Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

kereviz salatası

malzemeler

kereviz
havuç
dereotu
sarımsak
yoğurt
ceviz

yapılışı

Kerevizin ve havucun kabuklarını soyup rendeliyoruz sarımsaklı yoğurdun içine ekliyoruz cevizi irice kırıp onuda ekliyoruz sonra ince ince doğradığımız dereotunuda ekleyip karıştırıp servis ediyoruz :KK39:

kapuska yemegi

malzemeler
1 adet soğan
2 su bardagi doğranmış lahana
1 yemek kasigi zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarim cay kasigi karabiber

1 su bardagi su

1 adet doğranmış sogan ile zeytinyağını tencereye alıyoruz,soğanlar pembe renk alınca üzerine domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz,doğranmış lahanayı ekliyoruz tencere kapağını kapatıp 5-10dk pişiriyoruz..1 su bardagi su ekliyoruz üzerinden karabiber atip pişmeye bırakıyoruz..afiyet olsun

Şu aralar en sağlıklı yemek haşlanmış yumurta derimde beni döverler.
Geçen takımla paylaştığım karnıyarık tarifi paylaşayım. Patlıcanları merdane ile ezip yumuşamıyoruz. Bildiğiniz karnıyarık harcını sotelemeden harmanlayıp yumuşamış patlıcanın karnına doldurup tepsiye diziyoruz. Üstüne salçalı sos. Üstünü sergileyip fırına veriyoruz.
Burayada link bırakayım tarif için

merhaba arkadaşlar :KK24: bugün yaptığım omletin tarifini yazacağım. çok güzel oldu ama foto çekmeyi unuttum :KK33: bir daha ki sefere artık :KK66:

zeytinyağda orta boy yarım kuru soğanı piyazlık şekilde soteledim. 1 küçük yeşil biberi de doğradım çevirdim. isot attım içine üstüne de 1 yumurta ve antakya dil peyniri karabiber karışımını döktüm. alt üst ettim yedim. nefis oldu. içine tuz atmadım. peynirin çok az tuzu vardı. yetti. tavsiye ederim arkadaşlar :KK66:

Rokali kuru domatesli salata
200 gr yikanmis roka, 1 avuc kuru domates (onceden islanmis ve yumusamis) 2 tane iri dogranmis taze biber karistirip uzerine limon suyu ve zeytin yagi ekliyoruz. En son servis yapmadan uzerine 1 avuc kabak cekirdegi ekliyoruz.
saglikli ve guzel gorunumlu bir salata. Afiyet olsun

çok güzel olur bence. deneyeceğim inşallah.

merhaba arkadaşlar :KK24: bugün yaptığım omletin tarifini yazacağım. çok güzel oldu ama foto çekmeyi unuttum :KK33: bir daha ki sefere artık :KK66:

zeytinyağda orta boy yarım kuru soğanı piyazlık şekilde soteledim. 1 küçük yeşil biberi de doğradım çevirdim. isot attım içine üstüne de 1 yumurta ve antakya dil peyniri karabiber karışımını döktüm. alt üst ettim yedim. nefis oldu. içine tuz atmadım. peynirin çok az tuzu vardı. yetti. tavsiye ederim arkadaşlar :KK66:
Antakya dil peyniri bulmak zor tabii.
Ne kadar koydunuz dil peynirini tahminen?

Antakya dil peyniri bulmak zor tabii.
Ne kadar koydunuz dil peynirini tahminen?

yumurta 1 adet olduğundan 1,5 kk kadar peynir koydum.
peynir sorun değil. başka eriyen peynir de olur. rende mozzarella, eski ve yeni kaşar peyniri, dil peyniri, mıhlama peyniri, kolot peyniri vs. hatta hellim ve köy peyniri ile bile yapılabilir.

denemenizi tavsiye ederim. ben yumurtayı omlet formunda ve içinde çeşnili severim. bu haliyle gerçekten çok lezzetli oldu.

yumurta 1 adet olduğundan 1,5 kk kadar peynir koydum.
peynir sorun değil. başka eriyen peynir de olur. rende mozzarella, eski ve yeni kaşar peyniri, dil peyniri, mıhlama peyniri, kolot peyniri vs. hatta hellim ve köy peyniri ile bile yapılabilir.

denemenizi tavsiye ederim. ben yumurtayı omlet formunda ve içinde çeşnili severim. bu haliyle gerçekten çok lezzetli oldu.
Teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Mutlaka deneyeceğim. Severim gibi bir his oluştu içimde. 🌼

Bu hafta size çok basit bir o kadar da sağlıklı ve lezzetli bir tarif vereceğim.

Malzemeler

-200 gram mantar (yarım paket)
- kadar ıspanak (1 bağ yetiyor) Ben ıspanakla yaptım ama isteyen pazı ile de yapabilir
- Yumurta 2-3 tane

Çok az yağda doğranmış mantarları soteleyin. Üzerine doğranmış ıspanağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Üzerine yumurtaları kırın ve istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

FİT MÜCVER

Malzemeler

3 PORSİYON

• 3 yumurta
  • 4 kabak ya da 4 kalın dal pırasa
  • 1 su bardağı yulaf unu (yulaf ezmesini robottan geçirseniz de olur. )
  • 1/2 su bardağı ufalanmış/rendelenmiş peynir (beyaz/tulum/ezine gibi)
  • İnce doğranmış ya da robottan geçirilmiş dereotu, maydanoz, taze soğan
  • Tuz, pulbiber
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı

1. Kabakları rendeleyin.
  2. Pırasa ile yapıyorsanız çok ince doğrayabilir ya da robottan geçirebilirsiniz.
  3. Mutlaka suyunu iyice sıkın.
  4. Sonra diğer tüm malzemelerle karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsi ya da borcama dökün.
  5. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25- 30dk pişirin.
Afiyet olsn
Kaynak NYT İdil Eyüboğlu Koç

Merhabalar;
Sağlıklı bir yemek tarifi vermek için buradayım.
Ben diyet sürecimde iş yerine yemek taşıyordum. (Şu anda evdeyiz. Karantinada) Size öğlen yemeği olarak yanımda taşıdığım bir öğünü paylaşmaya karar verdim.

120gr tavuk göğüs eti ince uzun doğranır.
Yağsız tavada kızarana kadar pişirilir.
Kapya biber küp küp doğranıp içine eklenir. 1-2 çevrilip baharat olarak pul biber, kara biber, zerdaçal, isteğe göre zencefil de eklenip ocaktan alınır. Burada biberler çok hafif ateş görecek. Pişirmeye gerek yok.

Diğer taraftan yeşil yapraklı bitkiler ile salata hazırlanır. Üzerine 2-3yk nar tanesi, 2tn tam ceviz içi yada 5-6tane tuzsuz yer fıstığı eklenir.
1yk zeytin yağı yada 1/4 avakoda, tuz, limon, elma sirkesi ile bir salata sonu hazırlanır.

Bu benim diyet sürecinde neredeyse her öğlen yediğim yemeğin bazını oluşturuyor.

Tavuk yerine ton balığı, köfte bazen de dil peyniri ekliyorum.

Oldukça doyurucu ve sağlıklı iş yerine götürebileceğiniz bir öğün.

Afiyet olsun :KK52:

Günaydın herkese yulaflı poğaça tarifi
2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 yumurta, 1 kase lor, 1 kase yoğurt, 10,15 adet zeytin, 1 avuç kadar dereotu ve maydanoz, pulbiber,tuz ve 2 k.zeytinyağ
Tüm malzemeleri karıştırıp büyük olmayacak şekilde yuvarlak poğaçalar hazırlayın 180 derece fırında 20 dk. İle yarım saat arası konttollü pişirin 15 tane falan çıkıyo sabahları 2 adet veya ara öğün olarak tüketebilirsiniz çok lezzetli oluyo

Memleketim Hatayımın yöresel bir yemeğini paylaşacağım

ŞIHIL MAHŞİ (Dolmaların Şahı)

MALZEMELER:
• 12 adet çok küçük (yaklaşık 10 cm boyunda) kabak
• 250g kıyma
• 1 iri soğan
• 2 kaşık salça
• Terayağı
• Tuz
• Karabiber
• Sarmısak
• Yoğurt

YAPILIŞI:
Tepe ve dip kısımları kesilen kabaklar, tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur. Yıkanıp kurulanır ve dolma oyacağıyla içlerine fazla geniş olmayan bir oyuk açılır. Tavada kızdırılmış yağda hafifçe kızartılır. Kıyma, ince doğranmış soğanla yağda kavrulur. Yarım kaşık salça, tuz ve karabiber eklenir. Bu karışımla doldurulan kabaklar bir tavaya dizilir ve salçalı su ilavesiyle pişirilir.

Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.

IMG_20200516_154932.jpg
IMG_20200516_155055.jpg

merhaba arkadaşlar. tavuk köfteyi daha öncede yapmıştım ama bu ölçülerle çok iyi oldu :KK200:

malzemeler:
2 parça tavuk göğsü
2 orta boy soğan
2 iri diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta
2 yk galeta unu
kayatuzu, karabiber, kırmızı pul biber
1 avuç dolusu maydanoz

tavuk göğsünü ve soğanı ve maydanozu rondoda kıyıyoruz. porselen ya da cam bir kaseye alıp yumurta, sarımsak, galeta unu ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. kasenin üzerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. sabahtan yapıp akşamüzerine kadar bekletiyoruz dolapta. en az 6-7 saat bekliyor. dolapta çıkardığımız harcı köfte şeklini veriyoruz. çiğ haldeyken fazlasını derindondurucuya koyabilirsiniz. geri kalan köfteleri döküm tavada çok az zeytinyağında kızartıyoruz. bu ölçülerle harika oldu. tavsiye ederim.

Kinoali kısır
1 subardagi kinoa
2 subardagi su
1 soğan 2 dış sarımsak
4 YK sıvıyağ
2 YK Salça
İsteğe bağlı yeşillik domates salatalık
Yapılışı
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır ince ince ve yağda kavrulur.Salca eklenir Sonra kinoalar eklenir ve pilav gibi pişirilir. İyice soğuduktan sonra salata malzemeleri eklenir limon ve baharatlariyla kisirimiz hazır
Afiyet olsun

Merhabalar

Sağlıklı yemek denilince benim aklıma hep kabak gelir. Onun olmadığı bir diyet listesi düşünemiyorum bile. Sizlerle benim de favorilerimde olan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Özellikle çalışanlar için oldukça zordur diyet yapmak. Öğle yemeği için dışarıda hafif yemekler bulmak pek mümkün değil malum. Evden götürülebilecek yemekler de oldukça sınırlıdır. Bu tarif soğuk olarak da tüketilebilir. O yüzden listenize bu tarifi de ekleyin bence.

Kabak Sandal

• 2 adet yeşil kabak,
  • 1 küçük baş soğan,
  • 1 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz,
  • 1 su bardağı süt kesmiği (lor peyniri/yağsız peynir),
  • Tuz, pul biber, kekik, nane

Hazırlanışı

1. Kabakları 15-20 dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek ama pişecek şekilde haşlayın,
  2. Sudan alıp boydan ikiye bölün,
  3. Çekirdek kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın,
  4. Diğer yandan soğanı yemeklik doğrayıp yağ ile kavurun,
  5. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  6. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  7. Kabağın çekirdek kısmını da ekleyip kısık ateşte pişirin,
  8. Domatesi de küp küp doğrayıp ekleyin,
  9. Pişmeye yakın maydanozu ve baharatlarını ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alın,
  10. İç malzemeyi kabakların içine paylaştırın,
  11. Üzerlerine peyniri gezdirin,
  12. Fırın tepsisine dizip fırına verin,
  13. 180 derecede peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun

Merhaba kızlar
Tost makinesinde yagsız kızartma
Kabak
Biber
Patlıcan
Tost makinesinde yagsız pişirme kagıdında iyice kızartılır
Üzerine sarımsaklı yogurt
Hafif ve saglık lı kızartma

Yogurt yerine dilimlenmiş domates leri de kızartıp soslayıp servis yapılır

X