- 23 Ocak 2016
- 32.460
- 48.766
- Konu Sahibi mahmut abi
Kız bakan gelin yok zaten bu devirde bir bardak su vermiyorlarBirisi bakacaksa bile o kişi kızı olmalı bence oğlum bakıyor adı altında gelin bakmamalı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kız bakan gelin yok zaten bu devirde bir bardak su vermiyorlarBirisi bakacaksa bile o kişi kızı olmalı bence oğlum bakıyor adı altında gelin bakmamalı.
Melek gibi bir anneniz varmış ne kadar ince ruhlu keşke karşılık vermeseydim demiş çok etkilendim aynı rahmetli teyzem gibi dedeme en çok o baktı 8 ay sonra kendisi de koronadan öldütam tarihleri hatırlamıyorum ama uzunca yıllar ikisi de yazın köylerindeki evlerinde durup kışın sırayla çocuklarında kaldılar. annannem beyin kanaması geçirdi, kısmi felç yaşadı bir dönem; halalarım biraz anlayışsızdır o halde iken küçücük evimize dedemi de gönderdiler sıra sizde diyerek (sırayı değiştirmek de bir çözüm olabilecekken) dedem o zamanlar demans tanılı değildi, evlenmek istiyordu 80li yaşlarında hatta annanneme de talip olmuştu, o halde kimi zaman ikisine birden baktık bir ay. sıra vardı ama annannem de dedem de gitmek istemezdi, annannem ağlayarak giderdi nolur beni onların eline gönderme diye ama çaresiz gönderirdi annem. o vefat etti, dedeme de çeşitli bahanelerle daha çok annem baktı. babam pek yardımcı olmazdı ne yazık ki, bu annemi çok yıprattı. bir de dedem yine demanstan önce de evde kahvaltı yapıp ‘karın beni zehirledi, evde dövüyor” diye babamın iş yerinde bangır bangır bağıran bir adam. sürekli bir tiyatro oynardı zavallı
annem de vicdan yapıp baktı, Allah ondan razı olsun. ama çok didişirdi dedemle, şimdi de pişmanlık yaşıyor. o zaman da derdik bakmasan daha çok hayra girerdin diye, şimdi de pişman tabi keşke hiç karşılık vermeseydim onun laflarına diyor.
zorlanacaksanız bakın diyemem. dediğim gibi benim kayınvalidem zaten şu zamana kadar bana bir kez külfet olmamıştır, aynı sitede yaşıyoruz çağırmadıkça gelmemiştir, karışmaz etmez öyle birisi. bende onun rahatlığı var
Neden acaba beybiKız bakan gelin yok zaten bu devirde bir bardak su vermiyorlar
BilmemNeden acaba beybi
Kayınvalide misin gelin misin ona göreBilmem
Eşinizin dedesine bakacaksınız tebriklerBen bakarım ALLAH rızası için eşimin dedesini kışın ben bakacam 3 oğlu bir kızı olmasına rağmen bende rahat ediyor
Gelinim ben bak yukarıdaki mesajda eşinin dedesine bakacak insan var bak gelin görsün gözünKayınvalide misin gelin misin ona göre
Benimde bakacağım insanlar var canım ama kv olmaz anlaşamayızxGelinim ben bak yukarıdaki mesajda eşinin dedesine bakacak insan var bak gelin görsün gözün
Ben de tek başıma bakamam evlatlarıyla dönüşümlü kabul edebilirim.Benimde bakacağım insanlar var canım ama kv olmaz anlaşamayızx
Ölecek duruma gelene kadar çenesini dilini tutsaydı:)Omurgalı durmak mı helal olsun ölecek durumdaki kadına bakmadı, gururlu kızmış mı diyecekler siz bu dünyanın yalan olduğunu unuttunuz galiba
Estağfurrullah öyle düşünmedim ben. Doğrusu söyle, 13 sayfadır yazışıyoruz biz burada. Epey duygusal şeyler de yazıldı, ben de yazdım. tartışmalar da oldu (saygı çerçevesinde) beyin fırtınaları da yapıldı. vicdan muhasebeleri de yapıldı. yani konu artık ilk sorudan epeeey bir ilerledi. Duygusal olarak da ben de hayatımla ilgili çok şey paylaştım geçmiş yorumlarda yani babamla ilgili yaşadığım zorluklar falan. Ben çoğundan haberdarsınızdır diye düşünerek cevap yazdım. Gayet dostane samimi bir duyguyla yazdım.. Şimdi farkettim ki 13 sayfayı okumadıysanız benim cevabım da bayağı ilginç gelmiştir yani. Ne olur kusura bakmayın. Teşekkür ederim bu arada değerli yorumunuz ve paylaşımınız için.Iyide öyle bir cevap vermissinizki sanki ben cevabimi siz boyle boyle olmalisiniz demişim gibi. Genel bir soru gibi sormussunuz, genel cvp verdim. Yoksa bakan bakar bakmayan bakmaz beni ilgilendirmez.
Ay evet okumamistim, sizde kusura bakmayın . Hayat hepimizi farkli sınıyor malesef. İnşallah sıkıntılarımızı unutturacak guzellikler nasip eder Rabbim cumlemize. Sevgiyle kalın ♀Estağfurrullah öyle düşünmedim ben. Doğrusu söyle, 13 sayfadır yazışıyoruz biz burada. Epey duygusal şeyler de yazıldı, ben de yazdım. tartışmalar da oldu (saygı çerçevesinde) beyin fırtınaları da yapıldı. vicdan muhasebeleri de yapıldı. yani konu artık ilk sorudan epeeey bir ilerledi. Duygusal olarak da ben de hayatımla ilgili çok şey paylaştım geçmiş yorumlarda yani babamla ilgili yaşadığım zorluklar falan. Ben çoğundan haberdarsınızdır diye düşünerek cevap yazdım. Gayet dostane samimi bir duyguyla yazdım.. Şimdi farkettim ki 13 sayfayı okumadıysanız benim cevabım da bayağı ilginç gelmiştir yani. Ne olur kusura bakmayın. Teşekkür ederim bu arada değerli yorumunuz ve paylaşımınız için.
Ayetlere beğeni yaptım yoksa yazınıza beğeni yapamam kaynananız iyi insanmış bakarsınız ne kaynanalar var ayrıca gelin bakmak zorunda da değil evlatlarına düşüyor bakmak gelin hem kendi anasına babasına bakacak hem kaynanaya kaynatayaBen bakarım. Her zaman başımın üstünde yeri vardır pamuk kayınvalidemin ve kayınpederimin. Saygı ve hizmette kusur etmem. Kendi anne ve babam ile nasıl ilgileneceksem onlara da öyle bakarım elimden geldiğince maddi manevi. Onlardan gelecek sevaba ve Allah razı olsun sözüne ihtiyacım var. Çünkü kayınvalidem bir gölge gibi takip ederek kendisine isyan ettirmiyor, zorla hürmet ettirmiyor. Her akşam kendisini ziyaret etmemiz için bizi zorlamıyor, bana laf sokup aşağılamıyor, işten eve geldiğimde sofra kurulu oluyor, kışlık yiyeceklerime kadar dondurucumu hazırlamış Rahime anne. Çocuğumuz yok henüz, bugün gelinim, yarın kayınvalide olmayacağım ne malum ? Hiçbirini yapmasa bile nankör gelemem. Onlar olmasa sevdiğim adam olmazdı, evlenemezdim. Gelinlerin eş ailesine bakma yükümlülüğü yok ne dini ne de hukuki açıdan buna itirazım yok ama ben temiz bir vicdan insanlık adına ekmek yediğim yerde kimseye sırtımı dönemem.
İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez” (Buhârî, “Edeb”, 18)
Merhamet etmeyen kimseye merhamet olunmaz” (Buhârî, Edeb 18; Müslim, Fezâil 65. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 145;Tirmizî, Birr 12
''...Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır. '' (Ebû Dâvûd, Edeb 58; Tirmizî, Birr 16)
Biz k.v ye nöbetlese bakıyoruz.6 kardeşler eşimin ailesi.Hepimizde 40 ar gün kalıyor.Ama birlikte yaşayamazdım tek çocuk olsaydı eşim bakıcı tutup evinde baktırir arada yoklardımEğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.
Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.