Ablanıza çok üzüldüm. Allah şifasını versin, başka acı göstermesin.
Benim babaannem bir keresinde bize gelmiş 2-3 ay kalmıştı. Biz o zaman yurtdışında yaşıyorduk ve ben o zaman küçüktüm. Öncesinde ve sonrasında da ölene kadar amcam ve yengem baktı. Ve bu durum amcamla babam arasında hep sorun oldu. Babaannem öldükten sonra amcam babama sürekli bu konuda laf sokuyordu, kavga edip küsüyorlardı. Bir keresinde babama sordum niye? diye babam da "annen istemedi" dedi. Ben şok oldum çünkü annem çok merhametli bir kadındı. Bize Türkiye'den çok insan gelirdi kalırdı, hastane işlerini annem hallederdi, getirir götürür tercümanlıklarını yapardı. Kayınvalidesini sevmezdi biliyorum çünkü evlenirlerken annemi istememiş çok laf saymış ama annemin istemediğini bilmiyordum ve sonradan işte bunlar hep başa kakılıyor.
Kayınvalidem senelerce kendi kayınvalidesine bakmış ve kadın kayınvalideme çok ama çok çektirmiş. Kayınvalidem melek gibidir aslında bana karşı kendi hiç kaynanalık yapmadı. Ben ona yaptım desem yeridir, yeni evliyken örneğin mutfakta yemeğine karıştım (güya yardım edeceğim) kadının eli ayağı dolandı elini yaktı. Severim kayınvalidemi, empati gücü yüksek bir kadındır, hani bakarım demek isterdim ama kendime hiç güvenmiyorum bu konuda. Kayınvalidemin şu anda gün gün kötüleşen yürüme sıkıntısı var, ayakta zor duruyor. Eşim ona tekerlekli yürüteç aldı. Ama yemek yapmakta zorlanıyor artık. Evde yemeklerin çoğunu kayınpederim yapardı bu yüzden. Kayınpederiminse ciddi sağlık sorunları var, kalp, akciğer. Çok zayıfladı, bir deri bir kemik kaldı. Geçen ay da kayınvalidem bizdeykenkp evde düşüp kolunu kırdı. Kayınpederimin bana kendisini baktıracağını sanmıyorum. Daha önce hastaneye yattığında gündüz ben gece de eşim refakatçı kaldı, ben ona çok iyi bakmışım öyle söylüyor ama o zaman zaten kendi tuvaletine kendi gidebiliyordu. Onun dışında istemez diye düşünüyorum çünkü bir kere ona fıtık korsesi almıştım. Giymekte zorlandı. Biz kahvaltı ederken o da geldi mutfağa takamadım diye pijamasının altından uğraşıyor. "ben yapayım mı baba?" dedim "Hayır kızım" dedi. Eşime dedim sen yardımcı ol. Eşim de yardım etmedi kayınpeder orada öyle kendi kendine cebelleşiyor, şok oldum eşime sonra dedim niye yardım etmedin? "Babam gururlu adamdır, k.çnı görmemizi istemez." Herhangi bir şeyi gözükmeyecekti halbuki, pijamanın altından düzeltecektik. Geçenlerde de eşime "ben ötenazı istiyorum" demiş. Çok acı ve çok zor bir şey yaşlılık. Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin.
Şimdi ben diyorum ki evlerine zaten 1-2 haftada bir temizlik için yardımcı geliyor. Gündüz de birini tutalım yarım gün veya sabahları 2-3 saat gelsin, kahvaltılarını hazırlasın, bulaşıklarını yıkasın, çamaşırlarını yıkayıp assın, sonra akşam için bir yemek yapsın gitsin diyorum. Bunu da kp kabul etmiyor. Bizim onların yanına taşınmamızı istiyorlar. Hani bu da tezat bir şey, hem yük olmak istemiyor hem de böyle diyorlar.