- 23 Şubat 2021
- 1.715
- 4.717
-
- Konu Sahibi Makyajpamugu
Ekşide bunun için çok güzel bir entry var okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca abiye ile gelinlik farklı şeyler. Çocuğu çocuk olduğu bilinci ile yetiştirmek gerektiğini ve çocuğa uygun çocuk kıyafeyi giydirmek gerektiğini düşünüyorum. Gerçi herkesin kendi çocuğu kendi bilirBenzetmeniz cok yanlis bencekucukken bayilirdim gelinlige.. dukkandaki herif zorla baska elbise kakalamaya calismisti elinde gelinlik olmadigi icin ama ben genede aldirmistim biri beyaz biri pembe ne guzel gunlerdi
Annem de jilete karşı idi, ille çat diye koparılacak yoz bir ot gibi. Yoksa duygularımız olmazmış, hep öküz olurmuşuz.Çoğumuz gördük o baskıları maalesef. Bazılarımız uyandık bazılarımız aynı baskıyı kendi bebelerimize yapıyoruz. Ki genital bölgeyi kıllardan tamamen temizlemek sağlıklı değil.
Ben ağdaya da karşı değilim. Şu an ipl cihaz kullanıyorum ama zamanında canım isteyince ağda yapardım ya da yaptırırdım. Ama bu benim tercihim, benim kararım olmalı. Kocam sevmiyor, annem öyle istiyor, başkası böyle diyor diye bir şeye mecbur olmamalıyım.
Jilet seviyorum ben. Acısız, kolay, sağlıklı bir yöntem.
Çünkü ter kokusu sevmekten bağımsız iğrenç bişeydir bence.Yani eşim ve ben bazen ter koksakta aniden yükselince oluyor bi anda sevişirken buluyoruz kendimizi kişisel hijyene dikkat eden insanlarız ama bazen insanlık hali ter kokaniliyor insan sevdiğim adam sürekli pis gezen biri değil sonuçta niye iğrenç gelsin ki onun ter kokusu
ben biraz artik cogu seyin abartildigini dusunuyorumKüçücük çocukları, manipülasyona en uygun oldukları dönemde çok yanlış kodlamaktır. çocuk gelin rezaletine bir son verilse dahi, en genç yaşlarında gelin olmak isteyen çocukların ailelerinde mutlaka böyle bir geçmiş olduğunu düşünüyorum. benim gördüğüm örnek genelde düğünlere kız çocuklarını götürürken onlara minyatür gelinlikler giydirmekti. yaşım 5-6 iken, henüz bu tür şeylerin psikolojisinden ve etkisinden hiç haberim yokken özenmiştim bunlara. çocuk aklı işte, başka çocukta görünce, hoşuna da gitmişse istiyorsun. çok iyi hatırlıyorum; bir gün böyle bir kız çocuğu görüp, babama "babaa ben gelinlik istiyorum." demiştim. babamın cevabı ise çok net ve kesindi: "kız çocuklar gelinlik giymezler. büyüdüklerinde, evlenmek istediklerinde giyerler." büyük hayal kırıklığına uğramıştım. normalde her istediğim alınırdı ama bu sefer ne kadar ısrar edersem edeyim, bizimkilere tamam dedirtememiştim. "şimdi ben gelinlik giymek için 15 sene bekleyecek miyim?" diye düşünmüştüm. ahahahahha salaklığa bak. tabii aradan yıllar geçti, 28 yılı geride bıraktım ve gelinlik giyme isteğim yalnızca o günle sınırlı kaldı. hâlâ daha "gelin olayım, gelinlik giyeyim" gibi bir isteğim yok. evliliği, benim dünyaya gelme amacım olarak göstermedikleri için ebeveynlerime ne kadar teşekkür etsem azdır.
kız çocukları, yetenekli oldukları ya da istedikleri alanda yetiştirilmeli. hiçbirine bu dünyaya evlenmek ya da çocuk doğurmak amacıyla geldikleri gibi bir saçmalık aşılanmamalı. şüphesiz, sevdiğiniz insanla evlenmek, onunla çocuklar dünyaya getirmek güzel bir şeydir ama bu hayatın amacı ya da birincil önceliği değildir. bu yüzden daha küçücükken kız çocuklarına "sen gelin olacaksın, sana çeyiz yapıyorum ben, yarın bir gün anne olunca anlarsın, sen kız çocuğusun yemek yapmayı şimdiden öğrenmen lazım" gibi zehirler aşılanmamalı. sonra her biri ya koca avcısına, ya zengin koca avcısına ya da ilk gördükleri erkeğe aşık olup, sonra hayatları boyunca pişman olacakları bir evlilik yapan harcanmış hayatlara dönüşürler. toplumda kadın, yerini hâlâ bulamamışsa, hâlâ daha ondan birinin namuslu karısı olması, çocuklarını doğurması, yemek yapıp, çamaşır yıkaması isteniyorsa hep bu yanlış dizilen kodlamalardan kaynaklanıyor. insanlar hayata bir amaçla gelmeli. bir amaçları yoksa bunu edinmeliler. doğanın kanunu gelin olmak değildir. hayal ettiğin hayata ne kadar yaklaşmışsan, o zaman hayatını en güzel şekilde yaşamışsın demektir. güzel hayaller ise hiçbir zaman evliliği birincil hedef yerine koyarak oluşturulamaz. ne bileyim evlenmeden önce dünyayı gezdiniz mi hiç? hobilerinize yeterince zaman ayırıp bir konuda uzmanlaştınız mı? kimseye bağımlı olmadan bavulunuzu toplayıp istediğiniz yere gitme özgürlüğünüz oldu mu hiç? işte tüm bu güzel şeyler ve hayaller, o küçücük gelinliği o küçücük masum bedenlere giydirmekle yok edilebilir. kız çocuklarının hayal dünyası geniş, yaratıcılık kat sayısı yüksektir. bırakın kendileri gibi olsunlar ve dünya daha güzel bir yer olsun.
Ne güzel sizin anneniz size seçim sunmuş işte. Ağda sevmiyormuş size kesin yapma dememiş. Gitmiş yapmışsınız istediğiniz için.Hayir yok sadece agdayi yapinca 1 ay rahat ediyorsun batik matik olmuyor iste..banada kimse anlatmadi ya da agda kullanmayi ogretmedi.. annem hala agdadan korkar mesela ama ben yillarca agda yaptim kendim.. hemde cok kucuk yaslarda ozel yerlere ve bacaklarima yapardim..sonra hamilelikte jilette kullandm bacaklarima ve ozel bolgeme pisman degilim..son aylarda zor oluyodu artik agda yapmak koca gobekle.. o an oyle gerekiyodu yani.. sonradan lazer yaptirdim kurtuldum sukur..
İnanın evlenincede bumuymus diyeceksinz.cinsellik hiçte öyle aman aman bişey değil .13 yıllık evliyim herseyimizd normal fakat.
Ben kesinlikle cins lligin evlenince pekte matah birşey olmadığını anladım.
Evlenene kadar insna çok merka ediyor .evlenince bikarsin .
Bid tavsiyem sizde ona göre tertmiz olun ağda yapın lazere gitmeyin.
Ben çok ritizim mesela eşim bilir oda çok dikkat eder kendine.
Ben bikini hattımı ağda ile alırım jilet kullanmam.11 yaşındaki kizimada başladık ve öğüt verdim sakin yavrum kullanma diye onuda alistirdim.jilet sıkıntılı zor bişey .
Sizd 27 yaşındasınız yaparsınız sanirim.
Bakımlı olun ağız diş sağlığı el tırnak bakımı.sac temizliği güzel kokular kiayget temizliği .bunalr önemli .
Ben kirliyken asla denemem bile birlikte olmayı kendimden huylanirim .duş alırım hemen sonra..
Hatta ben korona oldum en ağır olduğum hafta ve günde kendimi iyi hissedince hem önüme ağda yaptım batıyor o bile uzayınca .
Esimede dedim koronayken ağda yapan tarihe geçen tek kadınım sanırım diye
Nasil yani? Yani bu bir temizlik yontemi..jilette kullandim iste gebelikte agdada genc kizligimda tuy dokucu kremde kullandim.. kendimNe güzel sizin anneniz size seçim sunmuş işte. Ağda sevmiyormuş size kesin yapma dememiş. Gitmiş yapmışsınız istediğiniz için.
Ama jilette çoğu kız bu seçimi yapamıyor.
Bu üyenin haklı olduğu noktalar da var.Erkek penisi zaten kılsız .kıllı olan bolgeylede bir işimiz yok ama vajina oral yapıldığında ya da penis vajina surtugunde jilet alınan kıllar batıyor.Kadinlar ağda lazer yapmak zorunda demiyorum .Parnerin bundan rahatsız olup seninle ilişkiye girmek istemiyorsa yapılacak iki şey var .Partneri sen ayrilsin ya da ağda yaptırsın.
Zaten sizin yaptığınız en doğrusu kendi kılınızı nasıl almak istediğinize kendiniz karar vermişsiniz.Nasil yani? Yani bu bir temizlik yontemi..jilette kullandim iste gebelikte agdada genc kizligimda tuy dokucu kremde kullandim.. kendim
Icin en uygununu bulmustum.. o da agdadan geciyordu..artik birsuru kalici yontem var.. oyle olmasa bile dunyanin sonu degil jilet kullanmak..
Zaten kiz korkudan bi hal olursa yani o temizligin ne anlami var yaZaten sizin yaptığınız en doğrusu kendi kılınızı nasıl almak istediğinize kendiniz karar vermişsiniz.
10 yaşında kıza annesi genelde sormaz hangi yöntemi istersin diye direkt basar ağdayı. Ben o yaştaki seçim yaparken annem ne der diye korkan kızlara üzülüyorum
Ya çok rahatsız oluyorsa rica edebilir, duruma bakılır ama genelde konu sahibinin sevgilisi gibi şımarıklık bununkiler. Yok şöyle yap yok buran şöyle şuran böyle. Hiç katlanılmaz.Zaten kiz korkudan bi hal olursa yani o temizligin ne anlami var yaben kizima kiyamam gibi geliyor.. buarada bu zamana kdrda esimden hic duymadim soyle alsaydin dedigini…temizmiyim ona bakarim ben.. gerisi onlari ilgilendrmez bence
Hic yapmayanda var evet.. bana dogru gelmiyor hijyenik hic gelmiyor oylesi..Ya çok rahatsız oluyorsa rica edebilir, duruma bakılır ama genelde konu sahibinin sevgilisi gibi şımarıklık bununkiler. Yok şöyle yap yok buran şöyle şuran böyle. Hiç katlanılmaz.
Kimisi var ağda acısına bayılıyor. Seven de var yani. Bırakalım belki mazoşittir yavrucaklar ağda tutkunu çıkarlar.
Yıldırmayın diğerlerini de hiç temizlemiyecekler o olacak en sonunda
15 yıldır ağda yapıyorum yaş 38, ağdaya başladığımda bir kökten üç tane çıkan adam sakalı kadar sert tüylere sahiptim,zaman içinde yayıldıkları alanı söylesem korkarsınız. Şu an seyrek ve inceler, sayı olarak da %70 azaldıklarını garanti ederim. Maalesef her bünye aynı değil. O bahsettiğiniz tek bıçaklı jileti kullanıp hala incecik ve seyrek tüyleri olan insanlar da var evet ama benim gibi olanlar da var. Ve emin olun hele adet döneminde hijyen sağlamak gerçekten çok zor oluyor (o dönemde de jilet kullan diyebilirsiniz ama dini olarak adet döneminde tüylere müdahale etmek uygun görülmüyor ve bunu bu şekilde uygulayan çok insan var). Annem jilet öğretmişti, ben kendi rızamla ve erkekleri düşünmeden ağdaya geçtim, kesinlikle büyük rahatlık olduğuna inanıyorum.Kılları sertleştirip çoğalttığına dair bir inanış var bizim memlekette, tek dertleri bu.
Belli dönem ağda belli dönem jilet kullanmak mantıklı ama sadece jilet herkes için mükemmel yol değil. Kendi adıma jilettennağdaya geçmiş biri olarak kızıma ağda öğretmeyi planlıyorum, hatta oğlumun koktuk altına da aynı şeyi yapmak var aklımda. Çok uzun zaman temiz ve rahat olmak için vazgeçilmez bence.Evet ama bu tam doğru değil. Sadece bir kez ağda yapsan yine eskisi gibi çıkacak.
Burada belli dönem ağda belli dönem jilet kullananlar var. Kıllar bir anda genetik fark geçirmiyor bunu kabul edelim artık. Küçücük çocuklara da şu erkek egemen doğu kültürünü dayatmayalım.
Hep senin mesajlara denk geldi cevaplarım ama kusura bakma artık. Burun zamanla belli kokulara duyarsızlaşan bir organ, sürekli birlikte olduğunuz kişinin ter kokusunu gerçekten pis denecek kadar değilse çoğunlukla duymazsınız. Bence konu sahibinin sevgilisi sadece suçlamak için bu cümleyi kurmuş. Kadın dediğin en fazla bir gün arayla banyo yapmak zorundadır çoğu zaman çünkü her şeyden önce saçlar yağlanır. Yağlı kafayla dolaşacak çok kadın olduğunu da sanmıyorum. Kaldı ki çoğumuz evde bile vücut spreyi kullanmadan dolaşmaz oldukYa bunu bir çok kişi söylemiş de ter kokusu son derece rahatsız edici ve iğrenç bir durum. Normal bir erkek ya da kadın ter kokan bir insanla sevişmek istemez. İğrenç şekilde ter koktuğu halde sevişmek istiyorsa abazandır, açlıktan gözü dönmüştür.
Ya bazen çocuklar kendi giymek istiyor. Ben gelinliğin eteğine bayılırdım, annemlere ısrar ede ede gelinlik aldırmıştım; evlilik de umrumda değildi, sadece gelinlerin elbisesini ve yapılı saçını seviyordum.Yok artık 10 yaşlarındaki çocuklara Bile bunları yapanlar var mı? Gerçi küçük çocuklara düğünlerde gelinlik giydiren bir kültürden ne beklenir ki!?
Ağda için beklemek şart değil, eve bir epilatör alırsınız, çıkanı toplarsınız. Adet döneminizden sonra da (ki o dönemde ne hikmetse deli gibi uzuyorlar) ağdanızı yapar pırıl pırıl devam edersinizAma bu doğal bir süreç değil . Temiz olmanın doğumla bir alakası yok . Tüylerden bahsedersek ağda için belli bir uzunluğa gelmesi gerekiyor.Tuylerden rahatsız oluyorsa agdayi bekler
Aynı şekilde Pamuk Prenses'in elbisesine de bayılıyordum.Ya bazen çocuklar kendi giymek istiyor. Ben gelinliğin eteğine bayılırdım, annemlere ısrar ede ede gelinlik aldırmıştım; evlilik de umrumda değildi, sadece gelinlerin elbisesini ve yapılı saçını seviyordum.
Bencede saçma bir genelleme olmuş ne alaka benimde var bir sürü gelinlik ile fotoğrafım normal markete giderken bile ağlarmışım giymek istiyorum diyeAynı şekilde Pamuk Prenses'in elbisesine de bayılıyordum.