Yaşamak istemediğiniz bir hayatı yaşamak zorunda kaldınız mı? Dertleşelim

incimnaz

CanArkadaşımÖzlüyorummm
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
3.602
30
66
İstanbul
Herkese merhaba ben 32 yaşının içinde evli 9 yaşında bir oğlu olan bir kadınım dışarıdan bakınılınca çok sıradan bir aileyiz ama ben aslında hayatımdan çok bıkmış durumdayım herşeyi herkesi gerimde bırakıp gitmek ve yeni bir hayat kurmayı çok istiyorum ama oğlumdan dolayı yapamadım birkaç kere denedim ama geri adım attım hep oğluma anneme kıyamadım
artık kararımı verdim bu hayatta mutlu olmaya çalışıcam onun için sizlerin paylaşımına ihtiyacım var
kısaca anlatyım ben mutsuz bir ailede büyüdüm herzaman tek başına mücadeler verdim ilkokuldayken kendim sabah kalkıp kahvaltımı hazırlardım giyinir okula giderdim çünkü annem gece yarısına kadar babamın kardeşlerine hizmet ettiği için kıyamazdım kaldırmaya
saçlarım hep kısacık keslirdi çünkü taramam daha kolay olurdu
kendi çabalarımla üniversiteyi ilk senede kazandım üniversitede çok aşık oldum ama ailem sorunlu olduğu için ayrıldım
okul bitti eve döndüm (ankarada okuyordum istanbulda yaşıyoruz) ama bizimkilerin huzurunu bozdum işe girdim ordanda ayrıldım istediğim gibi iş bir türlü bulamadım
eşimle tanıştım o dönem evlenip evden kurtulmak istiyordum belkide bilemiyorum ama 1 sene içinde evlendim babam ne çok sevinmişti evlendim diye kurtuldu ya
rahata kavuşacağıma tam bir batağa düştüm kayınvalidem beni hiç ama hiç sevmedi her fırsatta sana hazinemi verdim deyip benle uğraştı eşimde dönemde annesinin esiri gibiydi ne derse hiç tartışmasız yapardı tabi ailemde destek olmadığı için daha çok ezdiler beni
düğün hazırlıklarında herşeyden mahsun evlenmeme sebep oldu bana ilk zamanlar hep emrederdi herşeyimize karışırdı şimdi bile ara ara benle takışıyor çok yordu beni bu kadın
annem babamdan çok çekinirdi bu sebeple hiç bir sorunumu babama yansıtmazdı banada dayanmaktan başka çare yoktu
hamile kaldım oğlum oldu çok hastalıklı bir bebekti o dönemde eşimle daha çok vakit geçirmeye başladık yakınlaştık eşim annesinin bana yaptıklarını yavaş yavaş anlamaya başladı işe girip çalıştım derken bu zaman geldik ben gerçekten eşimin ailesinden beni sevmemelerinden çok ama çok sıkıldım hep boşanmak istedim ama hep annem bana baban çok kızar ayrılma oğlun ne olur diye diye beni bu hayatı yaşamaya zorladı
şimdi artık oğlumda büyüdü bazen bana anne sen boşansan ben senle gelirim ve sana hiç kızmam demeye başladı benim yaşadıklarımı birazda olsa anlamaya başladı
şimdide eşim çok hasta onu bırakmayı istemiyorum ona üzülüyorum ama burda yaşamaktanda çok sıkıldım bu düşünceleri içime atmaktanda panik atak hastası oldum bir süredir hayatımı şekillendirme konusunda çok kararsızdım ama artık kendimi eşime ve oğluma adamaya karar verdim yeni bir hayat kurup arkamda üzgün insanlar bırakamam
işte bu noktada yardımlarınızı bekliyorum benim durumumda olan arkadaşlar varmı siz bu duruma bu mutsuzluğa nasıl dayanabiliyorsunuz birbirimize destek olalım mı ne dersiniz
okuyan herkese çok teşekkür ederim

Birşey soracağım, size zamanında en kıymetli hazinesini veren kayınvalideniz sağ mı?

evet sağ hatta cumartesi günü yine bendeydi ve yin aynı kelimeyi bana söyledi bende anne merak etme en kıymetli hazinene çok iyi bakıyorum dedim

Canım, yaşadıklarına üzüldüm. Mutsuz bir çocukluk yasamana daha cok üzüldüm çünkü herseyin temelinde çocukluğumuz var.

Yorum yazmadan önce birşey sormak istiyorum. Esim hasta demişsin. Nedir hastalığı?

Sizin durumunuzu tam olarak anlayamadım, tamam ilk evlilik hayatınızda eşinizin anne bağımlılığı nedeniyle birtakım sıkıntılar çekmişsiniz ama sanırım oğlunuz olduktan sonra düzelmişsiniz veya da yazınızdan ben öyle anladım, öncelikle bu konuyu biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Eşiniz oğlunuz olduktan sonra düzeldi mi,
Size karşı iyi bir eş, oğluna iyi bir baba oldumu,
Eşinizin hastalığı nedir,
Siz çalışıyormusunuz, maddi durumunuz şu anda nasıl, ayrılırsanız ne durumda olacak.

bu sorularıma cevap verirseniz yorum yapacağım.

Bel fıtığı belki çok önemli değil diyen olabilir ama onunki çok ilerledi şuan 2 bacağında uyuşmaları falan başladı kendi işini yapmakta zorlanıyor ameliyat olacak
bu ameliyatlarda pek faydalı değil diye duyduk bende onu bu şekilde bırakmayı istemiyorum bakalım ne olacak

eşim oğlum olduktan sonra hemen düzelmedi en azından annesinyle hep vakit geçirmeyi bıraktı dolayısıyla benle vakit geçirince beni anlamaya başladı
aslında eşim insan olarak ii bir insandır ama çok asabidir genelde ilk anda herşeyden beni suçlar sonrası çok yumuşar ama kırılan kalpte sonra eskisi gibi olmuyor
fıtık olduğu içinde oğlumla spor faliyeti gibi birşeyleri paylaşamıyorum devamlı bir acı çektiği içinde bazen oğluma karşıda asabileşebiliyor
romantizm özel gün kutlaması gibi incelikleride yoktur
ama hakkını yemeyim evin ihtiyaçlarını giderir
ben öğretmenim ama ne yazıkki kadroya giremedim ücretli çalışıyorum

Kimsenin dört dörtlük hayatı olduğunu sanmıyorum zaten sizin hayatınızda çokta kötü sayılmaz daha kötüsü de olabilirdi bence umutsuz olmayın hersey yoluna girecektir. Bunca zaman dayanmışsınız bir kayınvalide için yuva yıkmaya degmez zaten sıkıntılarınızın da eşinizi alıp karsınıza konuşun erkekler eşlerine genelde hakverir zaten ama uygulamaya gelince yapamazlar ben evli degilim henüz ama çevremde hep böyle gözlemlediğim kadarıyla. Bence biraz daha sabırlı olun eşinizden bir şikayetiniz yoksa mutlu günler yakındır diye düşünüyorum.
Daha pozitif düşünmeye çalışın sizi üzen şeyleri çok hatırlamayın kayınvalidenize gerektiğinde düşüncelerinizi söyleyin siz sessiz kalınca daha çok ezeceklerdir buna fırsat vermeyin çok kıymetliyse evlendirmeseydi oğlunu zorlamı kaçırdınız.... Sussuz otursun...

canım pozitif yorumun için çok sağol aslında benim tek kayınvalide sorunum yok herşey bir bütün kadroya girememyşim eşimin asabiyeti hepsinin birleşimi .... zaten bu topiği açma amacımda sızlanmak falan değil
bende herşeye pozitif bakmaya ve sorunları düşünmemeye çalışıyorum çünkü yapacak başka birşey yok

Anlıyorum canım inşaallah hersey dilediğin gibi olur erkekler de kadınların yarısı kadar anlayışlı olmayı denese hiç bir sorun kalmaz aslında ama erkekler bazen çok bencil olabiliyor. Umarım eşinde seni anlar en kısa zmnda...

amin canım inş anlar

canım derdini okudum kısada olsa bir yorumda ben yazmak istedim. kendini çok güzel ifade etmişsin öncelikle,sana tavsiyem geçmişte yaşamayı hemen bırak ve önüne bak derim.işte beni çok yıprattı,çok üzdü,eşim anlayışlı olamadı demişsin.ama bak,sonradan farkına varıp seni anlamış ve bir nebzede olsa düzelmiş,topikte benim kısada olsa hayat hikayemi okumuşsundur,bende çok acılar çektim,ama kendimi harab etmekten başka hiç bir işe yaramadı,ben şimdi kendimi değil çocuklarım için mücadele ediyorum,onlara hiç bir zaman gerçek babalık yapmayan eşimin,yıkıntılarını tamir etmeye uğraşıyorum,oğlum 20 yaşında geçen gün intihar etmek istediğini söyledi,dünyam karardı,şimdi ona bir uzman yardımı arıyorum,onu yeniden hayata kazandırmaya çalışıyorum.dünya bu imtihan yeri,çilesiz ve sıkıntısız,insan yoktur,sabır edip bu mücadeleyi kazanmalıyız değilmi,sende zaten,demişsin motive edip fikir verin diye,oğlun için çabala onu sağlıklı bir yuvada yetiştirmeye çalış,eşinin her sözüne sinirlenip,ev ortamını germe,yani herşey sende sadece ve sadece çocuğun için ,değmezmi biz onlar için varız,biz doğurduk,madem biz sorumlu olduk,değilmi,yuvadan uçup kendine yeni bir hayat kurana kadar,da çalışıcaz kusura bakma canını sıktıysam kendi derdimle seni,örnek olsun diye yazdım umarım hayat,senin ve çocuğun için hep güzel olur.

Canım ne demek sıkmak aksine benim derdimi okuyup yorum yazmışsın çok teşekkür ederim.
haklısın geçmişle hesaplaşmayı bırakmak lazım insanı çok mutsuz ediyor yaşanmış geri kalmalı geleceğe bakılmalı bende artık öyle yapmaya çalışıyorum
elimdekilerle mutlu olmaktan başka çarem olmadığını anladım ve oğlum için mutlu olmaya çalışıyorum herşeye pozitif bakmalıyız
oğlunun durumunada üzüldüm ama canım daha çok genç 20 yaşındaymış ergen psikolojisinden daha tam çıkamamıştır onun psikolojisini düzeltmesine destek olmakta sana düşüyor inşallah herşey senin ve çocukların içinde çok daha güzel olur Allah yardımcın olsun

kpss ye hazırlanıp atanmayı deneyin bence.. böylece şehir de değiştirirsiniz. kayınvalideden de uzaklaşırsınız

kpss ye hazırlanıp atanmayı deneyin bence.. böylece şehir de değiştirirsiniz. kayınvalideden de uzaklaşırsınız

kpss denedim yüksek puan aldım ama benim bölümden çok az atama oluyor onuda başaramadın bende bıraktım kadroya girmek bir hayal artık

canım bence sıkıntıların üstüste geldiği için seni bu kadar bunaltmış.eski alimler dünyayı ssürgün yeri olarak görürmüş.herşeyi geride bırakıp kendine yeni bir hayat kurduğunda herşeyin çok iyi olacağına,dört dörtlük bi hayatının olacağına çok ama çok mutlu olacağına inanabiliyormusun?mutluluk bizim içimizdedir.öyle uzaklarda bir yerlerde değildir.yazdıklarına baktığımda bir çok kadının yaşadığı sıkıntılar bunlar.sahip olduklarına şükret varolan hayatını güzelleştirmenin yollarını ara bence...

haklısın canım hayat bazen sürgün yeri gibi geliyor insana ama önemli olan mutluluğu kafada yakalayabilmek

eski alimler dünyayı sürgün yeri görür demişsiniz..çünkü insan hep eksikliklerini anıyor ve herkes bir şeylerde eksik bir yerlerde hata yapmış, yapıyor, yapacak da ..herkesin derdi var ve herkesinki kendine büyük..hiçbirimiz mükemmel değiliz ve hayatlarımız da öyle.. o yüzden her şey kafamızın içinde bitiyor aynen arkadaşım dediğin gibi mutluluk içimizde :) sanırım senin biraz ruhunu dinlendirmeye ihtiyacın var çok yorulmuşsun artık her şeyden.. umarım hayatından küçük güzellikleri yakalayabilirsin ya da belki onları sen oluşturursun..dilerim her şey gönlünce olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…