- 10 Temmuz 2020
- 65
- 25
- 41
-
- Konu Sahibi Claire Fraser
ben boşandıktanbir süre sonra edindiğim sevgilimden ayrıldığım için iki arkadaşım dostum dediğim insanla o kadar bu tip bağnazca fikirleri ve bazı konularda beni yargılamaları yüzünden bozuştumki hayatımdan 2 sini de çıkarmak zorunda kaldım hemde tamamiyle.şimdi daha huzurluyum ama şu da bir gerçekki içimde bu durum çok büyük bir boşluk ve yalnızlık güven kaybı hissi yarattıEtrafindaki kadinlari bile degistirebilirsin. Seni asagi ceken kimseyle görüşmek zorunda degilsin. Ailen bile olsa. Kendine tuhaf kaliplar koymaktan ve o sınırlarda yasamaktan vazgec bence ama bunlari 20lerinde yapmaliydin. Sen boyun egmissin hep, onlar kim ki seni elestirebiliyolar ve zalim olmanin mesleklerle gelir düzeyiyle falan ne ilgisi var. Cok küçük bi fanusun icinde yasio gibisiniz. Evde teleskop olsa ne olur dibini göremedikten sonra?
Sizin durumunuzda ilaçla psikoterapi bir arada gitmeli bence. Veya ilaclarinizi değiştirmek gerekebilir. Kız çocuk sahibi olmak büyük bir başarı ve iki başarısız evlilik bu yolda önünüzde sizi aşağı ceken büyük engeller gibi davranıyorsunuz. Mutluluğu ve iç huzuru sadece kiz çocuğu annesi olarak bulabileceğinizi sanıyorsunuz ve bu yüzden günlük hayattan keyif alamayacak depresif bir moddasiniz. Ancak hayat dediğiniz şey doğru veya yanlış verdigimiz kararlardan, yeri gelir başarı, yeri gelir basarisizliklarimizdan oluşur. Hayatın tek bir amacı veya puzzle i tamamlayacak tek bir parça yoktur. Yaşadığımız her şey bizi biz yapar. Önce kendinizi kabullenmeli, iki kez bosandiginiz, ikinci evliliginizin başında bakire olmadığınız için kendinizi suçlamayı bırakmalısınız. Kız çocuğu sahibi olmanın mutluluğunuzun tek yolu olmadığını idrak etmelisiniz ancak bunlar da anca mesajimin başında belirttiğim destekleri alabilirseniz mümkün olabilirBen bir yıldır hergün düzenli olarak iki tane antidepresan ve uyku hapı alıyorum.
Kalp çarpıntılarıma, uykusuzluğuma, odaklanamama sorunlarıma çare olmadı.
Gelecekten ölesiye korkuyorum.
Ailem zorlayarak adeta sürükleyerek tatile götürüyor beni ama ne deniz kıyısında, ne dağda ne bayırda ben nefes alamıyorum.
Birinin beni ameliyat ile ikiye ayırıp içimden huzursuzluğu alması gerek öyle konuşmakla psikologla felan olmuyor. Olduramıyorum.
Spor yapıyorum. Çalışıyorum. Hafta sonları aşçılık kurslarına katılıyorum.
İçimdeki huzursuzluk geçmiyor. Kesinlikle hiçbirşeyden haz almıyorum.
Anne olmadan mutlu olabilmem imkansız. Kız annesi olabilmek için herşeyimi verirdim.
iki kez boşandım..bunu yediremiyorum kendime toparlanamıyorum olmuyor
terapi ilaçlar v.s işe yaramıyor
düşünmekten öleceğim
34 ne ki, hala gayet evlenirsin 35te ilk evliliğini yapan çok insan var. Sadece körü körüne adamları tanımadan evleneyim de ne olursa olsun kafasında olma, iyice bak adamı tanı. Bir de terapiste görün kanka bayağı bunalmışsın. Çocuğun yoksa da yok anlayamadım, dünyada isteyerek çocuk sahibi olmayan tonla insan var, hepsi de mutlu mesut yaşıyor aşırı drama yapıyorsun.
Bence o kayıp hissi yeni guzel insanlarla tanışana kadar sürüyor. Dunyani ve cevreni genislettikce hatirlamiosun bile kim sana ne yapmis nasi güvensizlik yaratmis. Her sey gelip gecici gözüyle bakmak lazim. Mutlu anlar da hüzün de. Bi devinim icinde olmamiz lazim surekli. Cok zor değil bu dedigim de. Teknoloji ilerledi insanlarla tanismak kolaylasti. Cok insan seven biri de degilimdir ama 'çevrendeki 5 insanin ortalamasisindir' lafi hayatimin mottosu resmen. Surekli degistiriorum işime hangi 3-5 kisi geliosa o dönem :) birlikte gulebilmek bile bi çıkar benim gozumde. Karsimdaki devamli dert anlatan biriyse/ dedikoducu ici pis biriyse/ kültürsüzse konusmalari beni yeni ufuklara sevk etmiyorsa/ tartışırken terbiyesizlesiyorsa kalp kırıyorsa kısaca hiçbir işime yaramıyorsa elerim gider.ben boşandıktanbir süre sonra edindiğim sevgilimden ayrıldığım için iki arkadaşım dostum dediğim insanla o kadar bu tip bağnazca fikirleri ve bazı konularda beni yargılamaları yüzünden bozuştumki hayatımdan 2 sini de çıkarmak zorunda kaldım hemde tamamiyle.şimdi daha huzurluyum ama şu da bir gerçekki içimde bu durum çok büyük bir boşluk ve yalnızlık güven kaybı hissi yarattı
Arabesk degil de Erşan Kuneri - Kooperatif Kemal bölümü gibi tüm bunlarBenim istediğim kişi asla karşıma çıkmıyor. Çıkacağına da inanmıyorum bu saatten sonra.
Hiçkimse kusursuz değil armudun sapı üzümün çöpü demeyeyim diyorum ama bana denk gelen erkekler gerçekten çöp.
Sıradan bir hayata sahip olmak istemek ne büyük lüksmüş.
Ev ve iş arasında mekik dokuyayım, bir tane kızım olsun, beni seven merhametli sakin yaratılışlı bir eşim olsun, yılbaşını kayınvalidemin evinde yeni yıla dakikalar kala aşağılanmalarla laf sokmalar ile geçireceğime elimde bir kadeh şarap eşimin gözlerine bakarak ona sarılarak geçireyim.
Pazar günü yataktan geç kalkayım, eşimle güzel bir kahvaltı yapayım, giyelim eşofman takımlarımızı sahil kıyısına yürüyüş..
Benim kayınvalidem pazar günleri asla eşimi rahat bırakmazdı. Bir pazar günümüz olmadı.
Akşam yemeklerine ona gitmez isek eşim tek giderdi ve benimle aynı yatakta yatmazdı.
Annesi olmadan hiçbir plan yapamazdık. Çıldırma noktasına getirmişti beni.
Günde 3 kez arardı oğlunu. Eve alınan su bardağına bile karışırdı, beğenmez ise çöpe atmaya kalkardı ve burası benim evim derdi..
Cherry Hanım, arkadaş çevrem beni 3 kişiyle tanıştırdı. 3 beyfendinin 2si annelerinin alt/üst katında oturmaya ikna etmeye çalıştılar. Siz kız anneleriyle oturmayı kabul etmiyorsunuz ama dediğimde bana geçimsizsin dediler.
Bir kişiyi çok beğendim. Hiç evlenmemiş biriydi. O da sık sık beni çok beğendiğini söylerdi. Aralık ayının son haftası Polonya'ya gitti ve bana karşı tavırları değişti şok oldum. Bu kadar güzel kızlar varken seninle " fuckbuddy" bile olmam, başından iki evlilik geçmiş sen arızalısın dedi.
Ben özellikle son bir aydır toparlanamıyorum.
Mesaiye kalıyorum, spordan geç çıkıyorum, zihnimi boş bırakmamaya çalışıyorum.
Kafamı kurcalayan durum niçin hep aynı torna makinesinden çıkan erkekler beni buluyor ?
Nerede hata yapıyorum ?
Çekirdek aile istiyorum. Sevmek sevilmek istiyorum. Saçlarımın okşanmasını istiyorum.
Tüm bunlar arabesklik mi ?
Benim annem ikinci evliliğini yaptıgında 42 yaşındaydı ve bir oğlu oldu. 42 yaşında yani siz 30 larındasınız çocuk doğurmak için geç bir yaş değil. Ama ben olaylara birde diğer tarafından bakmanızı istiyorum iki evliliğinizden iyi ki cocugunuz olmamış.Yaşamak istemiyorum. Nefes almak bile zor geliyor. Hiçbiryerde duramıyorum. Hiçbir yere hiçkimseye ait olamıyorum. Ruhum üşüyor.Kalbim çok ağrıyor.
1-2 saatlik uykuyla işe gidiyorum.
34 yaşındayım. Başımdan iki evlilik geçti. İki evliliğimden de çocuğum yok.
ilk evliliğimi 25 yaşımda yaptım. İlk eşim kendisinden yaşça çok büyük yabancı uyruklu bir kadınla birliktelik yaşadı ve bu bayan hamile kaldığını iddia etti. 6 ay evli kaldım. Aldatılmayı kadınlık onuruma yediremedim. Hiç uzatmadan bitirdim. Kendisi pişman oldu, bebeğe yapılan testler sonucu babası, eski eşim çıkmadı. Eski eşim bana geri dönmek istedi yalvardı ancak asla kabul etmedim.
" Ben seni aldatsaydım ne olurdu ? " diye sordum.
Sen kadın olduğunu unutuyorsun, erkeklerle kendini kıyas etmeden bıktım usandım, kadının şakası olmaz kadın namustur, yanıtını aldım.
Ailemin yanına döndüm. Aile büyüklerimin yardımı ile hemen işe başladım. Spora yazıldım. Haftasonları da terapi alıyordum.
Bir daha evlilik düşünmüyordum. Kimseye güvenemezdim.
Aradan 6 yıl geçti. İkinci eşimle, iş arkadaşlarımın vasıtası ile tanıştırıldım.
Ondan öylesine emindim ki..bu defa mutlu olacaktım. Çok gözyaşı dökmüştüm, demek ki evren beni ödüllendiriyordu.
Evlenmeden önce hayattan beklentilerim, ideolojik görüşlerim, sevdiğim filmler, ev dekorasyonu, anne olma arzum ve çocuk yetiştirme tarzına kadar eşimle defalarca konuştuk.
İnce eleyip oldukça sık dokudum. Ancak en başta annesi beni " bakire olmadığım " gerekçesi ile kabul etmemiş. Bunu yüzüme boşanma aşamasında söyledi ancak..
Eşimin ilk evliliği idi ancak aynı evi yatağı paylaştığı kız arkadaşları olmuş. Eşim de bakire değildi ancak kayınvalidem bir erkeğin bakire olmamasının, cinsel tecrübesizliğin büyük bir problem olduĝunu, boşanmış dul kadınların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.
Anne oğul arasında acayip bir bağ vardı. Ben kuma gitmişim o aileye.
Birşekilde boşandım ama maddi manevi ailecek tükendik.
Haklarımı v.s alamadım. O konuya hiç girmeyelim.
Ben hayata tutunamıyorum. Hayat evlilikten ibaret değildir diyeceksiniz ama işte içimdeki anne olma arzumu birtürlü bastıramıyorum.
1.5 yıl kadar yalnız yaşadım. Ev kiraları astronomik rakamlara yükseldi. Ailemin yanına mecbur döndüm. Ancak annemin evine de sığamıyorum.
Herşey için çok geç değil mi ? Ben bir daha evlenemeyeceğim, asla sevilmeyeceğim, bu yaştan sonra evladım olmaz yaş 34..
iki kez boşanmış bir kadını kim ister ki bu toplumda? ben nasıl birine güvenebilirim ?
Evlilik meraklısı değilim. Lütfen böyle düşünmeyiniz.
Saç uçlarıma kadar kırgın ve umutsuzum.
Hayata tutunamıyorum..
Aynen ya kız cocugum var benim bebek daha dünya güzeli kaşı gözü cok güzel bi bebek ama toz pembe degilki hayatim başim göge de ermedi eşimle hergün kavga ediyoruz senden cocik yapmaz olaydım deyip hemen kafama yumrugu vuruyor oturup agliyorum hayattan soguyorum gidecek yerim de yok herşeye katlaniyorum icimde bi sikinti gecmiyor hayatta tek mutlu olmanin formulu kiz cocugu sahibi olmak degilkiSizin durumunuzda ilaçla psikoterapi bir arada gitmeli bence. Veya ilaclarinizi değiştirmek gerekebilir. Kız çocuk sahibi olmak büyük bir başarı ve iki başarısız evlilik bu yolda önünüzde sizi aşağı ceken büyük engeller gibi davranıyorsunuz. Mutluluğu ve iç huzuru sadece kiz çocuğu annesi olarak bulabileceğinizi sanıyorsunuz ve bu yüzden günlük hayattan keyif alamayacak depresif bir moddasiniz. Ancak hayat dediğiniz şey doğru veya yanlış verdigimiz kararlardan, yeri gelir başarı, yeri gelir basarisizliklarimizdan oluşur. Hayatın tek bir amacı veya puzzle i tamamlayacak tek bir parça yoktur. Yaşadığımız her şey bizi biz yapar. Önce kendinizi kabullenmeli, iki kez bosandiginiz, ikinci evliliginizin başında bakire olmadığınız için kendinizi suçlamayı bırakmalısınız. Kız çocuğu sahibi olmanın mutluluğunuzun tek yolu olmadığını idrak etmelisiniz ancak bunlar da anca mesajimin başında belirttiğim destekleri alabilirseniz mümkün olabilir
Erkeklerin geneli çöp zaten.sana özel bir durum değil.kader mahkumu değilsiniz yani.daha doğrusu tüm ülke kadınları olarak neredeyse hepimiz kader mahkumuyuz.evet dibine kadar haklısın, sonuna kadar haklısın.boş boş motivasyon etmeye çalışmayacagim seni diğer arkadaşlar gibi.dayanmaktan başka şansımız var mı onu söyle.intihar edecek cesaretin var mı? Yok eğer yoksa paşa paşa ölene kadar sabretmekten başka seçeneğin kalmıyor demektir.sana hak versek ne vermesek ne değişecek.hayir anlamadığım nokta madem bu kadar sevmiyorsun bu dünyada olmayı neden başka bir canlı daha getirmek istiyorsun.bu ne tutarsızlık.o da büyüyecek.senin oyuncağın olarak kalmayacak yani.o da senin benim düşündüğüm şeyleri düşünmeye mahkum olacak.nerede bizde o cesaret Allah aşkına.sızlanıp sızlanip geberip gidene kadar oyalanacağız işte buralarda.Benim istediğim kişi asla karşıma çıkmıyor. Çıkacağına da inanmıyorum bu saatten sonra.
Hiçkimse kusursuz değil armudun sapı üzümün çöpü demeyeyim diyorum ama bana denk gelen erkekler gerçekten çöp.
Sıradan bir hayata sahip olmak istemek ne büyük lüksmüş.
Ev ve iş arasında mekik dokuyayım, bir tane kızım olsun, beni seven merhametli sakin yaratılışlı bir eşim olsun, yılbaşını kayınvalidemin evinde yeni yıla dakikalar kala aşağılanmalarla laf sokmalar ile geçireceğime elimde bir kadeh şarap eşimin gözlerine bakarak ona sarılarak geçireyim.
Pazar günü yataktan geç kalkayım, eşimle güzel bir kahvaltı yapayım, giyelim eşofman takımlarımızı sahil kıyısına yürüyüş..
Benim kayınvalidem pazar günleri asla eşimi rahat bırakmazdı. Bir pazar günümüz olmadı.
Akşam yemeklerine ona gitmez isek eşim tek giderdi ve benimle aynı yatakta yatmazdı.
Annesi olmadan hiçbir plan yapamazdık. Çıldırma noktasına getirmişti beni.
Günde 3 kez arardı oğlunu. Eve alınan su bardağına bile karışırdı, beğenmez ise çöpe atmaya kalkardı ve burası benim evim derdi..
Cherry Hanım, arkadaş çevrem beni 3 kişiyle tanıştırdı. 3 beyfendinin 2si annelerinin alt/üst katında oturmaya ikna etmeye çalıştılar. Siz kız anneleriyle oturmayı kabul etmiyorsunuz ama dediğimde bana geçimsizsin dediler.
Bir kişiyi çok beğendim. Hiç evlenmemiş biriydi. O da sık sık beni çok beğendiğini söylerdi. Aralık ayının son haftası Polonya'ya gitti ve bana karşı tavırları değişti şok oldum. Bu kadar güzel kızlar varken seninle " fuckbuddy" bile olmam, başından iki evlilik geçmiş sen arızalısın dedi.
Ben özellikle son bir aydır toparlanamıyorum.
Mesaiye kalıyorum, spordan geç çıkıyorum, zihnimi boş bırakmamaya çalışıyorum.
Kafamı kurcalayan durum niçin hep aynı torna makinesinden çıkan erkekler beni buluyor ?
Nerede hata yapıyorum ?
Çekirdek aile istiyorum. Sevmek sevilmek istiyorum. Saçlarımın okşanmasını istiyorum.
Tüm bunlar arabesklik mi ?
Valla bende yanlış seçimler yapa yapa bu yasa geldim.Bu adamları kim seçti peki ?
Ben.
Kendimi affedemiyorum. Neden ben ? Niçin böyle erkekler beni buluyor ?
Neden böylesine şansızım anlayamıyorum
Yaşasan ayrı bir dert yaşamadan ayrı bir dert.bu sefer de neden tercih edilmedik diye mutsuz oluyorsun.kendince debelenip debelenip birşeyler çıkartsan çer çöp oluyor.kendini kandırmayı da beceremiyorsun.anlamıyorum ya erkeklerin kiye bizler gibi ilişki yaşama ihtiyacı yok.Senin kadar sey yasamadim ama sanirim bende yasamak istemiyorum . akip giden bi hayat var ve ben bu hayata asla dahil olamiyorum cok yoruldum hemde cok
Ne çok dertli insan varmış hee.Aynen ya kız cocugum var benim bebek daha dünya güzeli kaşı gözü cok güzel bi bebek ama toz pembe degilki hayatim başim göge de ermedi eşimle hergün kavga ediyoruz senden cocik yapmaz olaydım deyip hemen kafama yumrugu vuruyor oturup agliyorum hayattan soguyorum gidecek yerim de yok herşeye katlaniyorum icimde bi sikinti gecmiyor hayatta tek mutlu olmanin formulu kiz cocugu sahibi olmak degilki
Siz bu kafayla çocuğunuz olsa cinsiyeti oğlan olsa da ölmek isterdiniz. Sağlıksız bir durumdasınızEtkili olmak için çokluk olmak gerek. Benim kızım olursa odasında bir teleskopu olacak. Satranç ve bale kurslarına gidecek. Cumhuriyet kızı olacak.
Bu gezegende hiçbir şey beni anne olmaktan daha fazla mutlu edemez.
Bana ait, benim bedenimden bir parça, sorgulayan zeki, minnoş bir kız çocuğu istiyorum.
Sizde deseydiniz Namusa göz diken namussuzdurkadın namustur, yanıtını aldım.
Konu basligini gordukce sinir oluyorum.
Gencecik arkadasm mide kanseri som evresinde ölum döseginde.
Siz ise ölmeyi istiyorsunuz. Cok kolaydi sanki. Otdan sebepler hep.