Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Alabaş Salatası

1 alabaş ( turp ailesinden)
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Ceviz

Alabaş rendelenir ve güzelce suyu sıkılır.
Ceviz kırılır.
Sarımsaklar rendelenir.
Hepsi güzelce harmanlanır.
Çok hafif bir salata oluyor.
İstenirse içine yarım ekşi elma da rendelenebilir.
Üstüne ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

bunu da favori tariflerime ekliyorum hemen.
çok teşekkkürler. :KK36:
ben bütün kışı alabaş turbu ile geçiriyorum.. aşkla bağlıyım kendisine.

bunu da favori tariflerime ekliyorum hemen.
çok teşekkkürler. :KK36:
ben bütün kışı alabaş turbu ile geçiriyorum.. aşkla bağlıyım kendisine.

İlk defa duydum ismini ve ben de deneyeceğim. Normalde turpa bayılırım ama bu ismi ilk defa duydum.

İlk defa duydum ismini ve ben de deneyeceğim. Normalde turpa bayılırım ama bu ismi ilk defa duydum.

Laydim ilk fırsatta denemelisin.
Ben elma gibi dişleye dişleye yerim.

Hayatımda böyle güzel bir turp yemedim. Tavsiye eden manavımı gözlerinden öperim. :KK70:

Merhaba ablacım :) iyiyim şükür sen nasılsın?

İyiyim canım hamdolsun :KK200:
Hoşgeldin canım nasılsın 🤗. Döndüm sahalara inşallah kilo veririm 😀

İyiyim saraycam çok şükür p.tesi
Okul başlıyor bakalim
Yayla idik yeni döndük
Artık yavaş yavaş kilo işlerine başlamam gerek
Sahalarda banada yer ac:KK45:

Buraya sağlıklı tarif yazmam gerekiyormuş düşün düşün aklıma gelir mi😎😂o zaman size hatay usulü tepsi kebabı tarifi yazarım hataylı olarak 😎😎😎😎😂
750 gram kıyma koyun eti yada dana eti
2 soğan iki domates 1 kaç diş sarımsak 2 kırmızı biber 1 bag maydanoz 1 çay kaşığı karabiber tuz blender dan geçiriyoruz tabi su gibi olmayacak önce ince dogranacak 😎kıymayi harcin üstü ne koyup yoğurup tepsiue yayıyoruz üzerine az domates salcasi biraz su eritip döküyoruz 200 derrce fırında pisiriyoruz 😎🤗
LAydLiNe LAydLiNe umarım becerebilmisimdit😟😟😟😎😎😎😉

Olmuş halı de böyle canlar😎

Screenshot_20200822-131921.png
Screenshot_20200822-131902.png
Screenshot_20200822-131902.png

Buraya sağlıklı tarif yazmam gerekiyormuş düşün düşün aklıma gelir mi😎😂o zaman size hatay usulü tepsi kebabı tarifi yazarım hataylı olarak 😎😎😎😎😂
750 gram kıyma koyun eti yada dana eti
2 soğan iki domates 1 kaç diş sarımsak 2 kırmızı biber 1 bag maydanoz 1 çay kaşığı karabiber tuz blender dan geçiriyoruz tabi su gibi olmayacak önce ince dogranacak 😎kıymayi harcin üstü ne koyup yoğurup tepsiue yayıyoruz üzerine az domates salcasi biraz su eritip döküyoruz 200 derrce fırında pisiriyoruz 😎🤗
LAydLiNe LAydLiNe umarım becerebilmisimdit😟😟😟😎😎😎😉

Çok güzel olmuş tarif canım. Eline sağlık. Ben çok severim tepsi kebabını

Buraya sağlıklı bir tarif yazmam gerekiyormuş. Benim çok sevdiğim bir tarif etli bamya :

1 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boysoğan
3 adet domates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram bamya
300 gram kuşbaşı et
1 adet limon
  1. Bamyaların sap kısımlarını çok derine girmeden temizleyin. Güzelce yıkayın.
  2. Soğanları minik küpler halinde doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın ya da rendeleyin.
  3. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın. Etleri kavurmaya başlayın.
  4. Etler hafif kavrulunca üzerine soğanları ve salçayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
  5. Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ve domatesleri ilave edin. Dikkatli bir şekilde karıştırın.
  6. Üzerine baharat, tuz ve limon suyunu da ilave edin.
  7. Kapağını kapatın ve domateslerin hafif erimesini sağlayın. Domatesler hafif eriyince eğer yemeğinizin ihtiyacı varsa 1 - 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. (Etler yumuşamamışsa, bamyalar pişmemişse) Bu şekilde pişmeye bırakın.
  8. Yemek suyunu hafif çekince bamyalar tam da yumuşamadan (aksi takdirde kıvamları bozulur) ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Benimde bir tarifim var gerçi herkes biliyordur
Yeşil mercimek salatası
Yeşil mercimeği haşla ve süz
İçine taze soğan
Maydanoz
Kapya biber
Salatalık turşusu
Başka ne istersen salata malzemesi olarak ekleyebilirsiniz
Zeytinyağı tuz limon
Afiyet olsun :kk77:

arkadaşlar kusura bakmayın izinden döndüm çok yoğunluğum vardı birde oruç tutuyorum umarım affı olur çok özür dilerim kafam iyice gitti :KK43:

ben size bugün kışın en sevdiğim ve en basit sağlıklı tarifi olan fırında karnabahar brokoli yemeğimi tarif edicem

karnabahar ve brokolileri iyice yıkayıp küçük küçük ayırıyorsunuz hafif zeytinyağı ile harmanlayıp fırın tepsisine alın (ben pişirme kağıdı kullandım) iyice kızarana kadar piştikten sonra tabağa alıp tavada zeytinyağı ile sotelediğim sarımsak ve domates rendesini üzerine dökün. yoğurt veya ayranla çok da güzel bir ana öğün olabilir.

umarım telafi edebilmişimdir :cry:

merhaba arkadaşlar benim saglikli tarifim diyetimde ara ara yer verdigim vee afiyetle yedigim meksika fasulyeli salata

gelsin tarif

Meksika Fasülyesi Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
  • 1 adet küçük boy meksika fasulyesi konservesi
  • yarım göbek
  • 1 çay bardağı haşlanmış ya da konserve mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 4 adet kornişon salatalık turşusu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
Meksika Fasülyesi Salatası Tarifi'nin Yapılışı
  1. Meksika fasulyesini süzgece koyup bol soğuk suyla yıkayıp süzdürün.
  2. Dereotunu ince kiyin, göbegi büyük parcalar halinde dograyin
  3. Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişonları küçük küpler şeklinde doğrayın.
  4. Tüm malzemeleri derin bir kaba aktarın.
  5. Üzerine tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın
muhakkak denemelisiniz 👍🏻
afiyet olsuuun 😊

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
  • 3 kabak
  • Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe bağlı)
  • Yarım demet dereotu
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için:

• Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi'nin Yapılışı
  1. Kabakları yıkayıp rendeleyelim.
  2. Tavaya sıvı yağ alalım üzerine rendelenmiş kabağı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  3. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  4. İçine soğumuş kabak, doğranmış dereotu ve isteğe bağlı cevizi ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  5. Üzerine zeytinyağı gezdirelim ve pul biber serpelim.
    Afiyet olsun.

Fit Karnıyarık

Malzemeler:
- 6 Patlıcan
- 200 gr yağsız kıyma
-2 Soğan
-Sarımsak
-1 Kapya biber
-2 Yeşil biber
-Maydanoz
-1 y.k zeytinyağı
-2 domates rendelenmiş
-Pul biber

-Karabiber
-Kekik
-Az tuz

Üzeri için:
Patlıcan sayısınca dilimlenmiş domates ve yeşil biber.
Fırına verirken tepsiye eklenen bir miktar su.

180 derece fırında,25-30 dk pişirilir.

Patlıcanlara ben ön işlem yapmıyorum(acı suyu çıkarma, tuzla ovma vs. )
İç malzemesini dolduracağım yeri tek bir yerden şerit olarak soyuyorum .Tost makinesinde patlıcanları yumuşatıp, içini doldurduktan sonra fırında pişiriyorum.
Malzeme miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanan patlıcanlar, tost makinesinde yağlı kağıt üzerinde bütün olarak yumuşatılır.

Bir yandan içi hazırlanır:
Soğan sarımsak pembeleşir, kıyma eklenir pişirilir. Ben bu aşamada tuzunu ve baharatlarını ekliyorum. İnce doğranmış biberler eklenir. Pişmesine yakın rendelenmiş domatesler eklenip pişirilir, ocak kapatılır ve maydanoz eklenir.

Yumuşayan patlıcanlar fırın tepsisine alınır, ortaları boydan boya yarılıp içlerini bastırarak, hazırlanan kıymalı içe yer açılır. Oluşan boşluğa iç doldurulur. Üzerlerine süsleme amaçlı domates ve biber eklenir ve fırında pişirilir.
Yoğurt ve salata ile güzel doyurucu fit bir öğün oluyor.

Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Kabak Spagetti

2 kabak
1 domates
1 kuru soğan
1 kapya biber
2 sivri biber

Kabakları spagetti gibi soyacakla uzun uzun soyun tavada soteleyin ayrı bir tavada az yağda biberleri soğanları kavurun üzerine küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin domatesler ölünce sosla kabağı birleştirin.
Afiyet olsun. :)

harika bir tarifi paylaşayim :)pırasalı peynirli omlet:)
yarim sap pırasa.
1 çay bardagi kadar lor yada beyaz peynir ( beyaz peyniri ezmesi gerek)
2 yumurta
1 yemek kaşığı sivi yağ
bir çimbik tuz.
tavsiye ederim muhteşem :)

X