Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

üst üste yine tarif vermem gerekiyor oyy oyy , hiçte tarif bilmiyorum .
yemeği çok kaçırınca dengelemek için ya menemen ya da karpuz peynir yiyordum . 3 haftadır çok saldım . ama dengeli bir öğün tarifi olarak : karpuz + peynir diyeyim :) tarif gelmedi aklıma

böyle olmamış.. tarif paylaşan üyelerimize de haksızlık.

peynirli kabak sandalı

malzemeler :
4 tane kabak
2 yumurta
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber, pul biber

yapılışı :
4 kabağın dışları kazınır, boylamasına 2 ye ayrılır ve biraz tuz atarak suda haşlanır . Haşlanırken dağılmamasına dikkat edilmeli. soğuduktan sonra ortalarındaki çekirdekli kısımları kaşıkla çıkartıp ve bir süzgece alıp suyunu iyice süzün.
Bir kasede peynir ezilir, 2 yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber ve pul biber ilave edilip çatalla birbirine yedirilir. Kabakların içine doldurulur.
Fırının ızgara fonksiyonunda 220 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar tutulur.

Karatay usulü mercimek ekmeği
-2 sb kırmızı mercimek (yeşille de yapan var)
-3 yumurta (küçükse 4 tane de olabilir)
-1 sb yoğurt
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 paket kabartma tozu
-lor peyniri istediğiniz kadar 3 yk koydum ben
-dereotu,maydonoz,taze soğan istediğiniz kadar
-baharatta katıyorum ben az da tuz
üzeri için:
-susam

Kırmızı mercimek geceden ıslatılır.3 yumurta,1 sb yoğurt yarım çb zeytinyağı rondodan geçirilir ve suyu süzülmüş kırmızı mercimek eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekilir.
1 paket kabartma tozu,lor peyniri,yeşillikler,baharatlar katılır,karıştırılır.
Büyük boy altı yağlanmış borcama koyulur,üzerine susam serpilir.
Isınmış 180 derece fırında 30-35 dk kızarana kadar pişirelim afiyet olsun

Karnabahar Mantısı

Yarım küçük karnabahar
2-3 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
200gr kadar kıyma
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Servis için
Yoğurt

Karnabaharı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağ ve ezilmiş 2-3 diş sarımsakla karnabaharlar yumuşayıncaya kadar sotelenir.

Ayrı bir yerde zeytin yağ, kuru soğan ve kıyma, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber eklenerek sotelenir.

Servis yapılırken karnabaharlar üzerine 2-3 kaşık yoğurt eklenip en üstüne de kıymalı harçtan eklenerek servis edilir.

Kuru Cacik

Malzemeler
Süzme yogurt
Salatalik
Dere otu
Sarimsak
Tuz

Yapilisi
Yogurdu biraz cirpin kaymaklassin, salataligi rendeleyip suyunu sıkin, dere otunu ve sarimsagi ince ince kiyin ve hepsini karistirip afiyetle yiyin :)

bir tatlı bir ana yemek paylaşayım sizinle

ana yemek bu akşamda yemeğim olacak tost makinesinde ızgara sebzeler

püf noktası tost makinesinde sebzeleri yağlı kağıtla pişirmek

istediğiniz her türlü sebze olur benim kombinim: kabak, patlıcan, biber

sebzeleri uzun uzun veya halka halka doğradıktan sonra çok az zeytinyağı ve tuz ile harmanlayarak yağlı kağıt üzerine diziyoruz üzerine de yağlı kağıt koyduğumuz sebzeler 10 dk.da pişiyorlar. tabağa aldığımız sebzelerin üzerine domates ve sarımsaklı sos yapıp döküyoruz. yanında yoğurt ve bir dilim kızarmış ekmekle güzel bir öğün oluyor.

tatlı olarak da sürekli yaptığım fit cookie tarifi vericem adı her ne kadar fit de olsa tereyağ içeriğinden dolayı porsiyon kontrolü öneririm

125 gr kadar tereyağ
3 bardağ tb unu
hamur kabartma tozu
vanilya aroması (veya şekerli vanilin de olur)
1 çay bardağından biraz az keçiboynuzu özü (veya pişirilebilir farklı bir tatlandır4ıcı da olur)
1 yumurta
1 sb bitter damla çikolata

yumurta, tatlandırıcı ve tereyağı 2-3 dk çırpıyoruz. yağ oda sıcaklığında olacak. sonra unu elemeden ekliyoruz (tb olduğu için). hamur kabatma tozu ve vanilini de unutmayın :) bulamaç gibi olacak çok katı bi hamur olmuyor içine çikolataları ekleyip ıslak kaşıkla tepsiye porsiyonluyoruz tam 12 dk 170 C de pişirilecek hemen fırından alın. afiyet olsun

Börülce mezesi ... taze börülce salatasi :)
yarim kilotaze börülce.
2 domates
3diş sarimsak
zeytinyagi tuz.

börülceleri haşlayalim.:)
domates kabuklari doğrayip rondola geçirelim... sonra pişirelim.. sarimsak zeytinyagi tuzu atalim ..
üstüne döküyoruz.
ohh mis gibi .. çok sevdim onu :)

sebzeleri ben fırın ıgarasında pişiriyordum.. ama zahmetli oluyordu işin doğrusu. (ben gibi mutfakla arası iyi olmayana tabii bu zahmet)
aynı sizin anlattığınız gibi. tabii üstüne yağlı kağıt kapatmadan.
kızarınca ters yüz ederek.

Vallahi bu tost makinası fikri aklımı başımdan alır.. ve ilk fırsatta yapılır.
Gerçi ne yazık ki Tefal makinamı değişirdim, corona bilmem ne mecbur mahalledeki Arçelik mağazasından aldım. (Sakın almayın.)

bu arada bizim Cafe Light başlığımız yine taşınmış..
ben yoruldum başlığın peşinde koşmaktan..

o nedenle buradan sorayım hazır konusu açılmışken.

Tefal marka tost makinesini internette güvenilir nereden alabilirim? Bilgisi olan varsa, yazarsa çok sevinirim. Tefal türkiye sitesine baktım ne yazık ki on line satışı yok, bayiilik ağı üzerinden satıyorlar.

Tabii beni öldürsen AVM ye girmem. Zaten eskiden de mecbur değilsem girmezdim. Klimaların yaydığı havadaki kimyasal koku beni hep rahatsız ediyor. Arabada da yazın terliyor kışın donuyorum.

ayyyy ne konuştun be bahar.

bir de fırında hem daha geç pişiyor hem de tost makinesindeki kadar lezzetli olmuyor. sebzelerin bu haline kefilim bir de foto atayım sizlere. ben yağsız pişirdim ama biraz zeytin yağı ile daha iyi olacağını düşünüyorum acıkçası

Eki Görüntüle 2668252

İzmir’deyim şu an ve gelir gelmez yediğim şey börülce salatasıydı :) Afiyet olsun

hepsiburada ve n11 gibi satış siteleri üzerinde satıcı puanlarına göre alışveriş yapıyorum ben mesela tefal tost makinesi alacaksınız 2-3 satıcı var aynı ürünü satan. yorumlar puanlar vs iyiyse ona göre satıcı seçip tereddüt etmeden alıyorum.
benim de tost makinem yoktu küçük bir makine aldım kumtelin garanti belgesi ile beraber geldi 3 senedir kullanıyorum.

çok teşekkür ederim.. bakayım.
sağ olun.

Alabaş Salatası

1 alabaş ( turp ailesinden)
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Ceviz

Alabaş rendelenir ve güzelce suyu sıkılır.
Ceviz kırılır.
Sarımsaklar rendelenir.
Hepsi güzelce harmanlanır.
Çok hafif bir salata oluyor.
İstenirse içine yarım ekşi elma da rendelenebilir.
Üstüne ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…