Yardimci kadinin dikkatsizligi

Profesyonel yardımcı almazsaniz böyle olur
Babanneye emanet eder gibi gevşek ilerler böyle
Ilkokul mezunu bir kadin orta okulu disaridan bitirmesi icin kaydini yaptirdim. Tecrubem var dedi 2 cocuk buyutmus. Bebek bakicisi olmak istiyorum deyince acaba dedim ama gercekten vazgectim. Egitim cok onemli

Ilkokul mezunu bir kadin orta okulu disaridan bitirmesi icin kaydini yaptirdim. Tecrubem var dedi 2 cocuk buyutmus. Bebek bakicisi olmak istiyorum deyince acaba dedim ama gercekten vazgectim. Egitim cok onemli
bebek çocuk bakımı profesyonel bir iştir. annem hariç bebek bakımı konusunda uzman olmayan kimseye bebeğimi emanet etmem. hele 13 yaşında erkek çocuğun kucağında kaydıraktan kaydırılmasını görsem beynimden vurulmuşa dönerdim. annem hiçbir zaman kardeşimi kucağıma vermedi büyüdü yine de bana onu asla emanet etmedi çünkü ben de çocuktum. ne yemeğini yedirdim ne de bezini değiştirdim.

bu işler çok önemli ben olsam yol verirdim ablaya.

Esim gorevi geregi 4 haftadir yurtdisinda ailem bana uzak cocukla tek alisverise bile gidemiyorum. Bir operasyon gecirdim rahatsizim. Daha once bebek baktigini ise dondugum de bebeginize bakici olmak istiyorum. Ev isleri beni yoruyor bebek bakiciligi yapmak istiyorum. Yol parasi yok bebegi de seviyorum. Biraz bana da alissin diyen yardimcim. Ben yalnizca bir kez parka gonderdim tecrube etmek icin. Cocuklari faktoru kendisinin dikkatsiz davranmasi beni supheye dusurdu. Fikir almak istedim. Nerede tutarsizlik gordunuz ben anlamadim.
eee ne yaptınız konuştunuz mu kadınla?
evet tutarsızlık var bu arada yazdıklarınızda arkadaşa katılıyorum

Çalışan anne/babanın çocuğuyum. Babaannem baktı bize. Herkes de bu imkan olmayabilir. Kardeşim kreşe verdi 6 aylıkken. Çünkü bakacak kimseleri yok, bakıcıya da güvenmiyorlar. Kreş de kamera var. En azından alanında eğitim almış kişiler. Söylemek istediğim çocuğu verdiği kişiyi iyi seçmesiydi.
kreşlerde de çok şey oluyor. hem çok küçük çocuklar düzeninden olmuş oluyor.

ehliyet aldığım yerdeki müdür daha önce kreşte çalışmış. hamile bir kursiyere kreşe verme diyordu. kendileri çocuklar rahat uyusun diye konyak veriyorlarmış çok az. kamera artı bakıcı daha iyi gibi geliyor bana. en azından çocuk kendi sıcak yuvasında olur. çok küçükler için diyorum tabi.

belki kadın başka eve gitse çok iyi bakar ama nasıl ki akrabadan öğretmen olmaz bence tanıdıktan da bakıcı olmaz. ben mesela özel ders veriyordum üni zamanımda ama kendi kuzenime adam akıllı veremedim. geldi gitti ama. veya abimden babamdan araba öğrenemedim. bunun sebebi tanıdıklığın verdiği rahatlık ve ciddiyetsizlik.

yüz göz olmaya başlamışsınız bile. illaki çocukları gelir kocası bile gelir belki yemek yemeye kahve içmeye. normal şartlarda olsa belki ne var bunda denilebilir. keşke kötü haberler duymasak çocukları da arada gelirdi, çocuğunuz da eğlenirdi. ama şu dönemde buna izin vermek veya buna yol açacak esnekliği göstermek aptallık olur.

şu an her şeye erişim kolay. ne yazık ki çocuklar okulda da birbirinden çok şey görüyor duyuyor. en zayıf halka üzerinde bunu denemek isteyebiliyorlar. geçen mesela benim oğluma ondan 3-4 yaş büyük arkadaşı şey demiş. gece sizin evden ayıp sesler geliyor. ah uh gibi. evi bize yakın değil. alt katım boş. bu sesi ne kendisi duyabilir ne annesi duyup dedikodusunu yaparken oğlu duyabilir. ergen bir çocuk, boyu da kısa yaşıtlarına göre. bunun verdiği bir öfke var. benim oğlumu zayıf halka görüp bu şekilde belki okulda da ona denen şeylerin hırsını alıyor.

yine twitterda öyle sayfalar var ki. ekşi sözlükte link atmışlardı. ergen çocuklar annesini çaktırmadan çekmiş twtterdaki o sayfalara atmışlar falan. neler neler var. ne görünüşten ne tanıyarak anlayamazsınız. en iyisi kimseye güvenmemek.

siz hem yüz göz olmuşsunuz hem de olmasanız bile olma potansiyeli var. başka bakarsanız daha iyi olur. okulda tanıdığınız varsa öğretmenlerin bildiği veliler oluyor. belki o şekilde de bulabilirsiniz. komşuma birisi öyle ulaşmıştı.

kreşlerde de çok şey oluyor. hem çok küçük çocuklar düzeninden olmuş oluyor.

ehliyet aldığım yerdeki müdür daha önce kreşte çalışmış. hamile bir kursiyere kreşe verme diyordu. kendileri çocuklar rahat uyusun diye konyak veriyorlarmış çok az. kamera artı bakıcı daha iyi gibi geliyor bana. en azından çocuk kendi sıcak yuvasında olur. çok küçükler için diyorum tabi.
Allah oyle insanlarin belasini versin.. kolay bela okumam ama sanki bedava bakiyolar cocuklara uyusturuyolar cocuklari.. yeminle kanim donuyor bu haberlere

Neresi boş tam olarak? Bunlar hayatın gerçeği,ortalık şerefsiz ve spaık dolu.Asla evladını baskasına emanet etmiceksin,dede anneanne farketmez. ayrıca sizde tam anadolu köylüsü kafası var,olayların üstünü örtüp başkasına anlatmayınca o olay yaşanmamış olmuyor
Anadolu köylüsü?
Bir insanı yermek ne kadar ezikçe bir davranış.
O anne zaten bu risklerin farkındadır,burada kalkıp bunu anlatıp daha da moralini bozmaya, streslendirmeye ne hakkınız var?
Valla sizde de boş insan kafası var, destan yazmak için çok boş vakitleriniz var belli. Boş zamanlarınızda millete korkacağı hikayeler anlatmaktan başka aktiviteleriniz olsun, daha kaliteli yaşarsınız.

Bence bu konuda uzman ve iyi eğitimli bi bakıcı bulmaya bakıp bu kadınla daha görüşmeyin.3 kurus ucuz olsun diye el alemin salak karısıyla uğrasılmaz inanın ki
Iyyy, kusucam.
Mahallede kankilerinizle mi konuşuyorsunuz?
size millete salak deme hakkını kim veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gorevi konusunda ne kadar sorgulaniyorum. Haftanin 5 gunu 9 5 bucuk calisiyor. Bana yardimci oluyor. Parka gotur ilkkez dedim daha once sadece bebegin araba benzeri kontrollu bisikletiyle gezdirmeye de yardim etmisti. Hepsi bu. Isim oldugunda benimle gelir bebekle ilgilenir alisveris yaparken yine oyle. Yani bir bakici gibi cocugun oz bakimini yapmadi evde bebekle tek basina kalmadi ama ben bebekle disari cikarken de yardim eder bana gorev taniminda bu var. bebege bakmak istedigi icin bakicisi olmak istedigi icin ilkkez bensiz parka goturdu. Parka goturmesine izin vermemin bir sebebi de rahatsiz olmam. Daha ne kadar bu konu da sorgulanicam bilmiyorum ama ise baslarken araba da bebekle ilgilenmek benimle disari ciktiginda bebege yardimci olmak vardi.
Cocuklarina vermesi cocuklariyla izinsiz eve cikmasi kisimlarini okumadiniz mi? Buyrun bunlari da yorumlayin.
Ben sizi sorgulamıyorum. İki laf var ikisini de söyleyen sizsiniz. Bazen diyorum çıkarsın diyip, iki eleştiri alınca kendi istedi falan diyip saçmalayamazsınız. Benim için dışarı çıkarmasında hiçbir sorun yok bakıcısı sonuçta tabii ki çıkarabilir. Kendi çocuğum da olsa güvendikten sonra izin veririm güvenmiyorsam baştan hata yapıp asla izin vermem ne olursa olsun. Kadını balkondan seslenip çağırıyorsunuz nasıl çağırdınız belli değil o an sinirle falan bir tepki vermiş olabilirsiniz kadında apar topar koşup gelmiştir belki bir şey oldu sanıp, yanında çocuklarla? Deseydiniz ki çocuğumu gezdirdi sonra eve geldi yanında çocukları da vardı o zaman denirdi yani neden çocuklarını getiriyor eve gelirken diye. Çocuklarına vermesi konusunu tabii ki okudum ve ilk yorumumda bahsettim bu konudan. Buyurun siz tekrar okuyun.

Allah oyle insanlarin belasini versin.. kolay bela okumam ama sanki bedava bakiyolar cocuklara uyusturuyolar cocuklari.. yeminle kanim donuyor bu haberlere
çekinmeden anlatmıştı bir de. haberlere yansıyan vakalar da görmüştüm. aynı şey bakıcı için de geçerli ama kreş kalabalık nasılsa bir şey olmaz diye düşünmemek lazım onu demek istemiştim. bazen yardımcı kadınlar da çocukları tuvalete getirip götürürken şiddet uygulayabiliyor. arkadaşımın başına gelmişti. kreşler aşırı güvenli algısı da doğru değil. 6 aylık çocuğu kreşe verecek kadar kreşler güvenli değil esas demek istediğim buydu. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Gerektiğinde alabilir ama cocuğa kendi evladı gibi davrnaıp grrekmedikçe yakın temast bulunması doğru değil.Hele ki kendi salak cocuklarına emanet etmesinden belli bence.
Kendi salak çocuğu ne demek? Biz size salak bebeğiniz diyor muyuz? Yapmayın ya koca kadınsınız, doğru düzgün eleştirin.

Bakıcıya veriyorsanız kucağına alacağını, bezini değiştireceğini bilirsiniz. Gelmiş buraya ailesi hariç kimse dokunamaz diyorsunuz. Dokunamazsa oturun kendiniz bakin çocuğunuza. Bakıcı bebekle kaydı diye tacizci ilan ediliyor inanılmaz.

Ben sizi sorgulamıyorum. İki laf var ikisini de söyleyen sizsiniz. Bazen diyorum çıkarsın diyip, iki eleştiri alınca kendi istedi falan diyip saçmalayamazsınız. Benim için dışarı çıkarmasında hiçbir sorun yok bakıcısı sonuçta tabii ki çıkarabilir. Kendi çocuğum da olsa güvendikten sonra izin veririm güvenmiyorsam baştan hata yapıp asla izin vermem ne olursa olsun. Kadını balkondan seslenip çağırıyorsunuz nasıl çağırdınız belli değil o an sinirle falan bir tepki vermiş olabilirsiniz kadında apar topar koşup gelmiştir belki bir şey oldu sanıp, yanında çocuklarla? Deseydiniz ki çocuğumu gezdirdi sonra eve geldi yanında çocukları da vardı o zaman denirdi yani neden çocuklarını getiriyor eve gelirken diye. Çocuklarına vermesi konusunu tabii ki okudum ve ilk yorumumda bahsettim bu konudan. Buyurun siz tekrar okuyun.
Evim 13. Katta beni gorunce el salladi Bende yukari gel isareti yaptim. Bir tepki gormedi bundan emin olabilirsiniz. Bence size tutarsiz gelen kisim kadinin en basta ev yardimcisi iken bebege bakici olmak isterim dedikten sonra ilkkez bakici olsa parkta nasil davraniri denememdi. 3 aydir calisiyor ya ben goturdum ya da yanimizda durdu. Simdi ev islerinde bir sorun yokken isten cikarma geregi gormuyorum. Ama bebek bakimi konusunda dikkatsiz ve ailesi burda olmasi sebebyle sikinti yasayabilecegimi goruyorum. Karar vermeden once baska annelerin gorusunu merak ettim sordum. Belki daha uzun yazsam daha aydinlarici olurdu ama daha cok gorus alabilmek icin uzatmadim anlatimi

Kendi salak çocuğu ne demek? Biz size salak bebeğiniz diyor muyuz? Yapmayın ya koca kadınsınız, doğru düzgün eleştirin.

Bakıcıya veriyorsanız kucağına alacağını, bezini değiştireceğini bilirsiniz. Gelmiş buraya ailesi hariç kimse dokunamaz diyorsunuz. Dokunamazsa oturun kendiniz bakin çocuğunuza. Bakıcı bebekle kaydı diye tacizci ilan ediliyor inanılmaz.
Zaten güvenli bağlanma için anne evde yokken tek bir kişinin çocuğun bakımıyla ilgilenmesi öneriliyor. Çünkü bakıcı ve çocuk arasında duygusal bağ kurulması önemli. Okşayıp sevecek kucaklayacak bakıcı. Sokaktan geçen biri gibi olacaksa neden o kadını çağırayım ki… neyse yorumunu alıntıladığınız kişi bunları anlamaz zaten.

Okumuş olmasını kastetmiyorum aslında
Sadece hani filan teyze
Kapıcınin karısı
Filancanin kızı
Kayınvalidem annem
Ablam görümcem

Şeklinde seçimlerde bulunursak böyle bilinçsizce yetiştiriyorlar

Biz sizi buyutmedik mi tecrubeliyiz oluyor ama goruyoruz işte tecrübelerini.
Bunlar biz sizi büyütürken su verdik de noldu inek sutu pirinç unu verdikbisey olmaz diyen tayfayla aynı kategori

Bunların yetiştirdikleri yetistirecekleri çocuklar Allah'a emanet yaşıyor

Evet yardimci hanim ile konustum. Kendisi de aslinda en basta soylemistiniz cocugu kimseye vermememi benim hatam dikkat ederim dedi.
Cocuklari bebegi cok sevdigi icin beni bebekle gorduklerinde yanima gelidiler tembihlerim bir daha gelmezler annesiniz sonucta siz oyle istiyorsaniz oyle olur dedi.
Mesai saatlerinde cocuklarla geldim emri vakii gibi oldu buna da dikkat ederim dedi.
Parkta bebegin yasina uygun daha guvenli davranma konusunda da anlastik.
Bende tesekkur ettim. Kahve ictik sorun kalmadi. Ben mutlu kendisi mutlu :)

Yani gercekten cocuklar neden salak oldu simdi durup dururken? Ben de okuyunca cok rahatsiz hissettim.

çekinmeden anlatmıştı bir de. haberlere yansıyan vakalar da görmüştüm. aynı şey bakıcı için de geçerli ama kreş kalabalık nasılsa bir şey olmaz diye düşünmemek lazım onu demek istemiştim. bazen yardımcı kadınlar da çocukları tuvalete getirip götürürken şiddet uygulayabiliyor. arkadaşımın başına gelmişti. kreşler aşırı güvenli algısı da doğru değil. 6 aylık çocuğu kreşe verecek kadar kreşler güvenli değil esas demek istediğim buydu. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Amin.. tabiiki
Kotu insan kotudur.. yani kreste bir cok gorevli var biri vicdansizsa digeri vicdanlidir diye dusunuluyor belki.. ama hepsi cete gibi hareket ediyorsa bunu hemen farketmez kimse

🤣 ne oluyor noluyyor herkes sinirli herkes gergin. bakıcıyla probleminizi çozdüyseniz ne güzel banada yazacak birsey kalmadı

Neresi boş tam olarak? Bunlar hayatın gerçeği,ortalık şerefsiz ve spaık dolu.Asla evladını baskasına emanet etmiceksin,dede anneanne farketmez. ayrıca sizde tam anadolu köylüsü kafası var,olayların üstünü örtüp başkasına anlatmayınca o olay yaşanmamış olmuyor
Sana birşer söyleyeyim mi
Sen o küçük gördüğün anadolu köylüsüne kurban ol
Salak kadın
Salak çocukları
Diye suçluyorsunuzda
Siz nesiniz peki?

Yani gercekten cocuklar neden salak oldu simdi durup dururken? Ben de okuyunca cok rahatsiz hissettim.
Kadın salak olduğu için çocukları da otomatik olarak salak oluyor sanırım.

Veya 13 yaşında olduğuna bakmadan bebeği kucakladığı için olabilir, dikkat etmesi gereken çocuğun kendisiyse demek.

Yorum sahibi kendisi hakkında da bilgi vermiş gibi geldi ama oraya çok girmeyeyim.

Back