Yaşlanınca kayınvalidenize bakar mısınız?

Benim kvdemin de bazı saglık sorunları var suan,en önemlisi unutması iLac kullanıyor ama arkasınj dönsün unutuyor.İlaclarını flan kpderim takip ediyor.
Yalnız bırakmamaya calısıyor dısarı cıkarken kızına faln götürüyor.
Ben esime isterlerse gelsinler ben yardımcı olurum.
Sorumluluk almam ama destek olurum.
Sorumlulugu esim ve kpderimde olması sartıyla destek olırum.
Yarın bisy olur bana sen nerdeydin napıyodun demesin kimse diye sorumlulugunu alamam.

Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?

Dürüst olmaya çalışın.

Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Sizin bakmakla bir yükümlülüğünüz asla yok . Eşiniz bakmak zorunda . Ama sizde destek yardım yaparsanız mükâfatını alırsınız .Bakardım . Ama aynı evin içinde değil . Örneğin aynı apartman dairesinde , sitede aynı yerde oturturduk .Aylık temizlikçi alırdık . Gerekirse yemek yapan birisi. Ama eşimle beraber hizmetlerni yapıp evimize dönebiliriz . Sevgilerle ☀️🎈

Şimdi şöyle bir durum var, akıl sağlığı yerinde olur, tuvalete kendi başına ya da yardımla gidip gelebilecek durumda olur, önüne bir tabak yemek koyarsınız, doktoruna götürür, ilaçlarını ayarla içirirsiniz o başka ama yatalak geriatrik hasta bakımı ise çok farklı, bebek bakmaya benzemez, evde bakılır ama profesyonel destek almadan bakılamaz. Bizim durumda henüz yatalak değiller ama yürüme sıkıntısı var ve yaşlılar artık ev işi yemek vs zor oluyor. eve temizliğe gelen birileri var 2 haftada bir ama gündüz yarım gün gelen biri olsa en azından kahvaltılarını hazırla, bulaşıklarını toplar, çamaşırları yıkar asar, akşama da bir yemek yapar gider, günde bir kaç saat. Çünkü biz uzaktayız, görümcem aynı şehirde ama çalışıyor. Şimdi böyle yarım gün biri gelse ne iyi olur (biz tutacağız) ama kabul etmiyorlar...
Siz genel bir soru sordunuz ben ona cevap verdim. Özel durum belirterek sormadığınız için diyecek pek de bir şey yok. Ayrıca bu işler çok kişisel konular buradan çoğunluğun ne dediğine göre hareket edilecek konular değil bence çünkü kişi özelinde kararlaştırılmasi gereken bir durum

Siz genel bir soru sordunuz ben ona cevap verdim. Özel durum belirterek sormadığınız için diyecek pek de bir şey yok. Ayrıca bu işler çok kişisel konular buradan çoğunluğun ne dediğine göre hareket edilecek konular değil bence çünkü kişi özelinde kararlaştırılmasi gereken bir durum
Evet ilk başta genel açtım sonra özelimi de anlattım, ama başta özellikle genel sormak istedim ve buradaki paylaşımlar bana çok iyi geldi. Teşekkür ederim.

X