Yardimci kadinin dikkatsizligi

Ya iki çocuğu o kadın büyütmüş değil mi
Kadın kaydırakta kayınca ne oluyor yaw
13 14 yaşındaki çocuk bebeğinizi Kucağına alınca ne olabilir
Bence abartı çoğunluğu
Kadının yerinde olsam ben bir daha sizinle çalışmam
Çocuğuna potansiyel tacizci tecavüzcü gözüyle bakılıyor burada
Öyle bakmak durumunda olduğumuz için olabilir mi? Anne misiniz bilmiyorum ama alemin çocuğunun kucağında ne işi var başkasının çocuğunun? Neler görüyoruz neden böyle bişey olsun ki?

Yorumların hepsini okuyamadım belki söylemiş olabilir arkadaşlar. Anlamadığım, evdeyken bebeğinizin birçok ihtiyacını karşılayıp neden dışarı bakıcıyla gönderiyorsunuz? Bana göre merdiven inmek bile tehlikelidir kucakta bebekle.
Rahatsizdim kendi de hava cok guzel ben de hava almis olurum dedi tamam bugun de sen cikar dedim.

Yahu siz ne anlatiyorsunuz? İstismar vakalarini hepimiz biliyoruz, burda detaylandira detaylandira zaten cocugunu birakmaya cekinen bir kadina daha ne diye korku asiliyorsunuz?

Ustelik tuvalet egitimi cinsel hayati etkiler, sorunlu cinsellige sebep olur ve siz de o egitimi veremiyorsunuz ne yazik ki. Az kitap okuyun…
Ne diyorsunuz ya ? O amaçla yazmadım kadının öyle düşünecegi yoksa bile aklınzca o yöne cekip korkacak diyorsunuz.

3 yasında bir cocuk için ne öğretilmeli mesela dinlemek istiyorum beklemeli miyim ben hiçbirşey ogretmeden kendi basına pijamasını ve bezini cıkarıp tuvalet kullanmasını? Ne öneriyorsunuz sayın cok bilir kişi. Hayır doktorundan da bu konuda bircok bilg alıyorum doktoruyla hareket ediyorum bunla ilgili birçok şey izleyip okuyorum zaten ama tüm bilgiler boşmuş. Sizin gibi birinden öğrenmek bence daha akıllıca? Doktoru ogretmeni annesi biz kim köpek siz varken?

Ne diyorsunuz ya ? O amaçla yazmadım kadının öyle düşünecegi yoksa bile aklınzca o yöne cekip korkacak diyorsunuz.

3 yasında bir cocuk için ne öğretilmeli mesela dinlemek istiyorum beklemeli miyim ben hiçbirşey ogretmeden kendi basına pijamasını ve bezini cıkarıp tuvalet kullanmasını? Ne öneriyorsunuz sayın cok bilir kişi. Hayır doktorundan da bu konuda bircok bilg alıyorum doktoruyla hareket ediyorum bunla ilgili birçok şey izleyip okuyorum zaten ama tüm bilgiler boşmuş. Sizin gibi birinden öğrenmek bence daha akıllıca? Doktoru ogretmeni annesi biz kim köpek siz varken?
Tuvalete yapmayi reddediyorsa ve bu surec 3 gunu geciyorsa her halukarda beze devam edilir travma olmamasi icin, saga sola yapinca sizin yaptiginiz gibi de azarlanmaz cocuk bu 1.

2. Yukarida ballandira ballandira son derece travmatik bir olay anlatmissiniz, zaten o koyun hepsi oyle falan bile demissiniz, bu da 2.

Ben sizin ne cocuk ne yetiskin psikolojisi anlaminda hicbir sey okumadiginiza yemin edebilirim ama ispatlayamam, doktorunuzun durumunu bilemem. Aman yasi da geldi ac gitsin diyorsa o doktor da siz bilirsiniz ama bence doktorunuzu degistirin.

bu arada konu sahibi mesajinizin ilk halinde, cocugumla o da kayiyor, ne alaka koca kadin gibi bir sey yazmistiniz. Ben de dahil herkes bu normal diyince mesaji degistirdiniz. İlla her sart ve kosul altinda hakli cikmak gibi bir cabaniz mi var?
Koca kadin kelimesini kilolu ve yasi sebebiyle dedim. Dengesini kaybetmesi cok olasi. Kendisi de kaydiragin saglam olmadigini kendisi cikarken salladigini soyledi. Ifade kadinlara annelere kaydiraktan kayamaz izlenimi olusturdu. Benim cocuguyla Kayan annelere bir lafim yok, Kayabilir kendi bebegi ancak iznim olmadan benim bebegimle kaymasini elestiriyorum. Bunu konusmak istedigim icin duzelttim. Gelen her yoruma tek tek bu durumu anlatmamak adina ifademi duzelttim. Asil konum hakkinda goruslerle ilgilenmek istiyorum. Cunku mesele kadinin kaymasi degil bebegimle benden izinsiz kaymasi

Koca kadin kelimesini kilolu ve yasi sebebiyle dedim. Dengesini kaybetmesi cok olasi. Kendisi de kaydiragin saglam olmadigini kendisi cikarken salladigini soyledi. Ifade kadinlara annelere kaydiraktan kayamaz izlenimi olusturdu. Benim cocuguyla Kayan annelere bir lafim yok, Kayabilir kendi bebegi ancak iznim olmadan benim bebegimle kaymasini elestiriyorum. Bunu konusmak istedigim icin duzelttim. Gelen her yoruma tek tek bu durumu anlatmamak adina ifademi duzelttim. Asil konum hakkinda goruslerle ilgilenmek istiyorum. Cunku mesele kadinin kaymasi degil bebegimle benden izinsiz kaymasi
Bi karsiniza alip konusun ama o zaman kadin sunu sorar “dokunmayayim mi cocuga? Kucagima da almayayim mi?” Yani cok absurd bir yere gider konu. Bu arada eve cocuklari gelemez, onu kati sekilde uyarin

Tuvalete yapmayi reddediyorsa ve bu surec 3 gunu geciyorsa her halukarda beze devam edilir travma olmamasi icin, saga sola yapinca sizin yaptiginiz gibi de azarlanmaz cocuk bu 1.

2. Yukarida ballandira ballandira son derece travmatik bir olay anlatmissiniz, zaten o koyun hepsi oyle falan bile demissiniz, bu da 2.

Ben sizin ne cocuk ne yetiskin psikolojisi anlaminda hicbir sey okumadiginiza yemin edebilirim ama ispatlayamam, doktorunuzun durumunu bilemem. Aman yasi da geldi ac gitsin diyorsa o doktor da siz bilirsiniz ama bence doktorunuzu degistirin.
Ballandıra ballandıra? Bizim o cocuk için ne yaptığımızı nerden biliyorsunuz mesela? Kimse kimseden sikayetci olmayıp babama ve komsu esine tehditler savuran bir millete ne yapabiliriz? O kısmı anlamadım ne alaka. . Valla direkt herseyi çarpıtan biri goruyorum karşımda. Dur bir azarlamak diyince tekme tokat girişmek gibi lanse ediyorsunuz normal hayatınızda da böyle misiniz. Parmağım acıdı diyene kolu koptu diye mi ceviriyorsunuz anlamadım. Azarlama degil o söyleniyorum ve bunu hergun her tuvaletinde yapmıyorum sizin lanse ettiğiniz gibi🤦‍♀️bahsettiğiniz önerileri coktan geçtik bizimki oyuna ceviriyor sadece .mesela parktayız çişi geliyor soyluyor eve cıkarıyorum hemen klozete oturuyor sonra AA yaptım diyor bakıyorm yapmıyor yine oturuyor çişim gelmedi anne diyor gel otur bekleyelim diyorum kalkmak istiyor ve yapmıyor sonra oyun yaptı diye bırakıyorum yine anne cişim geldi diyo gel koş tuvalete diyorum yok bez tak diyor ben tuvalete goturunce yapmıcam çişim gelmemiş diye gidiyor ama varmış ve bırakıyor buda herzaman olmuyor tabi o durumda bezini bağlıyorum hrgun herdk halıya çiş yapmıyor yani. Ayy doktor da bezi cıkar sal demedi ay inanmıyorum ya valla helal olsun bir örnekten ya da bir cmleden evirip cevirip döndurup sallayıp farklı yönlere çekip bilmeden etmeden görmeden kafanızdan birsyler kurup onu da yazıyorsunuz ya pes valla.neyse haklısınızdır cocugunuz varsa yoksa veya olacaksa artık her anne kendince ne biliyorsa onu uygularsnız ne diyim. Bol bol kitap okuyup ve önerip Instagram dili kullanan hanımefendi yemin edebilirim ama ispatliyamam. Size iyi geceler

Ben olsam bakıcı yerine kreşe verirdim. Böyle bir imkanınız varsa bunu bir düşünün derim.

Merhaba hanimlar, yaklasik 3 aydir ev isleri ve bebek bakiminda bana yardimci olmasi icin haftanin 5 gunu bir hanim geliyor bana. Sabahtan gelip ev islerini yapiyor kahvalti hazirliyor beraber kahvalti yapiyoruz. Ben ucretsiz izinde oldugum icin bebegimle genellikle ben ilgileniyorum. Altini degistirmek yemegini hazirlanin yedirmek banyosu filan hep kendim yapiyorum ancak bazen isler bitince yardimci hanima bebegimi bebek arabasiyla sitede gezdirmesini veya site parkinda oynatmasini rica ediyorum. Simdiye kadar hic evde yardimci hanima birakmadim bebegimi bu konuda belki evhamli belki dikkatliyim.
Cuma gunu bebekle parka indi. Kocasi site gorevlisi oldugu icin ailece sitedeler. Bu kadinin 13 14 yaslarinda 2 tane oglu var ve onlarda parka gitmisler. Ben balkondan bir baktim bebegimi cocuguna vermis kaydiraktan birlikte kayiyorlar. Istelik kendi de bebegimle kaydiraktan kaydi. Ben kadina bebegi sana emanet ettigimde kimseye vermiceksin diye tembihlemistim. Gozlerime inanamadim yukari cagirdim kadin 2 cocuguyla cikti haliyle cocuklarinin yaninda kizmadim. Ikramda bulundum gonderdim. Ancak pazartesi gunu kadinla bu konu da gorusucem
1. Ben 1 yasinda cocuk emanet ediyorum o cocugumu 13 yasinda cocuguna veriyor kaydiraktan kaydiriyor cok riskli
2. Konu kendi de bebekle kaydiraga biniyor ( bana gore dusme riski var 1 yasinda bebek ben kaydirak isterim dememistir anneden izinsiz risk alinmasini istemem)
3. Konu benden izinsiz cocuklariyla mesai satin de eve getiriyor isim mi var yorgunmuyum hic yani
Sizce bu kadini uyarmali miyim yoksa baska bir kadin mi bakmaliyim? Birgun evde yalniz biraksam iznim olmadan cocuklari eve gelebilir, cocugum 2 cocuktan zarar gorebilir ve kadin pek dikkatli biri gibi gelmedi bana sizin oneriniz nedir ?
küçük bir bebeği 13 yaşında ki bir çocuğun kucağında olması can sıkıcı ama kaydırakta onunla kayması normal
Çocuklarına gelince belki de o an sizin samimiyetinize inanarak çıkarmıştır tanıştırma amaçlıdır başka zaman da gelecekler anlamına gelmez uyarırsınız olur biter

1 yasinda cocugum istese kaydirak ben kaydiririm.. daaa asil
Kafama takilan nasil yabanci birine gezdirsin diye emanet ediyorsunuz🙄 cok sukur hasta degilsin engelli degilsin gezdir diye veriyorsun cocugunu bir yabanciya.. o evde is yapsin sen gezdir cocugunu yani..ben babalarina birakirken 40 tane dusunce oluyor yeri gelince, iyi rahatlik sizde ki masallah..

Bi karsiniza alip konusun ama o zaman kadin sunu sorar “dokunmayayim mi cocuga? Kucagima da almayayim mi?” Yani cok absurd bir yere gider konu. Bu arada eve cocuklari gelemez, onu kati sekilde uyarin
Mesai saatlerinde cocuklar ben davet etmeden eve gelmesin. Bebegi gezdiriken yada parkta oynatirken asla cocuguna ya da baska birine veremezsin. Bebekle ilgilenmelisin cocuklar sizinle olmasin. Bebegin yasina gore risksiz aletleri kullan kendini de bebegi de riske atma dicem.

1 yasinda cocugum istese kaydirak ben kaydiririm.. daaa asil
Kafama takilan nasil yabanci birine gezdirsin diye emanet ediyorsunuz🙄 cok sukur hasta degilsin engelli degilsin gezdir diye veriyorsun cocugunu bir yabanciya.. o evde is yapsin sen gezdir cocugunu yani..ben babalarina birakirken 40 tane dusunce oluyor yeri gelince, iyi rahatlik sizde ki masallah..
Bir operasyon gecirdim rahatsizim halsizim 3 aydir yanimda calisan yardimcima al parka gotur dedim kendisi de istekliydi. Ise basladiginizda bebeginize ben bakici olmak isterim demisti. Cok da rahatliktan gondermedim. Zaten daha once bakicilik yapmis

Bir operasyon gecirdim rahatsizim halsizim 3 aydir yanimda calisan yardimcima al parka gotur dedim kendisi de istekliydi. Ise basladiginizda bebeginize ben bakici olmak isterim demisti. Cok da rahatliktan gondermedim. Zaten daha once bakicilik yapmis
Gecmis olsun o zaman…baska guvenebilecegin biri varsa kardesin annen vs arada gelip cikarsinlar cocugu.. tabii sen daha iyi bilirsin durumunu.. daha once bakicilik yapmistir ama herkesin kurallari ayni degil.. birde sen teaaduf gormeseydin belki haberin olmayackti bu durumdan..

Hani konussan ters mi teper bilemiyorum..

Gecmis olsun o zaman…baska guvenebilecegin biri varsa kardesin annen vs arada gelip cikarsinlar cocugu.. tabii sen daha iyi bilirsin durumunu.. daha once bakicilik yapmistir ama herkesin kurallari ayni degil.. birde sen teaaduf gormeseydin belki haberin olmayackti bu durumdan..

Hani konussan ters mi teper bilemiyorum..
Annem pek oyle geliyim bakiyim ediyim bir kadin degil, kiz kardesim de calisiyor 4 saatlik uzaktalar bana. Esim de 4 haftadir yurtdisinda islerinden sebeple. Cidden cok yorucu bir donem oldu benim icin. Kizdigim sey ozensizlik isini yap ben senin cocuklarinla filan ugrasicak haldemiyim ne alaka yani Bende aliyim cocugumu ise gidiyim is yerimde bakiyim filan olucak is mi..
Yarin konusurum simdilik dikkat etsin diye ama bakici olarak dusunmuyorum kesinlikle

Annem pek oyle geliyim bakiyim ediyim bir kadin degil, kiz kardesim de calisiyor 4 saatlik uzaktalar bana. Esim de 4 haftadir yurtdisinda islerinden sebeple. Cidden cok yorucu bir donem oldu benim icin. Kizdigim sey ozensizlik isini yap ben senin cocuklarinla filan ugrasicak haldemiyim ne alaka yani Bende aliyim cocugumu ise gidiyim is yerimde bakiyim filan olucak is mi..
Yarin konusurum simdilik dikkat etsin diye ama bakici olarak dusunmuyorum kesinlikle
Durumun cidden zor o zaman tum soylediklerimi
Geri
Aldim, kusura bakma..

Yani kocan neden onca zaman yok? hele ameliyat filan olmussun cocukla birakmis gitmis. Kimse yok sana yardim edecek, yardimcidan baska caren kalmamis adeta.

Yani cocuklarinin evine gelmesi vs cok sacma.. is saati icinde oyle uzun uzadiya gelinmeZ bencede…

Diyorum ya ben olsam guvenemezdim tekrar yani hem cocugu disari cikarsin diye hemde konussan inadina mi yapar bazi seyleri..

Durumun cidden zor o zaman tum soylediklerimi
Geri
Aldim, kusura bakma..

Yani kocan neden onca zaman yok? hele ameliyat filan olmussun cocukla birakmis gitmis. Kimse yok sana yardim edecek, yardimcidan baska caren kalmamis adeta.

Yani cocuklarinin evine gelmesi vs cok sacma.. is saati icinde oyle uzun uzadiya gelinmeZ bencede…

Diyorum ya ben olsam guvenemezdim tekrar yani hem cocugu disari cikarsin diye hemde konussan inadina mi yapar bazi seyleri..
Yardimci hanim daha once calistigi yerde cocuklarini hor gorduklerini soylemisti ben bunlari duyunca uzuldum herkesin cocugu kendine kiymetlidir ayip etmisler demistim. Cocuklarina da iyi davrandim bir abla olarak ama saniyorum bu durum ona gereksiz cesaret verdi. Is ile arkadasligi karisrirdi sanirim.
Ne hissederse hissetsin isterse isten de ayrilabilir bu konuda kesin uyaricam.
Esim isleri uzayinca donemedi bir turlu bu hafta gelicek sanirim. Yorucu bir donem oldu cidden ama hayat bazen boyle.

Yardimci hanim daha once calistigi yerde cocuklarini hor gorduklerini soylemisti ben bunlari duyunca uzuldum herkesin cocugu kendine kiymetlidir ayip etmisler demistim. Cocuklarina da iyi davrandim bir abla olarak ama saniyorum bu durum ona gereksiz cesaret verdi. Is ile arkadasligi karisrirdi sanirim.
Ne hissederse hissetsin isterse isten de ayrilabilir bu konuda kesin uyaricam.
Esim isleri uzayinca donemedi bir turlu bu hafta gelicek sanirim. Yorucu bir donem oldu cidden ama hayat bazen boyle.
Acima
Acinacak hale gelirsin derler.. belki bi an dalginligina bosluguna gelmistir, kimsenin gunahini almak istemem..ama insan bir kez bi hareket gorunce, o
Potansiyelin onda var oldugunu ogreniyorsun guven sarsiliyor sanki.. konusursun olmazsa baska birine bakarsin yapacak birsey yok

Yahu siz ne anlatiyorsunuz? İstismar vakalarini hepimiz biliyoruz, burda detaylandira detaylandira zaten cocugunu birakmaya cekinen bir kadina daha ne diye korku asiliyorsunuz?

Ustelik tuvalet egitimi cinsel hayati etkiler, sorunlu cinsellige sebep olur ve siz de o egitimi veremiyorsunuz ne yazik ki. Az kitap okuyun…
Kitap okuyup okumadigini nerden biliyorsunuz ki. Ayrıca alanında uzman insanlar bile bocalayabiliyor. ne kolay yaftalamissiniz.

Sınıf yönetimi dersi deki yillarin hocası doçent unvanlı hocamiz şunu yapmayin bunu yapmayı diyip aradan sonra arada yaşandığını düşündüğü bir sebepten bütün sınıfa kızdı ve moladan önceki derste yapmayın dediği ne varsa yaptı çok ironik bir şekilde.

Kitap okuyun diye aşağılamaya çalışıyorsunuz ya işte her kitap okuyan da aynı etki olmaz. 1. Çocukta bir sürü kitap okudum çocuk hakkında. 2. De okumadım icgudululerimle davrandım. Çok daha sağlıklı ilerliyor her anlamda. O kitaplarda çünkü hep şunu yapmayin bunu yapmayın diyor ama şunu yapın demiyor. Anne daha çok kendini yetersiz hissediyor.

Ayrıca yine birbirinden farklı bir sürü görüş var. Kitap okuyun diye elestirdiginiz kısım da bir kitaptan okunmuş ve uygulanmış olabilir örneğin.

Back