Yatakta arzulanmama

Benzetmeniz cok yanlis bence kucukken bayilirdim gelinlige.. dukkandaki herif zorla baska elbise kakalamaya calismisti elinde gelinlik olmadigi icin ama ben genede aldirmistim biri beyaz biri pembe ne guzel gunlerdi
Ekşide bunun için çok güzel bir entry var okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca abiye ile gelinlik farklı şeyler. Çocuğu çocuk olduğu bilinci ile yetiştirmek gerektiğini ve çocuğa uygun çocuk kıyafeyi giydirmek gerektiğini düşünüyorum. Gerçi herkesin kendi çocuğu kendi bilir Ekliyorum entryi:
Küçücük çocukları, manipülasyona en uygun oldukları dönemde çok yanlış kodlamaktır. çocuk gelin rezaletine bir son verilse dahi, en genç yaşlarında gelin olmak isteyen çocukların ailelerinde mutlaka böyle bir geçmiş olduğunu düşünüyorum. benim gördüğüm örnek genelde düğünlere kız çocuklarını götürürken onlara minyatür gelinlikler giydirmekti. yaşım 5-6 iken, henüz bu tür şeylerin psikolojisinden ve etkisinden hiç haberim yokken özenmiştim bunlara. çocuk aklı işte, başka çocukta görünce, hoşuna da gitmişse istiyorsun. çok iyi hatırlıyorum; bir gün böyle bir kız çocuğu görüp, babama "babaa ben gelinlik istiyorum." demiştim. babamın cevabı ise çok net ve kesindi: "kız çocuklar gelinlik giymezler. büyüdüklerinde, evlenmek istediklerinde giyerler." büyük hayal kırıklığına uğramıştım. normalde her istediğim alınırdı ama bu sefer ne kadar ısrar edersem edeyim, bizimkilere tamam dedirtememiştim. "şimdi ben gelinlik giymek için 15 sene bekleyecek miyim?" diye düşünmüştüm. ahahahahha salaklığa bak. tabii aradan yıllar geçti, 28 yılı geride bıraktım ve gelinlik giyme isteğim yalnızca o günle sınırlı kaldı. hâlâ daha "gelin olayım, gelinlik giyeyim" gibi bir isteğim yok. evliliği, benim dünyaya gelme amacım olarak göstermedikleri için ebeveynlerime ne kadar teşekkür etsem azdır.

kız çocukları, yetenekli oldukları ya da istedikleri alanda yetiştirilmeli. hiçbirine bu dünyaya evlenmek ya da çocuk doğurmak amacıyla geldikleri gibi bir saçmalık aşılanmamalı. şüphesiz, sevdiğiniz insanla evlenmek, onunla çocuklar dünyaya getirmek güzel bir şeydir ama bu hayatın amacı ya da birincil önceliği değildir. bu yüzden daha küçücükken kız çocuklarına "sen gelin olacaksın, sana çeyiz yapıyorum ben, yarın bir gün anne olunca anlarsın, sen kız çocuğusun yemek yapmayı şimdiden öğrenmen lazım" gibi zehirler aşılanmamalı. sonra her biri ya koca avcısına, ya zengin koca avcısına ya da ilk gördükleri erkeğe aşık olup, sonra hayatları boyunca pişman olacakları bir evlilik yapan harcanmış hayatlara dönüşürler. toplumda kadın, yerini hâlâ bulamamışsa, hâlâ daha ondan birinin namuslu karısı olması, çocuklarını doğurması, yemek yapıp, çamaşır yıkaması isteniyorsa hep bu yanlış dizilen kodlamalardan kaynaklanıyor. insanlar hayata bir amaçla gelmeli. bir amaçları yoksa bunu edinmeliler. doğanın kanunu gelin olmak değildir. hayal ettiğin hayata ne kadar yaklaşmışsan, o zaman hayatını en güzel şekilde yaşamışsın demektir. güzel hayaller ise hiçbir zaman evliliği birincil hedef yerine koyarak oluşturulamaz. ne bileyim evlenmeden önce dünyayı gezdiniz mi hiç? hobilerinize yeterince zaman ayırıp bir konuda uzmanlaştınız mı? kimseye bağımlı olmadan bavulunuzu toplayıp istediğiniz yere gitme özgürlüğünüz oldu mu hiç? işte tüm bu güzel şeyler ve hayaller, o küçücük gelinliği o küçücük masum bedenlere giydirmekle yok edilebilir. kız çocuklarının hayal dünyası geniş, yaratıcılık kat sayısı yüksektir. bırakın kendileri gibi olsunlar ve dünya daha güzel bir yer olsun.

Annem de jilete karşı idi, ille çat diye koparılacak yoz bir ot gibi. Yoksa duygularımız olmazmış, hep öküz olurmuşuz. Acı eşiğim düşük, ama ruhsal olarak öküzüm nasıl olacak? Evlenince jilete bi vurdum. Duyunca siniri bozuldu, ziyan oldu emekleri, 18 yaşına kadar yatırıp yoluyordu kcmcmcmfmf

Çünkü ter kokusu sevmekten bağımsız iğrenç bişeydir bence.

Ayrılmayı göze alamamak ne demek?
Yani ne olacak ayrılırsanız da göze alamıyorsunuz? Bu kadar yoklukta mısınız da böyle bir hödükle ayrılmayı göze alamayıp evliliğe adım atıyorsunuz?

Yorumları okumayı bitiremedim ama ağda yaptığında beni de unutma (koltuk altına ağda yapıyoruz iki yıldır) diyen, bedenindeki tuz beni rahatsız ediyor dediğim için yatmadan mutlaka duş alan kocamı sırtımda taşımak istedim okuduklarımdan sonra.

Konu sahibi, kadınlar pasaklı olmaz buna inanıyorum. Hele sevgilisi ya da kocası varsa jilet kullananların da iki günde bir temizlendiğine eminim. Karşınızdaki şahıs kendi pisliğini görmeden size bahane buluyorsa bu adam iflah olmaz. Nişana bir ay kalmışsa geç değildir, boşanmaktan kat kat iyidir.

Ekşide bunun için çok güzel bir entry var okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca abiye ile gelinlik farklı şeyler. Çocuğu çocuk olduğu bilinci ile yetiştirmek gerektiğini ve çocuğa uygun çocuk kıyafeyi giydirmek gerektiğini düşünüyorum. Gerçi herkesin kendi çocuğu kendi bilir Ekliyorum entryi:
ben biraz artik cogu seyin abartildigini dusunuyorum yani abiye gelinlik herneyse gayette gelinlik gibiydi benimkiler ama asla ailem kendiliginden almamisti.. baslarinin etini yemistim..dunya turu yapmadim
Ama bunu herkes ister mi? Ya da istemek
Zorunda mi mesela? Hayalin dunya turuysa sen cikabilirsin… herkesin hayallerinin bu yukarda anlattiklarinzdan ibaret olduunu nerden cikariyorsunuz?.ben 28 yasinda evlendim..bir cok kisiye gore guzel bir gencligim ogrenciligim cocuklugum olmustur bence..illa sirca kosklerde gecmeside gerekmiyor guzel demek icin.. dedim ya bazi seyleri hakket abartiyorsunuz

Ne güzel sizin anneniz size seçim sunmuş işte. Ağda sevmiyormuş size kesin yapma dememiş. Gitmiş yapmışsınız istediğiniz için.

Ama jilette çoğu kız bu seçimi yapamıyor.

Koronayken ağda yapacak kadar kıl tüt takıntınız varsa neden lazer denemediniz?

Ne güzel sizin anneniz size seçim sunmuş işte. Ağda sevmiyormuş size kesin yapma dememiş. Gitmiş yapmışsınız istediğiniz için.

Ama jilette çoğu kız bu seçimi yapamıyor.
Nasil yani? Yani bu bir temizlik yontemi..jilette kullandim iste gebelikte agdada genc kizligimda tuy dokucu kremde kullandim.. kendim
Icin en uygununu bulmustum.. o da agdadan geciyordu..artik birsuru kalici yontem var.. oyle olmasa bile dunyanin sonu degil jilet kullanmak..

Bu üyenin haklı olduğu noktalar da var.
Öncelikle kimse hiçbir şeye mecbur değil ortak yolu bulmanız gerekiyor.

Ama eğer partneriniz bir şey rica ediyor ve bu onun libidosunu etkiliyorsa (yani dolaylı yoldan cinselliğini etkiliyorsa) siz de duruma göre istediğini yapabilir misiniz bakarsınız.

Yapamıyorsanız karşıdaki tolere edebilir mi kendi kendine ona bakar. (ki jiletle iyi alınırsa ağdadan farkı yok edilebilir ve bunu isterken bir yüzün olmalı sen karşıdakinin isteklerini yerine getiriyor musun? Konudaki adam cidden 0 hijyen)

Ha ben tolere edemiyorum der. Siz de ben de yapamam derseniz. Ayrılabilirsiniz bence de

Zaten sizin yaptığınız en doğrusu kendi kılınızı nasıl almak istediğinize kendiniz karar vermişsiniz.

10 yaşında kıza annesi genelde sormaz hangi yöntemi istersin diye direkt basar ağdayı. Ben o yaştaki seçim yaparken annem ne der diye korkan kızlara üzülüyorum

Zaten kiz korkudan bi hal olursa yani o temizligin ne anlami var ya ben kizima kiyamam gibi geliyor.. buarada bu zamana kdrda esimden hic duymadim soyle alsaydin dedigini…temizmiyim ona bakarim ben.. gerisi onlari ilgilendrmez bence

Zaten kiz korkudan bi hal olursa yani o temizligin ne anlami var ya ben kizima kiyamam gibi geliyor.. buarada bu zamana kdrda esimden hic duymadim soyle alsaydin dedigini…temizmiyim ona bakarim ben.. gerisi onlari ilgilendrmez bence
Ya çok rahatsız oluyorsa rica edebilir, duruma bakılır ama genelde konu sahibinin sevgilisi gibi şımarıklık bununkiler. Yok şöyle yap yok buran şöyle şuran böyle. Hiç katlanılmaz.

Kimisi var ağda acısına bayılıyor. Seven de var yani. Bırakalım belki mazoşittir yavrucaklar ağda tutkunu çıkarlar.

Yıldırmayın diğerlerini de hiç temizlemiyecekler o olacak en sonunda

Hic yapmayanda var evet.. bana dogru gelmiyor hijyenik hic gelmiyor oylesi..

temiz
Olduktan sonra karsidakine laf dusmez bence..rica eder o baska ama konudaki erkek libidosuz kendine bakmayan biri.. ona ragmen karsidakine 40 tane kusur bulan..

Kılları sertleştirip çoğalttığına dair bir inanış var bizim memlekette, tek dertleri bu.
15 yıldır ağda yapıyorum yaş 38, ağdaya başladığımda bir kökten üç tane çıkan adam sakalı kadar sert tüylere sahiptim,zaman içinde yayıldıkları alanı söylesem korkarsınız. Şu an seyrek ve inceler, sayı olarak da %70 azaldıklarını garanti ederim. Maalesef her bünye aynı değil. O bahsettiğiniz tek bıçaklı jileti kullanıp hala incecik ve seyrek tüyleri olan insanlar da var evet ama benim gibi olanlar da var. Ve emin olun hele adet döneminde hijyen sağlamak gerçekten çok zor oluyor (o dönemde de jilet kullan diyebilirsiniz ama dini olarak adet döneminde tüylere müdahale etmek uygun görülmüyor ve bunu bu şekilde uygulayan çok insan var). Annem jilet öğretmişti, ben kendi rızamla ve erkekleri düşünmeden ağdaya geçtim, kesinlikle büyük rahatlık olduğuna inanıyorum.

Amacım eleştirmek değil ama tek yönden de bakmamak lazım. Jilet kullananları asla yadırgamam kişisel tercih, ama bu kısmı da ben söyleyeyim istedim.

Belli dönem ağda belli dönem jilet kullanmak mantıklı ama sadece jilet herkes için mükemmel yol değil. Kendi adıma jilettennağdaya geçmiş biri olarak kızıma ağda öğretmeyi planlıyorum, hatta oğlumun koktuk altına da aynı şeyi yapmak var aklımda. Çok uzun zaman temiz ve rahat olmak için vazgeçilmez bence.

Konu ağda jilet tartışmasına dönmüş gibi olmuş isteyen makasla kısaltır, isteyen lazere gider, bu çok geniş bir yelpaze, esas olan temiz olmak. Erkekler için olduğunu çok da düşünmüyorum, onlar rahatsız olacak diye temizlenme şeklimi değiştirmem, ben de sakaldan hiç hoşlanmam, adam "tamam hayatım ben de yüzüme ağda yapayım"der mi, hayatta demez. O zaman her salataya maydonoz olmayacaklar.

Hep senin mesajlara denk geldi cevaplarım ama kusura bakma artık. Burun zamanla belli kokulara duyarsızlaşan bir organ, sürekli birlikte olduğunuz kişinin ter kokusunu gerçekten pis denecek kadar değilse çoğunlukla duymazsınız. Bence konu sahibinin sevgilisi sadece suçlamak için bu cümleyi kurmuş. Kadın dediğin en fazla bir gün arayla banyo yapmak zorundadır çoğu zaman çünkü her şeyden önce saçlar yağlanır. Yağlı kafayla dolaşacak çok kadın olduğunu da sanmıyorum. Kaldı ki çoğumuz evde bile vücut spreyi kullanmadan dolaşmaz olduk

Yok artık 10 yaşlarındaki çocuklara Bile bunları yapanlar var mı? Gerçi küçük çocuklara düğünlerde gelinlik giydiren bir kültürden ne beklenir ki!?
Ya bazen çocuklar kendi giymek istiyor. Ben gelinliğin eteğine bayılırdım, annemlere ısrar ede ede gelinlik aldırmıştım; evlilik de umrumda değildi, sadece gelinlerin elbisesini ve yapılı saçını seviyordum.

Ama bu doğal bir süreç değil . Temiz olmanın doğumla bir alakası yok . Tüylerden bahsedersek ağda için belli bir uzunluğa gelmesi gerekiyor.Tuylerden rahatsız oluyorsa agdayi bekler
Ağda için beklemek şart değil, eve bir epilatör alırsınız, çıkanı toplarsınız. Adet döneminizden sonra da (ki o dönemde ne hikmetse deli gibi uzuyorlar) ağdanızı yapar pırıl pırıl devam edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…