bunca yıl sanki onu kandırmışım onu oyalamışım gibi hissediyorum. babamla tekrar konuşamadığım için suçlu ve korkakmışım gibi. Normal olan ne olursa olsun yanımda olup ne kadar sürerse sürsün bekleyip bir çözüm bulması ve beni desteklemesi mi olurdu yoksa söylediklerinde haklı mı ? sanırım gerçekten bende emin değilim. evlenip evlenmemek konusunda. korkuyorum biraz. bazı huylarından. evlenince pişman olmaktan, evlenmesem de onu kaybedip pişman olmaktan korkuyorum.
ne kadar sürerse sürsün bekleyip mi?
15 sene daha yaşarsa babanız diyelim, siz 15 sene babanızla birlikte mi yaşayacaksınız? Allah uzun ömür versin de babanızın vefatını mı bekleyeceksiniz, öyle şey mi olur? ortada belli bir süre belli bir şey yok ki neyi bekleyecek?
siz 4 sene mi okudunuz üniversite? okurken babanızdan ayrı değil miydiniz evden mi gidip geldiniz? daha yeni mezunsunuz geçen seneye kadar babanız tek yaşayabiliyordu da şimdi ne oldu?
şimdi sizin işiniz yok -doğru mu?
birikim vs var mı?
bu çocuk da ailesiyle yaşıyor, onlarla iş yapıyor, iyi kazanıyor mu?
önceki konudaki y.dışı filan olayları tümden hayal oldu sanırım?
dürüst olayım
20-25 yaş arası 4-5 sene uzaktan ilişki götüren bir erkeğin "e artık evlenelim biz neyi bekliyoruz" demesi normal
kaç sene daha uzaktan ilişki yaşayacaksınız?
görüntülü bile konuşamıyorsunuz? zaten gelip gidemiyor.
e nasıl ilişki bu? 5 sene bir de uzaktan ilişki yaşayınca -kusura bakmayın- ya evlenilir ya ayrınılır artık çünkü işin şeysi çıkar. ya evleniyoruz diye bir yola girilir, ha nişan ev dizme vs. biraz daha zaman geçer, ya da olmuyor denir ayrılınır. genelde bu böyledir.
ama
çocuk ev geçindirecek kadar kazanıyor mu?
siz o kadar seviyor musunuz? güveniyor musunuz? evlenilecek biri midir ?
siz ne istiyorsunuz?
hepsi muallak.
o sizin olduğunuz şehre gelebilir, babanıza yakın bir ev tutabilir ve siz de bir işe girip geçinip gidebilirsiniz
yok o ben aile işimden ayrılamam zaten burada kazandığım parayı orada kazanamam diyorsa siz gidebilirsiniz, ona güveniyorsanız gerçekten ? babanız da gelip yine yakın bir yer bile tutabilir.
kandırmış oyalamış diye bişey yok, o size mezun olur olmaz gel dedi gitmediniz, normaldi gayet, daha hiç iş tecrübeniz yoktu, çok gençtiniz. sudan çıkmış balıkğa dönerdiniz. kaldı ki hala bile emin değilsiniz evlenmk istediğinizden.
üstelik insanlar nişan atıyor, evliler boşanıyor, kimse birbirine %100 söz veremez ömür boyu birlikteyiz diye, o kafadan çıkın. ama yani bi adım atmak için de artık bir karara varın babanızla da sevgilizle de oturun konuşun, çocuk bu konuda haklı bence, ne olacaksa da olsun.