Yardimci kadinin dikkatsizligi

Kadıncağız kızınızı güvenli bir şekilde kaydırmış birlikte daha ne yapsın. Garip değil gayet normal ve güvenli. Evet oğluna vermemesi konusunda kibarca kırmadan uyarabilirsiniz. Sonuçta para veriyor da olsanız karşınızda bir insan bir kadın bir anne var çocuk büyütmüş tecrübeli. Onun çocuklarının da annelerine ihtiyacı vardır yanina gelmişler diye sorun yapmayın bence
Evet kirmayi hic istemem. Daha profesyonel olmasini mesai saatlerinde yalnizca isiyle bakiyorsa bebegimle ilgilenmesini rica edicem. Cocuklariyla ilgilenmek isterse kendisine izin verebilecegimi ileticem. Kirmadan ne istedigimi soylemis olurum umarim

Ya ne bileyim ben kadını da çocuklarını da kötü niyetli bulmadım. Lütfen güzelce sınırlarınızı anlatım, kızmayın kırılmasınlar. Belki kardeşleri gibi görüp oynadı çocuklar. Ama bir daha olmasın tabi.

Tek konu kadinin cocukla kaymasi degil ki cocuguna vermesi cocuklarini eve cikarmasi ve bunlari izinsiz yapmasi… ilerde bakici olarak devam ederse bu sekilde davranmasindan tedirginim size pimpirikli geldiyse bu durum sizin bakiciniz bebeginize bakarken bunlari yapmasini normal buluyorsunuzdur. O sizin tercihiniz ama ben evde yokken cocuklarinin eve gelmesini cocuguma bakmasini istemem. Tek sorumlu kendisi olmali tek dikkati bebegim de olmali

Tek konu bu değil evet ama yazdığınız konulardan biri bu. Niye gözardı ediyorsunuz?

Konu bana neden geldi anlamadım ama cevap vereyim. Benim kızım da bakıcıyla büyüdü gayet güvendiğim, iyi referansları olan bir kadındı. Liseye giden bir kızı vardı. Sürekli olmamakla birlikte geldiği olurdu, sorun edecek bir sebep görmezdim. Bakıcınız çocuğunuzu kendi çocuklarının kucağına bırakıp çekip gitmemiş, yanında durmuş neticede ha siz bunu da istemeyebilirsiniz. Kuralları siz kendinize göre belirleyeceksiniz ama bu durum fazla pimpirikli olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Aynı evde gözünüzün önünde bile bakıcıya çocuk vermemek biraz fazla geldi bana

Kadın eve mi yardımcı , çocuk bakıcısı mı önce bunu netleştirsin bence konu sahibi. Şahsen annem bu işi yaptı yıllarca, bir kez baktığı bebek kaza yaşamadı yanında. Ama ailesinin yanında elektrik bile çarptı çocuğa. Her neyse konumuz bu değil . Herkesin dediği gibi kaydıraktan kaymaları normal. Çocuğunun kucağına vermesi bi tık sorun olabilir. Abartılacak bi durum görmüyorum. Eğer evdeki tutumundan işinden memnunsanız devam edin ama çocuğunuzu emanet etmeyin belli ki detaylara takılacak birisiniz.
Eve yardimci olarak ise basladi kendisi siz ise basladiginizda bebege ben bakabilirim cok isterim dedigi icin bebekle vakit de geciriyor guven verirse bakici olarak devam eder. Ancak daha once cocuk baktigini hatta cocuklarinin da kendisine yardim ettigini soylemisti. Ben de cocuga cocuk bakamaz bakicilik yaparken yalnizca kendisinin bakmasi gerektigini soylemistim. Cuma gunu bu olaylar oldu.

Kizim bir yasinda bile.degildi onunla kaydigimda salincaga bindigimde kiskoca kadin yaptim bunu yukaridan birakip asagidan.baskasinin yakalamasi gibi bi durum yok. Bana abarti geldi bu kadar evham varsa asla yanliz birakmazdim emanet etmezdim (evde birakmadiginiz gibi)

Yalnızca 13 yaşındaki çocukla kayması konusunda haklısınız.

Kadının bebekle kaydırağa binmesi mi normal gelmedi? Bu konuda ciddi misiniz? Savunmanız da "koca kadın" olması.

Apartman görevlisinin karısı olduğu için bir samimiyetiniz var diye düşündüm. Ona güvenerek çocuklarını getirmiştir. Çok tahammülsüzsünüz.

Kapıcının karısı baksın ama son derece profesyonel olsun tavrınız çok tuhaf.

Bu kadar profesyonellik bekliyorsanız eğitimli bebek bakıcıları mevcut.

Onlardan birini işe alabilirsiniz.

Kendim de dahil çocuğunu bakıcıyla parka yollamayan anne tanımadım. Bana çok olağan geldi. Üstelik bahsettiğim parklar görebileceğimiz yerlerde değildi. Artırıyorum arkadaşın bakıcısının gittiği park eve 15 dk mesafedeydi ve yürüyerek gidiyorlardı el kadar bebeyle. O bebe şimdi sporcu 😂

Başkasına nasıl güvenip çocuğunuzu veriyorsunuz? Bir komşumuzun kızı böyle bedensel engelli kaldı. Allah korusun da. Siz de hatalısınız.
Geçmiş olsun ama dünyada bebeğini bakıcıya veren ilk anne konu sahibi mi? Ya da çok mu nadir yapılan bir şey? Ne bu şaşkınlık? Ninelerde, bakıcılarda ya da kreşlerde büyür çalışan anne çocukları.

Yalnızca 13 yaşındaki çocukla kayması konusunda haklısınız.

Kadının bebekle kaydırağa binmesi mi normal gelmedi? Bu konuda ciddi misiniz? Savunmanız da "koca kadın" olması.

Apartman görevlisinin karısı olduğu için bir samimiyetiniz var diye düşündüm. Ona güvenerek çocuklarını getirmiştir. Çok tahammülsüzsünüz.

Kapıcının karısı baksın ama son derece profesyonel olsun tavrınız çok tuhaf.

Bu kadar profesyonellik bekliyorsanız eğitimli bebek bakıcıları mevcut.

Onlardan birini işe alabilirsiniz.
Koca kadin derken yasi kadin olmasi kaymasi degil kendi kendine kaysa ne guzel hayat dolu kadin derim sorun kucaginda 1 yas bebegin olmasi ve cidden kilolu ve yasi var dengesini kaybetmesi ihtimalini dusunemiyorum. Ben kendim yalnizca elimle kaldirip tutarak kaydiriyorum. Anne boyle yaparken izinsiz kendi istedigini yapmasi risk almasi dogru degil benim icin. Bunu yapan annelere sozum yok ama bakici bi sorsun boyle yapalim mi desin.
Cocuklarindan birini pazartesi getirdi cuma 2 sini birlikte getirdi tahamulsuz bir durum yasamadik ancak calisirken getirmemesini rica edicem.
Profesyonellikten kastim cocuklarini mesai saatlerinde yaninda getirmemesi bebek bakarken soyledigim kurallara ozen gostermesi
Bu hanim ev yardimcisi olarak 3 aydir calisiyor kendisi siz ise basladiginizda ben bebege bakmak isterim dedi ve bebekle vakit gecirmek istiyor ben de acaba olur mu diye tecrube ediyorum

Koca kadin derken yasi kadin olmasi kaymasi degil kendi kendine kaysa ne guzel hayat dolu kadin derim sorun kucaginda 1 yas bebegin olmasi ve cidden kilolu ve yasi var dengesini kaybetmesi ihtimalini dusunemiyorum. Ben kendim yalnizca elimle kaldirip tutarak kaydiriyorum. Anne boyle yaparken izinsiz kendi istedigini yapmasi risk almasi dogru degil benim icin. Bunu yapan annelere sozum yok ama bakici bi sorsun boyle yapalim mi desin.
Cocuklarindan birini pazartesi getirdi cuma 2 sini birlikte getirdi tahamulsuz bir durum yasamadik ancak calisirken getirmemesini rica edicem.
Profesyonellikten kastim cocuklarini mesai saatlerinde yaninda getirmemesi bebek bakarken soyledigim kurallara ozen gostermesi
Bu hanim ev yardimcisi olarak 3 aydir calisiyor kendisi siz ise basladiginizda ben bebege bakmak isterim dedi ve bebekle vakit gecirmek istiyor ben de acaba olur mu diye tecrube ediyorum
Evet haklı olduğunuz yerler var ama bazı şeyleri abartıyorsunuz. Çocuğu nasıl kaydırayım diye de sormasın bi zahmet. Koca kadın çocuk büyütmüş genç toy biri olsa neyse

Ya iki çocuğu o kadın büyütmüş değil mi
Kadın kaydırakta kayınca ne oluyor yaw
13 14 yaşındaki çocuk bebeğinizi Kucağına alınca ne olabilir
Bence abartı çoğunluğu
Kadının yerinde olsam ben bir daha sizinle çalışmam
Çocuğuna potansiyel tacizci tecavüzcü gözüyle bakılıyor burada
Yok daha neler cocuguma 13 14 yasindaki cocuklarinla bakma deyince tecavuzcu mu demis oluyorum. Pes cidden pes
Anne olarak bakici tutuyorum ve yalnizca kendisi ilgilensin istiyorum bu benim hakkim. Kimse dediginiz suctan suclanmiyor.

++++++++++
Konu sahibesi bu işi para verip yaptırıyor, karsıdaki kadın da para alıyorsa bu iş profesyonel yapılan bir iştir. Hem para alayım o sırada da kendi çocuklarımı getireyim gibi bir şey olamaz. bebek bakıcıları dikkatlerini baktıkları çocuğa vermeliler %100. Kendi çocuğunu da çağırıp cümbür cemaat takılmak hiç olmaz. Hele ki çocuğu başka bir çocuğun eline vermek hiç olmaz. Kadının çocuğu bebeği düşürse, bebek hayatboyu zihinsel engelli kalabilir Allah korusun.

Ben konu sahibesini haklı buldum. Konu sahibesi bütçeniz nedir? Biraz daha para koyup ajanstan daha profesyonel biri bakamaz mısınız?
Ne kadar net anlamis ve anlatmissiniz. Butce meselesi sorun degil. Kadin yardimci olarak basladi bebege bakmak istedigini daha once baktigini soyledi bu sebeple olabilir mi diye dusundum. Ama gozlemledigim kadariyla ev yardimcisi olarak kalmali ve cocuklari konusunda uyarilmali.
Ise basladigimda profesyonel bir bakici bulmaliyim.

Bakın 3 çocuğum var
2 kız 1 erkek
Kızlar 19 21 yaşındalar
Oğlum 2.5 yaşında
Biri kanıt olmadan sırf bir bebeği kucağına aldığı için tacizci imasında bulunursa ağzının ortasına bir tane tokat atarım
Bende bebeğimi sırf bir çocuk kucağına aldığı için tacizci tecavüzcü gözüyle bakıyorsam zihniyetim sıkıntılı demek derim tedavi olurum
Yaw biz kardeşlerimizi büyüten bir nesiliz
Kızım kardeşini büyüttü
Kuzeni oğlumla saatlerce oynar sever
Ne ara bu hale geldik
Kimse kimseye tacizci demedi bi sakin olun lutfen. 13 14 yasinda 2 cocuga cocugumu emanet edemem benim tercihim bu

kadın bakıcı değilmiş ki. ev işlerinde yardımcı oluyormuş. ha kadın bakıcılık için işe girmişse evet götürür tabi. kadının işi bakıcılık değilse ev işiyse çocuğunada çocuk emanet eder.
Daha once bakicilik yaptim bebeginize ise basladiginizda ben bakmak isterim dedi. 3 aydir yalnizca ev isleriyle ilgilendi. Kendi istegiyle bebegi gezdirmek istedi cunku bakici olup ev isleri yapmayi birakmak istiyormus.
Ev isleri yaparken bebek bakimi yaptirmadim
Bakici olsa ev islerini yaptirmam zaten.

kadın bakıcı değilmiş ki. ev işlerinde yardımcı oluyormuş. ha kadın bakıcılık için işe girmişse evet götürür tabi. kadının işi bakıcılık değilse ev işiyse çocuğunada çocuk emanet eder.
Ay ben bakici anladim bastan beri, pardon. O zaman kadin evde oturacak, konu sahibi cocugu parka goturecekti 🤷🏼‍♀️

Bi ben mi salagim acaba? Kopegi ben gezdiririm diyen bakiciya gorev taniminda olmayan isi yapiyor diye fazladan para odemistim. Ev yardimcisi neden parkta cocuk eglesin zaten 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Orada durun, kimsenin agzina tokat atamazsınız. Kimsenin cocuguna ebeveynlerinden izin almadan ellerini suremezler, kucagina oturtamazlar. Kimse yardimcinin cocuklarina "tacizci" de demedi ayrica. Tacizci olan cocuklarin alinlarinda "baska cocuklarin orasini burasina elliyorum, kendinize dikkat edin" yazmiyor. Bu isi gizli sakli yapiyorlar. Kimin ne oldugunu bilemeyiz. Bu yuzden cocuga mahremiyet egitimi verilirken kimsenin kucagina gitme denir, istisna anne/baba/kardes/bakicidir. Ayni sekilde kendi cocuklarimiza baskalarina dokunmamalari gerektigini anlatiriz. Yani benim cocugumda baska bir cocugu kucagina alamaz. Konuyu kisisel algilamaniza, kendi cocugunuza soylenmis gibi dusunmenize gerek yok. Mahremiyeti egitimi herkese karsi verilir. Aksi halde cocugun kafasi karisir.
Tesekkur ederim gercekten cok guzel yazmissiniz 🙏🏻

Back