Yatılı görümce sorunsalı

Türkiye'de yaşıyoruz :) Gerçeklikler den uzaklasmayalim siz yapabiliyor musunuz böyle :)
İşte yapabilen olduguna bile ınanmıyorsunuz ama var öyle ben yapabiliyorum. Çünkü eşim denge kurabılıyor aramızda. Bana da ailesinede değer veriyor iki tarafa aynı şeyi yansıtıyor. Gorumcelerim varken tek bana iş yaptırmaz mesela onlara seslenır. Kımse yok kv varsa kendisi yapar bana yardım eder vs bısekılde yükü alır benden. Daha bu aksam kv evınde ben çay döktüm halıya eşim benden önce davrandı halıyı sildi. Bütün bunları aradaki farkı görün diye anlatıyorum. Çünkü farkedemıyosunuz siz asıl meseleyı.

Bu sorunun cevabı bende yok eşimden ayrılmadım.
Konu uzadı ama ben de şunu merak ettim. Eşiniz aile konusu dışında anlayisli, size her zaman destek olan hayati paylasan, sizin için kendi de fedakarlık yapan yeri gelince alttan alan biri mi?
Yani herhangi bir konuda bu kadar katı, anlayışsız ve bencil biri diğer konularda gerçekten yeterince iyi olabiliyor mu? Ben de bunu kinayesiz soruyorum.
Yoksa siz eşinizin uygun gördüğü hayatı yaşadığınız için mi normalde aranız iyi?
Normalde çok anlayışlı biri yani kızdığı hiç bir konu yok diyebilirim aile konusu dışında. Ekonomik olarak hiçbir şeye karışmaz. Aileme karşı saygılı. Ev işlerinde yardımcı. Vajinismus bizi yıpratan bir süreçti ama hep yanımda oldu. Bilmiyorum burda onunla gerçekten iyiyim ama aile konusu çok çok çok ciddi boyutta sorunlu. Evliliğe dair pişmanlığımin yegane sebebi aile mevzusu

O bağlı kalmasa evdekilerin yüzü düşüyor başta kv. He düşsün ona rağmen gezin diyeceksiniz benim sorunum da bu noktada zaten. O gezmek bana bir anlam vermiyor o zaman sağolun tavsiyeleriniz için 🌸
Siz gezmek istiyosunuz diye niye surat asıyorlar anlamıyorum ya. Hadi beraber gezmek istiyorlar diyelim tamam ozaman kv diyeceksiniz anne biz gezmek ıstıyoruz seninle suraya gidelim eger kızı yüzünden gıdemezsenız o çözüm bulsun 🙆‍♀️

İşte yapabilen olduguna bile ınanmıyorsunuz ama var öyle ben yapabiliyorum. Çünkü eşim denge kurabılıyor aramızda. Bana da ailesinede değer veriyor iki tarafa aynı şeyi yansıtıyor. Gorumcelerim varken tek bana iş yaptırmaz mesela onlara seslenır. Kımse yok kv varsa kendisi yapar bana yardım eder vs bısekılde yükü alır benden. Daha bu aksam kv evınde ben çay döktüm halıya eşim benden önce davrandı halıyı sildi. Bütün bunları aradaki farkı görün diye anlatıyorum. Çünkü farkedemıyosunuz siz asıl meseleyı.
Ben de süpürge yaparken elimden alır süpürür kv evinde. Bulaşık çoksa gelir yardım eder. Ama yardım etmesi gorumcemlerin oraya beş kuruş katkı sağlamadan yerleşmeleri sen rahatsız olmama engel olamiyor

Ben de süpürge yaparken elimden alır süpürür kv evinde. Bulaşık çoksa gelir yardım eder. Ama yardım etmesi gorumcemlerin oraya beş kuruş katkı sağlamadan yerleşmeleri sen rahatsız olmama engel olamiyor
Eşin yardım edıyorsa goruncenın yapıp yapmadıgı önemli değil. Annesinin evi ıster yapar ister yapmaz ama sen onun hızmetını yapmak zorunda değilsin. Yapma çekil kenara yorgunum de surat asacaklar dıye kasma kendını sen as suratını madem.

Bizde durum tam tersi. Küçük çocuklu olan bendim ve işleri full yapan bendim çünkü eve mıh gibi çakılan yine benim. Çocuğu olmayan ve çocukları büyüyem görümcem yer içer süslenir çıkar, ardı bana kalır. Akşam deseniz yemek saatinde gelirler yerler, yine gezmeye çıkarlar. Gelen giden her türlü misafir bende e çünkü çocukla evdeyim mecbur. sizin bu durumda olmanız lazımken, nasıl ya😀

Yiyen içen onun çocukları, size mi sesleniyorlar yemek diye, siz mi peşinde koşuyorsunuz? Niye taleplere karşılık veriyorsunuz ki? Hadi gezelim diyecek, kahvaltıdan sonra mis gibi hazırlanıp çıkacaksınız.
Bazen çocuklari oyaliyorum iş gorumceye kalırsa kv direkt çocukları elimden alıp parka götürüyor. Sen şunu yap ablamla diye ne diyeyim ki yapamam diyebilmem lazım demek ki :/

Siz gezmek istiyosunuz diye niye surat asıyorlar anlamıyorum ya. Hadi beraber gezmek istiyorlar diyelim tamam ozaman kv diyeceksiniz anne biz gezmek ıstıyoruz seninle suraya gidelim eger kızı yüzünden gıdemezsenız o çözüm bulsun 🙆‍♀️
Kısaca bir ornekle anlatayım. En son kurban bayramında gittigimizde gorumceler ilk kendi kv ne ziyarete gittiler kurbanı orda kestikleri için. Ertesi gün kv ne geleceklerdi biz de il merkezine gezmeye gidecektik. Sabah kalkamadik öğlene kaldık. Eşim gitmeyecek miyiz dedi kv ablalarin geleceğini vurguladı. He bu arada kurban bayramı oncesi görümcem ve ailesi bizdeydi şehrimize gezmeye geldiler. Bayramda ilk kez gorusmeyecektik yani. Beraber gittik burdan onların şehrine. Eşim olsun onlar gelsin akşam kalacaklarmis burda nasılsa dedi ama kv de de sürat düştü yemek vs yapılacak ya. Biz de babaanne ziyaretine gidecektik ondan sonra gidelim dedi eşim. Ama kv o enerjiyi öyle bir verdi ki ben eşime gitmeyelim annen istemiyor xedim. Eşim sana gitme dedi mi demedi sen insanları yargiliyorsuna getirdi. Saf değilim o enerjiyi aldım mi hevesim kalmiyor

Normalde çok anlayışlı biri yani kızdığı hiç bir konu yok diyebilirim aile konusu dışında. Ekonomik olarak hiçbir şeye karışmaz. Aileme karşı saygılı. Ev işlerinde yardımcı. Vajinismus bizi yıpratan bir süreçti ama hep yanımda oldu. Bilmiyorum burda onunla gerçekten iyiyim ama aile konusu çok çok çok ciddi boyutta sorunlu. Evliliğe dair pişmanlığımin yegane sebebi aile mevzusu
Belki de bu hususta terapi almalı eşiniz.

Kısaca bir ornekle anlatayım. En son kurban bayramında gittigimizde gorumceler ilk kendi kv ne ziyarete gittiler kurbanı orda kestikleri için. Ertesi gün kv ne geleceklerdi biz de il merkezine gezmeye gidecektik. Sabah kalkamadik öğlene kaldık. Eşim gitmeyecek miyiz dedi kv ablalarin geleceğini vurguladı. He bu arada kurban bayramı oncesi görümcem ve ailesi bizdeydi şehrimize gezmeye geldiler. Bayramda ilk kez gorusmeyecektik yani. Beraber gittik burdan onların şehrine. Eşim olsun onlar gelsin akşam kalacaklarmis burda nasılsa dedi ama kv de de sürat düştü yemek vs yapılacak ya. Biz de babaanne ziyaretine gidecektik ondan sonra gidelim dedi eşim. Ama kv o enerjiyi öyle bir verdi ki ben eşime gitmeyelim annen istemiyor xedim. Eşim sana gitme dedi mi demedi sen insanları yargiliyorsuna getirdi. Saf değilim o enerjiyi aldım mi hevesim kalmiyor
İşte gitmeyelim demeyeceksiniz. Aksine eşiniz istemese siz gidelim diye diretin. Mesele orda keyif almak değil artık. Kendi bildiğinizi yapmak.

Yahu eşin sana orda resmen bosver sana gitme diyen yok demiş. Sen onların surat asmasını çok büyütüyorsun böyle böyle daha çok üzersın kendjnı. Kendi hevesını böyle yok edersen daha çok üstüne gelirler. Biz karar verdık diyip net olun taviz vermeyın bı sekılde alısırlar yani.

İşte gitmeyelim demeyeceksiniz. Aksine eşiniz istemese siz gidelim diye diretin. Mesele orda keyif almak değil artık. Kendi bildiğinizi yapmak.
Haklısınız maalesef baskın karakterli değilim pasif kalıyorum ve kendi içimde kendimi bitiriyorum. Gitsek eşim bana kizmayacakti gitmeyelim de demedi. Kendi kendime gurur yapıp kv yi mutlu ettim o kadar

Off evet benim. Umarım kardeşiniz vardır size şöyle güzel fıldır fıldır bir gelin gelir 🤗🤗
Bir de insanları düşünme konusunda bayağı üst levelim kendimi övmek istemem ama. Gelinimiz kmlerce yol tepip gelecek onu en güzel şekilde evimde agirlarim. Annem gelir gerekirse yardıma bir yemeğe kahvaltıya alırım. Buzluk hazırlığı yapar önceden bir şekilde çocuk olsa da hallederim üç çocuğu doyuruyorum bir geline sofra kurabilirim?

Haklısınız maalesef baskın karakterli değilim pasif kalıyorum ve kendi içimde kendimi bitiriyorum. Gitsek eşim bana kizmayacakti gitmeyelim de demedi. Kendi kendime gurur yapıp kv yi mutlu ettim o kadar
Siz bireysel terapi alın. Ama iki gidip de ise yaramıyor demeyin. Bence biraz kişisel olarak farkındalığınızın artması iyi olabilir.

Siz bireysel terapi alın. Ama iki gidip de ise yaramıyor demeyin. Bence biraz kişisel olarak farkındalığınızın artması iyi olabilir.
Vajinismus sürecinde bireysel terapi aldım. Hastalığın sebeplerinden biri de evlilikle ilg yasadigim ailevi hayal kırıklıklarıydi zaten.

Kadın görümcesinin annesine gitmesinden rahatsız değil. Zaten yakın oturuyorken neden illa biz kalacağımız zaman gelip kalıyor yatacak yer sıkıntısı oluyor falan demiş bu ayrımı yapmak önemli.
Şimdi bayram olduğu için sizle aynı denk gelmesi normal. Ama başka zamanlarda benim de canım sıkılır bu duruma. Gitsin annesinde başka zaman kalsın niye illa üst üste kalmak zorunda olalım ki

Ortalama yükseltenlerdenim bende,bak bakalım doğru anlamışmıyım. Benim kızım benim evime kardeşinin geldiği zamanlarda gelip kalıyor ve gelin hanım bundan rahatsızlıklık duyuyor. Bişey derdimde burda olmaz şimdi. Hadi ordan derler adama diyeyim sen anla. Kesin yanlış anladım ama sen başka bişey anlatmak istedin bizim zekamız yetemedi.

X