Yardimci kadinin dikkatsizligi

Parkta ne yapmalarını beklediğinizi anlamadım, bankta mı oturacaklardı? Biri 1 yaşındaki çoçuğunu parka götürmemi istese alır kucağıma kaydıraktan kayar, salıncakta sallarım yani ne yapabilirim ki başka bilemedim.

Açıklamanız beni tatmin etmedi açıkçası dışarıda güveniyorsunuz ama evde güvenmiyorsunuz. Bir yanlışını görmediyseniz neden evde bebeğinizin her işini siz yapıp ona bırakmıyorsunuz? Bana biraz fazla pimpirikli geldiniz. Bu şekilde bir bakıcı bulmanız çok zor. Karşılıklı güven olmadan olmaz bu işler
Ay neyin buldumcugu.. bebegine ozenmek onlem almak dikkat etmek buldumcuk olmak demekse evet ben buldumcuk anneyim.
Bebegiyle ilgilenen annelere bu tabir ne cirkin ne kaba cidden yapilmamali.
Kedilerde kiskaniyor yavrusunu zarar gormemesi ihtimaline karsi gecin karsina buldumcuk deyin madem. Doganin gercegi bu evladina ozenen imtina eden annelere degil de umursamayan annelere laf soyleyin.
Konuyu tam okusaniz tatmin olursunuz. Bebegimin oz bakimini beslenmesini tabiki ben yapiyorum. Hanim eve yardimci, siz ise basladiginizda ben bakicisi olmak isterim bebegin dedi daha once baktim tecrubeliyim bu kinda dedi. Bende kendisini tecrube ediyorum.

Ay neyin buldumcugu.. bebegine ozenmek onem almak dikkat etmek buldumcuk olmak demekse evet ben buldumcuk anneyim.
Kedilerde kiskaniyor yavrusunu zarar gormemesi ihtimaline karsi gecin karsina buldumcuk deyin madem. Doganin gercegi bu evladina ozenen imtina eden annelere degil de umursamayan annelere laf soyleyin.
Konuyu tam okusaniz tatmin olursunuz. Bebegimin oz bakimini beslenmesini tabiki ben yapiyorum. Hanim eve yardimci, siz ise basladiginizda ben bakicisi olmak isterim bebegin dedi daha once baktim tecrubeliyim bu kinda dedi. Bende kendisini tecrube ediyorum.

Ben size buldumcuk demedim ki 😅

Daha once bakicilik yaptim bebeginize ise basladiginizda ben bakmak isterim dedi. 3 aydir yalnizca ev isleriyle ilgilendi. Kendi istegiyle bebegi gezdirmek istedi cunku bakici olup ev isleri yapmayi birakmak istiyormus.
Ev isleri yaparken bebek bakimi yaptirmadim
Bakici olsa ev islerini yaptirmam zaten.

ama işte çocuğu parka da bu 3 ay içinde götürmüş ev işleri yaparken yani. kadın daha önce bakıcılık yapmamış ki sizin bebeğinizle bu işe başlamış başlayacak yada başlamak istiyor. demek istediğim kadının bakıcılık tecrübesi yok çocuğuylada kaydırır yani böyle olunca. çocuklar siz işteyken evede gelir kadın profesyonel değil çünkü. ha kadını tamamen bakıcı olarak çalıştıracaksanız oturur konuşursunuz şartlarınızı sadece bebeğe bakacaksan bu şekilde beklerim isterim gibi ama sabah gelip ev işlerini yapıp kahvaltıyı hazırlayıp kadın bakıcı gibi bebeğe odaklı düşünemez zaten.

Ay neyin buldumcugu.. bebegine ozenmek onlem almak dikkat etmek buldumcuk olmak demekse evet ben buldumcuk anneyim.
Pes gerçekten siz ve sizin gibiler resmen buldumcuk bı sizde bebek var bı siz mukemmel annesiz bı siz muhtesemsiniz. Kadının yaptığı gayet normal çocuklar küçük sevmek oynamak istemişler madem öyle yollamayacaksiniz evde kendin ilgilen sonra al bebeği gezdir kafa dinleyeyim siz ve sizin gibi anneleri çok yukseltiyolar:) dışarıda bisuru anneler var bu aşırı takintiya giriyor çocuğum da çocuğum bu kadar olmayın sakınan göze çöp batar Allah korusun bu artık evrilip hastalık haline gelir hiç iyi biseyde değil .

Şimdi linç gelecek ama yine de yazacağım. Eskiden burda bir öğretmen yazardı. Üç yaşındaki çocuğuna en baştan manremiyet eğitimi vermişti güya kimseye teslim etmiyordu. Çocuk o yaşında daha tuvalet eğitimini tamamlamamıştı ve babaanne, kreşteki öğretmen, yardımcı abla dahil hiçkimseyi kendine dokundurtmuyor kıyafetini bezini değiştirtmiyordu. Ne yapayım diye bir de konu açmıştı. Bunun da suyunu çıkarmayın yani. Mahrem mahrem diye sorunlu yetiştirmeyin çocuklarınızı.

1 yas bebekler kaydıraktan kayabilir anne kaydırağı ucunda duruyorsa baba yollar anne tutar yas olarak uygunda .kadının bebeginizle kayması oğluyla kaymasmdan daha güvenli aslında o normal
Yok daha neler cocuguma 13 14 yasindaki cocuklarinla bakma deyince tecavuzcu mu demis oluyorum. Pes cidden pes
Anne olarak bakici tutuyorum ve yalnizca kendisi ilgilensin istiyorum bu benim hakkim. Kimse dediginiz suctan suclanmiyor.
Siz evdeyken de mi o bakıyor orasını anlamadım bakıcı ama siz balkondan izliyorsunuz evden calısıyorsujuz sanırım.yani oğluna bir kaydırakta guvrnmediyseniz siz yokken falan illa sizin bebeğinizle o cocuklarda oynuyor ilgileniyordur ozaman ne düşünüyorsunuz. Bebekler renkli park bahçe ilgilerini ceket gidince istemiyor diyorsunuz ama orada iki adım kosması bile enerjisini atar yani kadının parka götürmesi falan gayet guzel

Merhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
Çocuk gelişimciyim ve sınıfta iki tür öğrencim oluyor. El bebek Gül bebek büyüyenler ve düşe kalka yara bere içinde büyüyen çocuklar. Bu el bebekleri düzeltmek için çok uğraşıyorum çünkü motor becerileri inanılmaz eksik ve geri… fiziksel problem çözme becerileri yok. Burada bir yaşında bir çocuğun kaydırak durumundan bahsetmiyorum elbette, dediğiniz gibi doğru değil. Ancak tek başına kaydıraktan yuvarlamamış kadın, belli ki o diğer tür çocuk büyütenlerden ve sizin kadar fiziksel güvenliği önemsemiyor. Sadece bunu abarttığınızı düşünüyorum. Sokaklarda büyümüş öğrencilerim dipdinç ayaktayken, sımsıkı giydirilmiş kontrollü tehlike altında bırakılmamış öğrencilerim tüm okul dönemi hasta ve halsiz oluyorlar. İleride çocuğunuzu rahat yetiştirmenizi biçe bu tarz durumları büyütmemenizi tavsiye ederim. Bu durum için ise uyarsanız tekrarlanmaz zaten, 13 yaş büyük bir yaş. Kadının bir kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada küçükken babamla parktayken büyük bir çocuk üzerime kaydı kaydırakta. Kalktım silkeledim üstümü çocuğa bağırdım oyunuma döndüm. Kendimi korumayı öğrenmiştim, savunmayı… kaydırakta oturmamayı… daha sonra çocuk ben daha kaymadan yine üstüme kaydı ve babam bunu görüp çocuğa kızdı, ailesiyle görüştü. Onlar çocukla konuştular, çocuk benle oyun oynamak istemiş. Kızdılar senin yaşın büyük diye😁 evet yanlıştı ama bu kadar büyütmeye gerek var mıydı? Ben düşüp kalkıp öğreniyordum işte. Sonrasında 2 3 yıl kaydıraktan korktum. Babam karışmasa dizimi yaralar ağlar oyunuma devam ederdim. Neyse, diyorum ki yanlış evet ama büyütmeyelim😍

1 yas bebekler kaydıraktan kayabilir anne kaydırağı ucunda duruyorsa baba yollar anne tutar yas olarak uygunda .kadının bebeginizle kayması oğluyla kaymasmdan daha güvenli aslında o normal

Siz evdeyken de mi o bakıyor orasını anlamadım bakıcı ama siz balkondan izliyorsunuz evden calısıyorsujuz sanırım.yani oğluna bir kaydırakta guvrnmediyseniz siz yokken falan illa sizin bebeğinizle o cocuklarda oynuyor ilgileniyordur ozaman ne düşünüyorsunuz. Bebekler renkli park bahçe ilgilerini ceket gidince istemiyor diyorsunuz ama orada iki adım kosması bile enerjisini atar yani kadının parka götürmesi falan gayet guzel
Ben izindeyim bebegime ben bakiyorum. Ise donecegim icin bakici bakmak istdim. Evimde calisan yardimcim ben daha once bebek de baktim ev isleri yapmak istemiyorum siz ise baslayinca ben bakarim dedi. Bende cuma gunu biraz rahatsizdim hadi bugun sen gezdir parka gotur dedim. Kadin bakicimiz degil olmak istoyor ama dikkatsiz buldum yazdigim konularda. Ise donsem cocuklarinin surekli etrafinda olucagini simdi bile habersiz izinsiz cocuklarini eve getirmesi cocugumu cocuguna vermesi ( kimseye verme uyarima ragmen) risk alabilmesi beni tedirgin etti. Konusup uyarmak mi gerekir yoksa gaz gecip baska birine mi bakmali arada kaldim

Merhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
İleride çocuğunuzun ruh sağlığı için bu tavırlarınızı değiştirmenizi bakıcıya teşekkür etmenizi öneririm.

Ayyy pimpirikli anneler kadar beni korkutan kimse yok şu hayatta.
Benim ablam da çok pimpirikli birisi, elinden gelse kafasindan fanus geçirecek,küçük prensin cicegi gibi fanusta büyütecek çocuğunu.
Beni tanıyan bilir , 31 yaşında aklı başında bir insanimdir, çocuklarla çalıştığım olmuştu zamanında. Ama ablam asla teslim etmez parka götüreyim diye. Yeğenim 5 yaşında anca tiyatro vizesi alabildik, onda da öncesinde birkaç saat çocukla takilmama izin çıkmadı. Müzeye , çocuk etkinliklerine götürmeye hiç izin yok. Çocuk da dünyanın en uslu çocuğu. Yani elimden fırlayıp yola atlama ihtimali falan sıfır.
Ama iste pimpirik...
Benim annem de böyle pimpirikli bir insandı. Günün sonunda bir kendi gibi pimpirikli anne bir de benim gibi anksiyite sorunlari hayatını etkilemesin diye mucadele eden bir çocuk yetiştirmiş oldu.
Annemin üstümüze çok titreyip bizi pamuklara sarip fanusta yetiştirmesinin şurada sayacagim bir faydasını bile görmedim.
Benim fanusum şöyleydi ki yara izim bile yok 😂 hiç düşmedim bile çocukken . Mahalleye cikmazdik kaçırırlar diye, paten vs yoktu düşeriz diye, eskaza bir bisiklet aldılar onda da binadan görünmeyen yere gidersen vay haline.. 200 metrelik yerde dön dön sür 🙈🙈
Ne oldu yani, sıfır çocukluk anisiyla steril steril büyüdüm..hiç de mutlu degilim. Ne zaman 18 oldum evden ayrıldım ipini koparmış dana gibi evden uzakta koşmaya başladım 🤫
Lütfen biraz sakin olun.
Kendinize hakim olamıyorsanız psikolojik destek alın.
Bu konuyla ilgili çok fazla kaynak okudum. Annesi endişe dolu olan çocuklar yoğun şekilde ansiyite geliştirebiliyormus.
Neden çocuğunuz sizin stresinizden etkilensin ki?
Elbet annelik sonsuz bir endişe hali ama bu kadarı gercekten fazla.
Para verdiğiniz kadının baktığı bebeği çocuğuna emanet etmesi yanlış, onu savunmuyorum kesinlikle. Ama kadın çocukla kaymış... Yani ne olacakti. Siz gondermissiniz parka. Tek başına kadın tahtrevalliye mi bindirecek bir yaşında cocugu? Anca salıncak var, kaydırak var. Daha güvenli bulmus kucağında kaydirmis.
Bu kadar endişe haliyle ise başlayınca Cook zorlanirsiniz

Şimdi linç gelecek ama yine de yazacağım. Eskiden burda bir öğretmen yazardı. Üç yaşındaki çocuğuna en baştan manremiyet eğitimi vermişti güya kimseye teslim etmiyordu. Çocuk o yaşında daha tuvalet eğitimini tamamlamamıştı ve babaanne, kreşteki öğretmen, yardımcı abla dahil hiçkimseyi kendine dokundurtmuyor kıyafetini bezini değiştirtmiyordu. Ne yapayım diye bir de konu açmıştı. Bunun da suyunu çıkarmayın yani. Mahrem mahrem diye sorunlu yetiştirmeyin çocuklarınızı.
Bizim kosmunun köyünde bir olay oldu sanırım 11-12 yıl oldu iki kuzen oglan 13 yaslarında kız 5 yaşlarında.babalar kardes annelerde yine akraba yani hep .bunlar ceyiz cıkarmayamı bişeye gidiyorlar cocuklar evde. Bu ergen cocuk 5 yasındaki kıza tecavüz ediyor ama kz annesi demis geldik eve bacaklarının arasını gosteyormus anne cok acıyor x abim beni yatırdı buraya çöktü acıttı agladım diyor. Diğer kardeşine soruyor oyun oynuyoduk x abide xi aldı yatırdı ustune oturdu diyor zaten olay anlaşılıyor anneler kavga dovus . Babalarda oyle ama zaten o koy oyle bir koymuş ki yani affedersin ensesi ilişkiler işte secim için birbirini bıçaklayıp sonra barisanlar her illet var yani olan kıza oldu sonuc ne oldu bilmiyorum ama şikayetçi olmayıp konunun ustunu kapatmıslar. O kızda masıl bir travma yasıyor bilemiyorum suan kuzeniyle dayısıyla iletişimi nasıl bilmiyorum yazık oldu . Aslında küçük yasta öğretilmesi dogru ama ben çocuğuma henüz ogretmedim sadece opucuk ver annem diyince dudak uzatıyor onu ogrettim dudak degil yanak diye henüz ozel belgesi vs bilmiyor ama benimkide zor bela alt değiştiriyor tuvalet eğitimini de her xocuk bir degil kimisi 4 5 yasında bile öğreniyor. Ve ben ogretmeye calısınca açıkçası biraz kızdım tüm gün bezsiz dolasıyor gayet rahat ve o rahatlığı ogremip bezden rahatsız olsun tuvalete hemen alıssın diye dusunuyorum tabi bazen anne cişşm geldi kakm geldi diyor hemen tuvalete goturuyorum yapmıyor bez tak diyor. Hayr bez bitti diyorum tuvalete otur diyorum oturmuyor sonra oraya halının ustune bırakıyor mesela o sıra offf bi öğren artık , herkesi soluyorsun buraya niye oturmuyorsun vs vs diye söylenip kızıyorum oda bundan sanırım biraz cekinmeye başladı ve öğrenme süremiz uzadı diye dusunyprjm:( yani o annesinin ozel bolge öğretmesiyle değilde muhtemelen tuvalet sırasında verdiği tepkilerle alakalı

Ben bakıcı kadınla bebeğimin kaydiraktan kaydığını görsem kizmazdim. Çünkü 1 yaşında bebeğimi sitede bile bir kadınla yalnız birakabiliyorsam ona güveniyor olmam lazım. Baya baya güveniyor olmam lazım. Kimseye on dk bile bırakmazdım. Bırakırsanız kendi çocuk büyütme anlayışla sizin çocuğunuza bakacağını unutmayın. Çocuklarını eve bı kerelik getirdiyse sorun değil. Sorun etmezdim. Sonuçta holdingte çalışmıyor, aile gibi hoşgörülü karşılayabilirsiniz. Amma kaç yaşında olursa olsun bebeği başkasının eline verip oylatmasi kabul edeceğim bişey değil.

Bizim kosmunun köyünde bir olay oldu sanırım 11-12 yıl oldu iki kuzen oglan 13 yaslarında kız 5 yaşlarında.babalar kardes annelerde yine akraba yani hep .bunlar ceyiz cıkarmayamı bişeye gidiyorlar cocuklar evde. Bu ergen cocuk 5 yasındaki kıza tecavüz ediyor ama kz annesi demis geldik eve bacaklarının arasını gosteyormus anne cok acıyor x abim beni yatırdı buraya çöktü acıttı agladım diyor. Diğer kardeşine soruyor oyun oynuyoduk x abide xi aldı yatırdı ustune oturdu diyor zaten olay anlaşılıyor anneler kavga dovus . Babalarda oyle ama zaten o koy oyle bir koymuş ki yani affedersin ensesi ilişkiler işte secim için birbirini bıçaklayıp sonra barisanlar her illet var yani olan kıza oldu sonuc ne oldu bilmiyorum ama şikayetçi olmayıp konunun ustunu kapatmıslar. O kızda masıl bir travma yasıyor bilemiyorum suan kuzeniyle dayısıyla iletişimi nasıl bilmiyorum yazık oldu . Aslında küçük yasta öğretilmesi dogru ama ben çocuğuma henüz ogretmedim sadece opucuk ver annem diyince dudak uzatıyor onu ogrettim dudak degil yanak diye henüz ozel belgesi vs bilmiyor ama benimkide zor bela alt değiştiriyor tuvalet eğitimini de her xocuk bir degil kimisi 4 5 yasında bile öğreniyor. Ve ben ogretmeye calısınca açıkçası biraz kızdım tüm gün bezsiz dolasıyor gayet rahat ve o rahatlığı ogremip bezden rahatsız olsun tuvalete hemen alıssın diye dusunuyorum tabi bazen anne cişşm geldi kakm geldi diyor hemen tuvalete goturuyorum yapmıyor bez tak diyor. Hayr bez bitti diyorum tuvalete otur diyorum oturmuyor sonra oraya halının ustune bırakıyor mesela o sıra offf bi öğren artık , herkesi soluyorsun buraya niye oturmuyorsun vs vs diye söylenip kızıyorum oda bundan sanırım biraz cekinmeye başladı ve öğrenme süremiz uzadı diye dusunyprjm:KK43: yani o annesinin ozel bolge öğretmesiyle değilde muhtemelen tuvalet sırasında verdiği tepkilerle alakalı
Yahu siz ne anlatiyorsunuz? İstismar vakalarini hepimiz biliyoruz, burda detaylandira detaylandira zaten cocugunu birakmaya cekinen bir kadina daha ne diye korku asiliyorsunuz?

Ustelik tuvalet egitimi cinsel hayati etkiler, sorunlu cinsellige sebep olur ve siz de o egitimi veremiyorsunuz ne yazik ki. Az kitap okuyun…

İleride çocuğunuzun ruh sağlığı için bu tavırlarınızı değiştirmenizi bakıcıya teşekkür etmenizi öneririm.
13 yasinda bir cocuga bebeginizi verip kaydiraktan kaydiran bir bakiciniz varsa ben de size iyi sanslar umarim bebeginiz kaza gecirmez, cocuga cocuk emanet edilmez derim. Bunun icin mi tesekkur etmeliyim

Yorumların hepsini okuyamadım belki söylemiş olabilir arkadaşlar. Anlamadığım, evdeyken bebeğinizin birçok ihtiyacını karşılayıp neden dışarı bakıcıyla gönderiyorsunuz? Bana göre merdiven inmek bile tehlikelidir kucakta bebekle.

Ben izindeyim bebegime ben bakiyorum. Ise donecegim icin bakici bakmak istdim. Evimde calisan yardimcim ben daha once bebek de baktim ev isleri yapmak istemiyorum siz ise baslayinca ben bakarim dedi. Bende cuma gunu biraz rahatsizdim hadi bugun sen gezdir parka gotur dedim. Kadin bakicimiz degil olmak istoyor ama dikkatsiz buldum yazdigim konularda. Ise donsem cocuklarinin surekli etrafinda olucagini simdi bile habersiz izinsiz cocuklarini eve getirmesi cocugumu cocuguna vermesi ( kimseye verme uyarima ragmen) risk alabilmesi beni tedirgin etti. Konusup uyarmak mi gerekir yoksa gaz gecip baska birine mi bakmali arada kaldim
Aile yakınları nerede uzaklar mı size ya da benim komsularım bizim binada tatlı vir kız var yeni evli karı koca binada calısan annelerin çocuklarına bakıyor cok güzel anlasıyor kendi evinde bakıyor hatta komsu oglunda cok vurma huyu vardı annesine de hep zıt inatçı bir cocuktu o kız oyle güzel yaklaşmış ki xocugun o huyu kalmamıs . Ve kız hepimizin arkadası yani böyle yakın arkadasınız varsa cocuksuz sizle aynı binada iyi olur aslında tabi bakmak isterlerse. Bu kadına güveneöediginiz için öneri yabi

Kadın çocuklarını kendi büyütmüştür bence, yani çocuk nasıl tutulur bilir, ne olacak kaydırmaktan kaydıysa, abartmışsınız. Diğer konularda uyarabilirsiniz.

eve çocukları dahil başka yabancı gelmesini kabul etmeyin. eşi falan da gelebilir. mutlaka kamera taktırın. ergen çocuktan korkarım ben. ne olacağı belli olmaz.

Back