Yaşlanınca kayınvalidenize bakar mısınız?

Bu anlattığınız iki senaryo da benim aklıma gelmedi desem büyük yalan olur. Bir fragmanını da yaşadım zaten ailesinin yanında kalıyorken. Annesinin yardıma ihtiyacı var, ben annesine yardım ediyorum, kendi fik fik geziyordu dışarılarda. Bir de en başlarda ben annesi ile mutfakta kan ter içinde iş yapıyoruz, bizimkisi geçmiş salonda baş köşeye yatıyor ayaklarını uzatmış. Bir kızdım. Bu ne böyle dedim ya, sen sanki evin paşasısın biz de hizmetçileriz. Gel dedim otur yanımızda, yine iş yapma ama bizimle muhabbet et, hadi ben neyse de annen yaşlı kadın, ayıp bu yaptığın dedim. Bir de kadın erkek eşitliğini savunur, "ev işi sadece kadın işi değildir, ben feministim" der lafta. Neyse artık öyle yapmıyor da, yine her bulduğu fırsatta dışarılarda fik fik geziyor. İşte "gelinler kayın ailelerini istemiyor" diyor bir de. Niye istemiyorlar acaba bir düşün? Butün işler, tüm sorumluluklar, her şey gelinin omzunda oluyor, gelin kendini feda ediyor erkek ise fik fik dışarılarda geziyor, eve gelip yan gelip yatıyor sonra da "ben anneme babama bakıyorum" oluyor anam da anam babam da babam, karısı ise kötü gelin.
K kerkenes ın dediği gibi vakitlice at bu özgür çocuğu başından, şöyle kendin gibi çöpsüz üzüm bul canım. Bu yaştan sonra ne zorun var poposu çöplü adamın çöplerini temizliycen?

Zor insanlar değiller, beklentileri az, seviyorlar, maddi sorunları yok falan. Ama Mahmut abi tek başına da öyle, adamın yoldaşlık dışında bir artısı kalmiyor ki neden çeksin?
Söylediğiniz doğru işte çekmiyorum artık yani bir yere kadar. Seviyorum seviyorum da bir de istemediğim bir şehre taşınacağım, annasına babasına bakacağım, kendime istediğim bir yemeği bile yapamayacağım, kahvemi alıp ayağımı uzatamayacağım kendi fik fik gezecek. Eşimi seviyorum da demek o kadar değil. Kendimi de seviyorum, eşimi kendimden çok seviyorum sanıyordum da bu doğru değilmiş, onu seviyorum da kendime olan sevgimin eşime olan sevgimi aştığı bir noktadayım sanırım şu anda.

Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?

Dürüst olmaya çalışın.

Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
kvdemin iki tane kızı var, ikisi de bekar, ayaklarına dolanan kimseleri yok, onlar bakarlar diye düşünüyorum, onlar varken benim bakmam yakışık almaz. ama kv ve kp yaşarken onlara bişey olursa ölürlerse falan elimden geleni yaparım, huzur evine bakım evine bırakmak istemem, vicdanım merhametim elvermez, kendi anneme babama da bakarım.

ama güzel duadır; allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseyi kimsenin eline de düşürmesin.

not: tabii ki evde bakıcı olacak.

K kerkenes ın dediği gibi vakitlice at bu özgür çocuğu başından, şöyle kendin gibi çöpsüz üzüm bul canım. Bu yaştan sonra ne zorun var poposu çöplü adamın çöplerini temizliycen?
Sağol canım, aslında Kerkenes'e de yazdım, üzüm bulduk da çöpsüzünü mü bulacağız. Bu yaştan sonra bir erkek istemiyorum hayatımda gerçekten.

Söylediğiniz doğru işte çekmiyorum artık yani bir yere kadar. Seviyorum seviyorum da bir de istemediğim bir şehre taşınacağım, annasına babasına bakacağım, kendime istediğim bir yemeği bile yapamayacağım, kahvemi alıp ayağımı uzatamayacağım kendi fik fik gezecek. Eşimi seviyorum da demek o kadar değil. Kendimi de seviyorum, eşimi kendimden çok seviyorum sanıyordum da bu doğru değilmiş, onu seviyorum da kendime olan sevgimin eşime olan sevgimi aştığı bir noktadayım sanırım şu anda.
Ay valla asla kimseyi kendimden fazla sevemem 😅 o kp seni evden koymuştu yani bir de kapısına gidip ona mi bakacaksın? Hem de senin yaptığın yemeği değil de kendi istediği yemeği pisireceksin 😂 z.kkim yesin ya aşırı sinir oldum şu an. Bir insanın parası olduktan sonra başkasını çekmesini, tahammül etmesini hiç anlamamisimdir zaten, aşk falan o kadar da önemli şeyler değil ya. Benim konforum önemli, tavsiye ederim çok rahattır kafam bu yüzden.

Detaya ne gerek var yani insanın kendi anne babasının emeğiyle eş ailesinin anne babasının emeği bir mi ki aynı kategoriye koyup da bakalım? Hayatınızda 1 kişiye bile bakım hizmeti vermediğiniz o kadar belli ki.
Aynen oyle, annemin beni kırdıgı sözlerinin binde birini baskası dese kapısını acmam, fakat ana babada o olmuyor, bakıyorsun insanlar degişmiş, yaşlanmış, hatta kendi menfaatine de olsa biraz telafı çabasında, gormezden geliyorsun, unutmuş gibi yapıyorsun ve yanlarında oluyorsun..

Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?

Dürüst olmaya çalışın.

Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Mantığım olmaz diyor ama vicdanım tam tersini

Maddi durumunuz nasıldı. Çalışıyor musunuz? Eşiniz orada ne iş yapıyor, tayinini mi aldırdı, nasıl 3 aydır orada. Eskilerde yazdınız mı hatırlayamadım.

Maddi durumunuz nasıldı. Çalışıyor musunuz? Eşiniz orada ne iş yapıyor, tayinini mi aldırdı, nasıl 3 aydır orada. Eskilerde yazdınız mı hatırlayamadım.
Online çalışıyordu da emekli oldu artık. Benim de bir miktar param ve düzenli bir kira gelirim var kimseye muhtaç olmadan geçinebiliyorum.

Bu adam gelip gider böyle. Sorumluluk almaz. Hayatına tam girmez. Mahmut da okeyse sıkıntı yok. Ama gerçek bir evlilik istiyorsa bu adamı başindan bir an önce temizlemeye baksın. Ömür geçip gidiyor.
Sanırım gerçek bir evlilik istemiyorum. Hele kayın aile varsa bir de çocuk varsa evlilik kadına pranga. Elbette erkeğin de sorumlulukları var ama evlilikte çoğunlukla (genellemeyim) kadının sorumlulukları ve yükü ağır oluyor, kendi hayatından en çok ödünü kadın veriyor. Toplumsal nedenlerle biz kadınlar evlenmek istiyoruz ama dürüst olmak gerekirse, maddi ve manevi olarak kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın için evlilik yüktür. Tek artısı, sevgi, yoldaşlık, paylaşım ve aşktır. Bunun için katlanılıyor zaten ama hele eğer çocuk yoksa, bazı toplumsal baskılar olmasa evlilik gerçekten gereksiz diye düşünüyorum
Ay ben olsam boşar bi tane çözsüz üzüm bulurum yalan olmasın. Herkesin kendi fikri tabi, ben yaşlılıkta hayat arkadaşı imkanım varsa olsun isterdim, kendisi de ayrilirsam bekarlık güzel böyle kalirim dedi. Zaten yanlış aklımda kalmadıysa çevreye ayrılık yoluma girdik demişlerdi, neden bu kadar sohbet halindeler onu tam anlamadım.
Böyle demek benim fikrimdi, sebebi de "kötü gelin" olarak görünmek istemememdi. Ama eşim böyle demek istemedi. Ailesi üzülürmüş filan. Eşimin ailesine ne söyleyeceğine bir yerden sonra karışamam zaten, kötü gelin olmak da artık ilk başlardaki kadar beni etkilemiyor. Kim ne düşünürse düşünsün diyorum artık. Hergün konuşuyoruz, bir kere de gittim 4-5gün kaldım zaten. 2 gün otele gittik, özledimler, hediyeler, çiçekler, balayı gibi geçti sonra geldim. Bundan sonra ne olur bilmiyorum artık. Herkes nerede olmak istiyorsa orada olsun. Allah sağlık versin, başka şey istemem. Ben de kendi hayatımı yaşıyorum. Eğer eşim ileride dönerse burada mutsuz olur diye de düşünmeye başladım. Bir gün boşanırsak onun peşinden ailesinin şehrine gitmedim diye suçlusu da ben olurum onu da biliyorum ama kural bu zaten sanırım, birileri boşanınca suçlu olan hep karşı taraftır.

Katip gercek bir evlilikte ikisinin de tavirlari bana cok ters geldi ya. Belki de bizim evliligimiz baskasina gore ters gelebilir ama esim boyle seyler yapsa baslibasina bosanma sebebi olur benim icin. Ben yapsam esim cok rahatsiz olur. Belki de bizde gariplik vardir.
Sizde bir gariplik yok, öyle düşünmeyin. Paranoyaklık düzeyinde kıskançlıklar, suçlamalar ve karşındakine hayatı dar edecek kısıtlamalar olmadığı sürece sizinki normal ve doğru olan. Herkes farklıdır, her ilişkinin dinamiği de farklıdır. Bilinçli kötü niyet ve karşındakine ya da başkalarına zarar verme durumu söz konusu değilse kimse kimsenin ilişkisini / evliliğini yargılayamaz bence.

Yani soyle bise o anki durumuma bagli

Ornek verecek olursam anneme 2 hafta ben baktim kendi evimde
3 cocugum var, son ikisi biri 3 digeri 6 aylik bebeydi
Okadar zorlandim okadar zorlanndimki anlatamam
Ama gecici bi surecti sartlarda bunu gerektirdi oyuzden cok zorlandim

Ileride coluk cocuk buyumus olur az cok kendi ihtiyacini karsilayacak yasa gelirler elimden geldigi kadar kv ve anneme bakmaya calisirim. Kp ve babama bakmak istemem 🤷‍♀️

Her şeye bık bık laf etmese bakardım. Ama sürekli yüzüne gülüp arkandan etmediği dedikodu kalmayan, hamileliğimde bir tas çorba vermeyen insana ben niye bakayım? Ben bakmam Allah o duruma da düşürmesin. Eğer düşerse de Kocam ev tutup bakabilir tabi.

Dürüst olmaya çalışın.

Hayatta bakmam büyük konuşmak istemiyorum ama yallah yani

X