- 2 Nisan 2021
- 889
- 1.350
-
- Konu Sahibi Makyajpamugu
Öğretin kızınıza ama zorlamayın. Benim tek ricam bu.15 yıldır ağda yapıyorum yaş 38, ağdaya başladığımda bir kökten üç tane çıkan adam sakalı kadar sert tüylere sahiptim,zaman içinde yayıldıkları alanı söylesem korkarsınız. Şu an seyrek ve inceler, sayı olarak da %70 azaldıklarını garanti ederim. Maalesef her bünye aynı değil. O bahsettiğiniz tek bıçaklı jileti kullanıp hala incecik ve seyrek tüyleri olan insanlar da var evet ama benim gibi olanlar da var. Ve emin olun hele adet döneminde hijyen sağlamak gerçekten çok zor oluyor (o dönemde de jilet kullan diyebilirsiniz ama dini olarak adet döneminde tüylere müdahale etmek uygun görülmüyor ve bunu bu şekilde uygulayan çok insan var). Annem jilet öğretmişti, ben kendi rızamla ve erkekleri düşünmeden ağdaya geçtim, kesinlikle büyük rahatlık olduğuna inanıyorum.
Amacım eleştirmek değil ama tek yönden de bakmamak lazım. Jilet kullananları asla yadırgamam kişisel tercih, ama bu kısmı da ben söyleyeyim istedim.
Belli dönem ağda belli dönem jilet kullanmak mantıklı ama sadece jilet herkes için mükemmel yol değil. Kendi adıma jilettennağdaya geçmiş biri olarak kızıma ağda öğretmeyi planlıyorum, hatta oğlumun koktuk altına da aynı şeyi yapmak var aklımda. Çok uzun zaman temiz ve rahat olmak için vazgeçilmez bence.
Konu ağda jilet tartışmasına dönmüş gibi olmuşisteyen makasla kısaltır, isteyen lazere gider, bu çok geniş bir yelpaze, esas olan temiz olmak. Erkekler için olduğunu çok da düşünmüyorum, onlar rahatsız olacak diye temizlenme şeklimi değiştirmem, ben de sakaldan hiç hoşlanmam, adam "tamam hayatım ben de yüzüme ağda yapayım"der mi, hayatta demez. O zaman her salataya maydonoz olmayacaklar.
O duyarsızlaşma anlık bişey yalnız. Bir süre aynı kokuya maruz kalırsanız duymazsınız kokuyu. Koku gidip bir süre sonra geri gelince tekrar duyarsınız. Sonra maruz kalınca yine duymazsınız. Karşı taraf sürekli kokuyorsa evet duyarsızlaşabilirsiniz, onun dışında hayır. Terle birlikte feromon salınır, o yüzden sevdiğimiz insanın algılayamadığımız düzeydeki ter kokusunu (ten kokusu da denir) çekici buluruz. Ama kusura bakmayın mayalı hamur gibi ya da terli hayvan gibi kokan bir insan bence iğrençtir.Hep senin mesajlara denk geldi cevaplarım ama kusura bakma artık. Burun zamanla belli kokulara duyarsızlaşan bir organ, sürekli birlikte olduğunuz kişinin ter kokusunu gerçekten pis denecek kadar değilse çoğunlukla duymazsınız. Bence konu sahibinin sevgilisi sadece suçlamak için bu cümleyi kurmuş. Kadın dediğin en fazla bir gün arayla banyo yapmak zorundadır çoğu zaman çünkü her şeyden önce saçlar yağlanır. Yağlı kafayla dolaşacak çok kadın olduğunu da sanmıyorum. Kaldı ki çoğumuz evde bile vücut spreyi kullanmadan dolaşmaz olduk
Kudo yanlış düşünüyorsun demek ki seni ve eşinin ter kokusu ağır ..yani benimde arkadaşım vardı ve eski birisi onunda kokusu ağırdı banyo yapsa bile kokardı bana ...ama eşimin ter kokusu benim çok hoşuma gidiyor çok hafif..hatta minik bebeğim oldu oda terleyince aynı babası gibi kokuyor böyle içime çekiyorum kokusunu miss gibi ...ama kendimde ter kokusuna tahammül edemiyorum eşim kokun hafif seviyorum diyor ama kendime öyle gelmiyor günde 2 kere duş alıyorum zaten bu sıcaklarda ..azcik ter kokayim direk girerim duşa ..kendimde öyle bir takıntım var sadece.Yani eşim ve ben bazen ter koksakta aniden yükselince oluyor bi anda sevişirken buluyoruz kendimizi kişisel hijyene dikkat eden insanlarız ama bazen insanlık hali ter kokaniliyor insan sevdiğim adam sürekli pis gezen biri değil sonuçta niye iğrenç gelsin ki onun ter kokusu
Yok ben eşimden 14-15 senedir bir kez ter kokusu duymadım. Aşırı titiz bir adamdır, donları viral olmuştu bi ara burdaKudo yanlış düşünüyorsun demek ki seni ve eşinin ter kokusu ağır ..yani benimde arkadaşım vardı ve eski birisi onunda kokusu ağırdı banyo yapsa bile kokardı bana ...ama eşimin ter kokusu benim çok hoşuma gidiyor çok hafif..hatta minik bebeğim oldu oda terleyince aynı babası gibi kokuyor böyle içime çekiyorum kokusunu miss gibi ...ama kendimde ter kokusuna tahammül edemiyorum eşim kokun hafif seviyorum diyor ama kendime öyle gelmiyor günde 2 kere duş alıyorum zaten bu sıcaklarda ..azcik ter kokayim direk girerim duşa ..kendimde öyle bir takıntım var sadece.
Misal mutfakta yemek yaparken sıcak terledınız eşiniz de geldi sarıldı sevişmez misinizYok ben eşimden 14-15 senedir bir kez ter kokusu duymadım. Aşırı titiz bir adamdır, donları viral olmuştu bi ara burdaAdam duş ve deodorant canavarı, çok tartışırız bu yüzden. Kirlideki tişörtleri bile parfüm kokar. Terlemez de pek. Ter kokusu nasıldır bilmiyorum. Ben çok terlerim, hatta sağlık sorununa yol açıyor zaman zaman. Ama dikkat ederim. Ter kokusuyla sevişmem bir tarafa terlediğimi hissedersem yanına bile oturmam duşa girmeden. Ani yükselecem de koksam da sevişecem falan mümkün değil. Ben kendimden iğrenmesem adam soğur
Yok sevişmem. Yemeği genelde eşim gelmeden yapmış olurum, hafta sonu da ben yapmam. Yemek yaparken sevişme isteğim gelmiyor zaten. Gelirse de kendimizi kontrol edebilen insanlarız sonuçta “hayatım çok terledim, duş alayım” derim. Sevişmenin aciliyeti olan bir şey olduğunu düşünmüyorum.Misal mutfakta yemek yaparken sıcak terledınız eşiniz de geldi sarıldı sevişmez misiniz
Benn kapıdan girse atlarım üzerine
Hiç umrunda olmaz o kokmuş ben kokmuşum
Ben bir de düğünde gelinlerin eteğine atlamak istiyordum, pofuduk pofuduk çok güzel geliyordu. Tabii atlasam kızarlardı herhaldeBencede saçma bir genelleme olmuş ne alaka benimde var bir sürü gelinlik ile fotoğrafım normal markete giderken bile ağlarmışım giymek istiyorum diye
Rahatsız ediyor hanfendi tam uzadığı döneme denk geldi yatakta yatamadım dön dön batıyor .onunda bir zamanı var alınması gereken.baktim hastaysaydq kendimi iyi hissettiğim gün dinçdim tertemiz aldım agdayla düşümü ald yattım dinl ndim .Koronayken ağda yapacak kadar kıl tüt takıntınız varsa neden lazer denemediniz?
He hee diyecegim artık buradaki bazılarına ne istiyorsanız yapın arkadaşım hayat sizin istek sizin.isterseniz gece gunduz yapın bananeSiz beklemişsiniz evlenene kadar ama iştahli falan degilsiniz. Diğer yorumunuzda cinselliğin beklediğiniz gibi bir sey olmadığını yazmışsınız. Demek ki öneriniz doğru değil.
Ne okuyorum ben ya. Evli bi cift konusu gibi. Arkadasim evlenmeden herseyi tuketmeyin ya. Ayrica kendine bakmaz ter kokuyosun der yuzune batiyomus. Madem cok biliyo lazere git diyo lazer parasini karsilasin. Bide var ya gercekten bulup bunan cinsler deli ediyo beni. Tamam rahatsiz oldugu seyleri soyler de insan daha evlenmeden su soyle su boyle beni soguttu nedir valla. Kendi bakimini yapmaya gocunuyo bideMerhaba , 27 yaşındayim erkek arkadaşımla aynı sehirdeyiz. 1 buçuk yıldır beraberiz bunun 4 ayı ayrı geçti zaten . Herneyse konumuza gelicek olursak sarışın güzel alımlı bır kızım açıkçası fakat erkek arkadasimla ilişkimizin en başından beri bir yakınlaşma sorunudur gidiyor aramızda. Ben yaklaşmadan bana asla yaklaşmaz ve hep bir bahanesi vardır. Yeni uyandık yeni yemek yedik uykusuzum yorgunum hani şu kadınların sürekli sunduğu bahanelerden. Bugün bardağı taşıran son nokta oldu ve en sonunda açtım ağzımı yumdum gözümü ne düşünüyorsam söyledim ondan aldığım cevap şu oldu. ' SENİ UYARMAMA RAGMEN HALA JİLET KULLANİYORSUN YUZUME BATİYOR , DUN TER KOKUYORDUN DUS ALMADİN , GECEN BANYO YAPMIŞSIN JİLETLE ALMİSSİN BANYO DA KILLARINI GÖRDÜM SOGUDUM İSTEKSİZLESTİM SANA KARSİ KAC DEFA LAZERE GİT DEDİM ' açıklaması buydu bu arada ten rengim bildiğin beyaz bacağımda kıl çıkmaz kollarımda çıkmaz diğer yerleri de jiletle idare ediyordum doğumdan sonra lazer düşünüyordum.
Kalbim çok kırıldı fakat göze alıp ayrılmadım. Ha kendisi koltuk altını dahi almaz duş almayıp ter koktuğu da olur kalbini kirmaz gider deodorant mi sıksak derim. Erkekte tırnaktan pislikten nefret ederim uzasa gider tırnak makası alır içerden ben keserim.
En son söyledikleri seni seviyorum bı gelecek düşünüyorum bu yüzden yanlışlarını gözüme bayan şeyleri düzeltelim istiyorum ama bu konuyu bu zamana kadar açamadım alinirsin diyeydi Bu yaptığı çok kalbimi kırdı. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Bir ay sonra nisanimiz var ama ben nisanlanmak istiyor muyum bilemiyorum
Aslında hiç doğru değil. Jilet kılları çoğaltmaz ya da sertleştirmez. Sadece kılı dümdüz kestiği için çıkarken sert gibi hissedilir. Uzarsa ucu sivrilip normale döner. Bir hafta çok rahat idare eder, hızlı uzamaz tüyler.
Bu söylediklerim doğru düzgün, kadınlar için üretilmiş traş bıçakları için geçerli tabi ki. İki liralık tek bıçaklı bakkal jileti sabun vs ile kullanılırsa ertesi gün batacak kadar çıkar kıllar, bir de bir taraflarınızı kesinlikle kesersiniz.
Belki evlenmeden bi bakmak daha iyidir, tükeniyor mu tükenmiyor mu diye. Tükenmiyorsa devam edilir, tükeniyorsa ilk düzlükten fiyyy tüğülür.Ne okuyorum ben ya. Evli bi cift konusu gibi. Arkadasim evlenmeden herseyi tuketmeyin ya. Ayrica kendine bakmaz ter kokuyosun der yuzune batiyomus. Madem cok biliyo lazere git diyo lazer parasini karsilasin. Bide var ya gercekten bulup bunan cinsler deli ediyo beni. Tamam rahatsiz oldugu seyleri soyler de insan daha evlenmeden su soyle su boyle beni soguttu nedir valla. Kendi bakimini yapmaya gocunuyo bide