- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.514
- 548
- 26
Sorunlarınız mı var?Bizim kosmunun köyünde bir olay oldu sanırım 11-12 yıl oldu iki kuzen oglan 13 yaslarında kız 5 yaşlarında.babalar kardes annelerde yine akraba yani hep .bunlar ceyiz cıkarmayamı bişeye gidiyorlar cocuklar evde. Bu ergen cocuk 5 yasındaki kıza tecavüz ediyor ama kz annesi demis geldik eve bacaklarının arasını gosteyormus anne cok acıyor x abim beni yatırdı buraya çöktü acıttı agladım diyor. Diğer kardeşine soruyor oyun oynuyoduk x abide xi aldı yatırdı ustune oturdu diyor zaten olay anlaşılıyor anneler kavga dovus . Babalarda oyle ama zaten o koy oyle bir koymuş ki yani affedersin ensesi ilişkiler işte secim için birbirini bıçaklayıp sonra barisanlar her illet var yani olan kıza oldu sonuc ne oldu bilmiyorum ama şikayetçi olmayıp konunun ustunu kapatmıslar. O kızda masıl bir travma yasıyor bilemiyorum suan kuzeniyle dayısıyla iletişimi nasıl bilmiyorum yazık oldu . Aslında küçük yasta öğretilmesi dogru ama ben çocuğuma henüz ogretmedim sadece opucuk ver annem diyince dudak uzatıyor onu ogrettim dudak degil yanak diye henüz ozel belgesi vs bilmiyor ama benimkide zor bela alt değiştiriyor tuvalet eğitimini de her xocuk bir degil kimisi 4 5 yasında bile öğreniyor. Ve ben ogretmeye calısınca açıkçası biraz kızdım tüm gün bezsiz dolasıyor gayet rahat ve o rahatlığı ogremip bezden rahatsız olsun tuvalete hemen alıssın diye dusunuyorum tabi bazen anne cişşm geldi kakm geldi diyor hemen tuvalete goturuyorum yapmıyor bez tak diyor. Hayr bez bitti diyorum tuvalete otur diyorum oturmuyor sonra oraya halının ustune bırakıyor mesela o sıra offf bi öğren artık , herkesi soluyorsun buraya niye oturmuyorsun vs vs diye söylenip kızıyorum oda bundan sanırım biraz cekinmeye başladı ve öğrenme süremiz uzadı diye dusunyprjmyani o annesinin ozel bolge öğretmesiyle değilde muhtemelen tuvalet sırasında verdiği tepkilerle alakalı
Gerektiğinde alabilir ama cocuğa kendi evladı gibi davrnaıp grrekmedikçe yakın temast bulunması doğru değil.Hele ki kendi salak cocuklarına emanet etmesinden belli bence.Bakıcı kucağına almıyor mu 1 yaşındaki bebeği?
Neresi boş tam olarak? Bunlar hayatın gerçeği,ortalık şerefsiz ve spaık dolu.Asla evladını baskasına emanet etmiceksin,dede anneanne farketmez. ayrıca sizde tam anadolu köylüsü kafası var,olayların üstünü örtüp başkasına anlatmayınca o olay yaşanmamış olmuyorSorunlarınız mı var?
Burada bunu anlatmanızın amacı nedir, millete korku salmak mı?
Sizin gibi boş yapan insanları hiç sevmiyorum ya.
Sorun beraber parka gitmeleri değil,kadın bakıcıya "şunu şunu yapma" demiş ama salak bakıcı yapmışKendim de dahil çocuğunu bakıcıyla parka yollamayan anne tanımadım. Bana çok olağan geldi. Üstelik bahsettiğim parklar görebileceğimiz yerlerde değildi. Artırıyorum arkadaşın bakıcısının gittiği park eve 15 dk mesafedeydi ve yürüyerek gidiyorlardı el kadar bebeyle. O bebe şimdi sporcu
Bence bu konuda uzman ve iyi eğitimli bi bakıcı bulmaya bakıp bu kadınla daha görüşmeyin.3 kurus ucuz olsun diye el alemin salak karısıyla uğrasılmaz inanın kiAnnem pek oyle geliyim bakiyim ediyim bir kadin degil, kiz kardesim de calisiyor 4 saatlik uzaktalar bana. Esim de 4 haftadir yurtdisinda islerinden sebeple. Cidden cok yorucu bir donem oldu benim icin. Kizdigim sey ozensizlik isini yap ben senin cocuklarinla filan ugrasicak haldemiyim ne alaka yani Bende aliyim cocugumu ise gidiyim is yerimde bakiyim filan olucak is mi..
Yarin konusurum simdilik dikkat etsin diye ama bakici olarak dusunmuyorum kesinlikle
Ay müthiş bı yorum yaYalnızca 13 yaşındaki çocukla kayması konusunda haklısınız.
Kadının bebekle kaydırağa binmesi mi normal gelmedi? Bu konuda ciddi misiniz? Savunmanız da "koca kadın" olması.
Apartman görevlisinin karısı olduğu için bir samimiyetiniz var diye düşündüm. Ona güvenerek çocuklarını getirmiştir. Çok tahammülsüzsünüz.
Kapıcının karısı baksın ama son derece profesyonel olsun tavrınız çok tuhaf.
Bu kadar profesyonellik bekliyorsanız eğitimli bebek bakıcıları mevcut.
Onlardan birini işe alabilirsiniz.
Başkasına nasıl güvenip çocuğunuzu veriyorsunuz? Bir komşumuzun kızı böyle bedensel engelli kaldı. Allah korusun da. Siz de hatalısınız.
"Bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum."Rahatsizdim, al biraz gezdir parka gotur dedim. Balkonda izliyordum zaten. Daha once kadinin bir yanlisini gormedim sitedeki park evin onu yani guvenerek verdim.
Evde güvenmeyip eline vermeyip dışarda güvenmek değişik geldi banaMerhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
Dokunmadan nasıl bakacak kadın bu cocuğa?Kadın ya da erkek farketmez bi çocuğa ailesi hariç kimse dokunamaz.Hem mikrop açısından hemde zarar verme açısından
Çocuğunuzu kaç yaşına kadar evde kendiniz bakacaksınız? Evlenme çağına gelene kadar yeterlimi? Kreş, okul vs oralara göndermeyin sakın çünkü biri demişki birinin tanıdığının çocuğu engelli kalmış.Ben olsam dışarıya göndermezdim. Bı arkadaşta örnek vermiş zaten arkadaşının çocuğu engelli kalmış diye. Ama onun dışında bende çocuğumla kaydıraktan kayabilirim. Hatta kucağıma alıyorum beraber sallanıyoruz. Ama bu birazda güven meselesi tabiki.
13/14 yaşında çocukların kucağına vermesi dışında ben sorun görmedimMerhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
Şimdi dediğimden onumu anladınız. Tebrik ederim. Bu kadar güvenmeyip evham yapacağım biriyle dışarıya göndermezdim demek istedim. Madem kaydıraktan bile kaymaları bu kadar sorun oldu. Ayrıca olacağı varsa benim yanımdada başına kaza gelebilir. Ama sizler tabi biri bişey desin de çıkıp nasıl dalga geçelim diye insanin ağzından çıkacak lafları gozetlediginiz için şaşırmadım. Var sizin gibi bundan keyif alanlar.Çocuğunuzu kaç yaşına kadar evde kendiniz bakacaksınız? Evlenme çağına gelene kadar yeterlimi? Kreş, okul vs oralara göndermeyin sakın çünkü biri demişki birinin tanıdığının çocuğu engelli kalmış.
Burada böyle diyorsunuz ama burada;Rahatsizdim kendi de hava cok guzel ben de hava almis olurum dedi tamam bugun de sen cikar dedim.
bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum
Ne alakası var benim yazdığım şeyle bunun. Hem siz orda mıydınız, kadın kafasına göre anlatmıştır. Sizi kibledim, hoş değil böyle bir anlatımda bulunmanızBizim kosmunun köyünde bir olay oldu sanırım 11-12 yıl oldu iki kuzen oglan 13 yaslarında kız 5 yaşlarında.babalar kardes annelerde yine akraba yani hep .bunlar ceyiz cıkarmayamı bişeye gidiyorlar cocuklar evde. Bu ergen cocuk 5 yasındaki kıza tecavüz ediyor ama kz annesi demis geldik eve bacaklarının arasını gosteyormus anne cok acıyor x abim beni yatırdı buraya çöktü acıttı agladım diyor. Diğer kardeşine soruyor oyun oynuyoduk x abide xi aldı yatırdı ustune oturdu diyor zaten olay anlaşılıyor anneler kavga dovus . Babalarda oyle ama zaten o koy oyle bir koymuş ki yani affedersin ensesi ilişkiler işte secim için birbirini bıçaklayıp sonra barisanlar her illet var yani olan kıza oldu sonuc ne oldu bilmiyorum ama şikayetçi olmayıp konunun ustunu kapatmıslar. O kızda masıl bir travma yasıyor bilemiyorum suan kuzeniyle dayısıyla iletişimi nasıl bilmiyorum yazık oldu . Aslında küçük yasta öğretilmesi dogru ama ben çocuğuma henüz ogretmedim sadece opucuk ver annem diyince dudak uzatıyor onu ogrettim dudak degil yanak diye henüz ozel belgesi vs bilmiyor ama benimkide zor bela alt değiştiriyor tuvalet eğitimini de her xocuk bir degil kimisi 4 5 yasında bile öğreniyor. Ve ben ogretmeye calısınca açıkçası biraz kızdım tüm gün bezsiz dolasıyor gayet rahat ve o rahatlığı ogremip bezden rahatsız olsun tuvalete hemen alıssın diye dusunuyorum tabi bazen anne cişşm geldi kakm geldi diyor hemen tuvalete goturuyorum yapmıyor bez tak diyor. Hayr bez bitti diyorum tuvalete otur diyorum oturmuyor sonra oraya halının ustune bırakıyor mesela o sıra offf bi öğren artık , herkesi soluyorsun buraya niye oturmuyorsun vs vs diye söylenip kızıyorum oda bundan sanırım biraz cekinmeye başladı ve öğrenme süremiz uzadı diye dusunyprjmyani o annesinin ozel bolge öğretmesiyle değilde muhtemelen tuvalet sırasında verdiği tepkilerle alakalı
Hatalı olan zaten tek konu sahibi evde güvenmediği kadına çocuğu verip parka yolluyorBaşkasına nasıl güvenip çocuğunuzu veriyorsunuz? Bir komşumuzun kızı böyle bedensel engelli kaldı. Allah korusun da. Siz de hatalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?