üst üste yine tarif vermem gerekiyor oyy oyy , hiçte tarif bilmiyorum .
yemeği çok kaçırınca dengelemek için ya menemen ya da karpuz peynir yiyordum . 3 haftadır çok saldım . ama dengeli bir öğün tarifi olarak : karpuz + peynir diyeyim :) tarif gelmedi aklıma
Tarif bulup paylaşacağım canım , işten çıkayım nöbetteyim şimdi .böyle olmamış.. tarif paylaşan üyelerimize de haksızlık.
bir tatlı bir ana yemek paylaşayım sizinle
ana yemek bu akşamda yemeğim olacak tost makinesinde ızgara sebzeler
püf noktası tost makinesinde sebzeleri yağlı kağıtla pişirmek
istediğiniz her türlü sebze olur benim kombinim: kabak, patlıcan, biber
sebzeleri uzun uzun veya halka halka doğradıktan sonra çok az zeytinyağı ve tuz ile harmanlayarak yağlı kağıt üzerine diziyoruz üzerine de yağlı kağıt koyduğumuz sebzeler 10 dk.da pişiyorlar. tabağa aldığımız sebzelerin üzerine domates ve sarımsaklı sos yapıp döküyoruz. yanında yoğurt ve bir dilim kızarmış ekmekle güzel bir öğün oluyor.
tatlı olarak da sürekli yaptığım fit cookie tarifi vericemadı her ne kadar fit de olsa tereyağ içeriğinden dolayı porsiyon kontrolü öneririm
125 gr kadar tereyağ
3 bardağ tb unu
hamur kabartma tozu
vanilya aroması (veya şekerli vanilin de olur)
1 çay bardağından biraz az keçiboynuzu özü (veya pişirilebilir farklı bir tatlandır4ıcı da olur)
1 yumurta
1 sb bitter damla çikolata
yumurta, tatlandırıcı ve tereyağı 2-3 dk çırpıyoruz. yağ oda sıcaklığında olacak. sonra unu elemeden ekliyoruz (tb olduğu için). hamur kabatma tozu ve vanilini de unutmayın :) bulamaç gibi olacak çok katı bi hamur olmuyor içine çikolataları ekleyip ıslak kaşıkla tepsiye porsiyonluyoruz tam 12 dk 170 C de pişirilecek hemen fırından alın. afiyet olsun
sebzeleri ben fırın ıgarasında pişiriyordum.. ama zahmetli oluyordu işin doğrusu. (ben gibi mutfakla arası iyi olmayana tabii bu zahmet)
aynı sizin anlattığınız gibi. tabii üstüne yağlı kağıt kapatmadan.
kızarınca ters yüz ederek.
Vallahi bu tost makinası fikri aklımı başımdan alır.. ve ilk fırsatta yapılır.
Gerçi ne yazık ki Tefal makinamı değişirdim, corona bilmem ne mecbur mahalledeki Arçelik mağazasından aldım. (Sakın almayın.)
bir de fırında hem daha geç pişiyor hem de tost makinesindeki kadar lezzetli olmuyor. sebzelerin bu haline kefilim bir de foto atayım sizlere. ben yağsız pişirdim ama biraz zeytin yağı ile daha iyi olacağını düşünüyorum acıkçası
Eki Görüntüle 2668249 Eki Görüntüle 2668250 Eki Görüntüle 2668251 Eki Görüntüle 2668252
İzmir’deyim şu an ve gelir gelmez yediğim şey börülce salatasıydı :) Afiyet olsunBörülce mezesi ... taze börülce salatasi :)
yarim kilotaze börülce.
2 domates
3diş sarimsak
zeytinyagi tuz.
börülceleri haşlayalim.:)
domates kabuklari doğrayip rondola geçirelim... sonra pişirelim.. sarimsak zeytinyagi tuzu atalim ..
üstüne döküyoruz.
ohh mis gibi .. çok sevdim onu :)
hepsiburada ve n11 gibi satış siteleri üzerinde satıcı puanlarına göre alışveriş yapıyorum ben mesela tefal tost makinesi alacaksınız 2-3 satıcı var aynı ürünü satan. yorumlar puanlar vs iyiyse ona göre satıcı seçip tereddüt etmeden alıyorum.bu arada bizim Cafe Light başlığımız yine taşınmış..
ben yoruldum başlığın peşinde koşmaktan..
o nedenle buradan sorayım hazır konusu açılmışken.
Tefal marka tost makinesini internette güvenilir nereden alabilirim? Bilgisi olan varsa, yazarsa çok sevinirim. Tefal türkiye sitesine baktım ne yazık ki on line satışı yok, bayiilik ağı üzerinden satıyorlar.
Tabii beni öldürsen AVM ye girmem. Zaten eskiden de mecbur değilsem girmezdim. Klimaların yaydığı havadaki kimyasal koku beni hep rahatsız ediyor. Arabada da yazın terliyor kışın donuyorum.
ayyyy ne konuştun be bahar.
hepsiburada ve n11 gibi satış siteleri üzerinde satıcı puanlarına göre alışveriş yapıyorum ben mesela tefal tost makinesi alacaksınız 2-3 satıcı var aynı ürünü satan. yorumlar puanlar vs iyiyse ona göre satıcı seçip tereddüt etmeden alıyorum.
benim de tost makinem yoktu küçük bir makine aldım kumtelin garanti belgesi ile beraber geldi 3 senedir kullanıyorum.
Çok sevindim inşallah memnun kalırsınız güzel günlerde sağlıjlı keyifli yemekler yaparsınızhepsiburada dan verdim siparişi dün.. şansıma güzel bir kampanyası da varmış..
tekrar teşekkürlerNamaria