fırında limon soslu tavuk
bütün tavuğumuzu aldık güzelce yıkadık .
2 yk limon suyu , 2 yk zeytinyağı +baharatlar ile güzelce çırpıyoruz.
tavuğumuzun her tarafını bu sosa bulayıp 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz
180 derecede 75 dk kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1909763
yenacım öyle de denerim :)enfes gözüküyor ceydacım..
Aynı form da düdüklü tencerede kısık ateşte pişiriyorum.. tandır tavuk :)
Karnabahar pizza ( bir karnabahar tarifi daha)
karnabaharı robottan geçirip iyice ufaltıyoruz.
kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayıp , haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.
bir kapta iyice ezip içine 1 yumurta, tuz, istenilen baharatları ekliyoruz. (maydonoz, dereotu da ekleyebilirsiniz.)
yuvarlak şekil verip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
ben yağlı kağıt kullandım , isterseniz azıcık yağ da kullanabilirsiniz.
kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
üzerine domates sosu ya da salçayı sulandırıp kullanabilirsiniz. (ben de kırmızı biberli acı sos vardı onu kullandım )
onun üzerine de light kaşar peynir, domates, mantar, biber, zeytin ne istenirse eklenebilir.
Eki Görüntüle 1911166
yaaa ,kabakla da deneriim :)Cok guzel gorunuyor canim bende bu tarifi kabak rendeleyip yapmistim o da güzel olmustu
Karnabahar pizza ( bir karnabahar tarifi daha)
karnabaharı robottan geçirip iyice ufaltıyoruz.
kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayıp , haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.
bir kapta iyice ezip içine 1 yumurta, tuz, istenilen baharatları ekliyoruz. (maydonoz, dereotu da ekleyebilirsiniz.)
yuvarlak şekil verip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
ben yağlı kağıt kullandım , isterseniz azıcık yağ da kullanabilirsiniz.
kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
üzerine domates sosu ya da salçayı sulandırıp kullanabilirsiniz. (ben de kırmızı biberli acı sos vardı onu kullandım )
onun üzerine de light kaşar peynir, domates, mantar, biber, zeytin ne istenirse eklenebilir.
Eki Görüntüle 1911166
dene canım mutlaka ,biz hayran kaldıkaa süper olmuş valla, yarısını kısır yarısını pizza yapalım deneyelim madem
EW YAPIMI MASUM ÇiKOLATA
Kızlar ew yapımı çikolata denedim tadı muhteşem ötesi oldu yaaa. Gerçekten bu kadar iyi bi sonuç beklemiyodum tadi cok cok güzel. Artik özellikle özel Günlerimizde tatlı krizlerimizi bu masum ew yapımı çikolata ile bastırabiliriz..
Tarifi
Suda bekletilen 15 hurmanin çekirdeğini çıkarıp 1 avokado 2 yk kakao 1 pkt vanilya ve biraz da ceviz ekleyip blender dan geciriyoruz.. çikolata haziiirrrr. Yaklaşık 10 porsiyon cikiyo bu tarifle
Şiddetle tavsiye ederim canlarim deneyin pisman olmazsınız
Eee o zaman bir tarif de benden size gelsin
Bu hem çok hafif hemde evdekiler özellikle çocuklar Kabak yemiyorlarsa çaktırmadan kabak yedirebileceğiniz bir tarif :)
Bilenler mutlaka vardır ;
Havuç ve kabağı ince tarafıyla rendeliyoruz
Yağsız tavada az havucu öldürüyoruz ( kabak çiğdende olur iyice suyunu sıkmak yeterli )
Bir güzel sarımsaklı yoğurtla karıştırıp azda dere otu ekleyince ohhh misss hem hafif hemde misafire bile yapılabilen gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir salataHerkeste içinde salatalık var sanıcaktır
Eki Görüntüle 1911769
Benim çocuklar ağızlarına sebze sürmüyorlardı onlarada bir gün Cin yemeği adı altında bu şekilde doğrayarak sebze yedirdimEllerine birde iki çubuk tutuşturdum Çin yemeği yiyoruz hesabına hiç itiraz etmeden yediler hatta hala bile arada isterler benden
Eki Görüntüle 1911770
Ben yaptım bunu resmen bağımlı oldum bazen yulafı azaltıp chia attım içine o da güzel oldu. Kuru meyve olarak kuru üzüm kullanıyorum. Teşekkürler mefkurem tarif içinYULAFLI PUDİNG
1 bar.süt
2 kş yulaf kepeği
Istenilen kuru meyve (ben 2 incir kullandım)
1 tk.kakao
Ocakta sürekli kaynatılarak karıştırılır.kaynayıca vanilya istenirse tarçın eklenir
Süslemek sizin fantazinize kalmış
Ben hindistan cevizi ve ceviz koydum
Tatlı isteği için bence süper bi tad umarım sizde seversiniz. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1922897
Kesinlikle bende şiddetle tavsiye ederim bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim derin dondurucuya da atanabilirsinizEW YAPIMI MASUM ÇiKOLATA
Kızlar ew yapımı çikolata denedim tadı muhteşem ötesi oldu yaaa. Gerçekten bu kadar iyi bi sonuç beklemiyodum tadi cok cok güzel. Artik özellikle özel Günlerimizde tatlı krizlerimizi bu masum ew yapımı çikolata ile bastırabiliriz..
Tarifi
Suda bekletilen 15 hurmanin çekirdeğini çıkarıp 1 avokado 2 yk kakao 1 pkt vanilya ve biraz da ceviz ekleyip blender dan geciriyoruz.. çikolata haziiirrrr. Yaklaşık 10 porsiyon cikiyo bu tarifle
Şiddetle tavsiye ederim canlarim deneyin pisman olmazsınız