Yaşlanınca kayınvalidenize bakar mısınız?

Es ailesine bakmaya gelince, ben bakmam, karışmam, fikir vermem. Beni kendi ailem ilgilendirir. Herkes yaşlılığı için plan yapmak zorunda bence, ben yapıyorum, benim ailem de yaptı. Ellerim hep üzerinde, annem yürüyemiyor pek işte tuvaletini yemeğini hallediyor. Alışveriş babamda, ben temizliğe ve bazen fizik tedaviye eve birilerini gönderiyorum. Ben gittikçe havuza gorurup sporunu yaptırıyorum, hastane ziyaretlerini yapıyoruz. Benim elimden gelen bu. Şansıma annem çok erken çöktü, zaten 30dan sonra doğurmuştu, bayadir ilgi göstermem gerekiyor yani. Ve annem çok zor biridir🫠 ama ciddi zordur yani. Yine annem diye idare ediyorum tabi ama eşimin ailesi olsa gerçekten umrumda bile olmaz bu kadar detay.

Çoğunlukla homeofis çalıştığım için yaşlı anne ve babama boş zamanlarımda kendi evlerinde bakıyorum. Haftada bir kaç gün de yardımcıları geliyor. Annemin hastalık süreciyle başladı bu durum. Annem yıllardır rahatsızdı ama son yıllarda kendini iyice bıraktı. Hiç bir iş görmüyor, bir şeyle ilgilenme isteği sıfır. Ya robot gibi sessiz ya aşırı talepkar oluyor. Aslında ona çok düşkünüm. Meme kanseri geçirdiğinde de sürekli baktım. Ama belli bir yaşa gelince ve sorumluluklarınız artınca aşırı zor oluyor. Babam ise Allah sağlık versin 86 yaşında, annemden yaşça büyük olmasına karşın çok daha iyi durumda. Onun da her şeyin içinde olmak gibi bir huyu var. Hem evlerinin işleri yapılsın hem de kendi kontrolünde olsun her şey istiyor. Aslında ikisi de sahipsiz kalmış, birinin babası erken ölmüş, diğerininki bırakıp gitmiş. Birbirleriyle çok uyumlu olmadıkları halde evlendirilmişler. Sonra hayatım sorumluluklarıyla baş edemeyip kavga, dövüş, hastalık, tüm sorunlarını biz çocuklara yansıtarak bir ömür geçirdiler. Ayrıntıları anlatmaya gücüm yok. Fakat çocukluğumuz aşırı zordu. Bunun yanında bir de eşimin annesinin talepleriyle karşılaştım, ama tabiri caizse susturup son noktayı koydum. 2 bekar kızı olmasına karşın bizle yaşamak istedi ama izin vermedim. 1 oğlu daha var üstelik. Şimdi annem ve kayınvalidem birbirleriyle görüşmüyor. Yani arkadaşlar bu yaşlılara ilgilenmek gerekse de mesafe koymak lazım. Çünkü çok egoist olabiliyorlar. Eskiden o kadar merhametliydim ki, kimseyi üzmemek için azami çaba sarf eder, debelenip dururdum. Ama artık bir uzaklaşma, bir kaçma, derin bir sessizlik ihtiyacı hissediyorum...

Koca dedigin kadını çok hoş tutmusmu kocada kadinin annesine bakacakmi kadın çalışıyorsa işi gücümü bırakacak kaç yıl bakacak ben profosyonel bakımdan yanayım evde bakılan yaşlının da ona para almadan bakan bu işin egitimini almamış kisininde doğru düzgün bakacağınada bu sebeple cennete kolayca viaypi ön sıradan gireceginede asla inanmıyorum içten bakan 5 kişi varsa bir milyonu mecbur bırakılıyor koca ve toplum baskısıyla bu nedenle zorla yapılan işten cacık olmaz.Ulkemizde binlerce yaşlı depresyonda adam gibi denetlenen insan gibi bakılan bakım evvlerinde profosyonel sağlık desteği ile yaşıtlari ile sosyalleserek evde sadece alt değiştirme yemek yedirme afedersiniz yetmez.Ben kendim için ilerde böyle bir şey planlıyorum.Ben kendi adıma insan eti ağırdır toplum insanlara bu baskıyı yapmamalıdır ve insan bakmak bakanada bakilanada çok çok zordur fiktindeyim kimseyede aferin bakıyor kötü insan bakmıyor demem.Ben ev de bakımı hiç sağlıklı bulmuyorum heleki ikide bir hastaneye kaldırılıp kaldırılıp eve dönüyorsa eziyet bu

Bı kere ilaç eğitimi ilk yardim kalp masajı ona uygun yemekler fiziksel hareketler ve psikolojiden ciddi anlamak lazım öyle kolay değil bunlar insan yeri geliyor çocuğuna sabredemiyor bakan kişinin psikolojisinede destek vermek lazım bakanda hasta oluyor psikolojik yönden yattı bakayım yetersiz tüm hayatınız ona endeksli geçer ve ne kadar bilinmez ben ben sağlıklı desteksiz bunu bir kişinin başına yıkmayı doğru bulmuyorum

Bakmam, iki dünyada da hakkimi helal etmiyorum. Kimin kimnden önce gidecegi belli degil ama hakkimi helal etmiyorum.

Kusura bakmayın bir kaç iyi örnek olabilir ama kötü örnek daha çok bende ev yerine artık kafaları değiştirip başka şeyler bulmak zorundayiz hepimiz için evde bakım kesinlikle güzel saglikli ve doğru olan değil diyen tarafım Denetlemeler artmalı yaşlı insanlarda evde saksı gibi değil insanca davranilan insanca denetlenen yerlerde sık sık gidip görülerek denetlenerek bakılmalı.Bir kaç TV de öyle dövüyorlar böyle eziyet ediyorlar hepsini karalamaz bir çok akrabam huzur evlerinde evdede torun olsun bakan kişi olsun dört dörtlük sevgi yada sabırla bakmıyor sağlık olarakda psikolojik olarakda yetemiyor.Bakmak isteyen baksın boşanmış kadına yapılmaya çalışılan saçma mobbing gibi bakimevini tercih edenleride ayiplamayi bırakalım.Herkesin fikri kendine ben evde iyi bakilandan çok kötü bakılan örnekleri gördüm.

Ayrıca devlet evde bakılan yaşlının bakiminida denetlesin bakım parası almak için neler dönüyor bence bunlarda denetlenmeli çok acı.Bu nedenle evde bakımı desteklemem ne insanlar var yani

Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?

Dürüst olmaya çalışın.

Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılır. Durumun iyidir bakıcı tutar hayatından ödün vermezsin.
Durumun kötüdür bakmak zorunda kalırsın bakarsın.
Babama kızları ve damatları baktı. Abilerim çalışıyordu, eşleri zaten bakmazdi bakmak da istemediler, biz de vermedik babamızı kimsenin yanına, çok zor oldu ama bakıldı.
Açıkçası müsait olan kimse ve durum neyi gerektiriyorsa ona göre şekil alıyor o süreçler.
Birgün herkes yaşlanacak, bizler ne olacağız derim ben hep.
Bakabiliyorsam bakardım , çalışan kadınım, eşim de çalışıyor, 60 yaşına kadar da çalışacağım düşünülür ise bakıcı tutmaktan başka çarem yok gibi.

Bakan kisininde çoluk çocuk kötü eş maddiyatsizlikla yipranmamis olması gerek ben zorla baktirilan eşlere üzülüyorum.Sonra o kadın hastalık sahibi oluyor insanları ben ne olacağım diye mecbur etmemek gelinin damadın eline kalmayacak bir birikim yapmak gerek ben gönülsüz eğitimsiz dört dörtlük olmayacak bakımı istemem.İnsanlar hadi çocuk sayısını hiç dusunmuyor ama ilerde ömür varsa ki olmayadabilir ,96 yaşına kadar da yaşarsa bir insana 10 veya 20 yıl bakmak isyemiyor diye kimseye kötü diyemem.O zaman kendini ona yük edecek önlemi almayanda kötüdür.Severek isteyerek bakmayacaksa kimse bana bakmasın fikrim bu Allah damadıma evladıma mecbur etmesin inşallah çok uzun yaşatmasın beni sevdiği kulları gibi 3 gün yatak dördüncü gün toprak tüm duam bu

Ben 46 yaşındayım cok daha ağır şeyler yaşadım affettim yanlış anlaşılmasın bu ağır şeyler kayinvalideden değil kendi ailemden geldi bizzat

Bende böyle bir şey var ben engel olamıyorum hep empati halindeyim kin gudemiyorum ve özellikle dediğim gibi o kişi bana ne yapmış olursa olsun düştüğü anda ben elimi uzatıyorum

Dediğim gibi aileme hakaret etmedi ama benden habersiz eşim kendisine bir ev alıp içini sıfır eşyalarla dosedi bunu benden sakladilar ben sonradan öğrendim affettim yapacak bir şey yoktu
Sen 7 sülaleye bakarsin bence.

Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?

Dürüst olmaya çalışın.

Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Kv yi çok severim.Hakeza oğlunu hayli hayli severim 🙂 Ama benim kv nin kızı yok. İki oğlu var. Böyle bir durumda oğulları karar alır. Eltim zaten kv nin bacisinin kızı. Teyzesiyle arası iyi zaten.
Sanırım alınan karara bize uymak düşer. Ama tahminim kv , çok zor durum olmadıkça evinden çıkmaz. Böyle durumda bizler gideriz gibi. Allah ne gösterir bilemem. Ama yine diyorum kv yi gerçekten severim. Benim için bu soruyu kp için sorsak. Ona şöyle derim kp yi de severim. Evimde de kalabilir. Sorun yok. Ağzı var dili yok. Karışan bir tip değil. Öyle bir durumda başımın ustunde yeri var. Ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Halihazırda zaten görüşmediğim için asla bakmam. Herkes ektiğini biçer. Eli kolu tutarken evlat ayırt eder kızını oğlundan üstün tutarsa gelinine sürekli savaş açarsa e o zaman yaşlanınca da kızı baksın. Kendi anne babam başımın tacıdır bakarım.

Dürüst olmaya çalışın.

Bence bu konu kayın pederiniz ya da kayın validenizin size olan davranışına göre değişir. Mesela ben kayınvalidemin ihtiyacı olursa hiç sorun etmeden evimi açarım ama kayinpederime açmam. Altını almak gibi ağır bakım gerektiriyor ise bir yardımcı mutlaka isterim eşimden. Tabii eşim de eve geldiğinde bakımı devralmalı sonuçta onun annesi.
Neyse sağlığında bize nasıl davrandığı kilit nokta bence.

AAAAASSSSSSLAAAA😃
Her koyun kendi bacağından asılır.Herkesin annesi kendine.Kocam çok bakmak isterse evine gidip öyle baksın oraya karışmam.

Dürüst olmaya çalışın.

Benim kv kendi 80 kusur yasindaki annesine bile bakiciya baktiriyor 5 dk mesafede ayri evde oturuyor yasli kadin. Ben hic bakmam.

X