorlar kendi anne babaları gezdirebilir bizim tatilimizde değil mi ? Tamamen onlara bağlıyız ve onlara hizmet etmek zorundayim
Ay kesin çok hizmet ediyorsunuzdur eminim. Bir daha söylüyorum kimse annesine gelirken size soracak değil

Kız kardeşim geldiğinde bende annemlere gidiyorum. Ben yatılı kaldigimda abimin evi yakın olmasına rağmen çocukları da bizle kalmak istiyor. Hatta ben abimlere de ısrar ediyorum kalın diye. Bizim de evler yakın sayılır. Bir tek kardeşim uzakta. Birlikte vakit geçirmek için iyi oluyor.

Gorumce degil de gelin sorunsali olmus bu🤣 yav kadin kardesiyle birlikte olmak istiyordur ne var bunda. Kalsin annesinin evinde yani size yer mi kalmiyor kapi disari mi ediyorlar sizi ben anlamadim. Benim abimler de her sene koye annemin yanina gidince koye yakin olan abimler her gun ama her gun gelirler. Hep annemin evinde yenilir icilir sabahtan aksama kadar. Ay kimse de niye her gun geliyo bunlar diye sormaz kalin gitmeyin nasilsa sabah yine geleceksiniz derler onlar evleri cok yakin oldugu icin evlerine gider. 30 km de az degil. Onlar da her gunu birlikte gecirmek istiyor olabilir. Bu surekli tekrarlanan bir sey degil ki yilda bir. Bunu da sorun etmeyin valla kendinize yazik Allah daha buyuk dert vermesin.
Daha büyük dertler de var da ben buraya küçüğünü yazdım amin :)) Ben çekirdek ailede büyüdüm ondan sanırım buyuklerimiz bize çok uzaktı. Köye gidersek görürdük ya da kışın bişe gelir kalırlardı. Dayimlar ile git gel yapardık. Empati kuruyorum ben üç çocuğumla gidip yuk olmak istemem. Fikrinize saygi duyarim

Heh bir de ben de kimseye bir şey demiyorum sizin gelin de içinde yaşıyordur belki 😅

Merhaba herkese, iki yıldır evliyiz ve eşimin ailesi de kendi ailem de uzakta olduğu için sene bir kaç kez ziyaretlerine gidebiliyoruz. Biz gideceğimiz zaman görümcem eşi ve üç çocuğu bizden önce Kv lere gidiyor. Biz kaldığımız sürece de orada kalıyorlar. Kendi evleri 30 km lik bir ilcede arabaları da var git gel yapmaları yarim saat. Ben buna kafayı taktım ve aşırı rahatsız oluyorum. Biz evlenmeden önce gorumcenin eşi kv de kalmayı tercih etmezmis kendi annesinin evi de kv lerin ilçesinde zaten. Eşim bu durumun farkında bile değil, bayramda eş ailesine gideceğiz annemi de alır yakın şehirlerden birine iftara gideriz, şuraya gider gezeriz gibi planlar yapıyor. Ama.muhtemelen gorumcemler bizden önce kv lere gideceği için oturacağız oturduğumuz yerde. Üç çocukları olduğu için onlarla pek gezmiyoruz onlar var diye de bir yere gitmiyoruz. Detaylara girmek istemiyorum ama dümdüz hiç bi şey olmasa da biz kaldığımız sürece orada kalmalarindan rahatsız oluyorum. Anneme anlatınca kardeşler birbirine bağlı vs diyor ama kendileri gelmese biz zaten onlara da ziyarete gideriz. Eşim yegenlerini çok seviyor bu konuyu açsam çocukları istemiyorsun vs ailemi sevmiyorsun diyeceği için açamıyorum. Kendimde anormallik mi var akraba vs çok sevmem maalesef kendi ailem de çok kalabalık değil, kalabalıktan da hoşlanmam. Benimle mi ilgili yoksa başkası da olsa rahatsızlık duyar mı merak ediyorum.. not: Linclenmeden önce şunu belirteyim beş gün kalacaksak onlar da beş gün orada. Farklı bir şehirden gelmiyorlar zaten yarım saatlik mesafe. Gelsinler de gece yatacak yer sorunu olsa dahi kalmaları tuhaf geliyor. Eniştenin annesinin evi var oraya gidebilir gidemez mi 🥲
Biri yorum yapınca devamı da aynı şekilde geliyor neden acaba? Millet konudan kopup yorum üzerinden gidiyor.
Rahatsız olmakta haklısınız, anasının evi sana mı soracak diyen herkeste rahatsız olur emin ol.
Kimse 5 günlük tatilinde dinlenmek tatil yapıp gezmek varken, kocasının ailesine hizmet etmek istemez. O kalabalıkta mutfaktan çıkamazsınız zaten. Evleri 30 dk lık mesafe de ise en fazla kardeşiyle vakit geçirmek için 1 gece kalabilir yada sizi 1,2 günlüğüne kendisi yatılı alabilir. Hemde 3 çocukla nasıl rahat edebiliyorlar.
Yerinizde olsam dozunda iş yaparım, ayrıca her tatil bu şekilde oluyorsa gitmeyi azaltirim. Tatil zamanı dinlenmek isterim.

Tamam o halde başkasına da yük olmuyorsunuzdur inşallah? Yoksa gelin nasılsa geliyor bize hizmet etsin mi diyorsunuz? Abimin eşi olsa aynı durumda olsak yarım saat mesafede evim varken üç cocugumla gidip onları rahatsız etmem. Küçük çocuklar bir yere gidecek olsan hevesleniyorlar kendi anne babaları gezdirebilir bizim tatilimizde değil mi ? Tamamen onlara bağlıyız ve onlara hizmet etmek zorundayim
Tatil sadece size mi tatil? Yani sadece bayramlarda gidiyorsanız tabii ki karşılaşacaksanız. Rahatsız oluyorsanız ki öyle görünüyor, gitmeyin. Ben olsam rahatsız olduğum yere adım atmam. Kv trip atarsa atsın, neden önemsiyorsunuz? Bu konuda en büyük suçlu eşiniz ve ona karşı gelemeyen sizsiniz. Yetişkin insanlar isteklerini rahat bir şekilde ifade ederler. Şayet edemiyorsanız önce eşinizle ilişkinizi gözden geçirin.

Kız kardeşim geldiğinde bende annemlere gidiyorum. Ben yatılı kaldigimda abimin evi yakın olmasına rağmen çocukları da bizle kalmak istiyor. Hatta ben abimlere de ısrar ediyorum kalın diye. Bizim de evler yakın sayılır. Bir tek kardeşim uzakta. Birlikte vakit geçirmek için iyi oluyor.

Biri yorum yapınca devamı da aynı şekilde geliyor neden acaba? Millet konudan kopup yorum üzerinden gidiyor.
Rahatsız olmakta haklısınız, anasının evi sana mı soracak diyen herkeste rahatsız olur emin ol.
Kimse 5 günlük tatilinde dinlenmek tatil yapıp gezmek varken, kocasının ailesine hizmet etmek istemez. O kalabalıkta mutfaktan çıkamazsınız zaten. Evleri 30 dk lık mesafe de ise en fazla kardeşiyle vakit geçirmek için 1 gece kalabilir yada sizi 1,2 günlüğüne kendisi yatılı alabilir. Hemde 3 çocukla nasıl rahat edebiliyorlar.
Yerinizde olsam dozunda iş yaparım, ayrıca her tatil bu şekilde oluyorsa gitmeyi azaltirim. Tatil zamanı dinlenmek isterim.
Empati yoksunu insanlar maalesef. Gerçek düşüncesi olup bunu hayatına geçirenlere saygım sonsuz. Ama kendileri söz konusu olduğunda evinde bir komşuya bir kahve içirmekten aciz insanlar cevap yazamasin gibi bir filtre olsa kesinlikle seçerdim 😅

Tatil sadece size mi tatil? Yani sadece bayramlarda gidiyorsanız tabii ki karşılaşacaksanız. Rahatsız oluyorsanız ki öyle görünüyor, gitmeyin. Ben olsam rahatsız olduğum yere adım atmam. Kv trip atarsa atsın, neden önemsiyorsunuz? Bu konuda en büyük suçlu eşiniz ve ona karşı gelemeyen sizsiniz. Yetişkin insanlar isteklerini rahat bir şekilde ifade ederler. Şayet edemiyorsanız önce eşinizle ilişkinizi gözden geçirin.
Hayır sadece bayramda gitmiyoruz yazdıklarimda böyle bir detay belirtmedim. Yaz tatilinde de gidiyoruz. Yılbaşında da gittik. Ara tatil olunca da duruma göre gidiyoruz. Rahatsızlığım içimde eşim bilmedigi için burdayım şu an zaten

Yok çıkarız kv yi de alıp çıkarız. Kv bayılır gezmeye ben de severek gezdiririm
Kv yi gezdirmeyi sevebilirsiniz ama başbaşa olmaktan, dileğin gibi gezip sohbet etmekten, senenin yorgunluğunu eşle atmaktan bahsediyorum ben.

10 aylık oğlum var. Ben de onu gezdirmeyi çok seviyorum. Yeni şeyler keşfetmesi, verdiği tepkileri izlemek paha biçilemez ama eşimle başbaşa güzel bir kahvaltıya gidip saatlerce sohbet ederek kahvaltı etmeyi çok özledim.

Başbaşa gezmeyi ihmal etmeyin diye tavsiye ediyorum sadece

Kim haklı kim haksız bilmem de bir şeyden eminim; 10-15 sene sonra, bu insanlar yaşlanınca biz kalmalıyızdan, bir tek biz mi varız yaşlılara bakıcaz tartışmasına dönecek iş.

Empati yoksunu insanlar maalesef. Gerçek düşüncesi olup bunu hayatına geçirenlere saygım sonsuz. Ama kendileri söz konusu olduğunda evinde bir komşuya bir kahve içirmekten aciz insanlar cevap yazamasin gibi bir filtre olsa kesinlikle seçerdim 😅
Çalışan insanlar zaten dört gözle tatili bekliyor dinlenmek için. O kadar kalabaligı kimse istemez birde üzerine ev mutfak işi de bitmez. Eşinizle açık açık konusamamanıza şaşırdım ben. Rahatsız olduğunuzu belirtin gerekirse eşiniz kendi ailesine sizde kendi ailenizin yanına gidin.
Görümce de çalışsa ve uzaktan gelse sizi haksız bulurdum. Ama 30 dk lık mesafe uzak değil, siz dönene kadar kalması yersiz bir durum.
Bizler geç saatlere kadar vakit geçiririz gece evi olan evine döner, sabah kahvaltısında yine buluşuruz kim davet ederse ona gidilir.

X