Yaşamak istemediğiniz bir hayatı yaşamak zorunda kaldınız mı? Dertleşelim

oncelıkle cok sasırdım demelıyım yorumlarınzı cok begenerek okuyorum cok mantıklı cevaplar verıyorsunuz sızınde sorunlarınz oldugunu dusunmezdm hıc
hakkınızda hayırlısı neyse o olmasını dılıyorum..bn olsaydım bunca yılımı kayınvalıde belası yuzunden zehır etmıs bır adamı hastalıgında dusunurmuydum
tabıkıde hayır herkez yaptıgının cezasını cekmelı bence ...

Öncelikle çok sağol canım yaşadıklarımın bana verdiği olgunluktan kazandığım deneyimle yorumluyordum beğenilmesine çok sevindim
bencede herkes yaptığının cezasını çekmeli aslında çekiyorda ama ortada çocuk olunca insan herşeye katlanıyor

bazen evet herseyı bırakıp gıtmek ne kadar kolay ve guzel gelıyor. ama unuttugumuz bırsey var gıttıgımız yere kendımızle beraber gıdecegız ve hıcbır zaman masallardakı o sıhırlı degnek ısabet etmeyecek bıze. gıtmenın de kalmanın da bedellerı olacak. zor bı hayat sennkı ınan cok da farklı degılız esasnda ama cozulmeyecek seyler degıl. herseyden evvel bır evladın var. sorunun sahıden cocugunu baba sevgısınden mahsun bırakacak kadar bır agır bır sorun mu buna ancak sen karar verebılırsın. su an sartların zor evet ama bır cok ınsana gore emın ol cok ıyı. yarın bosanmıs bır kadın olarak toplumsal zorluklar evladını tek basına yetıstırmenın maddı ve manevı zorlugu bır de kendı aılenden bulamadıgın destekten uzak olma derken sanırım ısler daha da kotuye saracak. yanı her ıkı durumda da sana dusen sabır olacak. o halde bu sabrı neden yuvanı kurtarmak ıcın harcamayasın. kayın valıden konussun dursun sen saglam dur onemsememeye calıs bı sekılde. evet zor ama yapabılırsın! hayalını kurdugumuz gelecek ıstedgımız gıbı gerceklesmeyebılır unutma! evladın olmasa hadı bır nebze kendı hayatın derım ama sımdı durup tekrar tekrar dusunmek lazm. ayrılırsan karın ne olcak dıye? acıkcası ben uzaktan bakınca ıkısı arasnda cok fark goremedım. ben senın yerınde olsam olan durumumu sabırla guzellestrmeye bakardım. ve bır gun bunu basardıgımda helal olsun bana derdım. hayat bır mucadele maalesf kı

zaten bu saatten sonra boşanmıyacam demişsiniz. kötü yanlarını görmemeye çalışın.tabi bunu yapmak çok zor ama kayınvalidene de kulak tıka konuşur konuşur bakar ses yok belki susmaya karar verir inşallah. sen biraz da kadroya giremediğin için bunalıma girmişin hakkında herşeyin hayırlı olsun. bak oğlun yanında bu evliliğin iyi yanı....

kardeşim kaynanana çok sabretmişsin ondan olmuş gibi .bence oğluna bi kardeş yap.kendi hayatn istediğin gibi gitmedi bari oğlun güzel bi yaşam sürsün anne babası kardeşiyle.

kardeşim kaynanana çok sabretmişsin ondan olmuş gibi .bence oğluna bi kardeş yap.kendi hayatn istediğin gibi gitmedi bari oğlun güzel bi yaşam sürsün anne babası kardeşiyle.

Aslında düşünmüyorda değilim inş eşim düzelirse ikna edip 2. çocuğu yapabilirim en azından oğluma kardeş olur

evet şu kadroya girme olayıda bizi çok etkiledi eğer kadroya girebilseydim belki kayınvalideden uzaklaşabilirdik ama olmadı
eskiden daha çok kafaya takıyordum 2 sene önce damarları patlatınca o sevdadan da vazgeçtim
kayınvalidenin laflarınıda zaten takmama kararı aldım ne yapalım Allah can sağlığı versin gerçekten gerisi boş
canım senin içinde herşeyin hayırlısı olsun

Beni ne kadar güzel anlamışsınız düşüncelerimde aynen sizi dillendirdiğiniz gibi , bende kalma ve gitme arasında pek fark göremedim ve en azından oğlum babasıyla olacak dedim ve kaldım
benim bu durumda mutlu olmaya çalışma çabası diyebilirim destekleriniz için çok teşekkür ederim.

öncelikle başlıkta demişsiniz ya yaşanmak istenmeyen bi hayat hani 'olmamam gereken yerdeyim'mesajı veren bi topik..ve bunu demek çok ağır gelir insana..
sonraa..anladığım kadarıyla eşinize belli bi bağlılık var yanılıyomuyum.onu bırakıp gitmeye gönlünüz el vermiyo.ki aynı yastığa hergünn baş koymak sonra hadi bitsin deyip çekip gitmek bu çok zor..ki evlat da işin içine girince size kesinlikle kalmak düşüyor yani doğru seçimi yaptığınıza inanıyorum.ayrıca bana öyle geldi ki kaynananız karşısında biraz pasif ve suskunsunuz yanılıyo muyum??o cadıysa sizde az cadı olun hakettiği şekilde =)yanlış anlaşılmasın saygısızlık babında demiyorum ama o laf diyorsa sizde susmayın gerekeni söyleyin.ki girişimde de bulunduğunuzu söylemişsiniz güzel de olmuş.örneğin o annesinin kıymetlisiyse bende annemin kıymetlisiydim ama geldim hayatımı ona verdim ayrıca o da hayatından memnun bende gibi cümlelerde etkili olacaktır.bu arada branşınız nedir merak ettim

Anladıgım kadarıyla esınızle bırbırınızı sevıyosunuz ve pek sorun yok tek sorun kaynana onada bısekılde cozum bulun kusun konusmayın mesela ben 3 aydır konusmuyorumdakayınvalıdeler ne yazıkkı ogulları hatalıda olsa sen el kızısın dıye senı suclu goruyor neyapsan e etsen yaranamazsın bırgunden bırgune yanlarında bacakbacaga bıle atmadım saygıda kusur etmedım ama bılenecanım benım hayat bı ımtıhan bı arkadasta solemıs ınan bana bole mutlu sorunsuz ınsan yok gercekten yok ya kocasında cekıyodur ya evlatlarından ya kaynanasından ya hepsınde ya aileden ya ısyerı amırlerınden ya ev sahıbınden ya komsudan ya akrabalardan ya kardeslerınden ya saglıktan ya maddıyatsızlıktan cekılıyo tam bırı duzene gırdı dıyosun pat baska bısey cıkıyo bole yanı bu hayat allah bıze dayanma gucu versın bıdaha su dunyaya gelsem tobe tobe kadın olarak gelmek ıstemezdım kadınlık cooooooooooook zor cok dusunuyoruz cok kuruyoruz cok buyutuyoruz dolayısıyle cok yıpranıyoruz bazen cok uzucu bısey yasıyorum sıkıntıdan olecegımı sanarım bı bakarım esım tvdekı olaya guler yada uyuyakalır Bır erkegın bı an dusundugu seyı bı kadın gunlerce dusunur uzulur bız cok hassas cok dusuncelı cok duygusalız cok takıyoruz herseyı ısımız cok zor ınanın bazen hıc bı sıkıntım yokken aklıma sacma seler gelıyo yok trafık kazası gecırmısım yok olmusum yok olumcul hastaymısım ay bu dusunceler benı cok uzuyo bız kendımızı uzmeden yapamıyoruz galıbaallah yardımcımız olsun yenı yenı hayata gelme sebebımızı anlamaya basladım dedım rahat yok bu dunyada eyvah bı dert bıttı dıyon dıgerı baslıyo valla

Son düzenleme:

canım bazen olmak istemediğim bir yerdeyim gibi hissediyorum gitmek istediğim dönemler oldu eminim gitsem tek başıma başarırım ama oğlum için durdum
Eşim ilk zamanlar çok hatalar yaptı ama 2 sene önce benim stresden damarlarımda yırtılma kanamalarım olmuştu çok hastalandım 2 ay yattım o zaman annem bile bana bakmadı eşim vardı yanımda bende onu bırakmamaya karar verdim peki neden mutsuzsun diyebilirsin geçmişe takılıp kaldığım , hayallerimi gerçekleştiremediğim için sanırım düşün üniversiteye gidiyorsun gelecekten beklentilerin var. Güzel bir iş ,aşk dolu romantik bir eş, hayal ediyorsun ama hayat seni sürüklüyor kadroya giremiyorsun senelerce ücretli dersanelerde çalışıyorsun güzel bir gazetede işe giriyorsun çocuğunla ilgilenen biri yok diye ayrılıyorsun güzel bir iş hayalin bitiyor .Asabi bir eş inceliklerden asla anlamayan bir adam onun kıskanç annesi ve annesinin yalanları dedikoduları çevredeki insaları doldurması, istenilmediğin ortamlarde olmak zorunda kalmak , üstünede aile asla destek değil bakıyorsun gelecek hayal kuşun ellerinden uçmuş gitmiş , bu sefer kabule geçiyorsun durgun mutsuz bir insan oluyorsun işte bende bu kabul aşamasında sizlerden destek beklediğim için bu topiği açtım.
bu arada branşımı sormuşsunuz ben felsefe meznuyum öğretmen olmak için yüksek lisansımda var ama olmuyor benim bölümümde kadroya çok az alım oluyor.

Haklısın kadın olmak ne zor özelliklede ataerkil toplumlarda erkek her şekilde çok şanslı doğuran kadın, kayınvalide çilesi çeken kadın, çocukları için hayatından ödün veren yine kadın , aldatılan yine kadın aldatan erkek ödüllendirilirken aldatan kadın öldürülüyor, erkek çocuklarına sonuna kadar destekleyen anne baba sıra kızlarında gelince umursamıyor bile , ince düşünceler incelikler içinde mutsuz olan kadın........... bu böyle uzar gider

Canım ya çok üzüldüm ama hangimizin hayatı dört dörtlük ki senin ruh halini çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum ama işte hep geçmişi yargılayıp durursak geleceğimizin bize getireceği güzelliklerin farkına varamayız ki.Kayınvalidene fazla ezdirme kendini ne eksiğin varki bak öğretmenlik okumuşsun lisans yapmışsın eminimki dünyalar güzeli bir evladın var. Kocanın da inşallah yakın zamanda şifasını verir Rabbim arkadaşım bu kadar çile çekmişsin her karanlık gecenin sonunda mutlaka güneş doğuyor inan bak güzel günlerinde olacak.

Amin canım inşallah senin içinde herşeyin en güzeli olur pozitif yorumun için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Evt..Yaşamak istemediğim bir hayatı yaşamak zorunda kaldım..İki kere terkedildim..

Evt..Yaşamak istemediğim bir hayatı yaşamak zorunda kaldım..İki kere terkedildim..

Demekkki iki kere değerini senin bilememiş değersiz erkekler
bence şükret ya o değersizler terketmeseydide onlar gibi kafasızlarla bir ömür geçirseydin

Demekkki iki kere değerini senin bilememiş değersiz erkekler
bence şükret ya o değersizler terketmeseydide onlar gibi kafasızlarla bir ömür geçirseydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…