Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

enfes gözüküyor ceydacım..
Aynı form da düdüklü tencerede kısık ateşte pişiriyorum.. tandır tavuk :)

Karnabahar pizza ( bir karnabahar tarifi daha )

karnabaharı robottan geçirip iyice ufaltıyoruz.
kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayıp , haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.
bir kapta iyice ezip içine 1 yumurta, tuz, istenilen baharatları ekliyoruz. (maydonoz, dereotu da ekleyebilirsiniz.)

yuvarlak şekil verip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
ben yağlı kağıt kullandım , isterseniz azıcık yağ da kullanabilirsiniz.

kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
üzerine domates sosu ya da salçayı sulandırıp kullanabilirsiniz. (ben de kırmızı biberli acı sos vardı onu kullandım )
onun üzerine de light kaşar peynir, domates, mantar, biber, zeytin ne istenirse eklenebilir.

Cok guzel gorunuyor canim bende bu tarifi kabak rendeleyip yapmistim o da güzel olmustu

aa süper olmuş valla, yarısını kısır yarısını pizza yapalım deneyelim madem

Anammmm bu Topikte süper olmuş
Hayırlı olsun inşallah

Offf özellikle şu tarifi görünce benim gözler aynen böyle oldu
Evdekiler daha dün akşam koca çıkolatayı hüplettiler o an canım istemiyor diye red ettim ama sonradan ortada bıraktıkları paketi çöpe atarken hepsini içimden kalayladım

Bunu bir ara denemem lazımda avokado hiç yemedim nasıl birşeydir acaba hani damak tadı bana uyarmı bilemiyorum tabi denemekte fayda var

Eee o zaman bir tarif de benden size gelsin

Bu hem çok hafif hemde evdekiler özellikle çocuklar Kabak yemiyorlarsa çaktırmadan kabak yedirebileceğiniz bir tarif :)
Bilenler mutlaka vardır ;

Havuç ve kabağı ince tarafıyla rendeliyoruz
Yağsız tavada az havucu öldürüyoruz ( kabak çiğdende olur iyice suyunu sıkmak yeterli )
Bir güzel sarımsaklı yoğurtla karıştırıp azda dere otu ekleyince ohhh misss hem hafif hemde misafire bile yapılabilen gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir salata Herkeste içinde salatalık var sanıcaktır

Benim çocuklar ağızlarına sebze sürmüyorlardı onlarada bir gün Cin yemeği adı altında bu şekilde doğrayarak sebze yedirdim Ellerine birde iki çubuk tutuşturdum Çin yemeği yiyoruz hesabına hiç itiraz etmeden yediler hatta hala bile arada isterler benden

Son düzenleme:

Çin yemeği mi? Süper fikirmiş bayıldım çok güzel görünüyor eline sağlık

Yaklaşık 1700 kalorilik bir günlük Menü

Sabah;
1 haşlanmış yumurta.
1 dilim peynir.
4 zeytin.
1 domates.
1 salatalık.
Tere
2 dlm kızarmış tb ekmeği.
Ve yeşil çay.

Ara;
Mandalina.

Öğlen;
6 sebzeli köfte-1 biber közlenmiş.
1 kase cacık.
1.5 tb ekmeği.
Salata

Ara;
1 sb süt (tarçınlı)
3 ceviz.

Akşam;
6-7 yk kabak yemeği.
1.5 kepçe mercimek çorbası.
1.5 dlm tb ekmeği
Yoğurt
Salata

Ara;
1 mandalina
2 ceviz.

Bir ornek Menü daha paylaşalım

Sabah;
2 dlm kızarmış tb ekmeği.
4 zeytin.
1 haşlanmış yumurta.
1 dlm peynir.
1 salatalık.
1 domates.
Yeşil çay.

Ara;
1 elma.

Öğle;
Yoğurt.
Salata.
1.5 tb ekmeği
1 kızartılmış(yağsız) kabak.
1 biber.

Ara;
1 bardak Tarçınlı süt.
3 kuru kayısı.

Akşam;
1.5 dlm tb ekmeği
Yoğurt
Kırmızı lahana salatası
6 domates sosu ile pişmiş köfte.
1.5 kepçe mercimek çorbası.

Ara;
1 mandalina
2 ceviz.

yulaf kepeğinden gözlememsi

malzemeler:
3 yk yulaf kepeği karışımı
1 yk mısır nişastası
1 kaşık susuz yerinden yoğurt
1 çk maya
azıcık tuz

yoğurup 20 dk kadar dinlendirdim.
pişirme kağıdı üzerinden açtım .
içine ıspanak , pırasai peynir ne istenirse konulabilir.

tavaya azıcık yağ damlatıp peçete ile dağıtıyoruz ve pişiriyourz.

bende tarif çok
eğer benim gibi tatlı ve kurabiye canavarı olupta tatlı krizi geçirenlere gelsin

Diyet Kurabiye

1 yumurta
1 muz
toz tarçın
kuru meyveler dilimlenmiş 1 yemek kaşığı
1 bardak yulaf ezmesi
çok az süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

yumurtayı çırpıyoruz muzu da ezip karışıma ekliyoruz içine tarçın ben 1 tatlı kaşığından fazla koydum 1 yk doğradığımız kuru meyveler ki bende 2 hurma ve siyah üzüm var sonra yulaf ezmesi kabartma tozu hepsini karıştırıyoruz yulaf ezmesini fazla koyarsanız daha kakı olur direk yağlı kağıt üstüne kaşıkla koyabilirsiniz ama ben kek kalıplarına koyduğum için daha az yulaflı yapıyorum sonrada fırına veriyorz iişte oralar aynı benim tarifle 7 tane çıkıyor
bakınız sonuç

YULAFLI PUDİNG

1 bar.süt
2 kş yulaf kepeği
Istenilen kuru meyve (ben 2 incir kullandım)
1 tk.kakao

Ocakta sürekli kaynatılarak karıştırılır.kaynayıca vanilya istenirse tarçın eklenir

Süslemek sizin fantazinize kalmış
Ben hindistan cevizi ve ceviz koydum

Tatlı isteği için bence süper bi tad umarım sizde seversiniz. Afiyet olsun

Ben yaptım bunu resmen bağımlı oldum bazen yulafı azaltıp chia attım içine o da güzel oldu. Kuru meyve olarak kuru üzüm kullanıyorum. Teşekkürler mefkurem tarif için

Kesinlikle bende şiddetle tavsiye ederim bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim derin dondurucuya da atanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…