- 2 Nisan 2021
- 889
- 1.350
- Konu Sahibi Makyajpamugu
Öğretin kızınıza ama zorlamayın. Benim tek ricam bu.15 yıldır ağda yapıyorum yaş 38, ağdaya başladığımda bir kökten üç tane çıkan adam sakalı kadar sert tüylere sahiptim,zaman içinde yayıldıkları alanı söylesem korkarsınız. Şu an seyrek ve inceler, sayı olarak da %70 azaldıklarını garanti ederim. Maalesef her bünye aynı değil. O bahsettiğiniz tek bıçaklı jileti kullanıp hala incecik ve seyrek tüyleri olan insanlar da var evet ama benim gibi olanlar da var. Ve emin olun hele adet döneminde hijyen sağlamak gerçekten çok zor oluyor (o dönemde de jilet kullan diyebilirsiniz ama dini olarak adet döneminde tüylere müdahale etmek uygun görülmüyor ve bunu bu şekilde uygulayan çok insan var). Annem jilet öğretmişti, ben kendi rızamla ve erkekleri düşünmeden ağdaya geçtim, kesinlikle büyük rahatlık olduğuna inanıyorum.
Amacım eleştirmek değil ama tek yönden de bakmamak lazım. Jilet kullananları asla yadırgamam kişisel tercih, ama bu kısmı da ben söyleyeyim istedim.
Belli dönem ağda belli dönem jilet kullanmak mantıklı ama sadece jilet herkes için mükemmel yol değil. Kendi adıma jilettennağdaya geçmiş biri olarak kızıma ağda öğretmeyi planlıyorum, hatta oğlumun koktuk altına da aynı şeyi yapmak var aklımda. Çok uzun zaman temiz ve rahat olmak için vazgeçilmez bence.
Konu ağda jilet tartışmasına dönmüş gibi olmuş isteyen makasla kısaltır, isteyen lazere gider, bu çok geniş bir yelpaze, esas olan temiz olmak. Erkekler için olduğunu çok da düşünmüyorum, onlar rahatsız olacak diye temizlenme şeklimi değiştirmem, ben de sakaldan hiç hoşlanmam, adam "tamam hayatım ben de yüzüme ağda yapayım"der mi, hayatta demez. O zaman her salataya maydonoz olmayacaklar.
Bir de yanlış anlamayın ama biraz yaş ilerleyince de kıllar güçsüzleşir, seyrekleşir.
Herkes kendine en iyi ne geliyorsa onu yapsın. Mesela ağda da kıl kökü iltihabı yapıp sivilce bastırabiliyor. Batık oluşturabiliyor. Kıl dönmesine sebep olabiliyor. Acısı da cabası. Bir de benim gibi ağda yaptıktan 6-7 gün sonra çıkabiliyor.
En uygun, rahat ettiğiniz yöntem hangisiyse o uygulanmalı.