• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşamak istemediğiniz bir hayatı yaşamak zorunda kaldınız mı? Dertleşelim

öncelikle çok geçmiş olsun.eşinin rahatsızlığı belli ki ciddi ve ne kadar sıkılmış olduğunu anlayabiliyorum ama oğlun her ne kadar anlıyor gibi görünse de yaşı küçük,onu yanına alıp çekip gittiğinde ilerde seni suçlayabilir babamı hasta hasta bıraktın diye.eşinin hataları olmuş belli ama o da bu zor dönemlerinizde anlıyor anlaşılan hatalarını..şimdi onunla ilgilendikçe daha da pişman olacaktır seni üzdüğü günler için.ailenle yaşadıkların da beni çok üzdü gerçekten.ama senin önceliğin artık oğlun ve eşin.
bel-boyun fıtığı için de söyleyebileceğim,ameliyat şart dedikleri hastanın alternatif tıp(daha doğru ifadeyle kocakarı ilacıyla) ile iyileştiğini biliyorum bir yağ karışımıydı ama hatırlamıyorum araştır bence.

ben de hiç istemediğim bir hayatı yaşamak durumundayım..çok sıkıntılar yaşadım ve hala yaşıyorum çok bunaldım bazen benim de herşeyi herkesi bırakıp çekip gidesim geliyor ama sabrediyorum şimdilik bakalım nereye kadar..herşeyin birgün düzeleceği umudunu yitirmemeye çalışıyorum..allah yardımcın olsun..

öncelikle çok geçmiş olsun.eşinin rahatsızlığı belli ki ciddi ve ne kadar sıkılmış olduğunu anlayabiliyorum ama oğlun her ne kadar anlıyor gibi görünse de yaşı küçük,onu yanına alıp çekip gittiğinde ilerde seni suçlayabilir babamı hasta hasta bıraktın diye.eşinin hataları olmuş belli ama o da bu zor dönemlerinizde anlıyor anlaşılan hatalarını..şimdi onunla ilgilendikçe daha da pişman olacaktır seni üzdüğü günler için.ailenle yaşadıkların da beni çok üzdü gerçekten.ama senin önceliğin artık oğlun ve eşin.
bel-boyun fıtığı için de söyleyebileceğim,ameliyat şart dedikleri hastanın alternatif tıp(daha doğru ifadeyle kocakarı ilacıyla) ile iyileştiğini biliyorum bir yağ karışımıydı ama hatırlamıyorum araştır bence.

ben de hiç istemediğim bir hayatı yaşamak durumundayım..çok sıkıntılar yaşadım ve hala yaşıyorum çok bunaldım bazen benim de herşeyi herkesi bırakıp çekip gidesim geliyor ama sabrediyorum şimdilik bakalım nereye kadar..herşeyin birgün düzeleceği umudunu yitirmemeye çalışıyorum..allah yardımcın olsun..

Yorumun için çok teşekkür ederim gerçektende dediğin gibi eşimde hatalarını anlıyor ama ailesinden soğudum bir kere ben onları sevmeye çalışsam sanki onlar üzerime geliyor gibi hissediyorum ailesinden gerçekten artık çok sıkıldım hatta eşim bile sıkıldı
eşim benimle ilgileniyor diye onuda babası geçen tersledi hasta insanada bunu yaptılar ya artık benim gözümde tamamen bittiler sadece formalite icabı ve mesafeli görüşücem
canım seninde sıkıntıların varmış dilersen anlat belki derdini paylaşınca birazda olsa rahatlarsın
herşey birgün düzelicek umudunu sakın yitirme
umut biterse yaşayamaz insan
Allah yardımcın olsun

Yorumun için çok teşekkür ederim gerçektende dediğin gibi eşimde hatalarını anlıyor ama ailesinden soğudum bir kere ben onları sevmeye çalışsam sanki onlar üzerime geliyor gibi hissediyorum ailesinden gerçekten artık çok sıkıldım hatta eşim bile sıkıldı
eşim benimle ilgileniyor diye onuda babası geçen tersledi hasta insanada bunu yaptılar ya artık benim gözümde tamamen bittiler sadece formalite icabı ve mesafeli görüşücem
canım seninde sıkıntıların varmış dilersen anlat belki derdini paylaşınca birazda olsa rahatlarsın
herşey birgün düzelicek umudunu sakın yitirme
umut biterse yaşayamaz insan
Allah yardımcın olsun

hangimizin derdi sıkıntısı yok ki..sabrediyoruz bakalım birşeyler yoluna girsin diye..teşekkür ederim iyi dileklerin için..

Bence sizin o ortamdan biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız var eviniz kiralık mı eğer kiralıksa bence bir bahanesini bulup evi değiştirmeyi öner eşine, kayınvalidenden uzak biryere taşınırsanız size iyi gelebilir. sürekli görüşmeniz senin için yıpratıcı anladığım kadarıyla o sebeple uzaklaşmak için çare düşün derim ben ha birde kendini ezdirme annesi ne derse artık sende anında cevabını ver tabiki saygılı olacaksın ama bu kendini ezdirmen anlamına gelmemeli bence güçlü olduğunu hissettir onlara cnm ve eşinlede açık açık konuş daha çok vakit geçirin birlikte

Bence sizin o ortamdan biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız var eviniz kiralık mı eğer kiralıksa bence bir bahanesini bulup evi değiştirmeyi öner eşine, kayınvalidenden uzak biryere taşınırsanız size iyi gelebilir. sürekli görüşmeniz senin için yıpratıcı anladığım kadarıyla o sebeple uzaklaşmak için çare düşün derim ben ha birde kendini ezdirme annesi ne derse artık sende anında cevabını ver tabiki saygılı olacaksın ama bu kendini ezdirmen anlamına gelmemeli bence güçlü olduğunu hissettir onlara cnm ve eşinlede açık açık konuş daha çok vakit geçirin birlikte

Evet canım benim ortamımı değiştirmem gerek inan bunu olması şuan çok istiyorum ama eşim 2 gün önce ameliyat oldu ona bakıyorum artık birkaç hafta eve hapis olacağız
onu bırakıp 5 dk sokağa çıkamıyorum çok sıkıcı iyiki kk var buraya takılıp birazda olsa vakit geçiriyorum
aslında kayınvalidemle aynı apartmanda 4 sene oturduk o taşındı ama apartman aile apartmanı eşimin teyzesi amcası falan bu binadala dolayısıyla kayınvalidemle falan ister istemez görüşüyoruz
off çok kötüyüm ben ya panikatakta var bende nefes alamıyorum ne yapacağım bilemiyorum nasıl geçer 1 ay evde Allah yardımcın olsun ölecek gibi hissediyorum

kızlar kayınvalideme çok üzüldüm ve sinirlendim gece sıkıntıdan hastalandım ya
oğlum , eşim ameliyat olduğu için bir haftadır kayınvalidemdi , çünkü eşimi ben yatırtıp kaldırıyorum, ben yemek yediriyorum , omurgadan ameliyat olduğu için bağımsız hareket şuan için yapamıyorda.Neyse oğluma bir hafta kaynanam zor baktı , aslında bana kalsa ben gitmesini istememde eşim istedi bide evden çıkamıyoruz oda sıkılıyor diye izin vermiştik
Dün kayınvalidem , kendi babası ve oğlumu , kocasının hasta olduğu bahanesiyle taksiye bindirmiş bana gönderdi.
Bana telde baban çok hasta onu acile götüreceğim falan dedi , ama amacı belli kendide gelse en azından babasını geri götürmek zorunda kalacak diye rahat etmek için bu bahaneyi uydurdu aslında bahane bile değil bu yalanı diyeyim çünkü sonra aradım anne babam nasıl oldu dedim ' uyuyo doktora götürmeye gerek kalmadı' dedi
hani adam ateşler içinde yanıyordu aklıma geldi ama demedim bu ilk sinirlenme sebebim

Diğeri ise oğlumu bir haftadır yıkamamış neymiş hasta olurmuş ben en geç gün aşırı yıkarım çocuğumu anlayacağınız çocuk kirpas içindeydi
diğer sebep oğlum yemek yerken bana 'anne babaannem , annen sana hep kızıyor bak eve gidince sana yine kızacak dedi, bide telde arkadaşlarına seni kötülüyordu arkadaşlarına işte incimnaz çok kötü bir anne bile dedi' diye anlattı. Benim oğlanı halen küçük sanıyor ama 9 yaşında çocuk aptal değil ya herşeyi anlıyor beni kötülesede aslında yanlış yapıyor çocuk bile anne ya babaannem ne kötü biri falan diyor
Akşam akşam canım acayip sıkıldı eşimde annesinin haksız olduğunu anlıyor ama ben üzülüp hastalanıyorum diye oda bana kızdı sonra bende ona neden böylesiniz iyilik bilmezsiniz dedim kısaca hafif tartıştık gece uyuyamadım
ben bu kadını ne yapayım Allah aşkına bir akıl verin kızlar boşansam gitsem oğluma kıyamıyorum benden ne istiyor anlamadım bazen Allah'ıma havale edeyim diyorum üstüme üstüme geliyor kızsan koskoca kadın güzelce konuşsam anlamıyor arkamdan yine kuyumu kazıyor
bir keresinde evi terk edecektim kocamdan çok o bana yalvardı offff diyorum yardım akıl hastasına denk geldik ya
anamız bu manyak için doğurmuş beni okuyan olursa çok teşekkür ederim önemli olan içi dökmekti herkese sevgiler

Kv.ye söyleseniz.Anne kusura bakma da benim hazinem de bana değerli.Onun bu şekilde psikolojisini bozmana izin veremem deseniz.Ciddi olarak oğlunuzun bundan etkilendiğini ve üzüldüğünü anlatın.Belki kıymetlisinin kıymetlisine kıyamaz da bu şekilde davranmaz.Hoş bu söylediğime kendim de inanmıyorum ya neyse.En azından bir daha oğlunuzun yanında ileri geri konuşmaz.
Kendi babasını da size göndermesi epey ilginçmiş,insan nasıl kıyar yaşlı adama.

Kv.ye söyleseniz.Anne kusura bakma da benim hazinem de bana değerli.Onun bu şekilde psikolojisini bozmana izin veremem deseniz.Ciddi olarak oğlunuzun bundan etkilendiğini ve üzüldüğünü anlatın.Belki kıymetlisinin kıymetlisine kıyamaz da bu şekilde davranmaz.Hoş bu söylediğime kendim de inanmıyorum ya neyse.En azından bir daha oğlunuzun yanında ileri geri konuşmaz.
Kendi babasını da size göndermesi epey ilginçmiş,insan nasıl kıyar yaşlı adama.

Aslında canım bende neden oğlumun yanında benim dedikodumu yapıyorsun yapmamalısın tarzı konuşmayı düşünüyorum ama doğru dürüst hiç fırsatım olmadı yanımızda ya oğlum yada başka birisi oldu bir kere tektik tam konuşma zamanı dedim ama hemen gerginlik yaratıyor bende panikatak hastasıyım kaldıramıyorum geriliyorum
ama artık konuşma zamanım geldi
babasınıda bana gönderdi akşamına eşimin teyzesi geldi aldı kayınvalideme kalsa ben bakayım ister kendisi benim hizmet etmemden çok zevk alıyor
belki ilginç gelebilir ama gerçekten gözlemledim ben hizmet edeyim beş dk oturmayayım çok keyifleniyor ama bende onlarla oturayım sohbete falan gireyim suratı düşüyor geçenlerde hep beraber dışarı çıkacaktık ben birşeyleri düzenliyordum o arada oğluma 'annen montunu giydirsin 'dedi çocuk 9 yaşını bitirdi bebek değilki kendi rahatça giyebilir bende 'anne onuda kendisi giyinebilir o kadarda değil yani 'dedim umursamadı bile yüzsüz ama amaç benim hizmet etmem ya çok hoşuna gidiyor sanki
insanın şansı olmalı üniversite mezunuda, olsan anan babanda olsa, çok güzelde olsan çekeceğin varsa çekiyorsun Allah ondan bana yaptıklarından dolayı dersini versin gözlerimle göreyim diyorum artık gerçekten çok sıkıldım bu işin sonu tartışmalar sonrası boşanma arkamdan edilen dedikodular mutsuz bir çocuk olacak yada bu yüzsüzü çekerek kendimi yemeye devam etmek olacak

Bana göre sorunlarını tamamen ortadan kaldırmadan sırf oğluna kardeş yapmak için çocuk yapma. Çünkü anne olanlar bilir ki çocuk olunca eşler arasında daha bir uzaklaşma oluyor. Tabi bu eşten eşe değişiyor ve uzun süreli olmasa da 6-7 ay sorunlar yaşanıyor.
Kvlerinde nedendir oğullarının yuvasını daha bir iyi etmek yerine yerin dibine sokma gibi bir özentileri var. Bilmezler mi ki gelinleri mutsuz olunca oğullarıda mutsuz olur.
Çekip gitmek de çözüm değil. Yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin de.
Eşin hastaymış. Bence sen insanlığını elden bırakma, onu bu zor zamanında yalnız bırakma. Ama kendinden de birşeyler kaybetme bence. Kv ni takma diyeceğim ama elden ne gelir ki. Kendini ezdirme hiç değilse.

eşinle gayet sakin bir şekilde sanki sohbet eder tarzında ailen böyle yaptıkça daha fazla katlanamayacağını ama onu(eşini) iyileşmeden bırakmayacağını ondan memnun olduğunu ama ailesi yüzünden artık bu evliliğe katlanamayacağını(bunu en son söyle ama) anlatsan detaylı birşekilde ona(eşine) ondan(eşinden) yardım istediğini kendini biraz olsun senin yerine koymasını herzaman kızkanç ve herşekilde gerginlik çıkartmak için fırsat kovalayan kayınvalide herşeye karışıp senin huzurnu kaçırmak için neler yaptığını ama onun(eşinin) ve çocuğunun hatrına herşey ssustuğunu katlandığını ama artık katlanacak kadar genç güçlü hissetmediğini annesinin başta oğlunun yanında olmak üzere senin hakkında sırf kötülemek için konuşmak için konuşmamamasını istediğini v.s. anlatsan (ama ona iyileşmeden seni bırakamam diye mutlaka söyle yoksa bunu düşünemez ve sen biranda suçlu olursun düşünemez dediğim hasta olup yatağa düşünce bıraktığını düşünüp daha ters tepebilir bunu mutlaka söyle onun senin için kıymetli olduğunuda de )

dertleşelim yazdın ya arkadaşım bende derdimi yazmak istedim buraya... 1 senelik evliyim kayınvalıdem tek yaşıyorduartık maddi sıkıntı sonrası bizimle yaşaması gerekiyormuş aylığı falann var napcam nasıl yaşıcam ...1sene içindehiç sıkıntıımız olmadı iyi bir insanama yaşamak farklıdır oda istemiyor ben yanlızlığa alıştım düzenimi bozmayın diyor ama eşimin teklifi ev almak düpleks ev alıp ayırıcakmış bizi 3 4 sene dişini sık diyor ama napıcam öyle umutsuzum ki çok mutsuzum

curiouss , inciava kızlar söylediklerinizde çok haklısınız en iyisi kadını karşıma alıp insan gibi konuşmak zaten eşimde herşeyi biliyor bana sen haklısın ne yapalım ne yazıkki o kadında öyle kafana takma diyebilirim diyor
bende eşime hakveriyorum ama kadın benle böyle uğraşıncada elde olmadan kafaya takıyorum üzülüyorum
kendimi ezdirmicem zaten yazdan beri ezdirmemeye çalışıyorum bazen herşeyden bana laf sokmaya çalışıyor artık gerçekten radikal kararlar aldım kendimi asla ezdirmem ne olursa olsun laf sokmalarınada cevabımı vericem eskisi gibi susmucam susutukça kadın tepemize çıktı :47: artık tepeden indirme zamanı geldi ,ne olsa ben ona değil o bana mecbur kızlar yazdıklarımı okuyup yorum yaparak bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim

dertleşelim yazdın ya arkadaşım bende derdimi yazmak istedim buraya... 1 senelik evliyim kayınvalıdem tek yaşıyorduartık maddi sıkıntı sonrası bizimle yaşaması gerekiyormuş aylığı falann var napcam nasıl yaşıcam ...1sene içindehiç sıkıntıımız olmadı iyi bir insanama yaşamak farklıdır oda istemiyor ben yanlızlığa alıştım düzenimi bozmayın diyor ama eşimin teklifi ev almak düpleks ev alıp ayırıcakmış bizi 3 4 sene dişini sık diyor ama napıcam öyle umutsuzum ki çok mutsuzum

Canım paylaş derdini tabi sevinirim
yeri geliyor insan kendi annesiyle anlaşamıyor ki kayınvalideylede çok zor oluyor keşke eşini ikna edebilsen seni korkutmak istemem ama 3 sene sonra annesini hayatta yalnız bırakmaz o bahaneyle annesine yer yapıyor olabilir eşini karşına al güzel bir dille kararlı şekilde onu ikna ev üzerine ev olmaz de
canım sonuçta lüx evimiz olsun derken huzurunuzdan olursunuz kaynana derdi çeken olarak diyorum onunla altın kafeste bile hayat cehennem onsuz çadır bana saray sayılır
şarkı sözü gibi oldu ama öyle

Canım paylaş derdini tabi sevinirim
yeri geliyor insan kendi annesiyle anlaşamıyor ki kayınvalideylede çok zor oluyor keşke eşini ikna edebilsen seni korkutmak istemem ama 3 sene sonra annesini hayatta yalnız bırakmaz o bahaneyle annesine yer yapıyor olabilir eşini karşına al güzel bir dille kararlı şekilde onu ikna ev üzerine ev olmaz de
canım sonuçta lüx evimiz olsun derken huzurunuzdan olursunuz kaynana derdi çeken olarak diyorum onunla altın kafeste bile hayat cehennem onsuz çadır bana saray sayılır
şarkı sözü gibi oldu ama öyle

lüx değil zaten evimiz yok kayınvlidemde yanlız eşi yok bişedaha var özelden yazayım

mutsuzluğa nasıl dayanıyorum ?
herşeyin bir sonu vardır mutsuzluğunda bu ümitle yaşıyorum görmezden geliyorum mutluymuşum gibi davranıyorum senden çok da farklı sayılmam evli ve çocuklu olman dışında ailemdeki hayatın kendi kuracağım ailede de olma ihtimaline karşı evlilikten uzak durmak istiyorum bazende biriyle yaşlanmak tuhaf şey yaşamak...

Back