- 11 Aralık 2018
- 39.652
- 245.699
-
- Konu Sahibi Makyajpamugu
Bir önceki mesajda birilerine ahlak bekçisi deyip bir sonraki mesajda cinsiyetçiliğin dibine vurmakAdam bana haklı geldi . Aynı şekilde bende sevgilime söylemiştim. Terleyen biriyle sevisemem ve üslubumda galiba erkek arkadaşınız gibi sert oldu.Sonrdan pişman olduğun keşke daha nazik söyleseydim diye .Ağda konusu eğer sevgilin jilette rahatsız oluyorsa mecbur ağda yapman lazım
Ama bu doğal bir süreç değil . Temiz olmanın doğumla bir alakası yok . Tüylerden bahsedersek ağda için belli bir uzunluğa gelmesi gerekiyor.Tuylerden rahatsız oluyorsa agdayi beklerAçıkçası yorumunuza haklisiniz ben bu şekilde takılacagini dusunmemistim daha önceki birlikteliklerimde böyle birşeyle karşılaşmadım . Evet yanlış ama bana soylemeseydi ben bu şekilde devam da edicektim ve onu anlamaya da çalışıyorum. Söyle birşeyde var yalnız bu koca bı ömür bunlara takılan insan ileride yaslanmam kilo almam doğum gibi süreçlerde ona güvenimi ve inancımı yikti
Niye mecbur ve lazim? Ay kadin olarak şu kadar degeriniz yok mu? Niye vücudunuzun bütünüyle bir erkege zevk vermesi icin tasarlanmis ve degistirilmis olmasi gerektigini düşünüyorsunuz? Biraz saygi duyun kendinize ve bedeninize.Adam bana haklı geldi . Aynı şekilde bende sevgilime söylemiştim. Terleyen biriyle sevisemem ve üslubumda galiba erkek arkadaşınız gibi sert oldu.Sonrdan pişman olduğun keşke daha nazik söyleseydim diye .Ağda konusu eğer sevgilin jilette rahatsız oluyorsa mecbur ağda yapman lazım
Neresi cinsiyetçi acaba ? Ağda konusu mu karşı taraf rahatsız oluyorsa yapicak tek şey ya ağda yapmak ya da karşı tarafla ilişki bitirmek .Bir önceki mesajda birilerine ahlak bekçisi deyip bir sonraki mesajda cinsiyetçiliğin dibine vurmak
Cunku karşı taraf rahatsız oluyor . Karşı taraf sizin düşmanınız değil partneriniz .Ben bir şeyden rahatsız olup dile getirseydim karşı tarafın bunu yapmasını beklerdim.Niye mecbur ve lazim? Ay kadin olarak şu kadar degeriniz yok mu? Niye vücudunuzun bütünüyle bir erkege zevk vermesi icin tasarlanmis ve degistirilmis olmasi gerektigini düşünüyorsunuz? Biraz saygi duyun kendinize ve bedeninize.
Hangimiz erkek partnerimizden agda yapmasini talep ediyoruz? Hicbirimiz. Bizden nasil talep ediliyor bu? Biz niye kuzu gibi onaylamak zorunda oluyoruz?Cunku karşı taraf rahatsız oluyor . Karşı taraf sizin düşmanınız değil partneriniz .Ben bir şeyden rahatsız olup dile getirseydim karşı tarafın bunu yapmasını beklerdim.
Bir kadın bir erkek için hiç bir şey yapmaya mecbur değildir. Konu sahibi partnerinin tüylerini jiletle almasından rahatsız olup ağda yap dese er kişi “buna mecburum gidip hemen ağdaya başlayıp partnerimi mutlu edeyim ki benimle sevişsin” der miydi sizce?Neresi cinsiyetçi acaba ? Ağda konusu mu karşı taraf rahatsız oluyorsa yapicak tek şey ya ağda yapmak ya da karşı tarafla ilişki bitirmek .
Erkek penisi zaten kılsız .kıllı olan bolgeylede bir işimiz yok ama vajina oral yapıldığında ya da penis vajina surtugunde jilet alınan kıllar batıyor.Kadinlar ağda lazer yapmak zorunda demiyorum .Parnerin bundan rahatsız olup seninle ilişkiye girmek istemiyorsa yapılacak iki şey var .Partneri sen ayrilsin ya da ağda yaptırsın.Bir kadın bir erkek için hiç bir şey yapmaya mecbur değildir. Konu sahibi partnerinin tüylerini jiletle almasından rahatsız olup ağda yap dese er kişi “buna mecburum gidip hemen ağdaya başlayıp partnerimi mutlu edeyim ki benimle sevişsin” der miydi sizce?
Mecbur diyen sizdiniz o mesajınızda. Şimdi zorunda demiyorum diyorsunuz.Erkek penisi zaten kılsız .kıllı olan bolgeylede bir işimiz yok ama vajina oral yapıldığında ya da penis vajina surtugunde jilet alınan kıllar batıyor.Kadinlar ağda lazer yapmak zorunda demiyorum .Parnerin bundan rahatsız olup seninle ilişkiye girmek istemiyorsa yapılacak iki şey var .Partneri sen ayrilsin ya da ağda yaptırsın.
Bende sakallarını kes diyorum, o saylmaz miHangimiz erkek partnerimizden agda yapmasini talep ediyoruz? Hicbirimiz. Bizden nasil talep ediliyor bu? Biz niye kuzu gibi onaylamak zorunda oluyoruz?
Sen anlamamak için diretiyorsun.Ben ne yapabilirim.Tekrar anlatıyorum sana aptala anlatır gibi .Herkes tuyunu istediği gibi almakta özgür . Yukarıdaki konu sahibi sevgilinizin bundan rahatsız olduğunu söylemiş eğer sevgiliyse birlikte olmak istiyorsa ağda yapması lazım .Ağda yapmak istemiyorsa sevgilisine bunu dile getirsin .Orta yolu bulamıyorlarsa ayrilsinlar.Mecbur diyen sizdiniz o mesajınızda. Şimdi zorunda demiyorum diyorsunuz.
Mecburiyet = zorunlul
Ayrılın o zaman kardeşim . Jiletten rahatsız olmayan adamlar bulun kendinizeHangimiz erkek partnerimizden agda yapmasini talep ediyoruz? Hicbirimiz. Bizden nasil talep ediliyor bu? Biz niye kuzu gibi onaylamak zorunda oluyoruz?
Hakaret etmeden kendinizi ifade edebildiğiniz zaman tekrar yazın. Bu şekilde diyalog sürdüremem.Sen anlamamak için diretiyorsun.Ben ne yapabilirim.Tekrar anlatıyorum sana aptala anlatır gibi .Herkes tuyunu istediği gibi almakta özgür . Yukarıdaki konu sahibi sevgilinizin bundan rahatsız olduğunu söylemiş eğer sevgiliyse birlikte olmak istiyorsa ağda yapması lazım .Ağda yapmak istemiyorsa sevgilisine bunu dile getirsin .Orta yolu bulamıyorlarsa ayrilsinlar.
Ayrılın o zaman kardeşim . Jiletten rahatsız olmayan adamlar bulun kendinize
Ay lütfen benimle diyalog kurma .Çok mutlu oldum Bilseydim önceden hakaret ederdimHakaret etmeden kendinizi ifade edebildiğiniz zaman tekrar yazın. Bu şekilde diyalog sürdüremem.
Malesef var. Umarim bu tavrına devam etmiyordur bahsettigim kadin. Gelinlikten de aşırı derecede irrite oluyorum sizin gibi.Yok artık 10 yaşlarındaki çocuklara Bile bunları yapanlar var mı? Gerçi küçük çocuklara düğünlerde gelinlik giydiren bir kültürden ne beklenir ki!?
Hayir yok sadece agdayi yapinca 1 ay rahat ediyorsun batik matik olmuyor iste..banada kimse anlatmadi ya da agda kullanmayi ogretmedi.. annem hala agdadan korkar mesela ama ben yillarca agda yaptim kendim.. hemde cok kucuk yaslarda ozel yerlere ve bacaklarima yapardim..sonra hamilelikte jilette kullandm bacaklarima ve ozel bolgeme pisman degilim..son aylarda zor oluyodu artik agda yapmak koca gobekle.. o an oyle gerekiyodu yani.. sonradan lazer yaptirdim kurtuldum sukur..Ya ben bu yorumda 11 yaşında kıza üzüldüm. Kendi küçüklüğüm geldi aklıma. Her ağda zamanı korkardım. Annem jilet kullanmamı istemezdi. Sonra jiletle tanıştım da kurtuldum.
Ben mi bilmiyorum bu gerekli bir şey mi neden böyle bir şeyi şart koşuyorsunuz?
Bana hiç doğru gelmiyor. Ağdanın da çok kötü yönü var. Batık, kıl dönmesi gibi.
(Hayır jilet büyüme döneminde kötü bir şey olsa yabancılar ne yapıyor? Demek ki kullanan var, sorun da olmamış.)
Kendi rahatsız olmayacaksa jiletten kullanabilmesi lazım. Çok ataerkil bir düzen bu. Belki de sırf 10-20 sene sonra kocası sefa sürsün diye alışmak için bu yaşında acı çekiyor. Sonra isterse zaten ağda tercih edebilir.
Bilmediğim bir nedeni var mı ağdanın bu kadar dayatılmasında cidden bilmediğim için soruyorum. Bunu yapmalılar yoksa. ..... olur gibi?
Benzetmeniz cok yanlis benceYok artık 10 yaşlarındaki çocuklara Bile bunları yapanlar var mı? Gerçi küçük çocuklara düğünlerde gelinlik giydiren bir kültürden ne beklenir ki!?
Yani eşim ve ben bazen ter koksakta aniden yükselince oluyor bi anda sevişirken buluyoruz kendimizi kişisel hijyene dikkat eden insanlarız ama bazen insanlık hali ter kokaniliyor insan sevdiğim adam sürekli pis gezen biri değil sonuçta niye iğrenç gelsin ki onun ter kokusuYa bunu bir çok kişi söylemiş de ter kokusu son derece rahatsız edici ve iğrenç bir durum. Normal bir erkek ya da kadın ter kokan bir insanla sevişmek istemez. İğrenç şekilde ter koktuğu halde sevişmek istiyorsa abazandır, açlıktan gözü dönmüştür.
Omen Tanrem.Ben de agdaya karsi degilim. Jilete de karsi degilim. Pandemi oncesi agdaya gidiyordum. Cinsel hayatim yokken de gidiyordum. Sirf kendim icin, kendi rahatim için.
Bir tanıdığımın annesi, kızının eve gelen arkadaslarina (yaşlari 10 11) tuylerinizi nasil alirsiniz diye soruyor, jilet diyen olursa "aaa jilet vurulur mu koca kaçar" diyordu.
O yastaki çocuğun aklina kocayı sokan, agda yapip sözümona kocasını elinde tutmaya calisan kadin defalarca aldatıldı.
Umarim agdanın "kocayı elde tutucu" bir misyonu olmadığını anlamistir.