Yatılı görümce sorunsalı

Ortalama yükseltenlerdenim bende,bak bakalım doğru anlamışmıyım. Benim kızım benim evime kardeşinin geldiği zamanlarda gelip kalıyor ve gelin hanım bundan rahatsızlıklık duyuyor. Bişey derdimde burda olmaz şimdi. Hadi ordan derler adama diyeyim sen anla. Kesin yanlış anladım ama sen başka bişey anlatmak istedin bizim zekamız yetemedi.
Gelsin bir iki gün kalsın görsün abisini. Gelin gidene kadar tıkış tepiş yatıp kalkıp çoluğunun çocuğunun pisliğini geline mi temizletmeli? Çok istiyorsa bir gün de kendi evinde misafir etsin minnoş abisini

Gelsin bir iki gün kalsın görsün abisini. Gelin gidene kadar tıkış tepiş yatıp kalkıp çoluğunun çocuğunun pisliğini geline mi temizletmeli? Çok istiyorsa bir gün de kendi evinde misafir etsin minnoş abisini
Kimse silah zoruyla çocuk bakımı yaptırmıyordur başkasına,istemeyen yapmasın. Üç çocukla misafir ağırlaması zor olacağı için annesi bizde olun diyordur belki,kızına kolaylık olsun diye. Üst üste yattıklarınıda sanmıyorum herkese bir oda illaki vardır yani. Salonda koyun koyuna mı yatıyorlarmış?
Not: Erkek kardeşim yok,görümce değilim ama anneme ne zaman gideceğime kimse karışamaz diyenlerdenim :)

Kimse silah zoruyla çocuk bakımı yaptırmıyordur başkasına,istemeyen yapmasın. Üç çocukla misafir ağırlaması zor olacağı için annesi bizde olun diyordur belki,kızına kolaylık olsun diye. Üst üste yattıklarınıda sanmıyorum herkese bir oda illaki vardır yani. Salonda koyun koyuna mı yatıyorlarmış?
Not: Erkek kardeşim yok,görümce değilim ama anneme ne zaman gideceğime kimse karışamaz diyenlerdenim :)
Surat asıp tavır alıyorlarmış kadın dışarı çıkmak istediğinde, dinlenmeye gidince seslenip iş yaptırıyorlarmış okumadınız mı? Tabi ki burda konu sahibi tavrını koymalı ama bu davranışlar doğru mu? Bir gün misafirlikten ne olacak ki zaten üst üste aynı evde günlerce kalabilen bir insan abisinden mi çekinecek çağırabilir evine. Benim erkek kardeşim var evli değil daha küçük ama böyle bişeyi asla yapmam. Tabi ki gider görürüm kardeşimi ama 5 gün kalmaya gelmişlerse 2. günü gider kalır ertesi gün dönerim vs. Annesine ne zaman gittiğine karışan mı var günler torbaya mı girmiş? Ayrıca görümcenin kocasıyla günlerce aynı evde kalmak zorunda mı rahatsız olurdum çok

Bu görümcelerin yatacak yeri yok ya... hepsini diri diri gömmeli (!)

Anamızın evinede gitmeyelim artık. Sizin gibisi evlerden ırak, geçimsizsiniz.

Bulunduğum şehirde hastaneler yetersiz olunca annemin yanına gittim son dönemler bir de hamileliğim riskliydi, sıkıntı vardı doktor yatacaksın dedi. Normalde bir maruzatım yoksa kendi işimi kendim görürüm ama o gelinimiz özellikle hastayım, annem yaşlı diye sürekli geldi. Doğum yaptım annemle ikisi baktı prenses gibi.

Sonraki yıllar gelinimizin çocuğu oldu, tedavi ile oldu, nasıl olsa çocuk olmaz diye korunmamışlar peşi sıra bir daha oldu. Depremde kabile halinde yaşadık kızın çocuklardan canı çıkıyordu ikiside Küçük bütün evi, bulaşığı vs. Ben yaptım elime yapışmadı.

Eğer gelinimiz, sizinle aynı kafada olsa yüzüne bakmazdım. Bana hizmet etmek zorunda değil lakin hastayımdır, çocuğum durmaz o müsaittir yapsa ne olacak? Veya tam tersi ben yapsam ne olacak?

Çok zoruna gidiyorsa yapma ama hem yüzüne gülüp, hem arkasından böyle yaparak iki yüzlü davranma!

Bak iyi bak! Görümceyim ben 😅 resmi silmişim gözükmüyor ama kuzuma (gelinimiz) kendi evimde bile olmayan çok güzel bir markadan onun sevdiği renklerde nevresim seti alıp gönderdim çünkü insanın sevdikleri söz konusu olunca daha iyisi onun olsun, mutlu olsun istiyor.

Gelin (el kızı) diye hor görmedim. İnsan dedim. Bana nasıl davranıyorsa ona göre değer verdim. Ben gurbetteyim anamı, babamı kardeşimden evvel ona emanet ettim. Canını yerim ben onun ❤️

Burda defalarca yazım. Gelindir, görümcedir diye yaftalanmasın. Nasıl bir insan buna bakılsın. Eğer sevmeseydim yüksek derece mesafe koyardım.

Mesela diğer gelini hiç sevmem. Sebeplerini burda yazmıştım. 38 yaşında hamile kaldım diye anası ile beraber gelip "38 yaşındasın senin çocuğun ya sakat doğar, ya doğunca ölür" dediler. Hem de tam doktordan gelmişim çocuk çok zayıf demiş yeterince stresliyken. Ve oğlum yanımdayken yaya geçidinde kaza geçirdi havaya uçup, 2 kolu kırıldı. Yüzü asfalta süründü saç derisini asfaltta aldım. Neyseki tedavi ile düzeldi. Bana geçmiş olsuna gelmedi suçumda. Oğlum ölümden dönmüş tam o dönemde ona bebeğin hayırlı olsuna gitmemişim. Bu sebeple Bana küstü. Şu an oldukça mesafeliyim ama baba evine geldiyse hoşgeldin derim ama, samimi olmam muhabbet etmem, niye geldin demem. Benden ırak, kardeşimle mutlu olsun.

Eklentiler

• 1000025102.jpg
    1000025102.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba herkese, iki yıldır evliyiz ve eşimin ailesi de kendi ailem de uzakta olduğu için sene bir kaç kez ziyaretlerine gidebiliyoruz. Biz gideceğimiz zaman görümcem eşi ve üç çocuğu bizden önce Kv lere gidiyor. Biz kaldığımız sürece de orada kalıyorlar. Kendi evleri 30 km lik bir ilcede arabaları da var git gel yapmaları yarim saat. Ben buna kafayı taktım ve aşırı rahatsız oluyorum. Biz evlenmeden önce gorumcenin eşi kv de kalmayı tercih etmezmis kendi annesinin evi de kv lerin ilçesinde zaten. Eşim bu durumun farkında bile değil, bayramda eş ailesine gideceğiz annemi de alır yakın şehirlerden birine iftara gideriz, şuraya gider gezeriz gibi planlar yapıyor. Ama.muhtemelen gorumcemler bizden önce kv lere gideceği için oturacağız oturduğumuz yerde. Üç çocukları olduğu için onlarla pek gezmiyoruz onlar var diye de bir yere gitmiyoruz. Detaylara girmek istemiyorum ama dümdüz hiç bi şey olmasa da biz kaldığımız sürece orada kalmalarindan rahatsız oluyorum. Anneme anlatınca kardeşler birbirine bağlı vs diyor ama kendileri gelmese biz zaten onlara da ziyarete gideriz. Eşim yegenlerini çok seviyor bu konuyu açsam çocukları istemiyorsun vs ailemi sevmiyorsun diyeceği için açamıyorum. Kendimde anormallik mi var akraba vs çok sevmem maalesef kendi ailem de çok kalabalık değil, kalabalıktan da hoşlanmam. Benimle mi ilgili yoksa başkası da olsa rahatsızlık duyar mı merak ediyorum.. not: Linclenmeden önce şunu belirteyim beş gün kalacaksak onlar da beş gün orada. Farklı bir şehirden gelmiyorlar zaten yarım saatlik mesafe. Gelsinler de gece yatacak yer sorunu olsa dahi kalmaları tuhaf geliyor. Eniştenin annesinin evi var oraya gidebilir gidemez mi 🥲 ve bir daha not Büyük sinavlardaki Türkçe not ortalamasının sebebi olan cannim kadin arkadaşlarım siz kendinizi yormayın ❤️ Okuduğumuzu anlayalım. Bayramda karşılaşmak değil mesele tüm tatillerde tatil boyunca beraber kalmak.
Ailece bir arada olmak hoşlarına gidiyordur ne var ki bunda.
Misafir misafiri istemezmiş ev sahibi hiç birini gibi bir durum olmuş bu.
Siz yine planlamanızı yapın, gezin, katılırlarsa onlarda katılır, katılmazlarsa kendileri bilir. 3 çocuk onların sizin değil ki neden kısıtlıyorsunuz kendinizi.
Brnce bakış açınızı değiştirin, kendi ailenizde (geniş ailede) görmediğiniz için tuhaf geliyor size ama ben tuhaflık göremedim çok fazla.

Sizde cikin gezin onlara bagli degilsiniz surekli cay doldurmak hizmet etmek zorunda degilsiniz yoruldunuzmu gidin yatin asker gibi davranmayin gorumce annesine gelmesin diyeceginize kendi davranislarinizi duzeltin esinizlede konusun tatil boyunca evde oturmam cikip gezecegiz yoksa birdaha uzun kalmam diyin aklinizi kullanin biraz

Bu görümcelerin yatacak yeri yok ya... hepsini diri diri gömmeli (!)

Anamızın evinede gitmeyelim artık. Sizin gibisi evlerden ırak, geçimsizsiniz.

Bulunduğum şehirde hastaneler yetersiz olunca annemin yanına gittim son dönemler bir de hamileliğim riskliydi, sıkıntı vardı doktor yatacaksın dedi. Normalde bir maruzatım yoksa kendi işimi kendim görürüm ama o gelinimiz özellikle hastayım, annem yaşlı diye sürekli geldi. Doğum yaptım annemle ikisi baktı prenses gibi.

Sonraki yıllar gelinimizin çocuğu oldu, tedavi ile oldu, nasıl olsa çocuk olmaz diye korunmamışlar peşi sıra bir daha oldu. Depremde kabile halinde yaşadık kızın çocuklardan canı çıkıyordu ikiside Küçük bütün evi, bulaşığı vs. Ben yaptım elime yapışmadı.

Eğer gelinimiz, sizinle aynı kafada olsa yüzüne bakmazdım. Bana hizmet etmek zorunda değil lakin hastayımdır, çocuğum durmaz o müsaittir yapsa ne olacak? Veya tam tersi ben yapsam ne olacak?

Çok zoruna gidiyorsa yapma ama hem yüzüne gülüp, hem arkasından böyle yaparak iki yüzlü davranma!
Keşke bütün erkek aileleri sizin kadar güzel insanlar olsa ama herkes aynı değil maalesef. Kimse durup dururken kötü olmak sıkıntı yaşamak istemez. Siz birbirinize kardeş olmuşsunuz ama birbirini kalleş olarak gören çok var. Evlendik diye sırtımıza kamçı vurmaya çalışıyorlar keşke sizin gibi olsaydı benim eşimin ailesi de.

bence konu sahibinin derdi görümcenin annesinin evine gelmesine karışmak değil, harala gürele gittiğinden bir şey anlamadan tatili geçirmek.

şöyle anlatayım; 3 çocuğum var, erkek kardeşimin de 2 çocuğu, inanın anneme gittiğimizde hiç bir şey anlamıyoruz, çocukların gürültüsü iş güç vs. oysa hepimiz birbirimizi özlüyoruz, bi kahve içip sohbet edelim istiyoruz ama çocuklardan pek mümkün olmuyor. kendi anneme de diyorum kendi de haklısın diyor, anne bizi tek onları tek çağır, zaten hep birlikte olduğumuz zamanlar da çok oluyor, en azından arada bir de tek tek vakit geçirip sohbet edebilelim.

bunun yılda 1-2 olduğunu düşünürsek bence düşüncenizde haksız değilsiniz, kv/kp sakin bi gün, sonra görümceye gidip orada vakit geçirme, sonrasında hep birlikte olma gibi olsa bu kadar rahatsızlık hissetmezsiniz sanki.

arkadaşların verdiği tavsiyeyi vereceğim bende, yapmayın, görümceniz kalkıp yapmalı, eşinize de söyleyin, gün içinde hep onlara bağımlı olmayalım, bizde bi hava alıp bi dışarda yemek yiyelim diyin.

İnsan, akraba, kalabalık, misafir sevmeyen ben için bile normal geldi bu durum. Yarım saat mesafe git gel için uzak bir yol değil ama görümce abisini zor görüyormuş. Geldiğinde de ailecek vakit geçirmek istemesi çok normal. Beraber yatıp kalkıp, aynı evde sabaha kadar oturmak başka, başka bir eve git gel yapmak başka. Senede 10 gün katlanılır bir durum yani.

Ortalama yükseltenlerdenim bende,bak bakalım doğru anlamışmıyım. Benim kızım benim evime kardeşinin geldiği zamanlarda gelip kalıyor ve gelin hanım bundan rahatsızlıklık duyuyor. Bişey derdimde burda olmaz şimdi. Hadi ordan derler adama diyeyim sen anla. Kesin yanlış anladım ama sen başka bişey anlatmak istedin bizim zekamız yetemedi.
Sizin kızınız olarak empati kurabilirsiniz bravo, şimdi sıra sizin gorumceniz olarak empati kurmada.

Üç çocukla misafir agirlayamiyorsaniz üç cocukla annenin iş yapmadigi eve gelin yokken gidebilirsiniz :) Gelip kalması da değil biz orda olduğumuz sürece kalması rahatsız ediyor. Ne kadar misafir düşmanı var onu da görmüş oldum üç cocukla misafir ağırlamak zordur diyenler sayesinde :) Bir kahvaltı hazırlamaya aciz bir topluma donduk bahaneler bitmiyor ama kendimize gelince koşarak her yere gidebililiriz

Konu sahıbı haklısın. Burda lafı anlamak istediği yerden anlayan ınsanlar cok var. Konu gorumcenın annesine gıtmesı degıl. Bunu anlamamakta dıretıyorlar.

Evı yakın olan ınsan gece gıder evıne. Maksat iş yaptırmak. Bahaneyle tatıl yapmak.
Gorumce kısmının cogu bu skeılde kolanı gıbı yasamayı seviyor.
Gecen bayram hamuleyken bana da geldıler kocalı coluk cocuklu ozledık dıye 3 gorumce bırden. Noldu yıyıp ıcıp kactılar. Bırde sen hamilesin gezemezsın evde cocuklarınla anamızla otur kardes bızı gezdirsin dıye akıl verdıler. Allhtan esım planlarını bozdu tamam tamam dıyıp gezılecegı zaman bızım işimiz var aılecek gezmeye gıdıyoruz kendınız gıdın deyıpte tavrını koydu.
Demem o ki sever cogu aıle boyle işlerı. Maksat ozlemek degıl tatıl yapmak

Ay yengem şöyle bir durumdan rahatsız olduğunu dile getirse dağdan geldin bağdakini mi kovuyorsun derdim.
Dile getirmez de içten içe sinir olur belki de benim gibi:) Sen dağdan gelmedin de enişte de el gidip evinde kalabilir. Tesetturumle zorunda mıyım beş dün kalacaksam beş gün onlara maruz kalmaya hizmet etmeye kendimi bağlamaya

Üç çocukla misafir agirlayamiyorsaniz üç cocukla annenin iş yapmadigi eve gelin yokken gidebilirsiniz :) Gelip kalması da değil biz orda olduğumuz sürece kalması rahatsız ediyor. Ne kadar misafir düşmanı var onu da görmüş oldum üç cocukla misafir ağırlamak zordur diyenler sayesinde :) Bir kahvaltı hazırlamaya aciz bir topluma donduk bahaneler bitmiyor ama kendimize gelince koşarak her yere gidebililiriz
3 cocukla da tek cocukla da 4 cocukla da mısafır agırlarım gocunmam. Anam da olsa evınde kalmaktansa kendı evime cagırıırım. Asıl cocukla ev gıbısı yok. Yatak duzeni uyku duzeni hepsı problem.
Gocebe gıbı cocuklarla gezceme oturur adabımla mısafır agırlarım

Konu sahibinin öyle bir seçeneği yok. Birçok seçeneği yok. Kocişi kızar yoksa.
Umarım eşiniz de benimki gibi aile konusunda bir günlüğüne deli danaya döner de bir gün de olsa maruz kalırsınız 😂 Beddua değil bir guncuk bakin 😂

Konu sahıbı haklısın. Burda lafı anlamak istediği yerden anlayan ınsanlar cok var. Konu gorumcenın annesine gıtmesı degıl. Bunu anlamamakta dıretıyorlar.

Evı yakın olan ınsan gece gıder evıne. Maksat iş yaptırmak. Bahaneyle tatıl yapmak.
Gorumce kısmının cogu bu skeılde kolanı gıbı yasamayı seviyor.
Gecen bayram hamuleyken bana da geldıler kocalı coluk cocuklu ozledık dıye 3 gorumce bırden. Noldu yıyıp ıcıp kactılar. Bırde sen hamilesin gezemezsın evde cocuklarınla anamızla otur kardes bızı gezdirsin dıye akıl verdıler. Allhtan esım planlarını bozdu tamam tamam dıyıp gezılecegı zaman bızım işimiz var aılecek gezmeye gıdıyoruz kendınız gıdın deyıpte tavrını koydu.
Demem o ki sever cogu aıle boyle işlerı. Maksat ozlemek degıl tatıl yapmak
Öyle olmasa normal zamanda da gider kalır diye düşünüyorum ev hanımı görümcem, heh bir de diğer abi gelince genelde habersiz gelip sürpriz diyor :) Gidip gorumcede bı yemek yiyip veya çay içip geri kv evine geliyorlar. İki kere böyle sürpriz yaptıklarını duydum neden acaba :)

X